Jump to content

Απεργια λιμενεργατων ΟΛΠ

ea6gka

Recommended Posts

Παιδιά, είναι πολλοί που δηλώνουν 60κ τον χρόνο.

Δεν είναι η υπερωρία που τους κάνει τέτοιους μισθούς, είναι η στεγνή εκμετάλλευση «για να σε ξεφορτώσω θέλω τόσα».

Είναι κωμικό αυτό που γίνεται, κάνουν ότι γουστάρουν, εκμεταλλεύονται καταστάσεις, και τραβάνε πίσω την χώρα με ότι πιο κακόβουλο μπορώ να σκεφτώ.

Αν ήταν στο χέρι μου ειλικρινά θα τους απέλυα ΟΛΟΥΣ να πάνε στον διάολο ποια. Όπως έλεγε και ένας υπόδικας που είχα στην Λήμνο, ο Έλληνας (φαντάρος), είναι σαν την βούρτσα* (* = το ανδρικό μόριο), όσο την χαϊδεύεις, τόσο σηκώνεται...

Συγχωρέστε τον τόνο αλλά αυτές οι κινήσεις που πάνε να πιάσουν το κράτος (ασχέτως κυβέρνησης προφανώς) από τα φρύδια με τρελάνουν.

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Πιστεύω ότι υπάρχουν μερικοί (το μικρότερο ποσοστό) που κάνουν την δουλειά τους σωστά και αμείβονται αξιοκρατικά. Δυστυχώς αυτοί είναι η μειονότητα. Οι υπόλοιποι είναι κλασικοί φραπεδιά, πασιέντζα (ήθελαν και τα 7αρια να εγκαταστήσουν οι προηγούμενοι σε δημόσεις υπηρεσίες, τρομάρα τους) και ξύσιμο μέχρι της 14.00 όπου και σχολάνε...Σίγουρα αυτοί δεν έχουν λόγο να διαμαρτύρονται για τίποτα. Επειδή βλέπουν τι τους έρχεται (κινέζοι δεν παίζουν, ούτε με συμβάσεις θα ασχοληθούν ούτε για δημόσιο καταλαβαίνουν όσο αφορά την τεμπελίά) και θα χάσουν το είσοδηματάκι τους τρελένονται και αντιδρούν με τον τρόπο αυτό. Το κακό είναι ότι παρασέρνουν και άλλους μαζί τους που δεν φταίνε σε τίποτα και θα ζημιωθούν γιατί βλέπω να τους παίρνει όλους η μπάλα. Συμφωνώ με Dolly ότι δεν είναι σωστό να κρατάνε όμηρο το κράτος οι λίγοι "τυχεροί" που αμοίβονται ΑΡΚΕΤΑ καλά για εργιασία που δεν κάνουν. Βέβαια η ζημιά ξεκινά όταν πρωτουπογράφεται η σύμβαση εργασίας και το ΚΡΑΤΟΣ γίνετε όμηρος του κάθε συμβασιούχου, διότι και δεν γίνετε αξιοκρατικά η επιλογή υποψηφίων και δεν συνεχίζετε η "επιτήρηση" ή ο έλεγχος ούτως ώστε αν κάποιος δεν αποδίδει ή δεν την "παλεύει" τότε να επανεξετάζεται η εργασιακή σχέση και να απολύεται. Simple. Βέβαια πως θα γίνει αυτό να μου πεις...άλλη ιστορία αυτή...

Έτσι ακριβώς είναι. Το πρόβλημα, όπως και το 99% των προβλημάτων στον τόπο αυτό είναι πιο βαθιά από την άβυσσο, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κάποτε η ρημάδα η εξυγίανση…

Είναι ακριβώς όπως τα λες, που θα χάσουν τα λεφτά που παίρνουν στεγνά τώρα από τους πλοιοκτήτες και τους λοιπούς εμπόρους γιατί κυριολεκτικά εκβιάζουν σαν χειριστές των μηχανημάτων να ΜΗΝ ξεφορτώσουν το φορτίο. Δλδ να μην κάνουν την δουλεία τους αν δεν πληρωθούν μίζα. Είναι τρελά αυτά τα πράγματα ακόμα και για επίπεδα μπανανίας!

Ειλικρινά από τα 3 το μακρύτερο ΟΛΟΙ αυτοί.

