buggie Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2009 Καλησπερα!Ειμαι καινουρια στο φορουμ και ελπιζω να γραφω στο σωστο section.Ενδιαφερομαι για την αγορα ενος νεου υπολογιστη και θα ηθελα την βοηθεια σας!Το κοστος να ειναι μεχρι 600€ περιπου μαζι με τα περιφερειακα(ηχεια,οθονη.πληκτρολογιο,ποντικι)..Η χρηση θα ειναι για ταινιες εργασιες και ιντερνετ,παιχνιδια δεν νομιζω να παιξω. Εχω κατασταλαξει σε 2 συνθεσεις και θελω την αποψη σας, η μια συνθεση ειναι απο pc1 και η αλλη απο πλαισιο.Βρισκομαι εκτος Αθηνας οποτε δεν ξερω τι γινεται ακριβως με το pc1 στις παραδοσεις, αν ειναι φερεγγυο..ποια ειναι η αποψη σας καταρχας? Στην συνθεση του pc1 προσθεστε και τα ηχεια Logitech X-210 που κανουν 34€ στο πλαισιο και θα τα παραγγειλω απο κει αν παρω τα υπολοιπα απο το pc1.απο οθονη σκεφτομαι την http://mobiletechneasy.skroutzstore.gr/p.Samsung-SyncMaster-T220-22-LCD-Display.80749.html Πιστευω οτι ειναι καλη για τα λεφτα της.Τι λετε? Το διλημμα μου ειναι αν ειναι αξιοπιστο το pc1 για να παραγγειλω απο αυτο. Υ.Γ.Επειδη δεν ειμαι σιγουρη η συναρμολογηση και η αποστολη γινεται δωρεαν και απο τα 2 μαγαζια σωστα??Ρωταω γιατι δεν ηταν πολυ σαφες στα site τους.
alexkhr Νοέμβριος 4, 2009 #2 Νοέμβριος 4, 2009 Θα πρόσθετα ένα ακόμα dimm ραμ για dual channel. Και για δίσκο θα έπαιρνα τον wd 640 caviar black που έχει 2 ευρώ παραπάνω.
dunkel_Stern Νοέμβριος 4, 2009 #3 Νοέμβριος 4, 2009 εμενα η οθόνη δεν μ' αρέσει... πιστεύω πως στην οθόνη καλύτερα να σκάσεις το κάτι παραπάνω γιατί στην τελική είναι αυτό που βλέπεις.έστω κάτι σαν αυτήν
buggie Νοέμβριος 4, 2009 Author #4 Νοέμβριος 4, 2009 @alexkhr Στην προσφορα του pc1 εχω δει 2 kit για ram σε αντιθεση με την προσφορα του πλαισιου.Ποια η διαφορα μεταξυ των 2 δισκων εκτος απο τα 32mb buffer?Eιναι πιο γρηγορος ή σχετικα το ιδιο,γιατι μου ειπαν οτι ειναι σχεδον ιδιες οι ταχυτητες και γενικα βλεπω οτι προτιμαται περισσοτερο αυτος ο δισκος απο τον caviar.@dunkel_SternΗ οθονη που λες ειναι 26" και ξεκιναει απο τα 347€.Μηπως κανεις καποιο λαθος?
