Aris0602 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2, 2009 Καλημέρα, καλη εβδομάδα, καλό μήνα σε όλους!Εχω το pc συνδεδεμένο σε τοπικό δίκτυο, στο οποίο έχει πέσει block σε κάθε είδους internet activity, ενώ η μόνη χρήση του, είναι file sharing με τον server. Παράλληλα, έχω ένα HTC, με το οποίο χρησιμοποιώ την 3G σύνδεση του, για να μπαίνω στο internet, msn κτλ, μέσω usb, στο ίδιο pc.Το πρόβλημα είναι πως την στιγμή που είναι συνδεδεμένα και τα 2 δίκτυα, υπάρχει προτεραιότητα στο LAN, κατα την χρήση mozilla,msn κτλ, ενώ όταν αφαιρώ το καλώδιο του LAN και αφήνω μόνο το USB του 3g, έχω internet access αλλα δυστυχώς όχι file sharing :suicide2:Δοκίμασα απο το advanced settings των συνδέσεων να βάλω πρώτο στην λίστα το δίκτυο του mobile, χωρίς αποτέλεσμα.Έχετε καμία ιδέα πως μπορώ να έχω ταυτόχρονα και τις 2 συνδέσεις, χρησιμοποιώντας την κάθε μία για το σκοπό της?Ευχαριστώ:worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 2, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 2, 2009 Θα πρέπει να βάλεις το δίκτυο 3G να έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα έναντι του LAN όσον αφορά το default gateway και να προσθέσεις ένα static route για το δίκτυο του file sharing. Το πρώτο γίνεται ως εξής: Properties κάρτας LAN, Internet Protocol (TCP/IP), Advanced, ξετικάρεις το Automatic metric και βάζεις μία τιμή 100.Το δεύτερο γίνεται ως εξής: Αν το δίκτυο της δουλειάς είναι μόνο το δίκτυο που είσαι συνδεδεμένος, τότε δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αλλιώς έστω το 192.168.0.0 με μάσκα 255.255.0.0 το LAN δίκτυο της δουλειάς, 192.168.1.1 η διεύθυνση gateway της κάρτας σου, δίνεις την παρακάτω εντολή:route add 192.168.0.0 mask 255.255.0.0 192.168.1.1 -p... και είσαι έτοιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.