makio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2009 προσφατα το matrix αρχισε να βγαζει ειδοποιησεις οτι 'ο δισκος αποτυγχανει' κλπ κλπαυτο δεν συμβαινει συνεχεια αλλα σποραδικααναβαθμισα τους drivers αν και πιστευω οτι μετα απο 2+ χρονια χρησης σε RAID0 καιρος ειναι ν αλλαχθουνη εγγυηση τους ληγει το 2012 οποτε ειμαι -σχεδον- ετοιμος για το RMA στην Γερμανια......τους ξηλωνω λοιπον και τους ελεγχω σε αλλο πισι μεσω usb με τα WD lifeguard (quick+extedend)........ δισκος 1 = ολα ΟΚ !δισκος 2 = ολα ΟΚ ! ! ! :wassat:στον 1ο δισκο ,λιγο πριν τελειωσει το extended test (2 ωρες σχεδον) αρχισε να κανει τακ ο δισκος και ο ελεγχος σταματουσε στιγμιαια -παρ ολα αυτα τον εβγαλε ΟΚ !ο 2ος περασε αερα......ψαχνοντας λιγο στον γουγλη βρηκα αναφορες για προβληματα με τον νεο driver της Intel με συμπτωματα ιδια με τα δικα μου - αλλα αυτο το τακ-τακ με ανυσηχειΑΝ στειλω και τους 2 πισω για RΜΑ (με Premium) και 'ανακαλυψουν' οτι δεν εχουν προβλημα τι γινεται?ποια ειναι η αποψη σας ?ASUS P5E3 (ICH9R) / 2X WD 250RE II) VISTA ULTIMATE / INTEL MATRIX last version Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Νοέμβριος 7, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2009 Clicking sound (το τακ τακ που λες) είναι αρκετός λόγος για να αλλάξουν τον δίσκο θέλω να πιστεύω.Προσπάθησε να επικοινωνήσεις με την υποστήριξη της WD και να εξηγήσεις το πρόβλημα(περνάει μεν διαγνωστικά αλλά κάνει αυτό το θόρυβο) και αν είναι θετικοί, πρόσθεσε την επικοινωνία σου αυτή στο κείμενο του rma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Νοέμβριος 7, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2009 ευχαριστω Φανηυπαρχει αλλος τροπος να τσεκαρω τους δισκους? chkdsk δεν παιζει μ αυτους εκτος αν τους φορμαρω (ισως καταληξω κι εκει βεβαια) αλλα ελεγα να μην τους σπασω ακομα ...τ οτι τους συνδεσα μεσω usb παιζει ρολο ?σφαλμα εβγαζε ο 2ος στο array συνηθως αλλα για μια φορα εβγαλε και ο 1ος..στο matrix τους οριζα σαν κανονικους και συνεχιζαν να δουλευουν ολα ρολοιδεν ειδα ουτε κοληματα ,ουτε bsod κλπ και υποψιαζομαι τον driver της intel....πως θα μπορουσα να τους στρεσαρω μεσα στα vista για να 'σκασουν' αν τυχων υπαρχει οντως προβλημα (καποιο προγραμμα) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 7, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2009 Διάλεξε απο εδω τους δίσκους σου http://support.wdc.com/product/download.asp?level1=6〈=enΚαι κατέβασε το Data Lifeguard Diagnostic for Windows , εκει θα βρεις τα διαγνωστικά εργαλεία για να τους ελέγξεις.edit "Γκαβός mode" Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Νοέμβριος 7, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2009 τους ξηλωνω λοιπον και τους ελεγχω σε αλλο πισι μεσω usb με τα WD lifeguard (quick+extedend)........ δισκος 1 = ολα ΟΚ !δισκος 2 = ολα ΟΚ ! ! 1η δουλεια που εκανα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Νοέμβριος 7, 2009 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2009 Να σου κανω μια πρόταση... μπορεί να ακούγετε κουλο αλλα προετοιμάζοντας και εγώ έναν wd 640 για RMA του έγραψα μηδενικά με το Data Lifeguard Diagnostic και ο δίσκος ίσιωσε... Τελικά δεν τον έστειλα.Ο δικος μου κόλλαγε το pc, εκανε οτι φόρτωνε για 1 λεπτο κλπ, ειχα ακούσει και κατι θορύβους... και στο μεγάλο διαγνωστικό ειχε βγει OK.Δοκίμασε το πριν τους στείλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Νοέμβριος 7, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2009 του έγραψα μηδενικά με το Data Lifeguard Diagnostic και ο δίσκος ίσιωσε... .καλη η προταση σου - το μονο κακο ειναι οτι σου μενει η αμφιβολια!