Jump to content

4850 CF Αξίζει;

deNordic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ.

Από τότε που αγόρασα 23'' οθόνη (1920x1080), τα πράγματα έχουν δυσκολέψει στα παιχνίδια. Πλέον δεν έχω τις εξαιρετικές επιδόσεις που είχα σε ανάλυση 1280x1024. Σκέφτομαι να πάρω ακόμα μια 4850 και να κάνω CF αλλά με προβληματίζουν κάποια πράγματα.

1) Η 2η PCI-E της μητρικής μου είναι x8. Αυτό λογικά θα μειώνει την απόδοση ή όχι;

2) Ο επεξεργαστής μου θα ανταπεξέλθει με 2x4850 , έστω και στα 3.2 ή θα κόβει;

3) Το τροφοδοτικό μου είναι αρκετό;

4) Υπάρχει περίπτωση να την κάνω O/c και να φτάσω σε απόδοση 4870;

5) Σε περίπτωση αγοράς νέου υπολογιστή (i7), αξίζει να έχω την 2x4850 από άποψη απόδοσης, υπολογίζοντας πάντα και το μικρό κόστος. Ή να πάω σε 5850/70; (μόνο για περίπτωση 5, το παρών ερώτημα)

Αν είσασταν στην θέση μου θα προχωρούσατε σε μια τέτοια κίνηση;

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

εξαρταται απο το ποσο θα την βρεις για να την αγορασεις.

θα λεγα να πας σε καμια μτχ γυρω στα 50-60 ευρω μεγιστο

Οντως αν βρεις καμια μεταχειρισμένη στα μέχρι 50-60 ευρω ίσως να αξίζει αλλά παραπάνω με τπτ. Εχε υπόψην σου ότι σε αυτήν την ανάλυση περισσότερο θα σε κόβουν τα 512mb που εχουν οι περισσότερες 4850 και ακόμα και σε cf το γεγονός αυτό θα σου κόβει αρκετά τις επιδόσεις. Συν τις άλλοις έχεις και όλα τα μειονεκτήμα του crossfire (stuttering , μειωμένη απόδοση σε όσα δεν το υποστηρίζουν , αυξημένη κατανάλωση κλπ) . Αν μπορεις να πάς σε μία 5850 είναι προτιμότερο.

1) Οχι η μείωση είναι αμελητέα (γύρω στο 5%)

2) Οτι θα σε κόβει λίγο θα σε κόβει αλλά όχι κάτι το τραγικό.

3) Με τα 48Α που βγάζει combined στην +12v γραμμή δεν θα ναι και άνετο αλλά δεν θα χεις και κάποιο πρόβλημα ακόμα και αν έχεις και 3-4 δίσκους.

4)Να την φτάσεις όχι ακόμα και με vmod δύσκολα ξεπερνάνε τα 800-850mhz για καθημερινή χρήση (χώρια ότι δεν θα χεις ddr5) αλλα και πάλι ορατές διαφορές σε games που θα το χρειάζεσαι δεν θα δεις max 5-10fps (800+ mhz)

5) Αν ήμουν στη θέση σου ή θα περίμενα κανα χρόνο μέχρι την επόμενη γενιά ati (ή έστω μισο μέχρι να δουμε τι πιανει το fermi , αν και ξέρω ότι είναι δύσκολο, εδώ εγώ με μία 4850 800/1150mhz, 1680χ1050 βγάζω τελείως το aa και ορισμένες φορές πάλι πέφτει κάτω απο 60fps με όλα τέρμα με quad6700 στα 3,6 και κρατιέμαι για να μην παω σε μια 5850) αλλιώς θα πήγαινα σε μια 5850 και εαν ήθελα και κάτι παραπάνω σε έναν quad που με έναν ο/c θα τον πάς τουλάχιστον στα 3,6.

