Jump to content

Με το Θόρυβο τί κανουμε;

panigrc

Recommended Posts

Εντάξυ βάζουμε που λέει ο λογος 4 , 5 ανεμιστηράκια , τον παράγοντα θόρυβο τον υπολόγισε κανείς;

Εγώ για παράδειγμα κοιμάμαι και έχω τον υπολογιστή στο ίδιο δωμάτιο , αλλά για ύπνο ούτε συζήτηση !!! :blink::confused:

Τα νεύρα μου σπαν και στο τέλος το κλείνο το αναθεματισμένο θορυβοκούτι.

Ακόμα και όταν δε βάζω τα επιπλέον ανεμιστηράκια , πάλι ο θόρυβος απο το τροφοδοτικό και από τον επεξεργαστή είναι αρκετός για να σε αφήνει άγρυπνο.

Θα μου πεις απο τη μία , μην κοιμάσε :) και από την άλλη αγόρασε silent. Είναι και αυτό μία λύση. Αλλά το καλύτερο θα ήταν να έβρισκα μία δικιά μου πατέντα να ησύχαζα !

Το καλύτερο, για να βρεις την υγειά σου, είναι νεράκι του Θεού... αν καταφέρετε να βρεθείτε με τα παιδιά, στο διάσημο πλέον, καφέ της παρασκευής, να είσαι σίγουρος πως το ΣΚ, θα προκύψουν διάφοροι προβληματισμοί, ;)

Αρχική απάντηση από alex_000 [22-10-2003 και 04:40]

Βαζεις νεράκι και χαμηλώνεις όλους τους ανεμιστήρες απο 12V σε 7V , παιρνεις ενα antec PSU και δεν καταλαβαίνεις αν το pc ειναι ανοιχτό ή κλειστό!!!

^^^ that ^^^

Πριν παω και γω στο καφε της Παρασκευης, ειμουνα της αποψης "Να τρεχει νερο μεσα στο πισι μου; Με τιποτα!".

Και ειχα δωσει πριν 1 χρονο ~100 για SLK800 & Thermaltake Smart Fan 2 για να εχω 42-52C με μπολικη φασαρια και μαξ OC ~2300MHz. Τωρα με τα ιδια ~ λεφτα εχω περισσοτερο OC, 35-40C και κουναω το ποντικι για να σιγουρευτω οτι το πισι ειναι κλειστο κι οτι δεν εχει πεσει screensaver... :D :D :D

Νεράκι και πάλι νεράκι!! Είχα πάθει ψύχωση με τον θόρυβο. Τι ηχομονωτικά, τι ήσυχους ανεμιστήρες και τροφοδοτικά. Τίποτα. Έβαλα νερό (ψυγείο και αντλίες έξω απο το PC γιατί κι εγώ φοβόμουν) πρόσθεσα και τα ηχομονωτικά και τώρα αναρωτιέμαι αν το έχω ανοικτό ή όχι! Τις τελευταίες μέρες φτιάχνω και αλουμινένιο κουτί για το PC για να ρίξω κι άλλο τις θερμοκρασίες και τον ήχο (δεν θέλω να ακούγεται τίποτα σε απόλυτη ησυχία). Πάντως δαγκωτό πήγαινε για νεράκι και άσε τους φόβους :o Είναι και φτηνότερο από τον αέρα ;)

Παντως αν δεν θες να βάλεις νερό μια καλή και ευκολη λύση ειναι να κολλήσεις στο εσωτερικό του κουτιού σε όλες τις μεταλλικές επιφάνειες και κυρίως στο πλαϊνό, ένα ηχομονωτικό υλίκο πχ ρικοφόν. Ο θόρυβος γίνεται αρκετά ανεκτός.

Μάλλον κάπου εκεί θα καταλήξω αφού όμως μειώσω τον θόρυβο από την πηγή του , δηλαδή τα ανεμιστιράκια. Ύστερα εγώ έχω αγοράσει ένα απλό κουτί με ένα απλό τροφοδοτικό και ένα αρκετό φτηνό ανεμηστιράκι με ψήκτρα για τον επεξεργαστή.

Τελικά ισχύει για ακόμη μία φορά το " Ότι πληρώνεις παίρνεις"

• 5 months later...

Εγώ είχα έναν αθόρυβο ZALMAN, έναν no name και ένα Chieftech στο πλάι. Τώρα βρήκα διακλαδωτήρες για 3 πινα και έχω 4 ZALMAN και τον Chieftech και ο θόρυβος είναι αρκετά μικρότερος. Κι εγώ είναι η αλήθεια φοβάμαι με τα νερά.

