Jump to content

Χρηση modem και σαν hub

panakaigiotis

Recommended Posts

Εχω 2 υπολογιστες και θέλω να τους συνδεσω μεταξυ τους μέσω ενος modem.Συγκεκριμενα θελω να γυρισω το modem σε hub αλλα θελω να μπορω να μπαινω και στο ιντερνετ(δλδ δεν θελω να αλλαξω την λειτουργια του modem στο 100%).Εχει κανεις ιδεα πως μπορει να γινει αυτο;Tο modem εχει 4 θυρες ethernet και μια θυρα usb.

:)

Εχω 2 υπολογιστες και θέλω να τους συνδεσω μεταξυ τους μέσω ενος modem.Συγκεκριμενα θελω να γυρισω το modem σε hub αλλα θελω να μπορω να μπαινω και στο ιντερνετ(δλδ δεν θελω να αλλαξω την λειτουργια του modem στο 100%).Εχει κανεις ιδεα πως μπορει να γινει αυτο;Tο modem εχει 4 θυρες ethernet και μια θυρα usb.

:)

το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις τις ρυθμίσεις αυτόματες , και απλά με ένα καλώδιο ethernet να συνδέσεις και το 2ο pc πάνω στο modem-router

Το θεμα ειναι οτι θελω να βλεπω το pc με το οποιο ειμαι συνδεδεμένος πραγμα που δεν μπορώ να το δω.Ξερεις πως μπορω να ρυθμισω το modem καταλληλα ωστε να βλεπω και τον αλλο υπολογιστη;:hm:

αυτό δεν είναι ρύθμιση στο router αλλά στον υπολογιστή, είναι ρύθμιση των windows. θα πρέπει να διαλέξεις ένα φάκελο ή έναν σκληρό δίσκο και μέσα από της ιδιότητες να τον κάνεις κοινόχρηστο.

αυτο μπορει να γινει και απο τα linux;Π.χ. απο τα ubuntu?Και κατι ακομη μπορω αν εχω netbook να διαβαζω cd απο το desktop;Δηλαδη μπορω να χρησιμοποιω το οπτικο μεσο του σταθερου υπολογιστη μεσω του netbook;

αυτο μπορει να γινει και απο τα linux;Π.χ. απο τα ubuntu?Και κατι ακομη μπορω αν εχω netbook να διαβαζω cd απο το desktop;Δηλαδη μπορω να χρησιμοποιω το οπτικο μεσο του σταθερου υπολογιστη μεσω του netbook;

δεν το έχω δοκιμάσει αλλά βλέπω ότι γίνεται κοινή χρήση στο dvd-rw με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και στους σκληρούς δίσκους

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.