dunkel_Stern Νοέμβριος 5, 2009 #5 Νοέμβριος 5, 2009 @dunkel_SternΗ οθονη που λες ειναι 26" και ξεκιναει απο τα 347€.Μηπως κανεις καποιο λαθος?τα περιφερειακά κρατάνε, τα p.c. δεν κρατάνε...με λίγα λόγια αξίζει να πέσεις 150E εκτος budget.αν δεν σε νοιάζει τώρα το μέγεθος αυτή είναι καλύτερη πρόταση από αυτήν που διάλεξες (τα extra 50E τα αξίζει).αλλιώς αυτή στα ίδια λεφτά πάλι καλύτερη είναι......αλλιώς τα blu-ray & Full-HD θα τα ακούς και θα ρωτάς τι είναι
buggie Νοέμβριος 5, 2009 Author #6 Νοέμβριος 5, 2009 Koιτα αν ειναι να ξεφυγω 150 ευρω πανω (δλδ για 350 που εκανε η πρωτη που προτεινες) δεν παω 10 φορες καλυτερα σε καποιο isp panel ή pva?like~ http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=331 or http://www.fudzilla.com/content/view/15980/1/Δεν πιανω την 24" http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=822γιατι εχει απαγορευτικη τιμη...Τεσπα θελω να σου πω αν θελω να δωσω πολλα λεφτα ξερω που μπορω να τα δωσω...στο low budget τι γινεται ειναι το θεμα!Η πρωτη lg που προτεινες στις 21.5 inches κανει 10 ευρο λιγοτερα σχεδον απο αυτην που προτεινα αρχικα που ειναι τα εxtra 50 ευρο που ειπες?Οι 24" μου φαινονται καπως πολλες...Ξερω απο blue ray/hd επισης σε οθονη 5+ ετιας μπορεις να δεις 720p κανονικα, αλλα νομιζω και 1080p να θες μπορεις να δεις με καποιο προγραμματακι...
alexkhr Νοέμβριος 5, 2009 #7 Νοέμβριος 5, 2009 Οι caviar black είναι η καλύτερη σειρά της wd και η μόνη μαζί με την σειρά RE που έχει 5 χρόνια εγγύηση.
buggie Νοέμβριος 5, 2009 Author #8 Νοέμβριος 5, 2009 Οι caviar black είναι η καλύτερη σειρά της wd και η μόνη μαζί με την σειρά RE που έχει 5 χρόνια εγγύηση. Ω καλα που μου το ειπες για την εγγυηση γιατι δεν το ειχα προσεξει μονο και μονο για εγγυηση παω σε αυτον http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000634 να ειμαι πιο ησυχη ty
alexkhr Νοέμβριος 5, 2009 #9 Νοέμβριος 5, 2009 Αν δείς στην υπογραφή μου έχω 3 τέτοιους στο 1ΤΒ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Και είναι και ήσυχοι!
buggie Νοέμβριος 21, 2009 Author #10 Νοέμβριος 21, 2009 Τελικα δεν εκανα ακομα την αγορα και αλλαξα καποια parts να συμπιεσω το κοστος πως σας φαινεται: Σχετικα με την οθονη κατασταλαξα σε αυτην που φαινεται πολυ καλη για τα λεφτα της Απο πληκτρολογιο και ποντικι αυτα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575664 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.576541 Υ.Γ Ελεγα να εβαζα αυτο για τροφοδοτικο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Silverpower-Sp-Ss400-Psu-400W-SP-SS400.htm αλλα νομιζω τα αξιζει τα παραπανω λεφτα το corsair και με ενα χρονο παραπανω εγγυηση
buggie Νοέμβριος 22, 2009 Author #12 Νοέμβριος 22, 2009 Λες να περιορισω και αλλο το κοστος και να παω σε αυτο?Αλλα απο την αλλη το corsair εχει 3 χρονια εγγυηση...Κατα τα αλλα ειναι ενταξει τα αλλα parts?
