Jump to content

E6300 overclocking

theosdor

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους.Λοιπόν,φίλε μου redbighunter άλλαξα τα στοιχεία κ έβαλα αυτές τις τιμές:

cpu volt:1,3950V (το ρίχνει μόνο του στα 1,37V)

mch 1,25 voltage: 1,35

cpu vtt: 1,3

Τώρα δεν ξέρω όμως αν μπορώ να δω κάποια διαφόρα στο τι άλλαξε. :)

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply
Γεια χαρά σε όλους.Λοιπόν,φίλε μου redbighunter άλλαξα τα στοιχεία κ έβαλα αυτές τις τιμές:

cpu volt:1,3950V (το ρίχνει μόνο του στα 1,37V)

mch 1,25 voltage: 1,35

cpu vtt: 1,3

Τώρα δεν ξέρω όμως αν μπορώ να δω κάποια διαφόρα στο τι άλλαξε. :)

1) με αυτες τις τιμες, τι fsb και πολλαπλασιαστη εχεις βαλει?

2) τη διαφορα θα τη δεις στο αν το συστημα σου ειναι οντως σταθερο, αλλα και μετεπειτα...:crazy_pilot:

edit: τρεξε κανα prime για καμποσες ωρες (πανω απο 4) και πες μας αν θα σου βγαλει errors!

Οι τιμές που έχω είναι όπως κ πριν:

Fsb:350*7

Ram: 4-4-4-12 στα 1:1.00

Ram Volt:2V

Γενικά το σύστημα σε αυτές τις τιμές είναι σταθέρο,έχω τρέξει κ πρόγραμμα,το orthos, και δεν μου έχει βγάλει κάποιο error....

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες,παίζω σε αρκετά καλές πιστεύω,όταν τον χρησιμοποιώ για browsin είμαι στους 52-55 βαθμούς.

Χρησιμοποιώντας το Orthos,με priority 10 η μέγιστη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε ήταν 61 βαθμοί για ένα test 15 λεπτών που έκανα.

Κοίτα φίλε μου redbighunter και όλοι οι άλλοι,αυτό που θέλω να πετύχω εγώ από το pc μου είναι τα μπαμ,δηλαδή για παράδειγμα όταν θα είναι ήρεμο το pc κ θα είμαι στην επιφάνεια εργασίας,αν κάνω δεξί κλικ να κάνω μια ανανέωση,το παραθυράκι να ανοίξει όσο πιο γρήγορα γίνεται με βάση τις δυνατότητες του pc μου πάντα....Δεν λέω πως δεν το κάνει καλά,και τώρα που το έχω πειράξει λίγο το κάνει λίγο πιο γρήγορα,αλλά θέλω κάτι καλύτερο για να εντυπωσιαστώ κ να πω,τώρα μάλιστα!!Επίσης θέλω αν το αφήσω ανοιχτό το βράδυ για seeding,να μπορέσω να κοιμηθώ αντί να ακούω το ανεμιστηράκι της cpu. :)

Οι τιμές που έχω είναι όπως κ πριν:

Fsb:350*7

Ram: 4-4-4-12 στα 1:1.00

Ram Volt:2V

Γενικά το σύστημα σε αυτές τις τιμές είναι σταθέρο,έχω τρέξει κ πρόγραμμα,το orthos, και δεν μου έχει βγάλει κάποιο error....

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες,παίζω σε αρκετά καλές πιστεύω,όταν τον χρησιμοποιώ για browsin είμαι στους 52-55 βαθμούς.

Χρησιμοποιώντας το Orthos,με priority 10 η μέγιστη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε ήταν 61 βαθμοί για ένα test 15 λεπτών που έκανα.

Κοίτα φίλε μου redbighunter και όλοι οι άλλοι,αυτό που θέλω να πετύχω εγώ από το pc μου είναι τα μπαμ,δηλαδή για παράδειγμα όταν θα είναι ήρεμο το pc κ θα είμαι στην επιφάνεια εργασίας,αν κάνω δεξί κλικ να κάνω μια ανανέωση,το παραθυράκι να ανοίξει όσο πιο γρήγορα γίνεται με βάση τις δυνατότητες του pc μου πάντα....Δεν λέω πως δεν το κάνει καλά,και τώρα που το έχω πειράξει λίγο το κάνει λίγο πιο γρήγορα,αλλά θέλω κάτι καλύτερο για να εντυπωσιαστώ κ να πω,τώρα μάλιστα!!Επίσης θέλω αν το αφήσω ανοιχτό το βράδυ για seeding,να μπορέσω να κοιμηθώ αντί να ακούω το ανεμιστηράκι της cpu. :)