η μαμακια ειναι οτι τις λιστες που δειχνει ο εα6γκα δεν μας τις εδειξε κανεις οταν πηγαιναμε σχολειο με αποτελεσμα να καθομαστε να διαβαζουμε σαν μακακες....

Με εκπλήσεις, δέχεσαι μια τέτοια λίστα χωρίς επίσημη πηγή.

Με εκπλήσεις, δέχεσαι μια τέτοια λίστα χωρίς επίσημη πηγή.

Δικιο εχεις,αλλα

α)την εξηγηση εδω μπορει να την δωσει ο Pierre Bourdieu με την θεωρια του habitus

β)απο περιεργεια τοχα γκουγκλαρει και ειδα πως ο κοσμος τοχει τουμπανο κι αυτοι κρυφο campari

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_12/06/2005_146898

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100007_12/06/2005_146897

Εργάτης των 100.000 ευρώ και να έχει την υποστήριξη αριστερών κομμάτων.....Τι άλλο θα δούμε :hmm:

Τελικά όποιος ξεβολεύεται σε αυτή τη χώρα γίνεται επικίνδυνος για την κοινωνία. Αυτοί είμαστε. Ένα κράτος από κανιβάλους που για να μη χαλάσει η ζαχαρένια τους είναι σε θέση να κόψουν το ρεύμα, την καθαριότητα, την υγεία, την Εθνική οδό, το μετρό, να κλειδώσουν την Ακρόπολη, να κλείσουν το λιμάνι, ότι διαθέτει ο καθένας. Αλλοίμονο στους υπόλοιπους που δεν διαθέτουν τίποτα κοινωφελές.

Ντροπή τους. Με το καλό να έρθουν οι Κινέζοι να τους κόψουν τα γέλια. Όσο δίκαιο αίτημα κι αν έχει ο συνάνθρωπός μου (που τώρα δεν έχει) , αν δε με σεβαστεί δεν θα τον σεβαστώ ούτε εγώ.

μονο σε μενα χτυπαει πολυ ασχημα που παιρνουν τοσα λεφτα τη στιγμη που π.χ. καθηγητες παιρνουν 3 φορες λιγοτερα στο χαλαρο;

σε λιγο θα φτασουμε να συμφερει να ξεφορτωνεις τα κοντεινερ απ το να τα εχεις

Παντως η συμβαση που θελει η ελληνικη κυβερνηση να υπογραψει,ειναι οντως "αποικιακου χαρακτηρα"...

Για να λεμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη δλδ.

Για να λεμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη δλδ.

Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, αν εμένα μου έδιναν όχι 100, 50 χιλιάρικα δεν θα έβγαζα μιλιά, θα έκανα τη δουλειά μου και θα ευχαριστούσα το Θεό για την τύχη μου.

Όλα τα άλλα είναι απληστία και δεν ακούω τίποτα. Και σ'αυτούς, και αγρότες και στον κάθε τρόμπα που πάει και κλείνει δρόμους, νοσοκομεία, αεροδρόμια, απλά γιατί μπορεί. Να βράσω τις αριστερές πεποιθήσεις τους, την τσεπούλα τους κοιτάνε γιατί θα βγεί νέα Cayenne.

Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, αν εμένα μου έδιναν όχι 100, 50 χιλιάρικα δεν θα έβγαζα μιλιά, θα έκανα τη δουλειά μου και θα ευχαριστούσα το Θεό για την τύχη μου.

Όλα τα άλλα είναι απληστία και δεν ακούω τίποτα. Και σ'αυτούς, και αγρότες και στον κάθε τρόμπα που πάει και κλείνει δρόμους, νοσοκομεία, αεροδρόμια, απλά γιατί μπορεί. Να βράσω τις αριστερές πεποιθήσεις τους, την τσεπούλα τους κοιτάνε γιατί θα βγεί νέα Cayenne.

Γιατι ποιος σου ειπε πως αυτοι που κανουν την απεργια εχουν ολοι/ή καποιοι απο αυτους αριστερες πεποιθησεις?

Ο Γραμματεας του συνδικαλιστικου τους φορεα,αν δεν κανω λαθος,ειναι ΠΑΣΟΚος.