πιστευω το site που παραθετω θα σε ψηλοκατατοπισει με τη προοπτικη οτι δε θα πας σε 5χχχ μιας κ δε το νομιζω να τα λεει σωστα γ αυτη τη σειρα κ γενικα θα δεις πως αποδιδουν οι 4850 σε cf στις αναλησεις σου...

http://www.tomshardware.com/charts/gaming-graphics-cards-charts-2009-high-quality/Fallout-3,1508.html

νομιζω μπορω να σου δωσω μια γνωμη σχετικα μιας και εχω βγαλει καποια συμπερασματα απο την χρηση συστηματος με 2πλη καρτα

(6600@3,2 ghz 2x8800gts sli 1680x1050)

2) o επεξεργαστης θα σε κοβει σε αρκετα παιχνιδια.2πλη καρτα γραφικων ειναι τεραστια ισχυς για τετοιον επεξεργαστη(ειδικα σε σενα που θα του φορτωνεις και το physx).παιχνιδια που εχω δει ανελεητο κοψιμο απο επεξεργαστη---->

ut3-nfs pro street-mcrae dirt καπως-darkest of days

3)δεν βλεπω τι τροφοδοτικο εχεις,αλλα με 48Α στην 12 που αναφερεις εισαι παραπανω απο καλυμμενος ακομη κι αν ειναι μετριας ποιοτητας

5)ναι,κατα την γνωμη μου αξιζει η διπλη καρτα γραφικων με μετρια καρτα.Εχω την 2η 8800 εδω κι ενα χρονο και τα παιχνιδια που ειδα το συστημα μου να δυσκολευεται χωρις να φταιει ο επεξεργαστης μετριουνται στα δαχτυλα του 1 χεριου (εφοσον εχουν μια στοιχειωδη προς καλη υποστηριξη για 2πλες καρτες λεμε τωρα ετσι?)

ΥΓ:χωρις καθολου πλακα,ενα προβλημα που δεν εχεις σκεφτει και θαχεις σιγουρα ειναι η ζεστη που παραγεται το καλοκαιρι στο δωματιο.Με 1 ωρα περιπου παιχνιδι γινεται ψιλοαποπνικτικο.

κοιτα, επειδη κι εγω κανω τις ιδιες σκεψειςς με σενα, να κανω η να μην κανω crossfire, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν αξιζει για τους εξης απλους λογους που αναφερθησαν και παραπανω. πρωτα πρωτα εχεις το κοστος της 2ης καρτας, δευτερον εχεις διπλασια καταναλωση, τριτον διπλασιες θερμοκρασιες! αυτα ειναι τα πιο βασικα. και μετα ερχονται τα ψιλοπροβληματακια που εχουν τα crossfire/SLI οταν δεν υποστηριζονται απο καποια παιχνιδια!

οποτε, εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι καλυτερα να δωσεις αυτην που εχεις και να πας σε μια πιο καινουρια-δυνατη καρτα! ετσι θα εχεις μεγαλυτερη ισχυ, με ιδια καταναλωση, με ιδιες, ισως και μικροτερες θερμοκρασιες. και ετσι θα κανει και αποσβεση, της οποιας διαφορας κοστους, απο το να κανεις xfire. και χωρις προβληματα με παιχνιδια που δεν υποστηριζουν διπλες καρτες!

βασικα με το cf των 4850 μεχρι στιγμης δεν εχω προβληματα σε παιχνιδια υποστηριζοντας η μη cf... συνηθως δουλευουν κ οι 2 βλεποντας το τρεχοντας ταυτοχρονα 2 gpuz (ενα για τη καθε καρτα) ενω τρεχει το game. Στα 1680χ1050 που παιζω ειμαι καργα ευχαριστημενος κ αμα δει καποιος κ απ το λινκ που ποσταρα για τα λεφτα του το cf ειναι μια χαρα... τα αρνητικα της μεγαλυτερης καταναλωσης κ θερμοκρασιας οντως ισχυουν αλλα γι αυτο εχω το rig για games κ το κατεβαστηρι για ολα τα αλλα καθως κ hr-03 + mushashi στις καρτες :p . Κατ εμε ο κυριος λογος που δε πηγαινα στο cf στη θεση σου ειναι η μνημη στα 512 ... στα 1920χ1080 θες παραπανω...

.... μνημη στα 512 ... στα 1920χ1080 θες παραπανω...

Σε 24'' 1920χ1200 έπαιζα με άνεση το cod4 χωρίς τα fps να πέφτουν κάτω απο τα 125 πλην smoke που έπεφταν στα 60~fps.

Εάν δεν σε ενδιαφέρει το ότι θα καις παραπάνω ρεύμα τότε πάρε την και θα με θυμηθείς , στο κάτω κάτω αν δεν μήνης ευχαριστημένος πούλησε την ξανά :dance3:

• 4 weeks later...