Αρχική απάντηση από panigrc [22-10-2003 16:13]

Και με το τροφοδοτικό τί γίνεται ? Υπάρχει και με νερό :...:

δεν ειναι και καμια τραγικη πηγη θορυβου το τροφοδοτικο. ο 80αρης ανεμιστηρας που εχουν δεν ακουγεται. απο οσα τροφοδοτικα περασαν απο τα χερια μου, ενα μονο ειχε πραγματικο προβλημα, ειδικα οταν τραβουσε ρευμα το πισι και ανεβαζε στροφες ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου. μπηκε ενας 92αρης στα 5 βολτ για να βαζει αερα μεσα του και ησυχασε κι αυτο.

αυτο που ισως να αποτελει προβλημα για μερικους ειναι το σφυριγμα των σκληρων και των cd/dvd.

• 2 weeks later...

Α, και για τα CD/DVD που ανέφερε κάποιος.

Έβγαλε η ASUS (!) δυο drives , με μια τεχνολογία της ( λέει ) που εξασφαλίζει καλύτερη κυκλοφορία του αέρα μέσα στο CD/DVD , κάνοντάς τα αθόρυβα.

Δεν τα έχω δει.

Δεν μπορώ να πω αν είναι καλά ή όχι.

Μπορεί την Παρασκευή να έχω ένα , να δω τι κάνει.

Πάντως με τα Plextor είμαι μια χαρά.

Ουσιαστικά αυτό που χρειάζεται είναι ένα καλό κουτί, αθόρυβα drives και αθόρυβα ανεμιστήρια. Στο Herochi 6919 παίζουν 2(8cm-PSU)+2(8cm-Case)+1(6cm-CPU)+1(4cm-NB)+1(4cm-GPU)=>7 fans.

Υπάρχουν 3 σκληροί Seagate, 1 LG GSA-4040B, 1 Plextor 4012A και 1 Pioneer 106s.

Πιο πολύ θόρυβο κάνει το Pioneer 106s από όλα τα άλλα μαζί!

Αν γίνει προσεκτική επιλογή των υποσυσρημάτων του PC δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα θορύβου.

Η απόλυτη βέβαια λύση είναι το νεράκι αλλά δε νομίζω οτι μας βολεύει όλους....

Δεν ξέρω ρε παλικάρια , ίσως είμαι λιγάκι υπερβολικός , αλλά στην καλύτερη στιγμή του το PC μου είχε 3 ανεμιστήρες (120mm , όλοι κάτω από 1000 στροφές) και τους 2 του Tagan (τρομακτικά πιο ήσυχοι από αυτούς του Antec 480 , που είχα πριν και μου την έσπαγε) , αλλά και πάλι με ενοχλούσε ο θόρυβος.....

’μα γυρίσει με το καλό το Tagan , θα βγάλω εξωτερικά το νερό , με κάποιο τεράστιο ψυγείο χωρίς ανεμιστήρες , ελπίζοντας να μείνω με 3 ανεμιστήρες συνολικά (1 στο κουτί και 2 στο τροφοδοτικό)...

Πάντως τέτοια επίπεδα θορύβου , με αέρα , δεν τα έβλεπα ούτε με τα κυάλια.

παιρνεις ενα antec PSU και δεν καταλαβαίνεις αν το pc ειναι ανοιχτό ή κλειστό!!!

Πάντως, το δικό μου Antec 430 ήταν αρκετά θορυβώδες, ειδικά ο 9-ρης ανεμιστήρας εισόδου :(

Και εμένα με ενοχλεί ιδιαίτερα ο θόρυβος, και κατάφερα να τον "νικήσω" παρά την αερόψυξη και το overclocking:

έβγαλα το 4άρι fan από το chipset (δεν χρειάζεται αφού δεν θα ξεπεράσω -ηθελημένα- το 220fsb, αφήστε που έχει και μια "τεράστια" χάλκινη ψύκτρα..)

o intake 12άρης γυρνάει πλεον στις 1000 στροφές

ο πισω 12άρης μπήκε στα 7v, όπως και ο ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών (αφού μπήκαν τα clocks στο default - no artifacts)

επίσης και τα 2 fans του psu γυρνάνε και αυτά στις χαμηλότερες το δυνατόν στροφές (κόβοντας και χωρίζοντας τα 2 άσπρα καλώδια του σένσορα - thanks soki! )

Μένει και ο ανεμιστήρας του cpu, ένας 8άρης που γυρνάει στις 3300 στροφές και δεν ενοχλεί.

H διαφορά, και σε ένταση και σε χροιά, είναι τεράστια!

Πλέον το σύστημα μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα ήσυχο, και μπορείς να κάθεσαι πολλές ώρες χωρίς να σε κουράζει καθόλου - Αξιζε πραγματικά τον κόπο!

και ενα zalman psu ειναι τελειως αθόρυβο και με ένα καλό κουτάκι οπως πχ το xaser που εχει μέσα σύνολο 6 ανεμηστηρια ο θορυβος ειναι λίγος...όπως και να το κάνουμε το νεράκι τα rularei όλα...:upside:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.