Jump to content

ακραίες καταστάσεις με service...plz read

valouris

Recommended Posts

ρε παιδιά, ακούστε την ιστορία μου μπας και μπορέσετε να

με βοηθήσετε γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση...

πισί που αγόρασα την άνοιξη από γνωστή αλυσίδα

καταστημάτων (που ασχολείται και με χαρτικά γκουχ γκουχ).

γυρναω απο διακοπες, μια βδομάδα μετα (δεν νομίζω να

παίζουν νόημα οι διακοπές), σε καποια φαση αρχίζει και

πετάει μπλε οθόνες. λέω να κάνω κανα φορμάτ, μπορεί να

μπήκε τίποτα στο πισί.

στο φορμάτ, ό,τι λειτουργικό και να δοκίμαζα, έβγαζε μπλε

οθόνες και στο ινστόλ. τι vista, xp, 7, 32bit,64bit, το

αν θα τέλειωνε το ινστόλ ή θα έβγαζε μπλε οθόνη φαινόταν

τυχαίο. με τα χπ ήταν πιο νορμάλ η κατάσταση.

και στις περιπτώσεις που μπαίνει το λειτουργικό, το

σύστημα μέσα στα πρώτα 10-20 λεπτά πετάει μπλε οθόνη, σε

browsing, idle, ή αναπαραγωγή video. παιχνίδι δεν τολμάω

να βάλω. ό,τι μπλε οθόνη θέλετε, παίζει ναχω δει όλα τα

πιθανά errors. απηυδισμένος, αποφασίζω να το δώσω στο

καλό μαγαζί που μου τον έστησε για να τον φτιάξει, για να

μην πονοκεφαλιάζω, μέσα στην εγγύηση είναι, δικαίωμά μου.

και εδώ αρχίζει η οδύσσειά μου. την πρώτη φορά τους

πηγαίνω τις ραμ, γιατί τα έρορς που έβγαζε διάβαζα ότι

έφταιγαν οι ραμ. τους τις πηγαίνω, τις ελέγχουν (και

καλά, αποκλείεται να τις έλεγξαν) και μου δίνουν

καινούριες. δεν άγγιξαν το πισί, μόνο τις ραμ πήγα.

γυρνάω, τα ίδια προβλήματα.

τους τον ξαναπηγαίνω, οι ιδιοφυίες αυτή τη φορά βρήκαν

ότι όταν έβγαζαν έναν από τους σκληρούς (αυτόν με αρχεία

μουσικής ωτογραφίες κτλ) τα windows μπήκαν κανονικά. τους

λέω ότι τα προβλήματα υπήρχαν ακόμη και όταν αυτός ο

σκληρός ήταν έξω από το κουτί. δεν πτοούνται, έλα να τον

πάρεις λένε, και αν έχει προβ τον ξαναφέρνεις (άλλη όρεξη

δεν είχα). τον παίρνω πίσω, με εγκατεστημένο δικό τους

λειτουργικό, δεν πειράζω τίποτα, δεν τον ανοίγω καν, μπλε

οθόνη στα πρώτα 20 λεπτά. οι τύποι δεν είχαν βάλει καν

drivers, εγώ έβαλα μόνο αυτούς από το σιντί της μητρικής,

και τους τελευταίους της vga. ό,τι είχα δηλαδή και όσο

δούλευε ο υπολογιστήρας.

τους τον ξαναπηγαίνω. και με παίρνουν τηλ και μου λένε

ότι είναι έτοιμος, τρέξανε διαγνωστικά για το hardware με

κανένα πρόβλημα, ξαναπεράσανε τα windows (έλεος), και τον

δουλέψανε, και δεν τους έβγαλε πρόβλημα και να πάω να τον

πάρω και τους ξέχεσα.

τώρα τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω εγώ ρε παιδιά;

έχετε καμιά παρόμοια εμπειρία;

Υπολογιστής:

Mobo:Gigabyte GA-MA770-UD3 (AM2+)

CPU:AMD Phenom X3 720 2.8Ghz

RAM:2x2 gb ram, αρχικά corsair dominator και μετά mushkij enhanced nuclear

HDDs:500gb WD Caviar Blue, 320gb WD Caviar Blue, 120 gb Seagate (δεν είναι η γνωστή παρτίδα, πιστέψτε με, άλλωστε προβλήματα με αυτόν και έξω από το κουτί)

VGA:Palit 4870 1gb Sonic Dual Bios Edition

PSU: Xilence 580W Redwing Edition

αυτάαα, το πισί τώρα είναι στις ιδιοφυίες που το κοίταξαν και είναι μια χαρά υποτίθεται, οπότε memtest δεν παίζει να κάνω τώρα. είπαν αυτοί ότι τρέξαν διαγνωστικά σε όλα και τα βρήκαν τζιτζι...

