Jump to content

Εργαλείο Προσομοίωσης δικτύου

kezm

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνω να βρω κάποιο εργαλείο που να προσομοιώνει ένα network.

Σκοπός μου είναι να αναπτύξω ένα νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας που:

1) Να τρέχει σε κάθε κόμβο ξεχωριστά.

2) Να εποπτεύει το δίκτυο και να βελτιστοποιεί το traffic/routing του όλου δικτύου, σύμφωνα με τις πολιτικές που θα του εισάγω.

Αν έχει ασχοληθεί κάποιος, ευχαρίστως να προτείνει κάτι.

jpavly και Nasos thx για την απάντηση αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό που θέλω. ίσως και εγώ να μην το εξήγησα σωστά.

Η ιδέα μου προς το παρών σε θεωρητικό κομμάτι, και δεν θέλω ακόμα να μπλέξω με routers και συνδέσεις μεταξύ επιπέδων δικτύου.

Σκέψου ένα στιγμιότυπο ενός δικτύου με κόμβους και συνδέσεις μεταξύ των κόμβων.

Θεωρητικά κάθε κόμβος μπορεί να συνδεθεί τους υπόλοιπους κόμβους, και κάθε σύνδεση (ακμή) έχει ένα βάρος.

Φανταστείτε το αυτό σαν ένα κατευθυνόμενο γράφο με βάρη στις ακμές του.

Για παράδειγμα το παρακάτω είναι ένα στιγμιότυπο του δικτύου την χρονική στιγμή t1.

net_dif.png

Την χρονική στιγμή t2, μπορεί να προστεθεί (ή να φύγει) κάποιος κόμβος στο δίκτυο και να αλλάξει η δρομολόγηση, σύμφωνα με ένα αλγόριθμο δικό μου.

Αυτό που ψάχνω εγώ είναι ένα θεωρητικό εργαλείο που να μπορεί να μου προσφέρει:

- Δυνατότητα να δημιουργώ ένα τέτοιο "εικονικό" δίκτυο για εύκολη παρακολούθηση.

- Δυνατότητα να εισάγω ένα τρόπο ψευδοτυχαίας μεταβολής του δικτύου αυτού με την πάροδο του χρόνου.

- Δυνατότητα να τρέχω το Πρωτόκολλο/Αλγόριθμο σε κάθε κόμβο αυτού του δικτύου, για να εύρεση "βέλτιστου μονοπατιού" στο δίκτυο.

Βασικά το wippien είναι σαν το hamachi, για δημιουργία εικονικών LAN.

Δυστυχώς δεν είναι αυτό που ψάχνω.:...:

NS-2, NS-3 (Linux ή μέσω win με Cygwin). Υπόψην δεν είναι και τα ευκολότερα network sims αλλά είναι πανίσχυρα και free.

Ειδάλως θα πρέπει να πας σε κάτι custom made.

Στο packet tracer της cisco μπορεις να κανεις αυτο που θελεις και πολλα περισοοτερα,απλα θα πρεπει να σχεδιασεις την τοπολογια και να ρυθμισεις τους ρουτερς.

Υπαρχει ομως η πιθανοτητα να βρεις και στο net ετοιμες τοπολογιες.

opnet?

εγω αυτο κανω αυτο το εξαμηνο στην σχολη..

δεν ξερω ομως αν μπορει να κανεις σιγουρα αυτα που θελεις. αν θελεις ψαξε το.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.