Jump to content

Ανάμεσα σε τρεις 32άρες. Ποια να (μην) επιλέξω;

yanni

Recommended Posts

Εμενα το κυριως παραπονο μου στην LCD τεχνολογια ειναι το θεμα του lag. Και λογω της φυσης των games που παιζω (fighting - shooters) εχω παρατηρησει οτι σε plasma οθονες παιζω πολυ πιο ανετα αποτι σε LCD οθονες (οι οποιες διαφημιζονται με βαση το μικρο lag)

Τι εννοεις??

Ολες οι ΤV (σε lcd) εχουν input lag αφου στο 99% των περιπτωσεων εχουν καποιο spva/sips πανελ.

(δε αναφερομαι σε κατι τρισαθλια tn που βαζουν στις μικροτερες...)

Δεν ξερω αν εχει βγει σε παραγωγη καποιο μοντελο με e-ips πανελ..οπου σε μονιτορακια για pc πανε αρκετα καλα στο θεμα αυτο.(απο 30-40ms των sips/spva σε 10 ..ισως και λιγοτερα..αλλα βαλε 10).

Υποθετουμε βεβαια και οτι ολο το κυκλωμα ειναι σχετικα γρηγορο περα απο το πανελ...

ή εστω απενεργοποιουνται εχτρα κυκλωματα ποιοτητας απεικονισης.

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply
Ισως να φταιει οτι εγω δεν κανω ποτε ρυθμιση στα output

Η HDMI1/DVI δεν είναι default ρυθμισμένη ως PC οπότε αν δεν άλλαξες την ρύθμιση λογικό να μην πήρες ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στην αρχή όταν είχα πάρει την TV και δεν ήξερα ότι πρέπει να αλλάξω το όνομα της υποδοχής και εγώ είχα ψιλό απογοητευτεί.

Δεν ξέρω αν για τα media players είναι προτιμότερη η ρύθμιση PC. Με μια τέτοια ρύθμιση θα σου στέλνει το σήμα χωρίς επεξεργασία στην οθόνη το οποίο υποθέτω - και τίποτα περισσότερο - να είναι προτιμότερο για 1080p ταινίες. Αν η HDMI1 σου είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμη πάντως θα μπορούσες απλά να πειραματιστείς, είτε με το media player είτε μελλοντικά με κάποιο PC, έστω για να σου φύγει η περιέργεια για το κατά πόσο ισχύουν αυτά που σου γράφω.

Η HDMI1/DVI δεν είναι default ρυθμισμένη ως PC οπότε αν δεν άλλαξες την ρύθμιση λογικό να μην πήρες ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στην αρχή όταν είχα πάρει την TV και δεν ήξερα ότι πρέπει να αλλάξω το όνομα της υποδοχής και εγώ είχα ψιλό απογοητευτεί.

με μια αλλαγη ονοματος της υποδοχης δηλαδη φτιαχτηκε?

το ιδιο μου κανει και η sony.

Στην περίπτωση της Samsung ναι. Βάζοντας όνομα PC φαίνεται να απενεργοποιεί τα συστήματα βελτίωσης της εικόνας που ουσιαστικά δημιουργούν τα όποια προβλήματα ευκρίνειας. Τώρα για την Sony δεν μπορώ να ξέρω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.