Jump to content

Πρόβλημα στο pc.(μπλέ οθόνη μετά από 10 λεπτά)

tsouky3d

Recommended Posts

:help1::help1::help1::help1:

Τον Απρίλιο αγόρασα το desktop μου.Είναι core i7 920 @ 2,67 GHz μητρική Asus P6T SE μνήμη 3x 2gb DDR3 SDRAM και κάρτα γραφικών NVIDIA GTX 260 με μνήμη 896mb και τροφοδοτικό chieftech 750w.Κουτί Cooler Master Cosmos.Λειτουργικό έχω βάλει windows 7 ultimate 64-bit.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: όταν ανοίγω τον υπολογιστή ανοίγω msn mozilla κλπ.μόλις παω μετά και ανοίγω ένα παιχνίδι (οποιοδήποτε και να ανοίξω μου το κάνει όχι μονο με 1 συγκεκριμένο) παίζω κανονικά αλλά σε 10 λεπτά αρχίζει και ακούγετε ένα τρίξιμο στα ηχεία(σαν παράσιτα).Μόλις ακουστεί το 1ο τριξιματάκι σε 2 λεπτα μου έχει βγάλει μπλέ οθόνη dumping physical memory κλπ και κάνω επανεκκίνηση.Άμα ανοίξω το παιχνίδι μόλις μπεί στα windows παίζει κανονικά με τις ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τι έκανα εγώ για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα:

1ο)update τους οδηγούς της κάρτας γραφικών.

2o)update όλους τους οδηγούς της μητρικής και όλων των onboard μερών της.(Lan,Audio,κλπ)

3ο)update το Bios.(έγραφε η ASUS για διάφορα προβλήματα παρόμοια που λύθηκαν με το καινούργιο bios)

4ο)παρακολούθησα την θερμοκρασία λειτουργίας(με το CPUID HWMonitor)

Αυτό που παρατήρησα ήταν θερμοκρασιές 65-71°C παίζοντας το Need for Speed-Shift με τα γραφικά στις μέγιστες τιμές και ανάλυση 1680x1050 στην κάρτα γραφικών και 44-46°C στους πυρήνες.(θερμοκρασία δωματίου 22°C)

Στις 1/11/09 όμως έβαλα τους τελευταίους οδηγούς της nvidia και είδα ότι το CPUID HWMonitor δεν βλέπει πλεόν καθόλου την κάρτα γραφικών μου και το Real Temp 3.00 μου δείχνει φορτίο κάρτας γραφικών κανονικά,αλλά θερμοκρασία 7536732°C!!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος ας μου πεί τι άλλο μπορώ να κάνω για να σταματήσει να μου βγάζει μπλέ οθόνες.(και με τα windows vista home edition 64-bit που είχα πριν πάλι το ίδιο πρόβλημα είχα αλλά τότε συχνότερα)

Και επίσης άμα ξέρει κάποιος:μπορούν έτσι απλά μέσω των οδηγών να απενεργοποιήσουν τον αισθητήρα θερμοκρασίας στην κάρτα γραφικών;Και άμα γίνεται αυτό δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε περίπτωση υπερθέρμανσης της κάρτας;

+1 στο τσεκάρισμα με memtest. Παράλληλα μπορείς να κάνεις ενα burn test στο Everest να δείς εάν όντως είναι θέμα υπερθέρμανσης. Εάν σε Burn Test σου βγεί καθαρό το μηχάνημα και δεν σου κάνει restart λόγω θερμοκρασίας τότε κάτι άλλο παίζει. Παράλληλα μπορείς να βγάλεις και την κάρτα γραφικών και να δοκιμάσεις μια πιο απλή κάρτα γραφικών και να δείς εάν γίνεται το ίδιο πράγμα. Τουλάχιστον να περιορίσεις την πιθανότητα να είναι κάρτα γραφικών. Αυτό που δεν το έχω ξανακούσεις είναι τρίξιμο απο ηχεία, πολύ περίεργο μου ακούγεται... Ψύκτρα επεξεργαστή είναι μαμα?

έκανα το memtest και τις βρήκε όλες εντάξει.

MadBrainiac ναι η ψύκτρα είναι η κανονική που δίνει η INTEL.

Έκανα το stability τεστ με το everest και δεν ειχα κανενα απολύτως πρόβλημα να κάνει restart η κάτι τέτοιο.

Ορίστε και τα αποτελέσματα.

post-13767-1416074194,1157_thumb.jpg

post-13767-1416074194,2913_thumb.jpg

post-13767-1416074194,324_thumb.jpg

post-13767-1416074194,3432_thumb.jpg

• 2 months later...

τελικά το πρόβλημα βγήκε τώρα το τι ήταν.

Ήταν έτοιμη να χαλαση η μλια απο τισ 3 ram.Κάηκε τελικα και την αλλαξα με εγγυηση.

Μου κάνει όμως εντύπωση που κανένα τεστ δεν φανερωσε καποιο πρόβλημα.

"τα παντα ολα" ειναι περασμενα στο παιχνιδι, δεν υπαρχει τετοιο ενδεχόμενο, κατι συζητουσαμε τις προαλλες για τροφοδοτικο , ενα hyper 3ετιας εχω στα 580w, ας δοκιμασω με κατι αλλο μηπως και ειναι λιγο πριν το τελικιασμα αυτο κ δεν του φαινεται παρα μονο σε hi-end καταστασεις

• 1 month later...
  • 1 year later...

ναι μετά απο 1,5 χρόνο τελικά βρήκα την λύση στο πρόβλημα μου.αφου άλλαξα κάρτα γραφίκών και ακόμα μία απο τις ram τελικά βρήκα ότι δεν ήταν θέμα hardware ούτε θέμα drivers.

ήταν καθαρά θέμα windows.

είναι οι ρυθμίσεις Timeout detection and Recovery of gpu(TDR).

ορίστε και ένας σύνδεσμος που εξηγεί τι και πώς σχετικά με το TDR

Timeout Detection and Recovery of GPUs through WDDM

Το μόνο πού είχα να κάνω εγώ απο εκεί και πέρα ήταν να το βγάλω από το registry.

command prompt - regedit - HKEY_LOCAL_MACHINE - HARDWARE

-DEVICEMAP

-VIDEO

και είναι το REG_DWORD.αλλάξα την τιμή σε 0

και τέλος τα κολλήματα και το σπάσιμο νεύρων

• 3 weeks later...

Το μόνο πού είχα να κάνω εγώ απο εκεί και πέρα ήταν να το βγάλω από το registry.

command prompt - regedit - HKEY_LOCAL_MACHINE - HARDWARE

-DEVICEMAP

-VIDEO

και είναι το REG_DWORD.αλλάξα την τιμή σε 0

και τέλος τα κολλήματα και το σπάσιμο νεύρων

Αυτο που λεει Name:MaxObjectNumber / Type:REG_DWORD ??

ναι αυτο ακριβως.

Nice TIP... good job... ευχαριστω. Ειχα κι εγω παρομοιο προβλημα σε ενα pc και τωρα μενει να κανω την αλλαγη και να δοκιμασω. Το διορθωσα και στο δικο μου pc που εχω ATI 4770 μπας και λυθουν κατι crashes που τρωει το HON :D Μεχρι τωρα ολα ειναι smooth!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.