το 'κλικ' γενικα στους δισκους σημαινει = κεφαλες ! μετα αρχιζουν τα προβληματα συνηθωςτο θεμα ειναι οτι ΔΕΝ μου εχουν κανει το παραμικρο (κοληματα κλπ) και σιγουρα πριν περασω τα 7 θα τους περασω κι μια ...στρωση zero ! αν και ειναι η εσχατη λυση για να κρατησεις δισκουςπιστευω οτι μετα απο 2.5 χρονια σε array ειναι καιρος για αλλαγη.......απλα θα περασω σε ssd αλλα δεν θελω τωρα ακομα - μετα τις γιορτεςδοκιμασα 2 προγραμματα για τεστ (hdd test , active@ ) αλλα δεν αναγνωριζουν μαλλον τον κοντρολερτωρα εχω το HD TUNE Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Νοέμβριος 7, 2009 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 7, 2009 Είχα κι εγώ πρόσφατα ένα συμβάν με ίδιους δίσκους σε RAID1 (υπάρχει σχετικό thread). Σε quick test δεν έδειξαν κάτι και μετά το rebuild παίζουν ok. Δεν τους έψαξα περισσότερο γιατί έχει πέσει πολύ δουλειά και επίκειται και μετάβαση σε 7άρια σε κανα μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Νοέμβριος 13, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2009 επαναφερω το νημα ,χωρις καλα νεα βεβαιως μετα το hd tune που βγηκε ΟΚ περασαν μερικες ...ησυχες μερες !!σημερα το ξαναθυμηθηκε μαλλον και επανηλθε για τα καλα! κολησε το συμπαν !παλι ο ενας δισκος εβγαλε ερρορ οποτε η λυση ειναι να παρουν δρομο και οι 2 για RMAτο ζητουμενο απο μενα ειναι = 1)να σεταρω 2 δισκους παλι σε Raid 0 (μαλλον 2χ500 WD Black) ?2)να βαλω ΕΝΑΝ ssd KINGSTON v+ SNV225-S2/64GB ?μ ενδιαφερουν οι επιδοσεις κατα κυριο λογο και οχι η ασφαλεια δεδομενων(αναφερω εναν ssd , γιατι για 2 δεν...........) Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Νοέμβριος 13, 2009 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2009 Έτσι όπως το θέτεις, αν σου φτάνουν τα GB, πάρε τον SSD.Κόλλησε εν ώρα desktop λειτουργείας ή κράσαρε κανένα app/game και μετά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Νοέμβριος 14, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2009 στο ανοιγμα το ff κολησε......προσπαθησα να μπω στην αρχη task mangr αλλα δεν !! τελικα ο φφ ανοιξε μετα απο λιγο ,αλλα καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα ο matrix ΔΕΝ εβγαλε σφαλμα οπως τις προηγουμενες φορες κι αρχισα να ψαχνομαι για ιο κλπ εκανα επανεκκινηση οποτε στον raid contrlr εδειξε παλι τον δισκο κοκκινο δεν υπαρχει περιπτωση να σωθουν - το θεμα ειναι πως να τους βγαλω 'εμφανως' ....βαρεμενους ! ! γιατι στα τεστ μου βγαινουν ολα ΟΚ!! σημερα τους περασα νεο firmware που θεωρω απιθανο να λυσουν οποιοδηποτε προβλημα - ειναι αρκετα προγενεστερο απο την εμφανιση του προβληματος και στο συστημα μου δεν αλλαξε κατι δραματικα ... ΕΚΤΟΣ απο την αναβαθμιση του INTEL MATRIX !! αν κι απ οσο θυμαμαι μου ειχε βγαλει το προβλημα πριν (εχω χασει τον μπουσουλα) επι του νεου θεματος ! αρα κατα την γνωμη σου ο single SSD θα ειναι γρηγοροτερος απο τους black500 σε raid0 ?? ? ? (τα 64gb σιγουρα με απασχολουν - θα προτιμουσα χ2 ,αλλα υπολογιζα στην αλλαγη μετα τις γιορτες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Νοέμβριος 14, 2009 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2009 Εβαλα raid0 σε ανηψιό με τέτοιους δίσκους. Αισθητή διαφορά σε σχέση με το δικό μου RAID1 (αναμενόμενο!) αλλά 1 εβδομάδα που το κράτησα, για ψύλου πήδημα (crash του Crysis π.χ.) χάλαγε το RAID0 και τελικά το έβγαλα (δεδομένου και του ότι ο μικρός δεν το κατέχει ακόμη).