Jump to content

hd5850 και overclooking

ilias78

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

τον επομενο μηνα, θα αγορασω την εν λογο καρτα. ποιας εταιρειας ,δεν εχω αποφασισει ακομα. ή shapphire ή asus.

συζηταγα με εναν φιλο την περιπτωση της asus και το voltage κατι που εχει για ευκολο overclooking. η αποψη του ηταν να μην την clookaro γιατι ετσι μειωνετε ο χρονος ζωης της. ισχυει κατι τετοιο?

Χμμμ...

Η αλήθεια είναι ότι τα "τσιτώματα" γενικά δεν είναι και ότι καλύτερο για την "καλή υγεία" και αξιοπιστία. Βέβαια, εξαρτάται και από το πόσο μακριά θα το πάει κανείς.

Από την άλλη είναι και θέμα τύχης: η μία κάρτα παίζει τσιτωμένη για μήνες ολόκληρους, η άλλη πάει RMA ακλοκάριστη την πρώτη εβδομάδα που λέει ο λόγος.

Όσες φορές πείραξα κάρτα γραφικών (ακραία όπως αποδεικνύεται), ήταν μόνο για να δω τα όριά της... Μόλις πάθαινα τη λαχτάρα, γύριζα τα ρολόγια στο default και μετά κότα. Ευτυχώς, όλα τα "παρατράγουδα" ήταν αναστρέψιμα. Οπότε, αν έχεις όρεξη για περιπέτειες και αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση, κάνε τα πειράματά σου χωρίς να το σκέφτεσαι. Πάντως, ο υπερχρονισμός (με συμβατικά μέσα και μακροχρόνια) μάλλον δεν καταφέρνει να αλλάξει μία δεδομένη κατάσταση, η πραγματική ισχύς είναι η εγγενής ισχύς της κάρτας: πχ αν σε ένα ζόρικο παιχνίδι πιάνεις 17 fps, αντε να πας στα 18 ας πούμε (πάλι δεν παίζεις), ενώ αν είσαι στα 110 fps και το πας στα 120 ας πούμε, και πριν έπαιζες και τώρα παίζεις...

Τέσπα, μακρυγόρησα και το έριξα στα φιλισοφικά.

αν ειναι να αγορασεις 5850 μονο κ μονο για το voltage tweak μην παρεις Asus . παιρνεις την πιο φτηνη κ αφου σε ενδιαφερει το οverclock την flashareis ,με αλλο bios (προτεινω msi ) κ μετα με το msi afterburner της δινεις κ καταλαβαινει . οκ, οι υλοποιησεις δεν διαφερουν πολυ , σχεδον καθολου απλα μπορει να ανεβαινουν λιγο πιο καλα . ειμαι με sapphire 5850 εδω κ εχω βαλει msi bios . δουλευει 950 πυρηνας κ 1250 περιπου μνημες . με 1.2 volts . αλλοι δουλευουν στα 1000 πυρηνα (λιγοι μεν ,τυχεροι δε . με το ιδιο ρευμα ) αλλα δεν με πειραζει . για τα 1000 mhz πυρηνα θελω 1,29 αλλα δεν με πειραζει κ 950 ειναι μια χαρα . go for cheapest imo.

Για αυτό σου λένε τα παιδιά για MSI, γιατί θα έχεις 5870 εύκολα στην θεωρία.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα,

Έχω μια ερώτηση το flasharisma πρέπει να το κάνουμε και στις Asus αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το AfterBurner ή δουλεύει μόνο στις Saphire?

Ευχαριστώ

Η asus εχει δικο της προγραμμα το οποιο ειναι μια χαρα....αλλα και το afterburner δουλευει με ΑSUS...

Με saphire που τις ειχα πριν τις φλασαρω, μου εκανε κατι κουλα το afterburner

Και μένα με το afterburner ενώ υποτίθεται ότι του αυξάνω την συχνότητα αυτή πέφτει στο 100κάτι...και αρχίζει και κάνει κάτι περίεργα η οθόνη.