Tsakonas Νοέμβριος 22, 2009 #13 Νοέμβριος 22, 2009 Λες να περιορισω και αλλο το κοστος και να παω σε αυτο?Αλλα απο την αλλη το corsair εχει 3 χρονια εγγυηση...Κατα τα αλλα ειναι ενταξει τα αλλα parts?καλα,ποσο νομιζεις οτι σου ειναι απαραιτητη η εξτρα εγγυηση σε τροφοδοτικο για πισι με τετοιο εξοπλισμο σαν και αυτον που γραφεις?Με ελαχιστο φορτιο θα δουλευει,η φθορα που θα υφισταται θα ειναι ελαχιστη ως θεωρητικη(δεν πιστευω βεβαια να θες να παρεις καμμια gtx 295 και να λιωνεις ολημερις στο crysis ε?),ενας χρονος εγγυηση διαφορα δεν ειναι τοσο τραγικη διαφορα.Τα τροφοδοτικα,σε σχεση με τον υπολοιπο εξοπλισμο ειναι πιο "χοντροπετσες" κατασκευες,δεν πολυεχουν αναγκη σε απλα καθημερινα πισια σαν κι αυτο.Εαν εισαι παρα πολυ σφιχτα στο μπατζετ,τοτε μπορεις να κοψεις και απο πληκτρολογιο-ποντικι αλλα 10 ευρω περιπου.ΥΓ:Δεν γνωριζω την εμπειρια σου,αλλα για να θες συναρμολογηση απο το καταστημα,μαλλον δεν εισαι και hipro.Θα σου προτεινα λοιπον,να πας στο σαιτ του κατασκευαστη της μητρικης και να δεις στο qvl memory list της,αν η μνημη που θες να παρεις ειναι συμβατη με αυτη την μητρικη,ωστε να μην εχεις μετα μπλε οθονες απο το πουθενα και αντιστοιχα θρεντ τυπου "voitheia,den mpainei sto facebook"" και τους κλασικους "linux for teh win"" ""RMA"" ""παρε 5870 να δεις ΚΟΛΑΣΗ" "δωσε +0,332 στο NB"" "φταιει η κυβερνηση" "φταινε οι μεταναστες κλπ"
buggie Νοέμβριος 23, 2009 Author #14 Νοέμβριος 23, 2009 καλα,ποσο νομιζεις οτι σου ειναι απαραιτητη η εξτρα εγγυηση σε τροφοδοτικο για πισι με τετοιο εξοπλισμο σαν και αυτον που γραφεις?Με ελαχιστο φορτιο θα δουλευει,η φθορα που θα υφισταται θα ειναι ελαχιστη ως θεωρητικη(δεν πιστευω βεβαια να θες να παρεις καμμια gtx 295 και να λιωνεις ολημερις στο crysis ε?),ενας χρονος εγγυηση διαφορα δεν ειναι τοσο τραγικη διαφορα.Τα τροφοδοτικα,σε σχεση με τον υπολοιπο εξοπλισμο ειναι πιο "χοντροπετσες" κατασκευες,δεν πολυεχουν αναγκη σε απλα καθημερινα πισια σαν κι αυτο.Εαν εισαι παρα πολυ σφιχτα στο μπατζετ,τοτε μπορεις να κοψεις και απο πληκτρολογιο-ποντικι αλλα 10 ευρω περιπου.ΥΓ:Δεν γνωριζω την εμπειρια σου,αλλα για να θες συναρμολογηση απο το καταστημα,μαλλον δεν εισαι και hipro.Θα σου προτεινα λοιπον,να πας στο σαιτ του κατασκευαστη της μητρικης και να δεις στο qvl memory list της,αν η μνημη που θες να παρεις ειναι συμβατη με αυτη την μητρικη,ωστε να μην εχεις μετα μπλε οθονες απο το πουθενα και αντιστοιχα θρεντ τυπου "voitheia,den mpainei sto facebook"" και τους κλασικους "linux for teh win"" ""RMA"" ""παρε 5870 να δεις ΚΟΛΑΣΗ" "δωσε +0,332 στο NB"" "φταιει η κυβερνηση" "φταινε οι μεταναστες κλπ"Στο τελος πρεπει να εχασες κ εσυ την μπαλα με οτι ειπες :hang3:Κοιτα hipro οπως ειπες μπορει να μην ειμαι αλλα αν και κοπελα εχω ιδεα τι μου συμβαινει ωστε να ξερω να καταλαβω οτι το silverpower υστερει σχετικα με το corsair...Oπως βλεπεις περα τα 3 χρονια εγγυηση εναντι των 2 του silverpower βλεπω οτι το corsair εχει DC Output +12V1 30 ambere εναντι του silverpower με DC Output +12V1 17ambere εν ολιγοις αν τυχον ποτε στο μελλον θελω να βαλω μια αξιολογη καρτα γραφικων ή να βαλλω εναν πιο ισχυρο cpu(λεμε τωρα ποτε δεν ξερεις) το corsair θα τα σηκωνει πολυ πιο ανετα και ξεκουραστα...οποτε τελικα χαλαλι τα 18.5 ευρο παραπανω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο...Υ.Γ και οοο ναι η assrock δεν εχει προβλημα ασυμβατοτητας με την μνημηM3A785GMH/128M:- Dual Channel DDR3 memory technology- 4 x DDR3 DIMM slots- Supports DDR3 1600(OC)/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory- Max. capacity of system memory: 16GB*http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=M3A785GMH/128MΤην οθονη την εχει κανεις να μου πει την αποψη του?
