lefteriz Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2009 Παιδιά υπάρχει ενα toshiba laptop Α' Γυμνασίου edition το οποίο φοραει XP. Ενώ κανονικά έπρεπε να είχε και καποια διανομή linux. γνωριζεται ποια έκδοση πρέπει να εγκαταστήσω ; στο παρτιτιον magic υπάρχει ενα 4gb κομμάτι δίσκου unallocated Link to comment Share on other sites More sharing options...
morrison100 Νοέμβριος 2, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2009 νομιζω ειναι υποχρεωμενη η toshiba να στο εγκαταστησει ή ο εμπορος που το αγορασες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakos21 Νοέμβριος 2, 2009 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2009 Αφού είναι free λειτουργικό τα linux, γιατί να μην τα βάλει αυτός? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Νοέμβριος 2, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2009 με είπαν ότι ειχε linux αυτό. αλλα στο partition magic δε βλέπω κανενα παρτιτιον αλλο περαν αυτο που ανέφερα...καπου είχε πάρει το μάτι μου για μια διανομή γι αυτα τα λαπτοπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Νοέμβριος 2, 2009 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2009 καπου είχε πάρει το μάτι μου για μια διανομή γι αυτα τα λαπτοπ...Μήπως http://www.ubuntu.com/getubuntu/download-netbook ?Αλλά και η κανονική μία χαρά θα τρέχει νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostantinosGr Νοέμβριος 2, 2009 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2009 Ολα τα μαθητικα netbook ΠΡΕΠΕΙ να εχουνε win/linux@dual boot.Αν δεν εχει πηγαινε το πισω και πες του οτι δεν εχει περασμενο linux..Το hp compaq που πηρα για το ξαδερφακι μου ειχε κανονικα xp/ubuntu@dual boot..Γινεται και να τα βαλεις εσυ φυσικα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morrison100 Νοέμβριος 3, 2009 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2009 επειδη την εχω δει την διανομη, δεν εχω καταλαβει ομως ποια ειναι - δεν ειμαι και ειδικος - φοβαμαι οτι θα ειναι καποια παραμετροποιημενη, ειδικη για την διδασκαλια των μαθηματων...οποτε καλο ειναι να την εγκαταστησει ο retailer...παντως αν καταλαβει κανεις τι ειναι, ας ριξει κι ενα σχολιο περι τινους προκειται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manik Νοέμβριος 3, 2009 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2009 Όπως είπε και ο KostantinosGr όλα τα μαθητικά netbook έχουν dualboot ΧP-Ubuntu.Στην περίπτωση της Τοshiba είχε γίνει κάποιο λάθος με την δημιουργία της μήτρας στην παραγωγή και είχαν έρθει είτε με ΧP είτε με Linux.Πάντως αν το πας στο τοπικό service της Τοshiba αν έχεις στην περιοχή σου είτε από το κατάστημα όπου αγοράστηκε, είτε το στείλεις στην IDΕΑL στην Αθήνα σου περνάνε το νέο image με το dualboot. Eννοείται ότι κάνεις backup πριν το πας οπουδήποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Νοέμβριος 6, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2009 Λοιπόν παιδιά. Μέσα είχε και ενα χαρτι με ενα link για το ubuntu (το οποίο λινκ δε δουλεύει:clap:). Επικοινώνησα με την toshiba και ειπαν οτι πρεπει και ενα στικακι που ειναι η εγκατάσταση. το προβλημα ειναι μενω επαρχια και πρεπει τωρα να το στείλω κάτω.. Γι αυτό ψάχνω κάποιον τρόπο να το περάσω μόνος μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.