Οπότε θα εγκαταστήσω το δικό του πρόγραμμα και θα σας πω. Από'τι διάβασα μια τιμή 950/1200 με 1.20 είναι σταθερό;

Πρέπει να δοκιμάσεις να δείς, μην βασίζεσε στο διάβασμα μόνο γιατί το κάθε κομμάτι πάει αλλιώς.

Ο Seb είναι με 1,2 στα 975/1100 αν δεν κάνω λάθος, οπότε το trial and error είναι μονόδρομος τις πιο πολλές φορές, ειδικά αν ψάχνεις τιμές κοντά στο όριο.

Αν η οθόνη κάνει περίεργα μου ακούγονται artifacts και ίσως υπερθερμένετε η κάρτα και ρίχνει μόνη της την συχνότητα σαν προστασία, είδες τι βαθμούς βαράει, και πόσο την πας πριν στην πάει μόνο του πίσω στα 1000 κάτι?

Και με το Asus Doctor τα ίδια. Οποιαδήποτε τιμή διαφορετική από τις default αρχίζει και τρέμει η οθόνη. Μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση από το bios η τις ρυθμίσεις του Catalyst?

καντεμιά και hw που δεν σηκώνει ίχνος ο/c ...

δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει, εκτός αν το tower σου, είναι κλειστό και ανεβάζει θερμοκρασίες βραστήρα.

Πρέπει να δοκιμάσεις να δείς, μην βασίζεσε στο διάβασμα μόνο γιατί το κάθε κομμάτι πάει αλλιώς.

Ο Seb είναι με 1,2 στα 975/1100 αν δεν κάνω λάθος, οπότε το trial and error είναι μονόδρομος τις πιο πολλές φορές, ειδικά αν ψάχνεις τιμές κοντά στο όριο.

Αν η οθόνη κάνει περίεργα μου ακούγονται artifacts και ίσως υπερθερμένετε η κάρτα και ρίχνει μόνη της την συχνότητα σαν προστασία, είδες τι βαθμούς βαράει, και πόσο την πας πριν στην πάει μόνο του πίσω στα 1000 κάτι?

975/1200 dolly!

Αδυνατον να μην σηκωνει καθολου oc! Κατι κανεις λαθος! Κατι αλλο παιζει...με default ταση εχω 925!

Σίγουρα κάτι κάνω λάθος. Δυστυχώς δεν έχω τώρα χρόνο να το δω, θα σας απαντήσω από βδομάδα που θα το ψάξω περισσότερο. Ίσος βγάλω τους drivers και του ξαναβάλω.

Λοιπόν επέστρεψα! Και όπως είπα δοκίμασα και έβγαλα τελείως τους drivers και ξανά εγκατάσταση. Τα ίδια! Οποιαδήποτε αλλαγή στα clocks μου ρίχνει τις (real) τιμές στα 157/300. Τι να κάνω; Να την δοκιμάσω σε άλλο μηχάνημα αν κάνει τα ίδια; Αν ναι μπορούν να την πάρουν πίσω σαν ελαττωματική;

Αυτο το κανει μονη της και η δικια μου για να μειωθει η καταναλωση και οι θερμοκρασιες της!Οταν βαζω πχ ομως ενα παιχνιδι γυριζουν στα κανονικα δηλαδη 1000/1250 που την τρεχω με 1,287!!:bigsmile:

Λοιπόν όντως όταν τρέχει 3d και βάζει τις συχνότητες σε αυτές που του έχω δώσει είναι όλα ΟΚ. Όταν όμως είμαι σε 2d εξακολουθεί να ρίχνει τα ρολόγια στα 157/300 οπότε και αρχίζουν τα flickering.Αυτό που παρατήρησα επίσης είναι ότι έχω συνδεδεμένα 2 μόνιτορ και το flickering το κάνει μόνο σε ένα από τα δύο (αλλά όχι πάντα στο ίδιο).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.