Καλησπέρα Valouris και καλως ήρθες στο lab. Καλό θα ήταν πρώτα να δώσεις ενα spec του μηχανήματος με τι περιέχει (μητρικες, επεξεργαστή, κλπ). Από οτι κατάλαβα το PC δούλευε κανονικά στην αρχή? Απλά σου παρουσίασε το πρόβλημα μετα απο διακοπές... Άρα ας αρχίσουμε απο τα βασικά. Φτιάξε ενα δισκάκι memtest86 και τρέξε ενα τεστάκι να δείς οτι οι μνήμες ΟΚ.

δεν έχω ιδέα τι τσέκαραν...καραγκιόζηδες

να σημειωθεί επίσης ότι οτιδήποτε στο setup που χω στο σπίτι δε φταίει γιατί όλα (ποντίκια, ηχεία, οθόνη, εξ.σκληρό) τα έχω στο λαπτοπ που χρησιμοποιώ αυτόν τον καιρό χωρίς πρόβλημα

Όσο εκνευρισμένος και να είσαι, θα πρέπει να πας να πάρεις το PC σου πίσω από τη στιγμη που αυτοί λένε ότι λειτουργεί.

Έτσι κι αλλιώς εδώ μπορούμε να βοηθήσουμε μόνο αν έχεις τον υπολογιστή μπροστά σου και είσαι σε θέση να δοκιμάσεις αυτά που προτεινουμε έτσι ώστε να αποκλείσεις όσα κομμάτια του hardware σου δουλεύουν κανονικά.

Για τις μπλε οθόνες ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα μπορούσαν να φταίνε από τη μητρική και τις μνήμες ως το καλώδιο sata του δίσκου σου... οπότε με υποθέσεις δε βγαίνει άκρη.

Δε ξέρω αν σε άφορα κάποιου άλλου είδους λυση φυσικά αν το πάρεις δεύτερη φορά και συνεχίσει να έχει πρόβλημα, όπως το να πάρεις τα λεφτά σου πίσω από τη στιγμη που είναι ανίκανοι να σου δώσουν τον υπολογιστή που πλήρωσες χωρίς προβλήματα.

στη φάση που βρίσκομαι τα λεφτά μου πίσω είναι πολύ καλή λύση...

προφανώς και θα το πάρω πίσω το πισί και θα την κάνω μόνος μου τη δουλειά πια...

bios ασυμβατότητα στα ξαφνικά ρε; δεν παίζει. μνήμες πήγα και τις άλλαξα, λες να είναι καμένες και οι δεύτερες; εκτός αν τις καίει η μητρική...

μα ανέφερες οτι σου έβγαλε μπλέ οθόνη στην εγκατάσταση. Το μηχάνημα μπορεί να ποστάρει κανονικά αλλά καμιά φορά η μητρική θελεί αναβάθμιση BIOS για να καλύπτει καλύτερα με επεξεργαστές που είναι πιο καινούριοι. Είδες καθόλου στην ιστοσελίδα της Gigabyte εάν υπάρχει κάποια αναβάθμιση BIOS που να διορθώνει προβλήματα που πιθανόν να έχει η μητρική?

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2982#anchor_os

F9A 2009/09/04

1. Update CPU ID (Support AGESA 3.5.3.1 code / AM3 C3 CPU)

F8 2009/08/12

1. Update CPU ID(AGESA 3.5.3.0 for PhenomII /AthlonII AM3 CPU)

F6 2009/07/31

1. Update CPU ID(AGESA 3.3.2.4 for AM3 CPU)

F5 2009/03/25

1. Update CPU ID (Support AGESA3.3.2.2 code / AM3 CPU)

2. Improve Audio compatibility

F4 2008/12/31

1. Update CPU ID (AGESA3.3.2.0)

F2 2008/11/20

1. First Release

Παράλληλα καλό θα ήταν να μας πείς, είναι οι μνήμες σωστά ρυθμισμένες? Σε τι χρονισμό τις έχεις με τι voltage?

μου χει βγαλει και τα page fault in non paged area, irql not less or equal, και για διαφορα αλλα, πρωταγωνιστες των οποιων ηταν διαφοροι drivers. τα page fault κ irql not less or equal μου τα βγαζε στην αρχη οποτε υποψιαστηκα τις ραμ και πηγα και τις αλλαξα, αλλα δεν αλλαξε η κατασταση

μου χει βγαλει και τα page fault in non paged area, irql not less or equal, και για διαφορα αλλα, πρωταγωνιστες των οποιων ηταν διαφοροι drivers. τα page fault κ irql not less or equal μου τα βγαζε στην αρχη οποτε υποψιαστηκα τις ραμ και πηγα και τις αλλαξα, αλλα δεν αλλαξε η κατασταση

Αυτο μπορει να ειναι μνημες,cache,και οτι αλλου ειδους μνημη υπαρχει στο pc αλλα μπορει να ειναι και κατι εντελώς άσχετο!

