Jump to content

Πως να κανω reset την Asus P7P55D Evo[solved]

zoe

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα

Μετα απο ένα αυτόματο υπερχρονισμό με κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν θα ήθελα να κανω reset την motherboard.Αυτο θα το καταφέρω με το reset button πανω στην Asus?και αν ναι θα επαναφέρει το bios στην αρχική κατάσταση οταν είχα πρωτο πάρει την μητρική?γενικα ειναι καλή ιδεα να κάνω reset ή να κανω καποια αλλαγη μεσα απο το bios?Αν ξέρει κάποιος παρακαλώ ας βοηθήσει

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δεν ξέρω τι κάνει το reset button πάνω στη mobo (μήπως κάνει reset το μηχάνημα ? ).

Πάντως ένας σίγουρος τρόπος να επιλέξεις τα defaults της μητρικής είναι μέσα από το ίδιο το bios. Μπαίνεις στο bios και επιλέγεις "load optimized defaults" ή "load fail-safe defaults".

Δεν υπάρχει λόγος να πειράζεις τα κουμπιά της μητρικής εφόσον μπορείς να μπεις κανονικά στο bios.

Έτσι είναι γενικά, τώρα, συνήθως έχει ένα jumperaki για να κάνεις reset, και αν δεν δουλέψει και αυτό, βγάζεις την μπαταρία για 30 δεύτερα, και μετά την ξαναβάζεις.

Αλλά αν μπαίνεις κανονικά στο BIOS κάνε απλά reset to defaults.

Ευχαριστώ για το χρόνο

Εχεις δικιο το πιθανότερο ειναι να κανει reset στο μηχανημα και γι αυτοπ ρώτησα μηπως κάποιος που έχει πρόσφατη asus το έχει δοκιμάσει και δώσει καμια ιδέα. Στο bios μπαινω κανονικα και έλεγα μπας και ο καλυτερος τρόπος εινια ενα γενικό reset αλλα και η ιδέα σ ου ειναι αρκετα καλη να ξεκινήσω απο κάπου

Θα το δοκιμάσω και θα ξαναποστάρω

EDIT:Τώρα ειδα και την αλλη απαντηση,ευχαριστώ και τους δυο,θα κανω reset στο default και θα στειλω πάλι

Ευχαριστώ και πάλι

Καλημερα και πάλι

Τελικα έκανα "Load Default Settings" απο το bios και όλα λειτουργούν κανονικά.Για κάποιο λόγο ειχα προβλημα στο gentoo μου μετα το overclocking στο να δω του πυρηνες μου.Αντι για 4 μου έδειχνε 1 οποτε αντι για auto θα πρεπει να διαβάσω και να κάνω manual overclocking την επόμενη φορά

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Έτσι είναι προτιμότερο… οι μητρικές έχουν εξελιχθεί ΠΑΡΑ πολύ, και καλό το «πάτα 1 κουμπί και πάμε για τα 4.0 Ghz» αλλά καλύτερα να το ψάχνεις λίγο και να πηγαίνεις χειροκίνητα σε πολλές μητρικές.

Ναι σιγουρα ειναι καλύτερο να κάνεις εσυ την διαδικασία και να μην αφηνεις κάποιο πρόγραμα,που στην τελική δεν θα δώσει το καλύτερο αλλα το βέλτιστο.Αλλα θα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις και γω,ενω ασχολούμαι πολλα χρονια, δεν είχα ποτε κάποιο καλο pc για να πειραματιστώ με overclocking οποτε μου φαίνεται λίγο δύσκολο.Οποτε διάβασμα πρώτα και μετά ίσως να το προσπαθήσω ξανά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.