nobig Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2009 Θέλω με κάποιο τρόπο να εγκαταστήσω δικτυακούς εκτυπωτές με script στα pc των χρηστών με την απευθείας IP διεύθυνση του εκτυπωτή. Αυτή την στιγμή οι εκτυπωτές έχουν εγκατασταθεί σε ένα server 2008 και μοιράζονται με group policy. Το πρόβλημα είναι ότι κατά καιρούς ο print server τρώει κολλήματα και θέλω να μην περνάνε οι εκτυπώσει απο τον server αλλά οι χρήστες να στέλνουν κατευθείαν στον εκτυπωτή.Αυτό που σκέφτομαι είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος ο server να τρέχει στα pc ένα script στην εκκίνηση και να ορίζει τους εκτυπωτές, με θέμα driver τώρα δεν ξέρω τι θα γίνετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Νοέμβριος 9, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2009 Αυτό που σκέφτομαι είναι να διορθώσεις το πρόβλημα στο server που μπορεί να σε οδηγήσει σε κάτι άλλο, αλλιώς δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να αφήσεις το spooling επάνω στον εκτυπωτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Νοέμβριος 9, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2009 Γιατί να μην αφήσω το spooling πάνω στον εκτυπωτή; Είναι παράξενο πρόβλημα και μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να το εντοπίσωΚαι μια άλλη ερώτηση αν γνωρίζεις, έχω χωρίσει την εταιρία σε ορόφους και οι εκτυπωτές του κάθε ορόφου είναι για τους χρήστες του ορόφου. Έχω κάνει δηλαδή 3 GPO και σε κάθε ένα έχω βάλει τους αντίστοιχους εκτυπωτές. Επίσης κάθε υπολογιστής μπαίνει σε κατάλληλο GPO ανάλογα με τον όροφο. Αυτό που θέλω είναι αν μπορώ να δiαγράψω εκτυπωτές μέσω GPO, αυτό θέλω να το κάνω γιατί κατα καιρούς μαζεύονται διάφοροι σκουπιδοεκτυπωτές και πρέπει να διαγραφούν απο τα PC των χρηστών. Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν μπουν με GPO και να τους διαγράψω μετά επιστρέφουν. Το ιδανικό θα είναι 1 μηχάνημα στο 1ο όροφο να τρέχει το GPO που του επιτρέπει να εκτυπώσει στον 1ο αλλά και να διαγράφονται τυχόν εκτυπωτές απο το ισόγειο και τον 2ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.