Jump to content

Help.......... (atikmdag issue)

Athanasios2104

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, βοήθεια, δεν μπορώ άλλο......... άλλαξα από vista 64bit σε windows 7 64bit μπας και λυθεί το πρόβλημα, άλλα το καταραμένο atikmdag χτυπάει ακόμη!!! Τι να κάνω, δεν ξέρω. Έχω δοκιμάσει τα πάντα όλα, άλλα τίποτες.

Το atikmdag χτυπάει όταν τρέχω κάτι graphics-intesive σε full screen (πχ. cod4, bf2142, hd video) και το περίεργο της υπόθεσης είναι το εξής: την 1η φορά που θα ξεκινήσει το pc (μετά από ώρα που ήτανε σβηστό),η εφαρμογή θα κρασάρει 1000%. Πχ στο COD4 θα πάει μέχρι το "Waiting for player list..." και εκεί πετάει BSOD. Αν τώρα ΣΒΗΣΩ τον υπολογιστή (όχι restart, ούτε hard reset, άλλα hard shut down) και τον ξανα-ανάψω στα καπάκια, από κει και ύστερα το πρόβλημα δεν εμφανίζεται (!). Δηλαδή όσες φορές παίξω ότιδήποτε, δεν κρασάρει πλέον! Ωστόσο, αυτό που παρατήρησα είναι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ θα χάνονται κάποια cookies (από auto-logins) του explorer. FIGURE THIS OUT δηλαδή :wassat:. Αυτό με εκάνε να υποψιαστώ corrupted μνήμες, τις άλλαξα, άλλα τίποτα.

Να αναφέρω επίσης ότι το πρόβλημα εμφανίστηκα ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ το βράδυ της Κυριακής 11/9, ένω επί 1 χρόνο (με vista 64) και μέχρι εκείνη τη μέρα όλα πήγαιναν ρολόι - το απογευματάκι έπαιζα μια χαρά! Έκτοτε και μέχρι σήμερα (με clean format + w7 64) μου έγινε μόνιμο τσιμπούρι και ακολουθώ την παραπάνω διαδικάσια (hard shut down + reboot) για να τρέξω τις εφαρμογές που κάνουν το atikmdag να χτυπάει. Και δεν θα είχα μεγάλο κώλυμα με την όλη "τεχνική", άλλα hard shut downs και hard shut downs, ε, κάποια στιγμή θα πάρω τον σκληρό στο χέρι....

Έχω βέβαια δοκιμάσει όλα τα γνωστά "fixes" που αναφέρονται στο web, άλλα εις μάτην...

PC specs

=======

Q9550

4gb (2x2) Dominator

Powercolor PCS+ 4870 w/ Catalyst 9.10

Asus Evolution

Dell Ultrasharp 2209WA

Help παίδες............. :weep:

Αν μπορεις βρες μια 4870 και δοκιμασε την. Για να τρωνε error οι display drivers συνεχεια ισως να φταιει και η καρτα εν τελη.

Είχα το ίδιο πρόβλημα και λύθηκε με Bios update. Είχα δοκιμάσει και άλλες μνήμες έβαλα και έξτρα τροφοδοτικό άλλαξα drivers και λειτουργικά αλλά τίποτα. Εύχομαι να δουλέψει και σε σένα γιατί ξέρω πόσο σπαστικό είναι.

Είχα το ίδιο πρόβλημα και λύθηκε με Bios update. Είχα δοκιμάσει και άλλες μνήμες έβαλα και έξτρα τροφοδοτικό άλλαξα drivers και λειτουργικά αλλά τίποτα. Εύχομαι να δουλέψει και σε σένα γιατί ξέρω πόσο σπαστικό είναι.

Εγώ όταν πέρσι είχα το ίδιο ήταν από τους 9.1 ή 9.2 αν θυμάμαι καλά , και τελικά το έλυσα με format και τους 8.9 όπου με τους 8.9 το σύστημα δούλευε χωρίς πρόβλημα .

Από όσο ξέρω έχω το τελευταίο bios για την evolution, άλλα θα το κοιτάξω... αλλιώς μετά πάει αλλαγή η κάρτα. :rip:

Τελικά φίλε μου όντως φαίνεται να έχει λυθεί το πρόβλημα μετά το φλασάρισμα του bios, άλλα όχι λόγω του bios αυτό καθ'εαυτό (άλλωστε είχα το τελευταίο Bios), άλλα λόγω του καθαρίσματος του CMOS που γίνεται πριν το φλασάρισμα. Έτσι εξηγούνται τα "περίεργα" που εμφάνιζε η όλη κατάσταση (να δουλεύει κανονικά μετά από hard restart).

Αν και την καρτούλα βλέπω να την αλλάζω ούτως ή άλλως, καλό είναι να υπάρχει και αυτήν η λύση που δεν την έχω δει online - δηλαδή το απλό καθάρισμα του CMOS.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.