pank Νοέμβριος 23, 2009 #15 Νοέμβριος 23, 2009 Δεν εννοούσε τον τύπο ή τη συχνότητα της μνήμης.Εννούσε ποιο μοντέλο μνήμης πρέπει να διαλέξεις επακριβώς. Πέρα από τον τύπο της μνήμης (π.χ ddr3) κάθε κατασκευαστής δίνει ενα support list με διάφορες μνήμες, για τις οποίες εγγυάται την απροβλημάτιστη λειτουργία.Θα ήταν καλό να ανατρέξεις σε αυτή τη λίστα για να επιλέξεις κάποιο kit μνημών που δουλεύει 100% με τη μητρική που θα πάρεις.Επιλέγοντας μνήμες εκτός λίστας δε σημαίνει ότι δε θα σου δουλέψουν. Ενδέχεται όμως να σου κάνουν ναζάκια και να χρειάζονται ψάξιμο με τις τάσεις που τους δίνεις ή να θέλει λίγη τάση το nb ή κάτι άλλο...Απλώς εκμηδενίζεις (λέμε τώρα:whistling) τις πιθανότητες προβλημάτων και περιττών μπρος - πίσω στο κατάστημα.
buggie Νοέμβριος 23, 2009 Author #16 Νοέμβριος 23, 2009 Δεν εννοούσε τον τύπο ή τη συχνότητα της μνήμης.Εννούσε ποιο μοντέλο μνήμης πρέπει να διαλέξεις επακριβώς. Πέρα από τον τύπο της μνήμης (π.χ ddr3) κάθε κατασκευαστής δίνει ενα support list με διάφορες μνήμες, για τις οποίες εγγυάται την απροβλημάτιστη λειτουργία.Θα ήταν καλό να ανατρέξεις σε αυτή τη λίστα για να επιλέξεις κάποιο kit μνημών που δουλεύει 100% με τη μητρική που θα πάρεις.Επιλέγοντας μνήμες εκτός λίστας δε σημαίνει ότι δε θα σου δουλέψουν. Ενδέχεται όμως να σου κάνουν ναζάκια και να χρειάζονται ψάξιμο με τις τάσεις που τους δίνεις ή να θέλει λίγη τάση το nb ή κάτι άλλο...Απλώς εκμηδενίζεις (λέμε τώρα:whistling) τις πιθανότητες προβλημάτων και περιττών μπρος - πίσω στο κατάστημα.Xαιρομαι για την διευκρινηση σου θα το ψαξω οσο μπορω να δω τι παιζει τοτε αν και αυτη η suport list μου κανει,ποιος μου τα σκαει για να τον βαλλω στην λιστα με την απροβληματιστη λειτουργεια:turn:Υ.Γ στο qvl εχει την 2G A DATA AD31333002GMU(EL63I1B16) DS προφανως ειναι η ιδια με την Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 9-9-9-18, AD31333002GMU) του πλαισιου οποτε νομιζω ειμαι οκΓια την οθονη εχει κανενας αποψη γιατι ειναι καπως σφηχτο το budget για να δω πιο ακριβες?
cabdik Νοέμβριος 24, 2009 #17 Νοέμβριος 24, 2009 Για την οθονη εχει κανενας αποψη γιατι ειναι καπως σφηχτο το budget για να δω πιο ακριβες?τι ακριβως εννοεις εδω? οτι ειναι σφικτο το μπατζετ και θες καποια ποιο φθηνη? ή το αντιθετο, οτι θες να δεις καποια ποιο ακριβη?
