Jump to content

λειτουργία nano text editor

juliagrig

Recommended Posts

Γεια σας. Προσπαθώ να κάνω copy paste ένα αρχείο από σημειωματάριο στον editor του putty και δεν μπορώ . με το nano , το οποίο έχω ήδη εγκαταστήσει , πώς θα κάνω την επεξεργασία κειμένου που θέλω ; :hmm:

Γράφεις nano και το όνομα του αρχείου.

Για να κάνεις copy μέσω του PuTTy απλά επιλέγεις το κείμενο που θέλεις. Για να κάνεις paste στο PuTTy κάνεις απλά δεξί κλικ.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

πατησα nano και το ονομα του αρχειου μ μου εμφανισε το περιωαλλον του nano , εκανα copy paste , αλλά τώρα πώς θα το αποθηκεύσω στο φακελό μου; ίσως είναι πολύ χαζές ερωτήσεις... :( αλλά πρώτη φορά το χρησιμοποιώ .

πώς χρησιμοποιώ τις εντολές που εχει στο κάτω μέρος της οθονής ;

γενικα , το copy-paste μεσω putty δεν ειναι η καλυτερη ιδεα , γιατι το αρχικο κειμενο εχει διαφορες με το τελικο(paste), σε τετοιες περιπτωσεις ειναι καλυτερα να χρησιμοποιεις το winscp για να μεταφερεις τα αρχεια σου και μετα να τα επεξεργαζεσαι μεσω nano , pico , vim etc:nothing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.