Jump to content

AMD PHENOM II X4 955 πρόβλημα με το ανεμιστηράκι

anarxos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα. Τα φώτα σας κύριοι και κυρίες.

Χθες εστησα ενα συστημα με μητρικη ASROCK M3A790GXH/128M και το συγκεκριμένο επεξεργαστή για ένα ανεψάκι μου.

Όταν το ανοίγουμε ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή δουλεύει στο μέγιστό.Με το ASRock OC Tuner να δείχνει Level 10, όταν το κατεβάζεις ( χειροκίνητα) μειώνονται οι στροφές, αλλά οταν γίνεται επανεκκίνηση αυτόματα ξανά ανεβαίνει στο μέγιστο, απο την εκκίνηση ακόμη.

Κάποια βοήθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Ευχαριστώ.

Εδω θέλω βοήθεια , δεν μπορώ να βρω που ειναι

και επειδή βλέπω οτι έχεις asrock 790gx και μερικές συμβουλές για παραπέρα ρυθμίσεις ειναι ευπρόσδεκτες

θα σου πω το μεσημερι που θα παω σπιτιακριβως τη διαδρομη που θα ακολουθησεις, γαι να ενεργοποιησεις στο ΒIOS αυτη τη ρυθμιση.

Καλημέρα. Τα φώτα σας κύριοι και κυρίες.

Χθες εστησα ενα συστημα με μητρικη ASROCK M3A790GXH/128M και το συγκεκριμένο επεξεργαστή για ένα ανεψάκι μου.

Όταν το ανοίγουμε ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή δουλεύει στο μέγιστό.Με το ASRock OC Tuner να δείχνει Level 10, όταν το κατεβάζεις ( χειροκίνητα) μειώνονται οι στροφές, αλλά οταν γίνεται επανεκκίνηση αυτόματα ξανά ανεβαίνει στο μέγιστο, απο την εκκίνηση ακόμη.

Κάποια βοήθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Ευχαριστώ.

στις ποιο πολλες μητρικες το αναφερει σαν smart fan cpu και αυξομοιωνει τις στροφες μονο

αν εχει ο ανεμιστηρας και η μητρικη θεση για φισακι με 4pins

θα σου πω το μεσημερι που θα παω σπιτιακριβως τη διαδρομη που θα ακολουθησεις, γαι να ενεργοποιησεις στο ΒIOS αυτη τη ρυθμιση.

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα.

στις ποιο πολλες μητρικες το αναφερει σαν smart fan cpu και αυξομοιωνει τις στροφες μονο

αν εχει ο ανεμιστηρας και η μητρικη θεση για φισακι με 4pins

σωστο, μονο που εδω λεει το βιος οτι δεν υπαρχει 4 πιν ενω υπαρχει,

λοιπον, υποθετοντας οτι μπαινοντας στο BIOS το δικο σου ειναι ολοιδιο με το δικο μου, πας στην καρτελα που λεει H/W monitor και κατω κατω που λεει cpu quiet fan το κανεις enabled ωστε να ανοιξουν οι επιλογες, και μετα οριζεις σε τι τιμη θες να τρεχει ο cpu fan σε κλιμακα απο 0-10. ελπιζω να βοηθησα..!

Τυγχάνει, καμμιά φορά, να βρίσκεται ένας άσπρος ελέφαντας μπροστά στα μάτια σου, να σε τυφλώνει το άσπρο και να ψάχνεις να βρεις τον ελέφαντα.

Συμβαίνουν και αυτά.:wall:

Την καλησπέρα μου στο φόρουμ.

δλδ, να υποθεσω οτι λυθηκε το προβλημα; οτι σταματησε να σε τυφλωνει το ασπρο και ειδες τον ελεφαντα; :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

• 5 weeks later...

κατ'αρχην, βεβαιωσου οτι παταει καλα η ψυκτρα....!!! γιατι αλλιως δεν φτανει 100β με τπτ ομως. εγω τον εχω στο level 5 μονιμα, και οτι και να κανω δεν ξεπερνα τους 60..!!

κατ'αρχην, βεβαιωσου οτι παταει καλα η ψυκτρα....!!! γιατι αλλιως δεν φτανει 100β με τπτ ομως. εγω τον εχω στο level 5 μονιμα, και οτι και να κανω δεν ξεπερνα τους 60..!!

Το κουτί σου έχει κανένα ανεμιστήρα?

Εγώ τον έχω βγάλει τον μαμα ανεμηστήρα του και έχω βάλει κάποιον που έχει τρίμερ να ρυθμίζω τις στροφές.Επειδή δεν δοκίμασα τον μάμα και βλέπω ότι έχει 4 καλωδια, αυξομοιώνονται οι στροφές του ανάλογα με την εργασία του?Αμα είναι να τον ξαναβάλω

το κουτι μου εχει 2 ανεμιστηρες 12αρηδες, 1 μπρος, 1 πισω και εχω αυτην τη ψυκτρα στον επεξεργαστη, http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650430.

δεν καταλαβα ποιον εβγαλες... τον ανεμιστηρα του κουτιου η του cpu?

Πρέπει να έχεις πολύ θόρυβο μάλλον με τόσους ανεμιστήρες.Θα βάλω και έγώ στο κουτί γιατί δεν έχω κνένα.Τώρα πάντως που ανέβασα τις στροφές του ανεμιστήρα του επεξεργστή στις 2500 στροφές όταν παίζει βαρύ παιχνίδι η θερμοκρασία φτάνει 70 βαθμούς

μπα, δεν θα ελεγα οτι ειναι θορυβωδες, εγω ισα ισα που το ακουω..! βεβαια το αυτι του καθενος ειναι διαφορετικο, αλλα εμενα δεν με ενοχλει καθολου...! παντως, εχω χαμηλωσει και τις στροφες στην καρτα γραφικων και στον επεξεργαστη στο 50% περιπου. οι 2 ανεμιστηρες του κουτιου ειναι αθορυβοι απο μονοι τους και δεν εχω ασχοληθει καθολου με αυτους, αφου δεν με ενοχλουν..!

συνολικα 5 ανεμιστηρια εχω, δεν νομιζω οτι ειναι πολλα! PSU, CPU, VGA και 2 κουτι...!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.