Angelcrow Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2009 Αγαπητοί φίλοι,έχω ένα παλιό χαρχάλι υπολογιστήPSU Thermaltake 420Athlon xp 2600+2x1 GB DDR 400nforce 2 mobo1 x 320 sataΤκτλΤο έχω βάλει και σε ένα κουτί EZ COOL Desktop και έχω φτιάξει και τα ανεμιστηράκια του και όλα είναι μία χαράΜόνο η POWERCOLOR ΑΤΙ 9550 ακούγεται με το ανεμιστηράκι της Αν του βάλω μία ΑΤΙ 3450 AGP και ένα Blue Ray θα μπορώ να βλέπω Blue Ray ταινίες FULL HD.Δεν ενδιαφέρουμε για MKVς και άλλα format. Μόνο Blue Ray Disks.To σύστημα προορίζεται για τους γονείς μου για τη καινούρια τους τηλεόραση FULL HD
Dolly Νοέμβριος 9, 2009 #2 Νοέμβριος 9, 2009 Αν του βάλω μία ΑΤΙ 3450 AGP και ένα Blue Ray θα μπορώ να βλέπω Blue Ray ταινίες FULL HD.Φαντάζομε έχει ένα "?" στο τέλος αυτή η πρόταση έτσι?Η απάντηση νομίζω είναι ναι, αλλά ας απαντήσει και κανείς άλλος.
Angelcrow Νοέμβριος 9, 2009 Author #4 Νοέμβριος 9, 2009 Φαντάζομε έχει ένα "?" στο τέλος αυτή η πρόταση έτσι?Η απάντηση νομίζω είναι ναι, αλλά ας απαντήσει και κανείς άλλος.Ναι το ερώτημα είναι αν θα μπορεί το pc με τη προσθήκη μίας ΑΤΙ 3450 AGP να παίζει blue ray disks σε ανάλυση FULL HDμηπως εννοεις matroska αντι για bluray?Εννοώ Blue Ray Disks σε Full HD Ανάλυση ή HD Ready.
Ερνεστος Νοέμβριος 9, 2009 #5 Νοέμβριος 9, 2009 Xμμμμμμ....Το ζήτημα δεν είναι οι επιδόσεις (αν δηλαδή ο συνδυασμός καταφέρει να παίξει blueray/full HD - που τα καταφέρνει άνετα), αλλά αν θα καταφέρεις να στήσεις σωστό/σταθερό σύστημα με την 3450 AGP, καθώς με το αναγκαστικό τσιπάκι Rialto που κάνει τη "μετάφραση" από το PCI-e σε AGP και τις αθλιότητες της ΑΤΙ με τους driver τα βλέπω σκούρα τα πράγματα... Για να μη λέμε και κουβέντες στον αέρα, τα μεγαλύτερα και απογοητευτικά προβλήματα εμφανίζονται στις 3D εφαρμογές με πάμπολλα κρασαρίσματα και κάθε είδους κουλαμάρες, ΧΩΡΙΣ όμως να λείπουν και τα παρατράγουδα σε περιβάλλον Windows σε φαινομενικά ανύποπτες φάσεις και καταστάσεις. Blue Ray και τα σχετικά δεν έχω δοκιμάσει, αλλά δε θα αποτελούσε έκπληξη για μένα αν εμφανιζόντουσαν προβλήματα και εδώ...Σου τα λέω ως κάτοχος τέτοιου συστήματος, το οποίο πραγματικά τρόμαξα να το βάλω σε δρόμο, αφού αναγκάστηκα να δοκιμάσω όλους τους διαθέσιμους driver για να βρω τη "χρυσή τομή" (χωρίς να καταφέρω να εξαλείψω όλα τα προβλήματα).Έχω την υποψία (χωρίς να ξέρω πόσο παλιά είναι η μητρική σου) ότι η μετάβαση θα είναι οδυνηρή εμπειρία και σε τελική ανάλυση δε θα μπορέσεις να κάνεις και τη δουλειά σου. Θα σου πρότεινα, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να στήσεις ένα σύγχρονο συστηματάκι με τη μικρότερη δυνατή δαπάνη, έχοντας τη σιγουριά όμως ότι δε θα σου παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα ασυμβατοτήτων.
