Jump to content

Award i850-W83627

TheoDV

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επεσε στα χερια μου ενας παλιος υπολογιστής και είπα μιας που δεν εχω τι να κανω να τον ανεβασω μεχρι οπου παει. Μπηκα στο bios λοιπον και η μονη επιλογή που βρήκα ηταν για τον πολλαπλασιαστή. Default είχε το χ8 ενώ κανονικά δουλεύει στο 14χ100...(p4 στα 1,4 ghz). Ανεβάζοντας το όμως δεν παρατήρησα καμία διαφορά στο cpuZ, το οποιο δείχνει οτι ο επεξεργαστης δουλευει με πολλαπλασιαστη 14. Τι γινεται?

Για να αλλάξεις multiplier πρέπει ο επεξεργαστής να έχει πρώτα απ' όλα ξεκλείδωτο το multiplier. Στο κάνει αυτό γιατί το multiplier είναι κλειδωμένο και γι' αυτό δεν αλλάζει. Εφ' όσον και το mobo δεν έχει επιλογές για O/C, τότε τζίφος αγαπητέ. :)

Ευχαριστώ πολύ. Δεν υπάρχει δηλαδή κατι σαν unlock ε? :p Κριμα κ ειχα άγριες διαθέσεις!:fun::fun::fun:

Αυριο θα το δοκιμασω! Ευχαριστω πολυ για την συμβουλή! Αυριο αποτελέσματα! :) Καληνύχτα!

Λοιπόν, δοκίμασα το setfsb και δουλεύει σαν πρόγραμμα. Ανεβάζω το fsb μεχρι ενα σημείο αλλα ο επεξεργαστής παραμένει στα ιδια. Κανω κατι λαθος? :hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:

χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, το setfsb νομίζω σε βοηθάει να βρεις το μέγιστο oc αλλά δεν είναι ένα εργαλείο για να το κάνεις. Το βρίσκεις και μετά πας στο BIOS και το βάζεις χειροκήνητα.

Αν ειναι οπως το λες τοτε μαλλον δεν γινεται σ αυτο το pc.

Btw πως βρισκω το σωστο gen? :S

Στο μηχανημα της υπογραφης μου κανω αλλες ωρες... Τωρα επεσε στα χερια μου αυτο και γιατι οχι? Ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω... :p Και ο σκοπος ειναι να μαθουμε 1-2 πραγματα...

Πως βρισκω το gen?

χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, το setfsb νομίζω σε βοηθάει να βρεις το μέγιστο oc αλλά δεν είναι ένα εργαλείο για να το κάνεις. Το βρίσκεις και μετά πας στο BIOS και το βάζεις χειροκήνητα.

Το setfsb σε βοηθάει να μεγιστοποιήσεις το OC σου, πχ αν το max που μπορεί το σύστημα να κάνει boot είναι 595FSB, με το setfsb ίσως μπορέσεις να τρέξεις κάποιο bench στα 600-605.

Αν ειναι οπως το λες τοτε μαλλον δεν γινεται σ αυτο το pc.

Btw πως βρισκω το σωστο gen? :S

Η μητρική σου θα έχει πάνω ένα τσιπάκι που μοιάζει με αυτό (λέει έναν κωδικό επάνω).

clockgen-2.jpg

Ανοίγεις το setfsb και ψάχνεις αυτό τον κωδικό. Κατέβασε την έκδοση για i850 (απ' ό,τι κατάλαβα τέτοιο έχεις)

κανε ενα oc στο μηχάνημα της υπογραφής σου και ασε το απολίθωμα το p4 ;)

Και τα Ρ4 έχουν τη χάρη τους :D

cpu-5005.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.