Jump to content

Asrock 785G και προβλημα με front panel jumpers!

goku_dbz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εστησα σημερα για ενα φιλο ενα πισι με την πιο πανω μητρικη (αυτη)

εναν athlon X2 240 @ 2.8Ghz και 2Χ1gb adata αυτες

καθως ενωνα ενα-ενα τα καλωδια για δισκους, τροφοδοτικα, usb, audio κτλ, οταν ηρθε η ωρα για τα pwr switch, reset, hdd led, power led παρατηρησα πως αυτα που ελεγε το μανιουαλ δεν ταιριαζαν με τα καλωδια απο το πανελ του κουτιου! (σημειωση: τα καλωδια του κουτιου ειναι τα συνηθισμενα 3πινο για το pwr led, 2πινα τα υπολοιπα ενω η μητρικη ηθελε 2πινα για ολα...)

Ξερει κανεις καποια λυση?

Τωρα το πισι το εχω μονο με το hdd led & pwr switch για να μπορει και το παιδι να κανει την δουλεια του (οχι πως τα αλλα χρειαζονται τοσο αλλα θα θελα να τα χει...)

υγ: επειδη ειναι η πρωτη amd μητρικη που πιανω στα χερια μου εδω και 8 χρονια!!!, στο bios ειναι ολα στο auto! υπαρχει κατι που αξιζει/πρεπει να αλλαχθει εκτος ισως απο τις ρυθμισεις για την μνημη που θα βαλω manual τα specs τους?

κατσε να δω το μεσημερι πως εχω βαλει το δικο μου, γιατι δε θυμαμαι, και θα σου πω.

το power led ειναι το τριπινο βυσματακι που καταληγουν σε αυτο δυο καλωδια?

Εαν ναι..βγαλε απο την θεση του ενα καλωδιακι και βαλτο στη μεσαια θεση.

Δοκιμασε να το τοποθετησεις παλι με το "κενο" βυσματακι να βρισκεται εκτός ...θεσης..στο κενο.

(συνηθως εχει εξωτερικη θεση το power led..-δεν το εχω πετυχει και διαφορετικα δλδ)

Aν δεν βρισκει πουθενα στην τοποθετηση θα κανεις τη δουλεια σου ετσι.

λοιπον φιλε μου, εγω το εχω βαλει οπως ειναι, με το ενα ακρο ελευθερο.....!!!!

ομως δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι σωστο ετσι..!!! δλδ το κοκκινο καλωδιο και η μεσαια τρυπα ειναι τοποθετημενα στο πανελ, αλλα το μαυρο ειναι εκτος..!!! μαλλον δεν εδωσα και τοσο σημασια τοτε που το εφτιαχνα....:p δεν ξερω αν ειναι σωστο, παντως λειτουργει ετσι κανα 5μηνο! λετε να εχω κανει μαμακια?

Στα 3πινα βύσματα που έχουν τα καλώδια σε πολλά κουτιά είναι πανεύκολο να κάνουμε μόντα όταν το μπόρντ μας έχει 2πινη επαφή.

Με ένα λεπτό κατσαβίδι ανασηκώνουμε λίγο τα πλαστικά στόπ από την 3πινη επαφή και μετά τραβάμε τα καλώδια για να βγούν.

Έχουμε έτσι 2 καλώδια που στην άκρη του το καθένα έχει από μία μεταλλική επαφή.

Οι επαφές αυτές μπαίνουν εύκολα στο μπόρντ φορετά απευθείας πάνω στα μεταλλικά σιδεράκια.

Αν προσέξουμε να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ επαφή μεταξύ τους (να ΜΗΝ ακουμπάνε δηλαδή) είμαστε μια χαρούλα... :T:

Το αντίθετο γίνεται αν από 2πινο καλώδιο έχουμε μπόρντ με 3πινη επαφή. ;)

@NTG & dpolal: ευχαριστω πολυ παιδια! δουλευει:clap:

@cabdik: εγω που το δοκιμασα ετσι(με το ενα πιν στον αερα δηλ) δεν μου δουλευε το λεντ! φυσικα ολα τα αλλα δουευαν κανονικα....εισαι σιγουρος οτι σου δουλευει το power led?

@cabdik: εγω που το δοκιμασα ετσι(με το ενα πιν στον αερα δηλ) δεν μου δουλευε το λεντ! φυσικα ολα τα αλλα δουευαν κανονικα....εισαι σιγουρος οτι σου δουλευει το power led?

Να σου πω την αληθεια, δεν εχω προσεξει καν! μαλλον εχεις δικιο.! πρωτα με ενδιαφερει ομως, να δουλευει το PC...!!!!!!:p:p

dpolal, δεν μπορεις να μπει το ενα ακριανο καλωδιο στη μεσαια θεση ωστε να εχεις και το βυσματακι κανονικα?

dpolal, δεν μπορεις να μπει το ενα ακριανο καλωδιο στη μεσαια θεση ωστε να εχεις και το βυσματακι κανονικα?

Βεβαίως και γίνεται απλά δοκιμάζουμε από πριν ότι μπαίνει το μεγαλύτερο 3θέσιο πλαστικό βύσμα και δεν βρίσκει πουθενά...

ηδη ειναι τοποθετημενο το βυσμα. αρα, απλα θελει αλλαγη θεσης το ενα καλωδιο!! οκ..!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.