Πχ εχτες αποσυνδεσα ενα εξωτερικο dvd drive ενω εγραφα ενα cd με το εσωτερικο και μου πέταξε την συγκεκριμένη bsod.

Παλαιότερα μου πεταγε τέτοιες (page fault κλπ) επειδη κανα 2 πυκνωτες πανω στην μητρική ειχαν φουσκώσει!!!!

Μολις παρεις το pc στα χερια σου να σε βοηθήσουμε,Χωρις αυτο όμως μονο στα λόγια θα μείνουμε :)

Στις διακοπές... το PC το είχες αφήσει να υποθέσω στη μπρίζα, με το τροφοδοτικό στο "ON" και δίχως να είναι πάνω σε UPS?

(Μου θυμίζει τα νιάτα μου αυτή η ιστορία. Έχω μπλέξει σε παρόμοια φάση 3 φορές, την τελευταία μου πήρε... 1 ακριβώς χρόνο να ξεμπλέξω , αλλά πλεον έμαθα. :p)

Μέχρι να έχεις το PC στα χέρια σου πάντως, ας πούμε μερικά προφανή και απλά (στη φάση αυτή είναι το μόνο που μπορώ να κάνω, μαζί με υποθέσεις).

# Το πρόβλημα είναι 99% hardware (το 1% είναι για τα BIOS)

#Μπορεί να είναι πραγματικά ΠΟΛΛΑ πράγματα, και το χειρότερο είναι οτι μπορεί να είναι και πολλά πράγματα ΜΑΖΙ (στη δική μου περίπτωση είχε μισοκαεί το μισό σύστημα)

# Υπομονή.

Πριν περίπου 20 μέρες άλλαξα το διπύρηνο που είχα με τετραπύρηνο στο σύστημα της υπογραφής.

Μου παρουσίαζε κάποια από τα κολλήματα που περιγράφει και ο φίλος αλλά υπέθεσα οτι φταίνε τα ΧΡ αφού δεν έκανα αλλαγές στο λειτουργικό και απλώς άλλαξα το CPU.

Μόλις έφτασαν τα 7 που είχα παραγγείλει έβαλα πάνω τα x64 και με έκπληξη είδα οτι τα προβλήματα συνεχίζονταν και μάλιστα ο Η/Υ έχανε χρόνο με ενεργοποιημένο το C&Q.

Ψάχνοντας για λύση είδα στα φόρουμ της ASUS και άλλους με το ίδιο θέμα σε 7 x64.

Άρχισα να αλλάζω BIOS και τώρα εδώ και 48 ώρες δουλεύει άψογα με ένα BIOS 2 version πιο παλιό από το πιο πρόσφατο.

Δεν χάνεις τίποτα να το δεις και έτσι.

Στις διακοπές... το PC το είχες αφήσει να υποθέσω στη μπρίζα, με το τροφοδοτικό στο "ON" και δίχως να είναι πάνω σε UPS?

(Μου θυμίζει τα νιάτα μου αυτή η ιστορία. Έχω μπλέξει σε παρόμοια φάση 3 φορές, την τελευταία μου πήρε... 1 ακριβώς χρόνο να ξεμπλέξω , αλλά πλεον έμαθα. :p)

Μέχρι να έχεις το PC στα χέρια σου πάντως, ας πούμε μερικά προφανή και απλά (στη φάση αυτή είναι το μόνο που μπορώ να κάνω, μαζί με υποθέσεις).

# Το πρόβλημα είναι 99% hardware (το 1% είναι για τα BIOS)

#Μπορεί να είναι πραγματικά ΠΟΛΛΑ πράγματα, και το χειρότερο είναι οτι μπορεί να είναι και πολλά πράγματα ΜΑΖΙ (στη δική μου περίπτωση είχε μισοκαεί το μισό σύστημα)

# Υπομονή.

+1000 (πάντως πάντα κατεβάζω και γενικό και κλείνω το UPS και το τροφοδοτικό! ίσως να τα ξέχασα αυτή τη φορά, που δεν παίζει, αλλά τεσπα)

για bios απλώς δεν παίζει αυτό, γιατί το πισί δούλευε μια χαρά όταν το πήρα και για αρκετό καιρό. αποπάνε, εσύ άλλαξες CPU και εμφανίστηκαν προβλήματα. ε μάλλον σε μένα σε κάποια φάση κάτι ξέφτισε και πάνε στραβά τα πράματα. τεσπα έχετε δίκιο , αλλά όταν τον πάρω θέλω βοήθεια εεεεεε; φανταστικοί φορουμογράφοι;;;:pleasantry:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.