dimitris_s Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2009 Κι εκεί που πίνει κανείς αμέριμνος το απογευματινό καφεδάκι και παίζει GTA IV, να σου ένα restart... χωρίς BSOD. Κάτι που σημαίνει temps... Μπαίνω στα win βλέπω θερμοκρασία CPU γύρω στους 38... Αρκετά ανεβασμένη αλλά εντός λογικών πλαισίων. Ανοίγω ξανά GTA IV. Μετά από κάνα τεταρτάκι πάλι restart... χωρίς BSOD. Στην οθόνη loading των Windows, restart πάλι. Κλείνω το pc, βγάζω το καπάκι από το stacker γρήγορα και ακουμπάω το ψυγείο. Ζεστούτσικο. Κάνω πως ακουμπάω και το waterblock της cpu εκεί που εφάπτεται στο heatspreader και τινάχτηκα.. έβραζε λέμε. Αμαν λέω, ευτυχώς που προλάβαμε τη CPU. Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι "γιατί"; Κοιτάω αμέσως την αντλία και το νερό στάσιμο, ούτε χαρ χαρ ούτε φλουτ φλουτ () τίποτα... Μετά κοιτάω το PCB το οποίο τροφοδοτεί την βυθιζόμενη eheim. Βλέπω τους πυκνωτές ελαφρώς φουσκωμένους και μια αντίσταση να της έχει φύγει το χρώμα... Ακολουθούν φωτό από το δράμα... Εδώ είναι που στερεώνω το pcb επάνω στο κουτί. http://img513.imageshack.us/img513/1083/pb150055.jpg Εδώ είναι το δράμα. http://img513.imageshack.us/img513/8710/pb150062.jpg http://img101.imageshack.us/img101/5509/pb150066.jpg http://img101.imageshack.us/img101/3765/pb150068.jpg Το pcb το είχα παρατηρήσει ότι ανέβαζε τρελά temps, αλλά λέω wth, πυκνωτές είναι, δουλεύουν και σχεδόν 24/7 ασταμάτητα λογικό είναι. Είχα δοκιμάσει να βάλω και ψυκτράκια χωρίς μεγάλη διαφορά και τα είχα βγάλει. Σκεφτόμουν να το φτιάξω μόνος μου, αντικαθιστώντας πυκνωτές, αντιστάσεις κτλ, αλλά το συγκεκριμένο είχε σχεδόν πάρει φωτιά - έλιωσε το καλάι λέμε, οπότε πρέπει να έχει αρπάξει και το ίδιο το PCB. RMA; EDIT: Μαμώ τα σουπερμάρκετ μου μέσα... Η αντλία/reservoir είχε αγοραστεί από Πλαίσιο. Στο site όχι απλά δεν έχουν την ίδια αλλά δεν έχουν καθόλου αντλίες! Το ίδιο και στα υπόλοιπα καταστήματα... Τι κάνουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gns Νοέμβριος 15, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2009 αυτα που ειναι καμενα δεν ειναι πυκνωτες ειναι power mosfet..αν δεν μπορεις να βρεις το ιδιο πιστευω αν το παρεις σε καποιο ηλεκτρονικο θα στο φτιαξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Νοέμβριος 15, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2009 Ναι το γνωρίζω. Απλά είπα ότι και οι πυκνωτές έχουν φουσκώσει, αλλά δε φαίνεται στις φωτό. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι το ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο ακριανά mosfets της NEC, και των μεσαίων τα οποία είναι αγνώστου προελεύσεως. Της NEC φαίνονται σχεδόν ανέπαφα, ενώ όπως φαίνεται και στη φωτό παρακάτω το ένα εκ των μεσαίων ξεκόλλησε κιόλας... Το να φτιάχνεται λίγο χλωμό, κρίνοντας από τη παρακάτω φωτό. Ένας φίλος λαμπίτης came to the rescue για νέα αντλία βυθιζόμενη. Ίδωμεν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Νοέμβριος 15, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2009 Με αυτή εδώ XSPC Dual Bay Reservoir Pump, θα είμαι καλά από temps; Η προηγούμενη ήταν 1000άρα. Να περιμένω αύξηση θερμοκρασιών; Η συγκεκριμένη καίει μόλις 8w ενώ η eheim που έχω τώρα γύρω στα 23w.ReviewΘέλω οπωσδήποτε βυθιζόμενη, γιατί για να μπει ξεχωριστό tank στο stacker θέλει μόντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Νοέμβριος 15, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2009 To pcb ακουμπούσε στο μέταλλο του κουτιού;Ποια eheim είναι;Μήπως ταιριάζει κανένα pcbhttp://shop.aquacomputer.de/product_info.php?language=en&products_id=1299http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?language=en&products_id=1310 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Νοέμβριος 15, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2009 Δεν ακουμπούσε στο μέταλλο του κουτιού, το είχα ελέγξει γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Το