Jump to content

Αγορά Mobo+CPU+Ram

Indiko_Xoiridio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Θέλω να φτιάξω ένα παλιό κουτί που έχω κυρίως για surfing, ταινίες και μουσική.

Βudget 150 ευρώ.

Έχετε να προτείνετε τίποτα;

Η motherboard να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

μονο κ μονο για την ενσωματωμενη καρτα θα πας σε amd πλατφορμα .

κ με αυτην την μητρικη μπορει να τον ξεκλειδωσεις σε τριπυρηνο η σε τετραπυρηνο .,αν εισαι τυχερος . 11111111.png11111111c.png

δεν το ξερω κ απολυτα μιας κ δεν το εχω εφαρμοσει αλλα καποιοι cpu της amd οπως πχ ο 720 3cores . ειναι ενας τετραπυρηνος με τον εναν πυρηνα κλειδωμενο λογω "προβληματος",πολυ χρηστεςς εχουν καταφερει να τους ξεκλειδωσουν με καποιες ρυθμησεις απο το βios . για περισσοτερες πληροφοριες κοιτα εδω . τον εχουν ξεκλειδωσει κιολλας . http://www.hwbox.gr/news/4760-amd-athlon-ii-x2-amd-phenom-ii-x2-prosexos.html

πολλοι τελευταιοι επεξεργαστες της AMD, επειδη η εταιρια δεν μπορουσε να καλυψει τη ζητηση που παρουσιαστηκε σε ορισμενα μοντελα, οπως ο Phenom II 720 Χ3, που ανοιξε το δρομο, "κλειδωσε" τον ενα πυρηνα και σε καποιους "καλους" 4πυρηνους και τους πουλουσε σαν χ3. το ιδιο απο οτι φαινεται, εχει συμβει και σε αλλα μοντελα που ακολουθησαν, και τελευταια και στους ATHLON II!

αν εισαι τυχερος λοιπον, και σου τυχει ενα τετοιο κομματι, τοτε το μονο που απομενει ειναι να παρεις μια καλη μητρικη με υποστηριξη ACC (Automatic Clock Calibration) και με το καταλληλο Bios, ενεργοποιεις το ACC -μεσα στο Bios- και ξεκλειδωνει ειτε πυρηνες, ειτε Cache!

δεν το ξερω κ απολυτα μιας κ δεν το εχω εφαρμοσει αλλα καποιοι cpu της amd οπως πχ ο 720 3cores . ειναι ενας τετραπυρηνος με τον εναν πυρηνα κλειδωμενο λογω "προβληματος",πολυ χρηστεςς εχουν καταφερει να τους ξεκλειδωσουν με καποιες ρυθμησεις απο το βios . για περισσοτερες πληροφοριες κοιτα εδω . τον εχουν ξεκλειδωσει κιολλας . http://www.hwbox.gr/news/4760-amd-athlon-ii-x2-amd-phenom-ii-x2-prosexos.html

και ποιο το οφελος του ξεκλειδωτου πυρηνα αν στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι ελαττωματικος?

μα ουτως ή αλλως δεν αγοραζεις εναν 2-3πυρηνο με την σκεψη οτι θα τον ξεκλειδωσεις και θα εχεις εναν 4πυρηνο..!! τον αγοραζεις για αυτο που ειναι. Αν εχει ομως την δυνατοτητα να ξεκλειδωσει, τοτε απλα την εκανες λαχειο, γιατι αγορασες εναν ανωτερο επεξεργαστη σε τιμη χωμα!!

εγω πηρα τον 720 Χ3, γιατι τοτε που τον αγορασα, επαιζε στα λεφτα που ηθελα. γυρω στα 130€. δεν ηθελα και δεν μπορουσα να ριξω παραπανω χρηματα για CPU. οταν εμαθα για τα ξεκλειδωματα, προσπαθησα κι εγω να τον ανοιξω. οχι ομως σωνει και καλα! ΑΝ γινοταν, θα ειχα εναν PHENOM II 920 X4 με 130€ τοτε που ο πραγματικος 920 ειχε 200€!

και πραγματι ξεκλειδωσε και δουλευει μια χαρα. με πειραξε? δε νομιζω!!! αλλα η αγορα εγινε βασει αλλων προδιαγραφων..!

αν ειναι ελλατωματικος, 2 πραγματα θα συμβουν. ειτε δεν θα ξεκλειδωνει, ειτε θα προκαλει προβληματα. οποτε τον ξανακλειδωνεις και πορευεσαι ως εχει. δεν εχεις να χασεις απολυτως τπτ...!!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Άρα παραγγέλνω αυτά τα parts και αν είμαι τυχερός θα ξεκλειδώνει και ο 4ος πυρήνας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.