Αυτο που λεω,ειναι πως η επικειμενη συμβαση προς υπογραφη ειναι μεσαιωνικου τυπου και φυσικα δεν ειναι προς το συμφερον του ελληνικου Δημοσιου και κατ'επεκταση της οικονομιας της χωρας μας.

Απο κει και περα θα συμφωνησω πως η μισθολογικη κατασταση ειναι extreem αλλα σε αυτο ευθυνονται οι απερχομενες κυβερνησεις Πρασινης και Μπλε αποχρωσεως που την εκαναν πραγματικοτητα.

Οπως εστρωσαν,τωρα καλουνται να κοιμηθουν.

Εγω δεν μπορω να φανταστω καποιον να υποχωρει απο τα κεκτημενα δικαιωματα του ετσι ευκολα,ειτε παιρνει 800 ειτε 8000 ευρω.

Δλδ αν εσενα σου λεγαν οτι απο κει που παιρνεις 1000 ευρω,απο αυριο 8α πρεπει για καποιον λογο να παιρνεις 900,θα λεγες,οκ δε βαριεσαι?

Κοινως,αυτο στο οποιο εστιαζω εγω ειναι η συμβαση και οχι η σχεσεις εργασιας καποιων εκ των απεργων.

Το κυριο ζητουμενο εδω ειναι να μην υπογραφει η συμβαση και απο κει και περα ας κατσουν να βγαλουν ακρη με ολους αυτους που βολεψαν τοσα χρονια.

Γιατι μην ξεχναμε πως δεν αμοιβονται ολοι οσοι εργαζονται στο Λιμανι με 100k per year...

Υπαρχουν και χαμαληδες με 700 ευρω/μηνα

Για κάτσε ρε φίλος. Μιλάς για 700 ευρώ. Είδες τίποτα κοπέλες ταμίες σε σούπερ μάρκετ να κάνουν απεργία;

Θες να μου πεις τώρα ότι αν μου πουν μία ωραία πρωΐα ότι ξέρεις, κάνουμε περικοπές, θα σου κόψουμε ένα 100άρικο θα κάνω τι; Απεργία;

Δεν κατάλαβα δηλαδή, έχω φτάσει 28 και έχω πάρει απόφαση ότι για να κρατάω τη δουλειά μου πρέπει κάθε μέρα να διαβάζω, να δοκιμάζω, να σκάω 100άρικα για πιστοποιήσεις και να ξεχνάω αυτά που έμαθα πέρισυ (sysadmin), κάνοντας παράλληλα και τη δουλειά μου κάθε μέρα. Και νιώθω ότι πληρώνομαι για την δουλειά που κάνω σωστά, όχι ότι έχω πιάσει κανένα κώτσο. Και όχι, αν έπαιρνα 10 χιλιάρικα το μήνα και μου έλεγαν θα σου δώσω 9 αλλιώς βρες αλλού κορόιδο να σ'τα δίνει, πάλι μόκο θα έλεγα. Απληστεία όμως.

Ποιος από εκεί που παίρνει τόσο χρήμα, 30, 40, 50, 80, 100Κ τα κερδίζει τίμια, δουλεύοντας κάθε μέρα ένα 8ωρο με τον τρόπο που λέει η σύμβαση του; Λαμόγια είναι, σαν τα λαμόγια που και καλά τους κόβουν τα φτερά. Ξέρεις πόσους των 500-700 ευρώ χαντακώνουν με την καθημερινή τους απεργία εδώ και τόσες μέρες; Να χ*σω την αριστερή τους πεποίθηση και την κάθε παράταξη γενικότερα, εδώ μιλάμε για ζώα που τους νοιάζει η τσεπούλα τους.

Για κάτσε ρε φίλος. Μιλάς για 700 ευρώ. Είδες τίποτα κοπέλες ταμίες σε σούπερ μάρκετ να κάνουν απεργία;

Θες να μου πεις τώρα ότι αν μου πουν μία ωραία πρωΐα ότι ξέρεις, κάνουμε περικοπές, θα σου κόψουμε ένα 100άρικο θα κάνω τι; Απεργία;

Δεν κατάλαβα δηλαδή, έχω φτάσει 28 και έχω πάρει απόφαση ότι για να κρατάω τη δουλειά μου πρέπει κάθε μέρα να διαβάζω, να δοκιμάζω, να σκάω 100άρικα για πιστοποιήσεις και να ξεχνάω αυτά που έμαθα πέρισυ (sysadmin), κάνοντας παράλληλα και τη δουλειά μου κάθε μέρα. Και νιώθω ότι πληρώνομαι για την δουλειά που κάνω σωστά, όχι ότι έχω πιάσει κανένα κώτσο. Και όχι, αν έπαιρνα 10 χιλιάρικα το μήνα και μου έλεγαν θα σου δώσω 9 αλλιώς βρες αλλού κορόιδο να σ'τα δίνει, πάλι μόκο θα έλεγα. Απληστεία όμως.