Dante80 Νοέμβριος 24, 2009 #18 Νοέμβριος 24, 2009 Να και μια πρόταση από μένα στα λεφτά που δίνεις...^^ Θεωρώ πως κάτι σαν το παραπάνω θα σε καλύψει μια χαρά, ενώ θα σου δώσει και καλές δυνατότητες αναβάθμισης στο μέλλον....(μπορείς αν θέλεις να αφαιρέσεις τα 2gb μνήμης για να πάς στον 630, αν και προσωπικά περισσότερο τα 4gb θα σου χρειαστούν παρά ο επεξεργαστής):daisy: Κοιτα hipro οπως ειπες μπορει να μην ειμαι αλλα αν και κοπελα εχω ιδεα τι μου συμβαινει ωστε να ξερω να καταλαβω οτι το silverpower υστερει σχετικα με το corsair...Oπως βλεπεις περα τα 3 χρονια εγγυηση εναντι των 2 του silverpower βλεπω οτι το corsair εχει DC Output +12V1 30 ambere εναντι του silverpower με DC Output +12V1 17ambere εν ολιγοις αν τυχον ποτε στο μελλον θελω να βαλω μια αξιολογη καρτα γραφικων ή να βαλλω εναν πιο ισχυρο cpu(λεμε τωρα ποτε δεν ξερεις) το corsair θα τα σηκωνει πολυ πιο ανετα και ξεκουραστα...οποτε τελικα χαλαλι τα 18.5 ευρο παραπανω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο... To silverpower έχει 2X17A στην 12αρα του (fused από 1 rail). Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά δυνατότερο του corsair. (34A vs 30A). Btw, και τα δύο βασίζονται στο ίδιο σχεδόν seasonic design, οπότε τα παραπάνω λεφτά του corsair για μένα προσωπικά δεν δικαιολογούνται.
cabdik Νοέμβριος 24, 2009 #19 Νοέμβριος 24, 2009 εχω παρει αυτη την οθονη προσφατα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=9063για κοιταξε την..!!
buggie Νοέμβριος 24, 2009 Author #20 Νοέμβριος 24, 2009 @cabdik Eνοω μια οθονη στο ιδιο budget εως το πολυ 20-30 ευρο παραπανω απο οσο κανει η lg που κοιταω.. @Dante80 Eυχαριστω πολυ για την διευκρινηση και το πως μου εξηγησες γιατι δεν μου φτανει αυτο ειναι καλυτερο δεξου το θες δεν θες και χωρις επιχειρηματα Tο θεμα ειναι να μαθουμε και τπτ μεσα απο ολο αυτο Οποτε τωρα εμαθα και κατι! Στο συστημα που συνθεσες αρκετα καλο αν και προτιμω το δικο μου με 2 βελτιωσεις δλδ τωρα καλιστα αλλαζω το psu σε silverpower και τον δισκο στον 640gb γιατι πριν 2 μερες ειχαν ανεβασει την τιμη του 640 και ειχε κανα 4αρι ευρο διαφορα και για αυτο ειχα παει στον 750gb Η msi γιατι ειναι καλυτερη απο την assrock?Δυστηχως δεν γραφει καπου τη ενσωματωμενη vga εχει δεν θα συμβιβαζομουν σε κατι λιγοτερο απο 4200 Προτιμω τερταπυρηνο αν και πολυ καλος για την τιμη του αυτος που προτεινες. Επισης ραμ ισως βαλλω στο μελλον αν δεν μπορεσω να την χωρεσω τωρα προς το παρον το συστημα εχει διαμορφωθει ετσι Για οθονη αν δεν βρω κατι καλυτερο κοντα στα ιδια λεφτα θα προβω σε αυτην που εχω διαλεξει....καθε αποψη ευπροσδεκτη:yes4:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.