Komis_Zaxoulas Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2009 Παιδιά καλημέρα.Χθες βράδυ ρωτούσα γιατί δεν μπορώ να γράψω dvd (το πρόβλημα ήταν ότι το μικρό Buffer του nero τρελαινόταν και ανεβοκατέβαινε διαρκώς).Τώρα βρήκα τι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να το κάνω!Πήγα στο device manager --> IDE ATA/ATAPI controllers και είδα στα ATA channels --> advαnced settings οτι στο dvd μου δεν έχει τικαρισμένο το "enable DMA". To πρόγλημα είναι ότι στον υπολογιστή μου έχω 2 δίσκους SATA και ένα dvd SATA. Στο ίδιο κανάλι λοιπόν μου έχει τον ένα δίσκο και το dvd μαζί και δε με αφήνει να ενεργοποιήσω το DMA και στα 2.Μπορώ να ενεργοποιήσω του dvd αν απενεργοποιήσω του δίσκου.Τότε το dvd δουλεύει κανονικά και σέρνεται ο δίσκος!Δοκίμασα να αλλάξω τα καλώδια SATA στη Motherboard αλλά πάντα το dvd είναι μαζι με ένα δίσκο στο ίδιο κανάλι και έχω το ίδιο πρόβλημα. Να σημειώσω ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε στα windows 7 64bit και δεν το είχα ποτέ ξανά σε άλλο λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.