spc Νοέμβριος 9, 2009 #6 Νοέμβριος 9, 2009 Από την σειρά 2ΧΧΧ και πάνω (με εξαίρεση τις 2900) οι ΑΤΙ έχουν το ''τσιπάκι'' UVD που κάνει όλη τη δουλειά της αποκωδικοποίησης με μηδενική σχεδόν χρήση CPU. Πχ με σύγχρονο dual core, σπάνια βλέπεις πάνω από 10% CPU util. Τωρα βεβαια ο 2600 ειναι πολύ παλιός οπότε δεν μπορεί να πεις κανείς με σιγουριά αλλά υποθέτω οτι μαλλον δεν θα εχεις προβλημα. Το θεμα φυσικά ''στησιμο HTPC'' (και ειδικά για ''γονείς'') ειναι άλλο θέμα
Angelcrow Νοέμβριος 9, 2009 Author #7 Νοέμβριος 9, 2009 Άρα προτείνεται κάποια ati 2600 για το εγχειρημα???
spc Νοέμβριος 9, 2009 #8 Νοέμβριος 9, 2009 Ναι, η 2600 την ιδια δουλεια θα σου κανει με οποιαδήποτε άλλη (3ΧΧΧ, 4ΧΧΧ, 5ΧΧΧ).Εχε υποψιν όμως ότι από τις 4ΧΧΧ και πάνω παίρνεις και 7.1 LPCM ήχο (μέχρι και bitstream στις 5ΧΧΧ) οπότε δεδομένης της ελάχιστης διαφοράς τιμής μίας 2600 και μίας 4550 πχ ίσως αξίζει να δεις την τελευταία (πχ fanless της GB).
spc Νοέμβριος 9, 2009 #10 Νοέμβριος 9, 2009 θα εχει 4550 σε agp?A ναι, σωστο κι αυτό. Δεν εχω κοιταξει αλλα μάλλον όχι.
Eddie Νοέμβριος 9, 2009 #11 Νοέμβριος 9, 2009 Nα ενημερώσω τον φίλο που ενδιαφέρεται ότι απο agp δεν μπορεί να περάσει ήχος. Αν διαβάσεις manual και τα μικρά γράμματα σε όλες αυτές τις κάρτες σου λέει ότι δεν περνάει ο ήχος απο agp. Δλδ αν η κάρτα έχει hdmi δεν θα μπορείς να περάσεις απο εκεί τον ήχο. Τώρα απο ξεχωριστή κάρτα ήχου ή απο την μητρική λογικά θα γίνεται. Εχε υποψην σου ότι θα χρειαστείς και το κατάλληλο πρόγραμμα. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ο media player classic home cinema μπορεί να παιξει κανονικά ολόκληρα blueray αλλά λογικά μπορει. Αλλιώς πας σε λύσεις powerdvd klp. Eισαι σίγουρος ότι οι γονείς σου μπορουν να εξοικειωθουν με όλα αυτά καθώς και με κάποιο πιθανόν πρόβλημα? Δεν ξέρω τι γνώσεις έχουν αλλα δεν είναι και τόσο απλό όσο στα dvd players όπου βάσεις ένα dvd και ξεκινάει να παίζει.Προσωπικά θα σου πρότεινα να βρεις την φθηνότερη 3450 και να κάνεις μια δοκιμή (έτσι και αλλιώς δεν προκειται να σου κοστίσει πάνω απο 30-40 ευρώ) αλλά να είσαι προετοιμασμένος για αρκετά προβλήματα-ασυμβατότητες και οπλισμένος με αρκετή υπομονή.Υπάρχει και 4650 σε agp αλλα θέλει εξωτερική τροφοδοσία ενώ όσο αφορα την αποκωδικοποιηση δεν έχει διαφορά απο τις 3χχ0.
Ερνεστος Νοέμβριος 9, 2009 #12 Νοέμβριος 9, 2009 Nα ενημερώσω τον φίλο που ενδιαφέρεται ότι απο agp δεν μπορεί να περάσει ήχος. Αν διαβάσεις manual και τα μικρά γράμματα σε όλες αυτές τις κάρτες σου λέει ότι δεν περνάει ο ήχος απο agp. Δλδ αν η κάρτα έχει hdmi δεν θα μπορείς να περάσεις απο εκεί τον ήχο. Τώρα απο ξεχωριστή κάρτα ήχου ή απο την μητρική λογικά θα γίνεται. Άχα... Ενδιαφέρον νέο στοιχείο που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Τρέχα γύρευε μου φαίνεται η φάση.
Angelcrow Νοέμβριος 12, 2009 Author #13 Νοέμβριος 12, 2009 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Από ότι κατάλαβα η πιο σταθερή λύση είναι μία ati σειράς 2χχχ.Αν βρω καμιά 2400 σε καλή τιμή θα την κάνω την αλλαγή
spc Νοέμβριος 12, 2009 #14 Νοέμβριος 12, 2009 Θα γελασεις τωρα αλλα:Την 2400 απεφυγε την καλυτερα.Είχε (παλια τωρα) θεματακια διαφορα με drivers + HD.Πηγαινε καλυτερα σε 2600.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.