Jump to content

hd5850 και overclooking

ilias78

Recommended Posts

Λοιπόν όντως όταν τρέχει 3d και βάζει τις συχνότητες σε αυτές που του έχω δώσει είναι όλα ΟΚ. Όταν όμως είμαι σε 2d εξακολουθεί να ρίχνει τα ρολόγια στα 157/300 οπότε και αρχίζουν τα flickering.Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι ότι έχω συνδεδεμένα 2 μόνιτορ και το flickering το κάνει μόνο σε ένα από τα δύο (αλλά όχι πάντα στο ίδιο).

Με λίγο googlarisma βρήκα ότι το πρόβλημα του flickering προέρχεται στο ότι η πολύ χαμηλή συχνότητα (157/300) δεν είναι αρκετή αν έχεις 2 monitor συνδεδεμένα.Γι' αυτό και το flickering.

Η πρώτη λύση με το GPU Tool να βάλω την κάρτα μόνιμα σε υψηλή συχνότητα π.χ. 900/1200 το οποίο όμως φαντάζομαι ότι δεν είναι καλό για την κάρτα. Και επίσης δεν αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις με το restart, και έτσι πρέπει συνέχεια να το ξαναρυθμίζω.

Και η δεύτερη να την πάω πίσω στο e-shop και να τους εξηγήσω το πρόβλημα και να πάρω κάποια άλλη μάρκα ίσως; Τι μου προτείνεται. Θα μου την αλλάξουν;

Και η τρίτη ίσως με flasharisma του bios? Έχω την ASUS.

το πιο σωστο νομιζω ειναι ειτε flash με modded bios η να το κανεις εσυ το mod στο δικο σου bios. απλα να το βαλεις να μην ριχνει τοσο πολυ τα ρολογια .

το πιο σωστο νομιζω ειναι ειτε flash με modded bios η να το κανεις εσυ το mod στο δικο σου bios. απλα να το βαλεις να μην ριχνει τοσο πολυ τα ρολογια .

Έκατσα και έπαιξα με τα Profiles στο CCC και μπόρεσα και ρύθμισα τις low τιμές στα default 400/1000 αλλά παρόλα αυτά το flickering συνεχίζετε! Ο μόνος τρόπος να μην κάνει είναι φυσικά με restore defaults. Δεν νομίζω ότι θα μπω κατευθείαν στην διαδικασία του bios mod ή άλλων hardware tricks. Θα δοκιμάσω πρώτα μήπως μου την αλλάξουν.

Οι άλλες υλοποιήσεις εκτός ASUS έχουν τέτοιο πρόβλημα με 2 monitors?

Τελικά την πήγα πίσω και πήρα μια XFX 5850 Black Edition. Μέχρι στιγμής όλα καλά αλλά δυστυχώς έχει κλειδωμένο bios Και δεν με αφήνει να ανέβω ψηλότερα. Μήπως ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να κρατήσω backup το original bios ή αν υπάρχει κάπου στο ίντερνετ ώστε να μπορέσω να φλασάρω άφοβα;

Κατεβασε το gpu-z.Καπου λεει bios version και διπλα απ τον αριθμο τον μεγαλο εχει ενα εικονιδιακι.Πατησε το και αποθηκευσε το bios !:T:

Έπεσα πάνω σε αυτό το λινκ και μπορώ να πω ότι δουλεύει! Βέβαια με αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε throttling αλλά σταθερές τιμές (ότι δώσουμε στο MSI Afterburner). Οπότε ο μόνος τρόπος να μην καταπονούμε συνέχεια την κάρτα είναι το bios και η ρύθμιση του OC από το CCC?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.