Αργά η γρήγορα σε SSD θα πάμε. Αφού λες με ασφάλεια δεν έχεις θέμα, πάρε SSD. Τα νούμερα που ποστάρουν όλοι στο SSD thread, τα "σίδερα" δεν τα πιάνουν. Εγώ έλεγα να πάρω αλλους 2 για RAID10 όταν βάλω 7άρια 64βιτ στο desktop αλλά 99% δεν θα το κάνω. Θα περιμένω λίγο να στρώσει το θέμα με drivers 64bit καθώς τώρα πάνε όλοι σε 64βιτ και βγαίνουν τα στραβά με τους drivers, και κατά γενάρη θα πάρω μάλλον SSD 120.firmware στους δίσκους πώς άλλαξες? και που το βρήκες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Νοέμβριος 14, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2009 Εβαλα raid0 σε ανηψιό με τέτοιους δίσκους. Αισθητή διαφορά σε σχέση με το δικό μου RAID1 (αναμενόμενο!) αλλά 1 εβδομάδα που το κράτησα, για ψύλου πήδημα (crash του Crysis π.χ.) χάλαγε το RAID0 και τελικά το έβγαλα (δεδομένου και του ότι ο μικρός δεν το κατέχει ακόμη).Αργά η γρήγορα σε SSD θα πάμε. Αφού λες με ασφάλεια δεν έχεις θέμα, πάρε SSD. Τα νούμερα που ποστάρουν όλοι στο SSD thread, τα "σίδερα" δεν τα πιάνουν. Εγώ έλεγα να πάρω αλλους 2 για RAID10 όταν βάλω 7άρια 64βιτ στο desktop αλλά 99% δεν θα το κάνω. Θα περιμένω λίγο να στρώσει το θέμα με drivers 64bit καθώς τώρα πάνε όλοι σε 64βιτ και βγαίνουν τα στραβά με τους drivers, και κατά γενάρη θα πάρω μάλλον SSD 120. firmware στους δίσκους πώς άλλαξες? και που το βρήκες? μ επιασε φαγουρα βλεπεις ,μολις εσκασαν οι δισκοι ! (εχω σκασει απο την ζηλια μου ) σε raid0 τους ειχα 2.5 χρονια σχεδον !! δεν ειχαν βγαλει το παραμικρο ! (wd25 RE2) για το firmware > http://support.wdc.com/product/download.asp διαλεξε τον τυπο του δισκου σου πχ για sata > http://support.wdc.com/product/download.asp?level1=6〈=en και μετα το μοντελο σου- δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχει βγαλει βεβαια για ssd εχω ακομα επιφυλαξεις μ αυτα που διαβαζω.......γι αυτο σκεφτομουν κι εγω για μετα τις γιορτες το κακο ειναι οτι θελω να περασω τα 7 ultim 64 συντομα ,και με βλεπω με κανα προσωρινο ...ψοφιμι! ***το firmware στους δισκους το περασα με δισκεττα (98!) με αλλο μηχανακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Νοέμβριος 14, 2009 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2009 χάνουν τα data οι δίσκοι με το firmware update? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Νοέμβριος 14, 2009 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2009 Στον seagate 7200.11 δεν ειχα χασει το παραμικρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Νοέμβριος 14, 2009 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2009 Τελικά έχω τους RE3. Δεν έχει firmware update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Νοέμβριος 19, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2009 α ρε WD ! ! γι αυτο 'σ αγαπαω' εγω ! ! εστειλα την φορμα RMA με premium (θελει πιστωτικη) για τους WD2500YSκαι σημερα βλεπω οτι στελνουν τους >> WD5002ABYS-02B1B0 ! ! (500GB RE3 )**με premium στελνουν πρωτα αυτοι τους δισκους και πρπει εγω μετα να τους στειλω τους δικους μου μεσα σε 30 μερες απο την ημερομηνια που τους στειλανε (18/11)χρειαζεται διαφορετικη φορμα RMA για καθε δισκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Νοέμβριος 19, 2009 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2009 Επιστρέφεις 250άρηδες και σου στέλνουν 500άρηδες? !!! Για ψυχική οδυνη? Τους 250αρηδες τους φτιάχνουν ακόμη από ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Νοέμβριος 19, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2009 ειναι στην αγορα ακομα (οι ακριβοτεροι hdd/sata2/7200)ισως δεν ειχαν διαθεσιμους ??? δεν ξερω ......και δεν θα το ψαξω φυσικα !! αααχαχαχχχχαχχ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Νοέμβριος 19, 2009 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2009 Μπροστά στο positive thinking για την εταιρία που κάνει μια τέτοια κίνηση, τα 20-30 $ κόστος είναι ψίχουλα. +1 σε WD (την προτειμώ απο το 1989 - 110 χιλιάδες δραχμούλες για 100 ΜΒ (σωστά διαβάσατε οι νέοι, 100 ΜΒ) ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.