Jump to content

προβλημα με εγκατασταση hd 5770

Warlord

Recommended Posts

Με μια Sapphire 5770 σε vista ult. 32 και τους 8.66 όλα απροβλημάτιστα*

η ίδια κάρτα δοκιμάστηκε με 7 Prof χωρίς πρόβλημα επίσης, αλλά μόνο για 2 μέρες (test rig)

αξίζει να πω ότι η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε σε 10+ (!!!!!) λέπτα σε "φρέσκο" μηχάνημα

*εκτός από ένα -μάλλον driver bug- στη σύνδεση hdmi-hdmi (pc-tv) όπου εμφανίζεται υπερχρωματισμός μετά από κάποια ώρα.πήρα ένα αντάπτορα dvi και ησύχασα (έχασα τον ήχο όμως)

κατσε..δουλεψαν οι 9.10 με την 5770? περιεργο μου φαινεται αφου οι 9.10 δεν υποστηριζουν 57xx..

εβαλα το asus bios εγω. Εκ πρωτης οψεως ειδα τα ανεβασμενα ορια στο overdrive (πλεον παει μεχρι 1200 το οριο του πυρηνα), τωρα για σταθεροτητα, θα χρειαστει 2-3 μερες να σιγουρευτω. Παντως παλι στα 157/300 ριχνει τα ρολογια το powermizer...

εμενα τελικα με πηραν τηλ. κ οντως ειχε προβλημα κ μολις πηγα κ πηρα πιστωτικο..

τι να παρω τωρα.. η sapphire 5870 πουχουν στο site ειναι οντως αμεσα διαθεσιμη? την εχει παραγγειλει κανεις? γιατι στο καταστημα που πηγα μουπαν οτι δεν ειναι διαθεσιμη κ κανουν λαθος στο site..

εμενα τελικα με πηραν τηλ. κ οντως ειχε προβλημα κ μολις πηγα κ πηρα πιστωτικο..

τι να παρω τωρα.. η sapphire 5870 πουχουν στο site ειναι οντως αμεσα διαθεσιμη? την εχει παραγγειλει κανεις? γιατι στο καταστημα που πηγα μουπαν οτι δεν ειναι διαθεσιμη κ κανουν λαθος στο site..

η διαθεσιμοτητα που δειχνει στο site ουσιαστικα αφορα τις αποθηκες τους....στα καταστηματα μπορει να υπαρχουν κομματια και δε μπορεις να το μαθεις αν δεν πας...

Αποκει και περα, θες σιγουρα να ανεβεις τοσο σε 5870? μιλαμε για ~200 ευρω παραπανω...

Εγω στη θεση σου θα επαιρνα την Asus 5770 που ειναι στα ιδια λεφτα ελαχιστα φτηνοτερη και εχει επισης 3 χρονια εγγυηση (ολες οι αλλες 2....και ας ιεναι ακριβοτερες εκτος απο την connect)....και αμα κατσει σκαρτη και αυτην , παρε nvidia μετα :p

ΥΓ: ελπιζω να κρατησες τον serial number του Battleforge που η Asus δε το δινει bundled :D

ναι ειπα τελικα να ανεβω αν εχουν τη συγκεκριμενη ομως πουναι η πιο φτηνη στα 315ε αμεσα διαθεσιμη..

αλλιως δε ξερω τι θα κανω..

τελικα δεν αλλαξε τιποτα με το asus bios και γυρισα στο xfx. Ειναι αστειο οτι τρεχει εδω και 3 ωρες furmark και δεν παθαινει τιποτα, με μεγιστη θερμοκρασια 71 βαθμους.....αλλα το βραδυ που απλα κατεβαζε, κολλησε.

Πρεπει να εχει προβλημα η καρτα γενικα, πιθανον και με τα idle ρολογια (αυτο με τις μνημες που ειπωθηκε παραπανω...), αλλα τι να κανω, να την παωσ το Πλαισιο και να τους πω "μην τρεξεις furmark Κλπ....απλα αστην σε ενα μηχανημα idle και καποια στιγμη θα κολλησει" ? και αν δεν κατσει στη 1 αυτη μερα και μου πουνε οτι ειναι μια χαρα η καρτουλα?

Το σκεφτομαι παντως να την αφησω να τρεχει furmark 2-3 μερες για να μην πεσει σε idle ετσι απλα για να σιγουρευτω οτι φταινε τα idle ρολογια...

εδω http://www.overclock.net/ati/595009-ati-5xxx-series-bios-issue-please.html βλεπω οτι ειναι ισως θεμα Bios κ underclocking που κανει η καρτα σε 2d περιβαλλον για power saving..

ριχνει υπερβολικα τη συχνοτητα στη μνημη με αποτελεσμα να γινονται αυτα τα artifacts..

μετα απο 2 μερες που δεν παρουσιασε το παραμικρο επιβεβαιωνω οτι αυτο ηταν το προβλημα....

Εφτιαξα ενα profile στο catalyst control panel και εβαλα να ριχνει τα ρολογια στα 600/900 σε idle και δεν εκανε το παραμικρο προβλημα εδω και 2 μερες...

Τραγικο βεβαια...αλλα ευτυχως ευκολη η λυση....λογικα με νεους drivers θα ανεβασουν λιγο τις συχνοτητες idle σε σιγουρα λειτουργικα επιπεδα...

Καλημέρα παιδιά,

επειδή είμαι σχεδόν έτοιμος να πάρω την 5770 (και την XFX συγκεκριμένα που βλέπω να είναι διαθέσιμη) για το παρακάτω συστηματάκι της υπογραφής, αναρωτιέμαι αν είναι όντως δυνατόν να κάνει τέτοιο "κατασκευαστικό" λάθος η ΑΤΙ.... και αν πρέπει να οδηγούμαστε σε πατέντες όπως ο φίλος παραπάνω για να μην έχω προβλήματα.... όχι τ[ιποτε αλλο αλλά δεν είμαι και γκουρού στο στους υπολογιστές......:hehe:

Επίσης αν ανεδάζεις τα ρολόγια στο idle δε θα καίει και παραπάνω.... μήπως το έκαναν επίτηδες για να λένε ότι έριξαν την κατανάλωση?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.