Jump to content

laptop toshiba Γυμνασίου, εγκατάσταση linux

lefteriz

Recommended Posts

Παιδιά υπάρχει ενα toshiba laptop Α' Γυμνασίου edition :) το οποίο φοραει XP. Ενώ κανονικά έπρεπε να είχε και καποια διανομή linux.

γνωριζεται ποια έκδοση πρέπει να εγκαταστήσω ;

στο παρτιτιον magic υπάρχει ενα 4gb κομμάτι δίσκου unallocated

με είπαν ότι ειχε linux αυτό. αλλα στο partition magic δε βλέπω κανενα παρτιτιον αλλο περαν αυτο που ανέφερα...

καπου είχε πάρει το μάτι μου για μια διανομή γι αυτα τα λαπτοπ...

Ολα τα μαθητικα netbook ΠΡΕΠΕΙ να εχουνε win/linux@dual boot.

Αν δεν εχει πηγαινε το πισω και πες του οτι δεν εχει περασμενο linux..

Το hp compaq που πηρα για το ξαδερφακι μου ειχε κανονικα xp/ubuntu@dual boot..

Γινεται και να τα βαλεις εσυ φυσικα..

επειδη την εχω δει την διανομη, δεν εχω καταλαβει ομως ποια ειναι - δεν ειμαι και ειδικος - φοβαμαι οτι θα ειναι καποια παραμετροποιημενη, ειδικη για την διδασκαλια των μαθηματων...οποτε καλο ειναι να την εγκαταστησει ο retailer...παντως αν καταλαβει κανεις τι ειναι, ας ριξει κι ενα σχολιο περι τινους προκειται...

Όπως είπε και ο KostantinosGr όλα τα μαθητικά netbook έχουν dualboot ΧP-Ubuntu.

Στην περίπτωση της Τοshiba είχε γίνει κάποιο λάθος με την δημιουργία της μήτρας στην παραγωγή και είχαν έρθει είτε με ΧP είτε με Linux.

Πάντως αν το πας στο τοπικό service της Τοshiba αν έχεις στην περιοχή σου είτε από το κατάστημα όπου αγοράστηκε, είτε το στείλεις στην IDΕΑL στην Αθήνα σου περνάνε το νέο image με το dualboot. Eννοείται ότι κάνεις backup πριν το πας οπουδήποτε.

Λοιπόν παιδιά. Μέσα είχε και ενα χαρτι με ενα link για το ubuntu (το οποίο λινκ δε δουλεύει:clap:). Επικοινώνησα με την toshiba και ειπαν οτι πρεπει και ενα στικακι που ειναι η εγκατάσταση.

το προβλημα ειναι μενω επαρχια και πρεπει τωρα να το στείλω κάτω.. :nothing:

Γι αυτό ψάχνω κάποιον τρόπο να το περάσω μόνος μου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.