Ποιος από εκεί που παίρνει τόσο χρήμα, 30, 40, 50, 80, 100Κ τα κερδίζει τίμια, δουλεύοντας κάθε μέρα ένα 8ωρο με τον τρόπο που λέει η σύμβαση του; Λαμόγια είναι, σαν τα λαμόγια που και καλά τους κόβουν τα φτερά. Ξέρεις πόσους των 500-700 ευρώ χαντακώνουν με την καθημερινή τους απεργία εδώ και τόσες μέρες; Να χ*σω την αριστερή τους πεποίθηση και την κάθε παράταξη γενικότερα, εδώ μιλάμε για ζώα που τους νοιάζει η τσεπούλα τους.

Καταρχην σου ειπα και πριν πως δεν ειναι αριστερη ιδεολογια και πεποιθησεις αυτο που περιγραφεις.Πολιτικα ονομαζεται Οπορτουνισμος ή αλλιως πολιτικος καιροσκοπισμος.Και εξηγουμαι.

Δεν μπορει οι μεγαλοΠασοκοι συνδικαλες (κ μεγαλοΔακητες) που τα κανουν πλακακακια με τις κυβερνησεις και τις στηριζουν να βγαινουν και να μιλανε για εκμεταλευση απο τη στιγμη που και οι ιδιοι αποτελουν κομματι του Μηχανισμου που εκμεταλευεται τους εργαζομενους.

Κατα δευτερον,νομιζω πως τα ειπες ολα για την κατασταση που επικρατει στην αγορα εργασιας,ειδικα τα τελευταια χρονια...

Ανασφαλεια και εκμεταλευση.

Το μοντελο του απασχολησιμου,καταρτιζομενου και του ελαστικου εργαζομενου κοινως.

Οσον αφορα το ερωτημα που εθεσες αρχικα,η απαντηση μου ειναι ΝΑΙ!

Να κανουν απεργια.Να συντονιστουν με τους υπολοιπους εργαζομενους στον χωρο εργασιας τους (πρωτοβαθμια σωματια κ παει λεγοντας) και απο κοινου να διεκδικησουν αυτο που θεωρουν δικαιο και συμφερον για τους εαυτους τους.

Το συστημα εδω και χρονια προσπαθει και εχει καταφερει σε μεγαλο βαθμο,να διασπασει την ενοτητα των εργαζομενων/εργατων και του εργατικου κινηματος εν γενει για να μπορει να κανει οτι γουσταρει χωρις να εχει αντιδραση απο κανεναν.

Τα συλλογικα προβληματα δεν εχουν ατομικες λυσεις και αυτο ειναι κατι που καθε εργαζομενος πρεπει να καταλαβει αν δεν το χει κανει ηδη.Γιατι η δυναμη του στις διεκδηκησεις δεν ειναι να παει μονος του κ να διαπραγματευτει με την εργοδοσια,γιατι πολυ απλα θα φαει τα μουτρα του αφου ειναι αναλωσιμος.

Αν ομως σε εναν καταστημα,πχ σουπερμαρκετ,βγουν ολοι η πολλοι τελοσπαντων,εργαζομενοι και κανουν απεργια ειναι αλλιως τα πραματα.Το μαγαζι δεν δουλευει,απωλεια κερδων,οποτε ο μαγαζατωρας θα μπει στη διαδικασια διαπραγματευσεων.

man , το εργατικο κινημα και αυτο που εχω καταλαβει για αυτο ειναι "στον αγωνα μαζι και στη μασα χωρια" , οι εργατες αυτοι τοσα χρονια που λογικα θα εχουν απο μια πολυκατοικια ο καθενας γιατι δεν επεδειξαν την αλληλεγγυη τους απεναντι στους "700" και στον καθε αμοιρο των stage? γιατι τσοντερνουν απο μονοι τους να σωσουμε κανενα ταμειο? γιατι δε παιρνουν καμμια πρωτοβουλια? μαλλον γιατι δυσκολα ξεβολευετε ο βολεμενος

Το συστημα εδω και χρονια προσπαθει και εχει καταφερει σε μεγαλο βαθμο,να διασπασει την ενοτητα των εργαζομενων/εργατων και του εργατικου κινηματος εν γενει για να μπορει να κανει οτι γουσταρει χωρις να εχει αντιδραση απο κανεναν.