φιλε μου πρεπει να πας τουλαχιστον 400fsb! τα εχει για πλακα η μητρικη σου! το 350 ειναι λιγο! οι 6300 ανεβαινουν ευκολα! με το stock cooleraki μην περιμενεις ομως oc και ασυχια! βαλε οπως εισαι 400χ7 και πες μου αν μπουταρει!

edit: βαζοντας 400fsb αλλαξε και το διαιρετη σου ωστε οι μνημες να πανε παλι στα 800!

Αν δεν μπουτάρει ποτέ του ξανά όμως,πως θα στο πω?? :p

Είχα βάλει κ 400χ7 αλλά το κατέβασα...

Δεν έχω stock cooler...έχω το http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm όπως είχα ξαναγράψει...

μην το φοβασαι το 400χ7! χτυπα το! αν δεν μπουταρει, κανεις ενα cmos και ξαναπερνας τις τιμες! σιγα το πραγμα! οσο για την ψυχτρα μου ειχε διαφυγει! αφου μου λες οτι μπουταρε, τοτε δοκιμασε καμια ωρα prime!

Τι είναι αυτό το Prime που μου λες??Το cmos προς το παρόν δεν σε ρωτάω πως θα το κάνω....να ξέρεις πως αν σε ρωτήσω,θα είμαι ή σε net cafe ή στο νοσοκομείο που θα με έχουν στείλει ο αδερφός κ ο πατέρας μου που τους χάλασα τη cpu :whip::yu::yu:

Τι είναι αυτό το Prime που μου λες??Το cmos προς το παρόν δεν σε ρωτάω πως θα το κάνω....να ξέρεις πως αν σε ρωτήσω,θα είμαι ή σε net cafe ή στο νοσοκομείο που θα με έχουν στείλει ο αδερφός κ ο πατέρας μου που τους χάλασα τη cpu :whip::yu::yu:

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe: μην φοβασαι τιποτα δεν θα χαλασει! το cmos= reset του bios! δεν ειναι κατι δυσκολο! ενα jumperaki μετακινεις! αν ψαξεις στο manual της μητρικης θα το βρεις! σου λεει και ακριβως πως πρεπει να κανεις το cmos! ουτε 5' υποθεση δεν ειναι! το prime95 ειναι ενα προγραμματακι το οποιο κανει το συστημα σου να τρεχει στα 100% του ωστε να βλεπεις αν ειναι σταθερο το συστημα σου ή οχι!

Έχει και διακοπτάκι για το clear cmos στο back panel η ip35pro.

Πιο βολικό δε γίνεται.

Διάβασε το manual.

Έχει και διακοπτάκι για το clear cmos στο back panel η ip35pro.

Πιο βολικό δε γίνεται.

Διάβασε το manual.

ακομη καλυτερα λοιπον! δεν το ηξερα εγω!

οκ παιδιά,θα το δοκιμάσω αύριο για μια ώρα με τις καινούργιες τιμές,θα κάνω κ ένα print screen με το τι θα γράφει το πρόγραμμα κ θα δούμε τι γίνεται....

Λοιπόν,μόλις το έκανα 400*7 κ δεν είμαι ευχαριστημένος,κάτι δεν μου αρέσει στο πως δουλεύει το pc....σαν να κολλάει λίγο....τπυ ανέβασα κ λίγο την τάση κ απο 1,37V τώρα είναι στα 1,41V..

Δεν ξέρω τι φταίει κ αν θέλω να το κρατήσω σε αυτές τις τιμές....οπότε δεν δοκιμάζω το prime προς το παρόν...

Είναι λογικό που το Pc κάνει 62 διεργασίες χωρίς καν να έχω ανοιχτό τίποτα?? :confused::confused:

Έχω vista ultimate x32

Λοιπόν,μόλις το έκανα 400*7 κ δεν είμαι ευχαριστημένος,κάτι δεν μου αρέσει στο πως δουλεύει το pc....σαν να κολλάει λίγο....τπυ ανέβασα κ λίγο την τάση κ απο 1,37V τώρα είναι στα 1,41V..

Δεν ξέρω τι φταίει κ αν θέλω να το κρατήσω σε αυτές τις τιμές....οπότε δεν δοκιμάζω το prime προς το παρόν...