Παιδιά ένας φίλος αγοράσε 5870... και σκέφτομαι να μου δώσει την δικιά του που είναι 4850 στο 1GB (Gigabyte). Μπορώ να κάνω CF με την δικιά μου που είναι 512ΜΒ και Sapphire; Θα είναι συμβατές; Αν ναι να την δοκιμάσω..

ναι θα ειναι συμβατες απλα το cf θα εχει 512mb μνημη...

Δηλαδή συμφέρει να έχω την μια που είναι 1 GB από το να έχω CF 1+512 που στην ουσία θα είναι 512;

Εφόσον παραμείνεις με την 23άρα σου, ναι συμφέρει το CF.Τα 512 ΜΒ μνήμης σε καλύπτουν ακόμα και έχεις διπλή επεξεργαστική ισχύ..

Δηλαδή συμφέρει να έχω την μια που είναι 1 GB από το να έχω CF 1+512 που στην ουσία θα είναι 512;

αν είναι και σε καλή τιμή τότε πάρτην , θα τις ευχαρηστιθείς :):T:

απο ολα αυτα που διαβασα, ομως εξακολουθω κι εχω μια απορια. επειδη εχω την ιδια καρτα σε ιδια οθονη 23", εγω δεν εχω ιδιαιτερα προβληματα με games. δλδ τι εννοω; για παραδειγμα το τελευταιο παιχνιδι που εβαλα dirt 2 δεν εχω κανενα προβλημα και κανενα κολλημα πουθενα. βεβαια δε βαζω φιλτρα, καθως οπως πολλακις εχει ειπωθει, σε αυτες τις αναλυσεις δεν βλεπεις μεγαλες διαφορες στο παιχνιδι. εχω ακομα τα 3 τελευταια COD, TOMB RAIDER underworld, GRID, και εχω παιξει και τα 2 crysis. αν εξαιρεσω τα Crysis, που για ευνοητους λογους, μπορει και λογω λιγης μνημης, γονατιζουν ολες τις καρτες, σε ολα τα αλλα παιχνιδια δεν εχω προβληματα.

γι'αυτο θα θεσω 2 αλλες πιθανοτητες στο τραπεζι. η μια ειναι να μην αρκει ο επεξεργαστης, οσο κι αν φαινεται παραξενο στα 3,2 που τον εχεις...!! και να εξηγησω το γιατι το λεω αυτο. μπορει να εχω και λαθος αλλα το καταθετω. πριν 4-5 μερες εβαλα το dirt 2 σε ενα φιλαρακι με το εξης συστημα:

E6300 1.86ghz, Giga EP43-DS3, 2x1gb RAM, 4650, το παιχνιδι αργουσε χαρακτηριστικα να φορτωσει με τον επεξεργαστη στο 95-100%. τον ανεβασα στα 2,33ghz αλλα δεν ακουσε τπτ, εξακολουθει και φορτωνει αργα. βεβαια οταν μπαινει στην πιστα, τρεχει η καρτα κανονικα το παιχνιδι,αλλα μεχρι να φτασει εκει, σου βγαζει την πιστη. θελει κανα 10λεπτο. αντιθετα στο δικο μου, περναει αερας τα παντα!

η αλλη ειναι η μνημη της καρτας. αν μπορουσες να τεσταρεις την αλλη 4850 με 1gb μνημη, να δεις πως συμπεριφερεται το μηχανημα....?

βεβαια ολα αυτα ειναι σχετικα με το τι ζητας. αν θες να τρεχεις ολα τα παιχνιδια με 100+ fps με την 4850, απλα δεν γινεται! αν θες να εισαι playable, που οριοθετειται στα 25-30+ fps, νομιζω οτι η 4850 ειναι μες στο παιχνιδι.

αν θες, μπορω να κανω καποιες μετρησεις στα παιχνιδια που εχω, για να σου πω τι FPS βγαζω.

Στην φάση που είσαι μπορείς με ένα 50άρικο πχ (ή ακόμα καλύτερα με 0 ευρώ απο τον φίλο σου) να πάρεις 30-60% πάνω στους πιο πολλούς τίτλους.

Αν δεν σε παίρνει οικονομικά να αλλάξεις και το cpu και να πας σε κάτι πιο μοντέρνο, για τα όρια του "λογικού" είσαι μια χαρά.

Είσαι συνηδιτοποιημένος και δεν θα βάζεις 8χ όλα τα φίλτρα του πλανήτη αλλά στην 1920 θα παίζεις μια χαρά για το σύστημα.