στερέωνα με "χριτς-χρατς" (ή όπως το λένε) στο κουτί, κάτι που του έδινε απόσταση από το μέταλλο. Η αντλία λογικά είναι αυτή. Δε μπορώ να διαβάσω τα χαρακτηριστικά της μέσα από το reservoir γιατί έχει μαυρίσει το αυτοκόλλητο λίγο από το νερό σε εκείνο το σημείο. Δεν κάνει το pcb της φωτό και δε βρήκα PCB. Anyway θα τη πάω σούμπιτη RMA... Σκεφτόμουν και το Primochill Typhoon III με Laing D5 που είναι κορυφαίο και είναι ακριβώς αυτό που θέλω, αλλά βγαίνει στα 150 ευρώ και θα καθυστερήσει παραπάνω από τo XSPC. Στο μέλλον σκέφτομαι να βάψω μαύρο το εσωτερικό του stacker, να το κόψω και να του προσαρμόσω στο πάτωμα 4απλό ψυγείο με μόντα αλά xrist. Αν ποτέ το κάνω αυτό, τότε θα πάω για το PTIII. Ευχαριστώ για την απάντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Νοέμβριος 16, 2009 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 Αα αυτό το pcb είναι το ρελέ ώστε να ξεκινάει η αντλία με το psu του pc μπορείς να φτιάξεις ένα απλό μόνος σου.Είχα και εγώ την ίδια βυθιζόμενη και το ρελέ το είχα φτιάξει μόνος.Πολύ απλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Νοέμβριος 16, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 Αα αυτό το pcb είναι το ρελέ ώστε να ξεκινάει η αντλία με το psu του pc μπορείς να φτιάξεις ένα απλό μόνος σου.Είχα και εγώ την ίδια βυθιζόμενη και το ρελέ το είχα φτιάξει μόνος.Πολύ απλά.Αυτό το PCB δεν είναι το ρελέ. Είναι το κύκλωμα που μετατρέπει τα συνεχή 12V στα όσα εναλασσόμενα V ζητάει η αντλία. Αν ήταν relay δεν θα ίδρωνε ούτε το αυτί μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Νοέμβριος 16, 2009 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 Αυτό το PCB δεν είναι το ρελέ. Είναι το κύκλωμα που μετατρέπει τα συνεχή 12V στα όσα εναλασσόμενα V ζητάει η αντλία. Αν ήταν relay δεν θα ίδρωνε ούτε το αυτί μου...Δεν θα σε βόλευε να της φτιάξεις ένα ρελέ αντί να πάρει καινούρια αντλία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Νοέμβριος 16, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2009 Δεν θα σε βόλευε να της φτιάξεις ένα ρελέ αντί να πάρει καινούρια αντλία; Για τη συγκεκριμένη πλακέτα δεν μπαίνω καν στο κόπο να την φτιάξω, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει αρπάξει το ολοκληρωμένο, οπότε θα είναι τζάμπα κόπος. Να είχαν καεί κανα 2 πυκνωτές δεν ήταν θέμα τους άλλαζα. Το θέμα είναι ότι όπως είπα και πριν, το συγκεκριμένο pcb δεν είναι ρελέ. Εκτελεί και χρέη ρελέ "από σπόντα". Παίρνει ρεύμα η πλακέτα μέσω του molex, δουλεύει η αντλία. Κλείνω το μηχάνημα, δεν παίρνει ρεύμα το pcb, κλείνει η αντλία. Το ρελέ είναι ένας διακόπτης ουσιαστικά και δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη πλακετίτσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Νοέμβριος 20, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2009 Ευχαριστώ τον psiloshac, για τη βοήθειά του στην ανεύρεση αντλίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Νοέμβριος 20, 2009 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2009 Χαίρομαι που βρήκες αντλία.Απλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους,ίσως κάνω λάθος οπότε ας με διορθώσει κάποιος.Η αντλία σου είναι 220v εναλλασσόμενου ρεύματος οπότε αυτό το pcb που σου κάηκε λογικά παίρνει τα 12v συνεχούς ρευματος του psu και τα μετατρέπει σε εναλλασσόμενο που θέλει η αντλία.Αυτό το κάνει μόλις ξεκινήσει το pc.To ρελέ είναι ένας διακόπτης που μόλις απο την μια πλευρά περάσει τάση κλείνει το κύκλωμα στην άλλη πλευρά.Οπότε εσύ θα μπορούσες να συνδέσεις στην μια πλευρα του ρελέ το 12v του psu και στην άλλη να κόψεις το καλώδιο απο την πριζα του σπιτιου της αντλίας και να κλείνει κύκλωμα εκεί.Δλδ μόλις ανοίγει ο υ/η κλείναι και το 220v της αντλίας και ξεκινά και αυτή τότε.Εγώ το είχα κάνει έτσιhttp://www.thelab.gr/showpost.php?p=392353&postcount=18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.