Jump to content

Asrock x58 - DDR3 1600 σετάρισμα?

nikosjc

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα βοήθεια από όποιον μπορεί.

Έχω πάρει μια μητρική asrock x58 extreme και μνήμες 6gb A-data στα 1600. Η μητρική υποστηρίζει μνήμες εως 2000(oc) όπως και τις 1600(oc). Όταν τις βάζω πάνω αναγνωρίζονται ως 1066. Προφανώς θα πρέπει αν κάνω κάποιο oc για να δουλέψουν στη σωστή ταχύτητα αλλά δεν βρίσκω κάποια ρύθμιση ή τι ακριβώς πρέπει να κάνω (και το manual είναι κάπως ασαφές!). Αν κάποιος έχει το εν λόγω motherboard και ξέρει τις ρυθμίσεις ή γνωρίζει κάτι γενικά ας βοηθήσει please.

Ευχαριστώ πολύ...

Δεν έχω ασχοληθεί με i7, λογικά πάντως η ταχύτητα της μνημηες καθορίζεται απο το FSB-BLCK και τον αντίστοιχο διαιρέτη.

Πάντως απ'όσο ξερω, οι ι7 συμφωνα με την Intel αντέχουν τάση στις μνημες μεχρι 1.65V, και αυτες που εχεις θελουν 1.85V

Φίλε μου καταρχήν σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δυστυχώς και εγώ με τον i7 τώρα άρχισα να ασχολούμε και με παιδεύουν αρκετά οι μνήμες. Το φοβήθηκα αυτό με το 1.85v αλλά πάνω γράφουν ότι είναι 1.65v-1.85v.

Παρακάτω έχω τις ρυθμίσεις του bios για το oc με κάποια αναλυτικά στοιχεία για ότι αφορά τις μνήμες.

-Load CPU EZ OC Setting

-Load DDR3 EZ OC Setting

-Overclock Mode

-Use this to select Overclock Mode.

-BCLK Frequency (MHz)

-PCIE Frequency (MHz)

-Boot Failure Guard

-Spread Spectrum

-CPU Ratio

-QPI Frequency

-Uncore Frequency

Use this option to adjust uncore frequency. The value of uncore frequency

should be at least double of DRAM frequency. For exanple, if the DRAM

frequency is [800MHz (DDR3 1600)], uncore frequency should be above

[3200MHz]. Configuration options: [Auto], [1600MHz], [1866MHz], [2133MHz],

[2400MHz], [2666MHz], [2933MHz], [3200MHz], [3466MHz], [3733MHz],

[4000MHz] and [4266MHz]. The default value is [Auto].

-DRAM Frequency

If [Auto] is selected, the motherboard will detect the memory module(s)

inserted and assigns appropriate frequency automatically. You may select

[Auto], [400MHz (DDR3 800)], [533MHz (DDR3 1066)], [666MHz (DDR3

1333)], [800MHz (DDR3 1600)], [933MHz (DDR3 1866)] or [1066MHz (DDR3

2133)].

-XMP Frequency

Use this option to adjust XMP frequency. The default value is [Auto].

-DRAM Timing Control

-CPU Voltage

Use this to select CPU Voltage. Configuration options: [Auto], [Manual] and

[Overdrive Offset]. The default value is [Auto].

-DRAM Voltage

Use this to select DRAM Voltage. The default value is [Auto].

-IOH Voltage

Use this to select IOH Voltage. The default value is [Auto].

-VTT Voltage

Use this to select VTT Voltage. The default value is [Auto].

Τώρα απο όλα αυτά:

Δοκίμασα να ανεβάσω το -DRAM Frequency στο [800MHz (DDR3 1600)] - ανοίγει το pc αλλά δεν κάνει το "μπιπ" και δεν δείχνει τίποτα η οθόνη.

Δοκίμασα να ανεβάσω το -Uncore Frequency στο [3200MHz] σύμφωνα με το "if the DRAM

frequency is [800MHz (DDR3 1600)], uncore frequency should be above [3200MHz]" και το -DRAM Frequency στο [800MHz (DDR3 1600)] - τα ίδια

Τέλος δοκίμασα τα παραπάνω με τάση -DRAM Voltage ~1,65 αλλά και με ~1,85 αλλά και πάλι τίποτα!

Το κλείνω από τον διακόπτη του κουτιού και στην δεύτερη εκκίνηση μου βγάζει μια οθόνη που αναφέρει μη επιτυχημένη προσπάθεια εκκίνησης και αν θέλω να μπω στο bios για διόρθωση αλλιώς μπαίνει στα windows (7 x64) αλλά φαντάζομαι με τις αρχικές ρυθμίσεις (1066?)

Ουφ! καμία ιδέα κάποιος...???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.