Σκέψου πως γενικά τα παιχνίδια αγαπάνε τα Mhz οπως είπε και ο Τσάκωνας, και εγώ είμαι με Q9650 @ 3.0 stock και τον έχω στα 445 - 450 χ 9 (4,0 χοντρικά) και δίνει κάμποσα καρέ σε συνδυασμό με 280 κάρτα.

Έχω δοκιμάσει και CF με 2 χ 4830 και ήταν μια χαρά, και γενικά οι ΑΤΙ κάνουν καλό scaling, και μιας και πάντα καλό είναι να κοιτάμε το σχετικό κόστος, ΚΑΜΙΑ άλλη αναβάθμηση με 50 ευρώ δεν θα σου δώσει τόση αύξηση % στα καρέ σου.

Ναι ΟΚ, θα την πάρω από τον φίλο μου και θα κάνω δοκιμές... 1. την 1GB μόνη της 2. την 1GB + 512MB μαζί... και θα βγάλω συμπεράσματα. Το πολύ πολύ να μου φέρει και την 5870 να κάνω μια δοκιμή :devil:!

Κάτι ακόμα, όταν δεν παίζω παιχνίδια ( ή όταν παίζω παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν CF ) η δεύτερη κάρτα θα δουλεύει και θα ρουφάει ρεύμα ή κάθεται standby μέχρι να ανοίξω παιχνίδι-εφαρμογή που λειτουργεί το CF;

Dolly, κάτι offtopic, αν βρω κανέναν μεταχειρισμένο Q6600 (θα τον clockaro βέβαια) αξίζει; Θα δω διαφορά; Τι θα ήταν καλό σε 4πύρηνο από άποψη τιμής-απόδοσης για s775;

Οι κάρτες δεν αθροίζουν την μνήμη, οπότε με 512 θα είσαι, και θα "κόβει" την 1 γίγα σε 512 mirror.

Οταν το παιχνίδι δεν υποστηρίζει CF η άλλη κάρτα θα είναι idle, δεν θα σου τρώει και δεν θα ακούγεται. σε μερικά παιχνίδια θα πρέπει ίσως να το απενεργοποιήσεις manualy το CF αλλά είναι 5 δευτερόλεπτα δουλειά.

Αν είσαι στα ιδια MHz 2πύρηνο με 4πύρηνο, γενικά ΔΕΝ νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά εκτός απο κλασσικά παιχνίδια που υποστηρίζουν 4 πυρήνες (GTA πχ) στα άλλα δεν νομίζω να έχει διαφορά μεγάλη. Ετσι έχω δει με τον δικό μου στα 4, και φίλου 8500 στα 4.

Σε άλλες εφαρμογες που υποστηρήζούν 4 πυρήνες έχει αισθητή διαφορά.

Αξίζει αν βρείς να πάρεις ένα Q 9550 αλλά δεν τους βρίσκεις εύκολα ρε γαμώτο... δεν θα αλλαζα για Q6600 τώρα εγω.

Εγω θα σου πρότεινα κάτι άλλο αν είναι να δώσεις άλλα 50€ να πάρεις μια 4850. Πουλάς την δικιά σου κοντά στο 50άρικο και με τα άλλα 50 παίρνεις μια 5750. Αυτό για εμένα θα έχει τα εξής πλεονεκτήματα

1. Καινούργια κάρτα (εγγύηση, μακροβιότητα, κτλ)

2. Πιο κρύα λόγο μικρότερης κλίμακας

3. Λιγότερο ενεργοβόρα απο μια 4850 πόσο μάλλον 2

4. Δεν έχεις CF άρα δεν περιμένεις το τάδε παιχνίδι να υποστηρίξει CF για να παίξει καλά

5. Πιο εύκολη στο κλοκάρισμα

Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρω είναι ότι ίσως σαν setup να είναι πιο αργό απο 2 4850 σε CF αν και αυτό παίζει και ανάλογα πόσο καλά είναι optimized ο τίτλος

Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρω είναι ότι ίσως σαν setup να είναι πιο αργό απο 2 4850 σε CF αν και αυτό παίζει και ανάλογα πόσο καλά είναι optimized ο τίτλος

5750 και 4850 εχουν πανω κατω ιδιες επιδοσεις απλα η 5750 κερδιζει στα σημεια, για μενα, λογω dx11, χαμηλης καταναλωσης, features!

4850CF πρεπει να διαλυουν την 5750!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.