Είναι λογικό που το Pc κάνει 62 διεργασίες χωρίς καν να έχω ανοιχτό τίποτα?? :confused::confused:

Έχω vista ultimate x32

δοκιμασε πρωτα ρε συ αν ειναι σταθερο και μετα ολα τα φτιαχνουμε! το οτι το Pc κάνει 62 διεργασίες χωρίς καν να έχεις ανοιχτό τίποτα οφειλετεαι σε σενα! δλδ θα εχεις βαλει να ξεκινανε εφαρμογες απο το start up! οσο το οτι σου φαινεται σαν να κολλαει το pc οφειλεται οτι καπου θελει λιγο ρευμα ακομη καπου! οχι ομως αναγκαστικα το vcore! γιατι εχεις εμμονη να το βαζεις στα υψη? γιατι θες να τον ταλαιπωρεις τον cpu σου αδικα? σημαντικα ειναι και το mch, και το vtt κτλ! ξαναμειωσε το vcore στο 1.36 και αυξησε κατα 2 τιμες το mch και δες αν το κολλημα εφυγε στα 400χ7! ακομη αφου το κανεις αυτο τρεξε prime και πες μου μετα απο 10 λεπτα τις μεγιστες θερμοκρασιες σου!

Aνέβασα το mch 2 τιμές κ μου φένεται λίγο καλύτερα τώρα!!κατέβασα κ το vcore....

http://img682.imageshack.us/img682/8382/image3zw.png

Γένικα δεν τρέχω πολλά προγράμματα στο start up όπως κάτι άλλοι που βλέπω κ ανοίγουν msn,mtorrent,sidebar κτλ.

αυτά τρέχω μόνο...

http://img682.imageshack.us/img682/4830/imagegfb.png

Aνέβασα το mch 2 τιμές κ μου φένεται λίγο καλύτερα τώρα!!κατέβασα κ το vcore....

http://img682.imageshack.us/img682/8382/image3zw.png

Γένικα δεν τρέχω πολλά προγράμματα στο start up όπως κάτι άλλοι που βλέπω κ ανοίγουν msn,mtorrent,sidebar κτλ.

αυτά τρέχω μόνο...

http://img682.imageshack.us/img682/4830/imagegfb.png

γι'αυτο σου λεω μην βιαζεσαι και ολα θα τα φτιαξουμε! τρεξε ενα prime και πες μου αν θα σου βγαλει λαθος! πρεπει για τουλαχιστον 4 ωρες να μην σου βγαλει! κ πες μου και μαξ θερμοκρασιες τωρα!

Ωραία,θα το αφήσω σήμερα το βράδυ κ το πρωί θα κάνω το post.Αν και νομίζω πως πρέπει να είναι ok σε αυτές τις τιμές.

Αυτό που με νοιάζει περισσότερο τώρα είναι γιατί μου βγάζει τόσες πολλές διεργασιές...μήπως φταίνε τα vista??

Λέω να βάλω τα windows 7....

Θέλω να περάξω λίγο και την 8600gt που φοράει....

Αυτά θα κρατήσουν βέβαια περίπου μέχρι τον φεβρουάριο γιατί θα δώσω πέριπου 450 ευρώ για cpu κ gpu.

Αλλά δεν θέλω να βάλω i7 γιατί πρέπει να αλλάξω πολλά,γι'αυτό λέω να βάλω έναν quad στα 3Ghz περίπου κ μια καλή gpu στα 150-200 ευρώ....

Ωραία,θα το αφήσω σήμερα το βράδυ κ το πρωί θα κάνω το post.Αν και νομίζω πως πρέπει να είναι ok σε αυτές τις τιμές.

Αυτό που με νοιάζει περισσότερο τώρα είναι γιατί μου βγάζει τόσες πολλές διεργασιές...μήπως φταίνε τα vista??

Λέω να βάλω τα windows 7....

Θέλω να περάξω λίγο και την 8600gt που φοράει....

Αυτά θα κρατήσουν βέβαια περίπου μέχρι τον φεβρουάριο γιατί θα δώσω πέριπου 450 ευρώ για cpu κ gpu.

Αλλά δεν θέλω να βάλω i7 γιατί πρέπει να αλλάξω πολλά,γι'αυτό λέω να βάλω έναν quad στα 3Ghz περίπου κ μια καλή gpu στα 150-200 ευρώ....

κατσε πρωτα να στρωσουμε το cpu και μετα θα πιασουμε και την vga!:victory:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.