pas2007 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13, 2009 Καλησπέρα.Όταν ξεκινάει το PC βγάζει σφάλμα grub error 22.Είχα linux ubuntu μαζι με XP αλλά βλέπω πρώτη φορά αυτό το σφάλμα.Δοκίμασα από recovery console των XP το fixboot αλλά τίποτα.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Νοέμβριος 13, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2009 Grub είναι ο bootloader των Ubuntu, αναλαμβάνει να ξεκινήσει αυτά ή τα Windows XP.Για να μην σε τρέχω με περίεργα, δοκίμασε το παρακάτω, φαίνεται απλό:http://forjamari.linex.org/projects/supergrub/Super Grub Disk is a bootable floppy, cdrom or usb that help you to deal with boot problems. You can automatically restore Grub on your MBR.ΥΓ: το θέμα μεταφέρεται στη σωστή κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Νοέμβριος 13, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2009 Καταρχήν ευχαριστώ.Δεν κατάφερα τίποτα με το super grub disk.Πάτησα σε όλες τις επιλογες και βγάζει Error 15: File not found Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Νοέμβριος 13, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2009 πρέπει να αναφέρω περισσότερες λεπτομέριες γιατι μάλλον έχω σοβαρό πρόβλημα.ΈΚανα διαγραφή διαμερισμάτων και format σε έναν δίσκο και εγκατέστησα τα ubuntu Linux 9.04 και μετά από αυτό το σύστημα νεκρώνει πρν την εκκίνηση τους ενώ όλες τις άλλες φορές δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πρίν λίγες ώρες έιχα το σφάλμα grub error 22 αφού δοκίμασα κάποιες λύσεις που βρήκα απ'τo web δεν είχα κανένα αποτέλεσμα και επανεγκατέστησα τα ubuntu αλλά τίποτα και τώρα έχει νεκρώσει το σύστημα όπως είπα πριν.Βασικά αυτό έγινε επειδή άλλαξα δίσκο και έβαλα ένα S-ATA. Έχω κάνει μεγάλη ζημιά και μπορώ να ξεμπλέξω για να έχω πάλι dual boot με Winxp Και Linux? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Νοέμβριος 14, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2009 Βάλε τον Sata σου να φαίνεται ως IDE από το BIOS, μπορεί να το δεις και ως Legacy. Έχεις κι άλλο δίσκο πάνω στο σύστημα; Αν ναι, βγάλτον πριν την εγκατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitsos10 Απρίλιος 27, 2011 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 πρέπει να αναφέρω περισσότερες λεπτομέριες γιατι μάλλον έχω σοβαρό πρόβλημα.ΈΚανα διαγραφή διαμερισμάτων και format σε έναν δίσκο και εγκατέστησα τα ubuntu Linux 9.04 και μετά από αυτό το σύστημα νεκρώνει πρν την εκκίνηση τους ενώ όλες τις άλλες φορές δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πρίν λίγες ώρες έιχα το σφάλμα grub error 22 αφού δοκίμασα κάποιες λύσεις που βρήκα απ'τo web δεν είχα κανένα αποτέλεσμα και επανεγκατέστησα τα ubuntu αλλά τίποτα και τώρα έχει νεκρώσει το σύστημα όπως είπα πριν.Βασικά αυτό έγινε επειδή άλλαξα δίσκο και έβαλα ένα S-ATA. Έχω κάνει μεγάλη ζημιά και μπορώ να ξεμπλέξω για να έχω πάλι dual boot με Winxp Και Linux?άκου τι πιστεύω κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο, γιατί με αυτά μπορει να γίνει το θέμα χειρότερο.Πήγενε σε έναν ειδικό για να είσαι εξασφαλισμένος :mobile1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 27, 2011 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 27, 2011 Μάλλον μπλεχτήκανε τα MBR των δίσκων και των εγκαταστάσεων. Εφόσον έχεις τους δίσκους με τα λειτουργικά συστήματα πάνω ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:https://help.ubuntu.com/community/DualBoot/Mbrhttps://help.ubuntu.com/community/MultiOSBoot#Reinstall%20GRUB%20to%20MBR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.