"Τα κόμματα απλώς υπονομεύουνε την ενότητα", έλεγε κάποτε μια ψυχή, και κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο...

Αυτο που λεω,ειναι πως η επικειμενη συμβαση προς υπογραφη ειναι μεσαιωνικου τυπου και φυσικα δεν ειναι προς το συμφερον του ελληνικου Δημοσιου και κατ'επεκταση της οικονομιας της χωρας μας.

γουαι ιζ δατ?

Γιατι ποιος σου ειπε πως αυτοι που κανουν την απεργια εχουν ολοι/ή καποιοι απο αυτους αριστερες πεποιθησεις?

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5314351&textCriteriaClause=

μεγεια τους με χαρα τους να εχουν οτι πεποιθησεις θελουν και να θελουν για πρωθυπουργο το σιλινγκ κατ.Οι πραξεις με ενδιαφερουν...Και αυτος στο λινκ νομιζω πως τις χαιδευει ασυστολα αυτες τις πραξεις...

Απο κει και περα θα συμφωνησω πως η μισθολογικη κατασταση ειναι extreem αλλα σε αυτο ευθυνονται οι απερχομενες κυβερνησεις Πρασινης και Μπλε αποχρωσεως που την εκαναν πραγματικοτητα.

εχει ενας εργαζομενος κατι καλο?ΑΑΑΑΑ το εργατικο κινημα αγωνιστηκε και τα κερδισε με απεργιες,αγωνα μπλα μπλα κλπ

εχει ενας εργαζομενος μισθο 10φορες τον βασικο?ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ φταινε οι βρωμοκυβερνησεις,τα παιδια δεν καναν απεργιες και συνδικαλισμο...

"ολα τα καλα δικα μου,τα κακα ταχουν κανει μονο οι αλλοι"

Εγω δεν μπορω να φανταστω καποιον να υποχωρει απο τα κεκτημενα δικαιωματα του ετσι ευκολα,ειτε παιρνει 800 ειτε 8000 ευρω.

Σου ξεφευγει κατι βασικοτατο.

Αν πληρωνεσαι 800 το μηνα και καποιος στα κανει 700 τοτε σκεφτεσαι αντι για μεταχειρισμενο φιατ πουντο με 80 δοσεις με χρηματοδοτηση να παρεις ποδηλατο σε καλη κατασταση.

Αν πληρωνεσαι με 8000 και καποιος στα κανει 7000 το μηνα σκεφτεσαι την νεα σου Μ3 Ε92 να την παρεις χωρις το Harmann Kardon.

Κοινως,αυτο στο οποιο εστιαζω εγω ειναι η συμβαση και οχι η σχεσεις εργασιας καποιων εκ των απεργων.

Υπαρχουν και χαμαληδες με 700 ευρω/μηνα

Με το συμπαθειο,αλλα αν πιστευεις οτι ειναι μερικοι απεργοι γκολντεν μποιζ και οι υπολοιποι πεθαινουν της πεινας,ξερεις πως λειτουργουν οι Συλλογικες Συμβασεις Εργασιας?Καθοριζουν ενα μινιμουμ μισθου,οποτε ειναι απιθανο να υπαρχουν αυτοι οι 700ρηδες.Τα νουμερα του πινακα απο εκει προκυπτουν....Και στον πινακα βλεπεις μονο βασικους μισθους..Να δεις κατι 140.000ευρω /χρονο να χορτασει το ματι σου μηδενικα.

Φυσικα θα μου πεις τηρειται παντα η ΣΣΕ κατα γραμμα?

