Jump to content

κάρτα ήχου και spdif

psyber

Recommended Posts

παιδια μια περιεργη ερωτηση: έστω ότι συνδεουμε μια καρτα ήχου με coaxial σε αποκωδικοποιητη για χρήση στερεο. αν παιζουμε ένα παιχνιδι όπως το crysis, η κάρτα ήχου θα χρησιμποποιεί τον πυρήνα της για απόδοση του ήχου του παιχνιδιου΄καλύτερα ή θα στελνει απλα τον ήχο του σε data στο decoder. με αλλα λόγια για να απολαύσουμε τη δύναμη ενός x-fi πρέπει να συνδεσουμε μόνο αναλογικά ή γίνεται και ψηφιακά? ρωτάω γιατί με τη συνδεση αυτή δεν έχω ψευδοsurround ή χ-φι crystallizer.

Με optical ή coaxial σύνδεση, ο ήχος αποκωδικοποιειται (digital to analog) από αποκωδικοποιητή, στον οποίο τον στέλνεις, και όχι από την κάρτα ήχου.

Αν θέλεις να έχεις x-Fi CMSS-3D και x-Fi Crystallizer, θα πρέπει να κάνεις αναλογική σύνδεση.

• 3 weeks later...

ναι αυτο το κατανοώ. αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν ο πυρηνας χρησιμοποιείται έστω για καλυτερη απόδοση των εφε του παιχνιδιού ή απλά για να ξερκουράσει τον επεξεργαστη. γνωρίζει κανεις?

στα xp τουλαχιστον το x-fi cmss3d και το crystalizer (yuk!) περνανε απο spdif μεσω οπτικης ινας κανονικα, και στοn compass που εχω δοκιμασει και στον dac19mk3 δεν εχω κανενα προβλημα στα games, το cmss3d λειτουργει κανονικα οπως και το hardware sound acceleration και το EAX στα παιχνιδια που τα υποστηριζουν.

Με vista/7 εχω ασχοληθει ελαχιστα παντως ξαναλεω σε xp ολα τα feature της x-fi Λειτουργουν κανονικα, απλα για την μετατροπη του αναλογικου σηματος σε ψηφιακο και για την ενισχυση των ακουστικων μου λειτουργουν αλλα μηχανηματα και οχι τα τσιπακια της καρτας ηχου.

τπτ απολυτως, οτι ακριβως ρυθμισεις ειχα οταν χρησιμοποιουσα την αναλογικη εξοδο τις ιδιες εβαλα και την φηφιακη, με την διαφορα πλεον οτι στο audio creation mode οταν πειραζω το master volume η ενταση παραμενει η ιδια.

Στα 7 αν θυμαμαι καλα υπηρχε μια ρυθμιση καπου στο control panel -> sound που ελεγε convert to stereo mix κατι τετοιο,επισης ειχε να διαλεξεις και sample rates εκει, πειραματισου με αυτα, θα δοκιμασω αργοτερα να μπουταρω απτα 7 αν ειναι γιατι εχω και καποιες αποριες για τις ρυθμισεις

update : Τελικα Δοκιμασα τον DAC στα 7 και δεν βγηκε ακρη, ουτε το cmss3d φαινεται να λειτουργει ουτε το crystalizer, BF2 δεν ετρεξα να δω αν πιανει το hardware audio acceleration και κατ'επεκταση το x-fi mode γιατι ειμαι σε dual boot και θελει reinstall για να παρει μπρος.

Αν μαλιστα δεν επιλεξω το output to digital stereo signal καποια ηχοι δεν παιζουν, αλλο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μαφηνει να επιλεξω το speaker configuration.

Δηλαδη ηθελα τα windows να βλεπουν οτι εχω 5.1 speakers και το control panel της creative να ειναι ταυτοχρονα σε headphone mode οπως το εχω στα XP ( http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2444347&postcount=31 ) ε αυτο γινεται μονο αμα εχω τα ακουστικα στην αναλογικη εξοδο ( οριστε πως -> http://forums.guru3d.com/showpost.php?p=2442034&postcount=1 ) διαφορετικα μονο stereo με αφηνει να επιλεξω στο speaker setup :S

• 4 weeks later...

2ο update : τελικα το κολπο με το cmss3d και τα 5.1 πιανει κανονικα μεσω spdif οπως και στα XP, απλα επρεπε να βαλω ως default device τα "speakers" και οχι το "spdif out",περισσοτερες λεπτομερειες για οποιον ενδιαφερεται εδω -> http://www.head-fi.org/forums/f46/headphone-cmss3d-any-way-improve-423173/index2.html#post6253619

κι εγω βαζω default device την καρτα και όχι το spdif αλλα τότε δεν έχω ήχο!

τεσπα παραθέτω την επίσημη απάντηση της Auzentech που σε εμενα δε δούλεψε:

icket Subject: spdif and hardware acceleration

. . . . . . . . . .

Here is the last response to your ticket:

Dear Elias,

Thank you for contacting Auzentech, and we apologize for the late response.

We have tested the sound card in our PC systems, and all features were applicable to the digital sounds through the SPDIF out.

We recommend you to change the PCI slot, and reinstall the driver again using driver cleaning software.

Below program which is freeware will be helpful to uninstall the driver completely as well as the files in registry and make your PC more stable.

Driver Cleaner : http://www.freeuninstaller.net/revo-uninstaller.htm

1. Open the program.

2. All Programs will be listed.

3. Remove X-Fi Driver and DDL & DTS pack(after uninstalling driver, do not reboot PC. Go to the program again and remove all files in the registry)

4. Reboot.

5. Install driver (Go to the driver folder > Audio folder > Setup folder > setup.exe)

6. Reboot.

7. Please go to the device manager, Video, audio and game controller, Disable all devices except for the Auzen sound card.

We appreciate your support and patience.

Sincerely

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.