Οχι βεβαια...Στην εισαγγελια πρωτοδικων πειραιως ερευνωνται περιπτωσεις τυπων που πλερωθηκαν υπερωριες χωρις να τις εχουν κανει και γενικα η ΣΣΕ παραβιαστηκε,αλλα....προς τα πανω,και μαλιστα προς τα πολυ πανω

Και αν καταδικαστει κανενας,φτου ξανα μανα απεργιες και "ποινικοποιηση των αγωνων".Διοτι βρε αδερφε,αν ο αγωνιστης δεν παρει 140.000 ευρω και παρει 130.000 τον χρονο πως θα ζησει χωρις σαμπανιες και παραλιακες?

Παντως ,αφου μια συμβαση εργασιας σε κανει αγωνιστη που πρεπει να συντονιστεις με τους υπολοιπους για να διεκδικησεις κι εσυ την Lamborghini σου (Μ3 εχει παραγινει μπαναλ),να υπογραψει κι ο Βγενοπουλος πχ μια συμβαση εξαρτημενης εργασιας σε κανα σουπερμαρκετ,και αν προκειται να πεσουν τα ετησια κερδη του,να κανει κι αυτος ενα κρατος ανω κατω,επειδη κι αυτος ενας εργαζομενος αγωνιστης θα ειναι.

Αναρωτιεμαι ομως.Ειναι αγωνιστες εργατες οι λιμενεργατες των 8Κ και ειναι κεφαλαιο καποιος μικρομεσαιος επιχειρηματιας των 2-3Κ τον μηνα?Ειναι προλεταριοι,αδικημενοι,της γης οι κολασμενοι οι top 0,0005% των ελληνων εργαζομενων?Μεχρι κι ο βασικος μισθος του βουλευτη μικροτερος ειναι ρε παιδια (4700 το μηνα+μερικες τσαμπα παροχες)...

Οι ανθρωποι που πλερωνονται περισσοτερα τον μηνα απο οτι αυτοι οι εργαζομενοι ποσοι ειναι στην Ελλαδα...1000-2000-3000?Και μιλαμε μετα για θεωριες περι αγωνων και απασχολησιμων και ελαστικων εργαζομενων?

και απο κοινου να διεκδικησουν αυτο που θεωρουν δικαιο και συμφερον για τους εαυτους τους.

και ο Λατσης,απο το πρωι ως το βραδυ εργαζεται,αρα εργαζομενος ειναι ο ανθρωπας...Μην κοιτας τα ετησια εσοδα του,δουλεια ειναι και η δικη του.Αμα θελει κι αυτος να διεκδικησει τιποτα την πατησαμε.

Καταρχην σου ειπα και πριν πως δεν ειναι αριστερη ιδεολογια και πεποιθησεις αυτο που περιγραφεις.Πολιτικα ονομαζεται Οπορτουνισμος ή αλλιως πολιτικος καιροσκοπισμος.Και εξηγουμαι.

Δεν μπορει οι μεγαλοΠασοκοι συνδικαλες (κ μεγαλοΔακητες) που τα κανουν πλακακακια με τις κυβερνησεις και τις στηριζουν να βγαινουν και να μιλανε για εκμεταλευση απο τη στιγμη που και οι ιδιοι αποτελουν κομματι του Μηχανισμου που εκμεταλευεται τους εργαζομενους.

Κατα δευτερον,νομιζω πως τα ειπες ολα για την κατασταση που επικρατει στην αγορα εργασιας,ειδικα τα τελευταια χρονια...

Ανασφαλεια και εκμεταλευση.

Το μοντελο του απασχολησιμου,καταρτιζομενου και του ελαστικου εργαζομενου κοινως.

Οσον αφορα το ερωτημα που εθεσες αρχικα,η απαντηση μου ειναι ΝΑΙ!

Να κανουν απεργια.Να συντονιστουν με τους υπολοιπους εργαζομενους στον χωρο εργασιας τους (πρωτοβαθμια σωματια κ παει λεγοντας) και απο κοινου να διεκδικησουν αυτο που θεωρουν δικαιο και συμφερον για τους εαυτους τους.

Τα συλλογικα προβληματα δεν εχουν ατομικες λυσεις και αυτο ειναι κατι που καθε εργαζομενος πρεπει να καταλαβει αν δεν το χει κανει ηδη.Γιατι η δυναμη του στις διεκδηκησεις δεν ειναι να παει μονος του κ να διαπραγματευτει με την εργοδοσια,γιατι πολυ απλα θα φαει τα μουτρα του αφου ειναι αναλωσιμος.

Αν ομως σε εναν καταστημα,πχ σουπερμαρκετ,βγουν ολοι η πολλοι τελοσπαντων,εργαζομενοι και κανουν απεργια ειναι αλλιως τα πραματα.Το μαγαζι δεν δουλευει,απωλεια κερδων,οποτε ο μαγαζατωρας θα μπει στη διαδικασια διαπραγματευσεων.

εκτος απο αριστερη θεωρητικολογια αυτο το ποστ εχει καποια σχεση με το θρεντ?αν ναι ποσο καλα κρυμμενη ειναι?

γιατι αμα ειναι ετσι να φτιαχτει ενα template για ολα τα σχετικα θεματα,να μπαινει αυτοματα.

Ποιο συστημα και ενοτητα των εργαζομενων,οταν ενα 0,000005% εκβιαζει ενα κρατος δεκα εκατομμυριων...Δικτατορια μου φαινεται εμενα αυτο...

ρε παιδεις έλεος...μην τα χωρίζετε σε αριστερά κ δεξιά, ΠΑΣΟΝ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ κτλ κτλ...δεν έχει να κάνει με αυτό...δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες, έχει να κάνει με ΧΡΗΜΑ...

MONEY MAKES THE WORLD GO AROUND!! FROM GREECE TO CHINA AND VICE VERSA!!

...όλα τα άλλα τα χρησημοποιούν σαν πρόσχημα για να πετύχουν τον σκοπό τους...την 1 μέρα είναι μπλέ την άλλη πράσινη την άλλη κόκινη την άλλη κίτρινη κτλ... συμφεροντολόγοι έχουν καταντήσει όλοι σε αυτήν την χώρα δυστυχώς...πατάνε πάνω σε ιδεολογίες με τις οποίες ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ έχουν μεγαλώσει οι παππούδες μας και οι προ-παππούδες και αυτοί ΕΙΝΑΙ που έχουν "πολεμήσει", σε αληθινές μάχες, για τα ιδανικά μας ουτως ώστε να έχουμε καλύτερη ζωή και αν χρειαστεί να "πολεμήσουμε" και εμείς για τα δικά μας παιδιά...ο άλλος το ξέρει αυτό και το εκμεταλεύεται προς όφελος του...σου λέει αν χρησημοποιήσω αυτά τα ιδανικά και το γυρίσω σε πόλεμο μεταξύ εχόντων και μη εχόντων θα έχω και την υποστήριξη του κοσμάκη που βασανίζεται κάθε φορά που απεργώ γιατί κλείνω δρόμους, σταματώ την κυκλοφορία κτλ κτλ...θα έχω την υποστήρικη των νέων ανθρώπων της περίφημης γενιάς των 700 ευρώ...για να μην τα παίρνουμε λένε ότι το κάνουν για το greater good και για τα παιδιά τους...δυστυχώς όμως υποτίθεται πάνε για καλό και τα κάνουν χειρότερα!! βλέπεις πιτσιρικάδες στα καφέ από το πρωί μέχρι βράδυ να παραπονιούνται ότι δεν έχουν δουλειά...ε αι στο δ... σήκω ψάξε!! όχι με το που κατεβούν για συλλαλητήρια να τρέχει και εσύ από πίσω να παραπονιέσαι γιατί δεν σου βρίσκουν δουλειά?!?

δυστυχώς αυτές τις ψευτο-ιδέες πρέπει να αποτρέψουμε για να μην μολυνθούν και άλλο τα μυαλά των νέων...δείτε το και αλλιώς...τι φοβούνται?? αφού οι ίδιοι λένε ότι δουλεύουν σαν σκυλιά για τα λεφτά αυτά τότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα...οι κινέζοι και οι όποιοι κινέζοι δεν θα τους απολύσουν αν δουλεύουν σαν σκυλιά οπότε τι φοβούνται??? τροφή για σκέψη η ατάλα του αείμνηστου Σπύρου Καλογήρου

"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη?"

Αυτό θα πει πρόοδος.. να μιλάνε για λεφτά ο γιατρός και ο λιμενεργάτης και ο δεύτερος να μη νιώθει κόμπλεξ

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.