Jump to content

projector και homecinema εντος δωματιου.Αποριες mode on

GoMaR

Recommended Posts

Καλημερα στον Λαμπη..

Λοιπον η παρακατω ιδεα ειναι μια σκεψη φευγατη και σκεφτηκα για το ποσο δυσκολη ειναι στην υλοποιηση της.Τι κινδυνους κρυβει και η σκοτεινη πλευρα του θεματος.

Σκεφτηκα λοιπον στη κρεβατοκαμαρα της γυναικας ο απεναντι τοιχος ειναι καταλευκος και αδειος.

Οποτε πεταω την ιδεα για projectora και ενα σετ ηχειων για να βλεπουμε τα βραδια καμμια ταινια.Σαφως η ιδεα πατησε καλα στα μυαλα μας και τωρα ψαχνουμε (ψαχνω δλδ :p) τι συμφερει , τι αξιζει , ποσο θα κανει κλπ κλπ.

Λοιπον τερμα οι σαλτσες , παμε στο ζουμι τωρα.

Αποσταση θεασης ειναι ~3m..Οποτε το αρχικο δυσκολο κομματι ειναι οι inches..

Οποτε αν ψαξουμε τεχνικα χαρακτηριστικα του pj τι μας συμφερει ; επειδη δε ζηταμε το τελειο και ουτε τις διαφορες που θα τις δει ενας ψαγμενος , μαλλον κοιταζω σε hd ready προβολεα.Και λογω του 16:9 και λογω οτι προοριζεται για ταινιες.Full hd ειναι υπερβολη της υπερβολης.1024χ768 ειναι 4:3 δε μας κανει..Οποτε καταληγουμε σε hd ready.Το ξαναλεω..Αν οντως δεν υπαρχει διαφορα στους προβολεις 1024χ768 , τοτε κοιταω τη πιο φθηνη λυση.

Επισης , θεμα λαμπας.DLP απο οσο ξερω ειανι πανακριβοι..Δε με ενδιαφερουν τετοιες προτασεις γιατι δεν "πρεπει" να ειμαστε υπερβολικοι με το εν λογω "project" γιατι ξανατονιζω οτι ξεκιναει το ολο σκηνικο για χαβαλε και να δουμε ποσο θα μας κοστισει.

Οποτε DLP , ξεχναμε.Κοιταμε κατι σε 3LCD...η αποσταση ειναι μικρη.Οποτε και φωτεινος πολυ να μην ειναι λογω χωρου , θα φωτιζεται αρκετα.Αλλα βασικα κρητιρια που θα πρεπει να κοιταξω σε pj τι πρεπει να ειναι ;

Επισης απο θεμα τωρα καλωδιωσης , πηγη εικονας , htpc , media center..

Τι συμφερει ;Να παρω κατι σαν το western tv media που εχει 100Ε που αποτι ξερω παιζει τα mkv και greek subs που θα εχει και το remote του.. η να προτιμησω ενα πολυ φθηνο htpc (μεταχειρισμενα εννοειται) που θα ειναι ενα μικρο πισακι που θα παιζει ανετα τις hd/full hd ταινιες ;

Στο θεμα ηχου σκεφτομαι 2.1 (οχι 5.1 , μη ρωτατε γιατι κλπ..δε θελω απλα:p) να τα συνδεσω απλα με την onboard καρτα ηχου του htpc... ( η να τα συνδεσω στο western tv media ? γινεται οντως αυτο ;) Και βεβαια ενα απλο σετ ηχειων που ουτε τελειο θα ειναι ουτε και μουφα.Μια αξιοπιστη λυση.

τα λεω ολα αυτα γιατι αν μπω στο τρυπακι για το κατι παραπανω και κατι παραπανω το budget θα ανεβει παρα πολυ.Γιαυτο θελουμε να δουμε ποσο θα μας κοστισει ενα τετοιο σκηνικο με μια ικανοποιητικη εικονα και ηχο.Οουτε ζηταμε τα 20hz -3db και 200W rms ουτε τα 3Watt 4ohm..

επισης να ξεκαθαρισω οτι πανι ΔΕΝ θα μπει.Ειναι λευκος ο τοιχος.Ισως φτιαξω μοντα (καλοστημενο εννοειται)με λευκο σεντονι.Η αποσταση ειναι μικρη και η διαφορα οχι τοσο μεγαλη..Σαφως θα προτιμουσα πανι και full hd αλλα ειναι υπερβολη για αυτο που ψαχνουμε.Οποτε καταλαβαινετε τι ψαχνουμε.

Πιο πολυ δλδ θελω να επικεντρωθουμε στη περιπτωση του pj , και του western tv media..

Αντε , για να δουμε αν τελικα μας βγαινει να το στησουμε.

Σας ευχαριστω

Προσωπική μου άποψη είναι ότι για ΤΟΣΟ μικρό χώρο το όλο setup που σκέφτεσαι ΔΕΝ αξίζει τα λεφτά που θα κληθείτε να δώσετε.

Αφού ο τοίχος είναι άδειος, τσίμπα μια lcd και κρέμασε την εκεί, ποιό βολική θα είναι και καλύτερα γούστα θα κάνετε...

λες να μη το εχουμε σκεφτει ;Σαφως το σκεφτηκαμε ,αλλα ειδαμε οτι μια 40αρα..θα παει το λιγοτερο 600-700Ε.Γιατι λοιπον να φορτωθω μια τηλεοραση και οχι εναν προβολεα που οτι θελω τον κανω (και ευκολη μετακομιση) και παραπανω inches?

Εξηγησε μου τον λογο που δεν αξιζει και εισαι τοσο καθετος.Μηπως δεν εχω προσεξει εγω κατι.

και το λεω αυτο γιατι ειδα οτι οι 70" βγαινουν περιπου 170cm.Ειδα ποσο ειναι στον τοιχο και δε μπορω να πω οτι θα με πιασει αυχενικο...

Μια tv, που δεν είναι ανάγκη να είναι και 40άρα για υπνοδωμάτιο, τα έχει όλα επάνω και το μόνο επιπλέον που ίσως θα χρειαστείς είναι ένας media player ή κάνα φθηνό htpc.

Θα έχεις και την δυνατότητα της απλής τηλεορασοθέασης μιας στο τόσο.

Αντίθετα, με τον προβολέα, θα πρέπει να να στήσεις και όλες τις υπολοιπες πηγές συν τα ηχεία.

Χωροταξικά και μόνο θα έχεις κάμποσα θέματα να λύσεις και το κυριότερο πολύ γυναικομουρμούρα :fight: μετά για το καλωδιομάνι...(αναφέρεις χαρακτηριστικά στην αρχή ότι πρόκειτε για την κρεβατοκάμαρα της γυναίκας και με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε :nono: )

Επίσης ο απλά λευκός τοίχος δεν είναι και ότι καλύτερο για θεάσεις, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις αλλά θέλει και αυτός την προετοιμασία του.

Για περισσότερα για το στήσιμο του προβολέα και για το αν αξίζει ρώτα και τα παιδιά εδώ: http://www.avsite.gr/vb/index.php που το κατέχουν το άθλημα.

στο μονο που θα συμφωνησω ειναι στο θεμα του λευκου τοιχου....Και επειδη μιλαμε για μικρη αποσταση το αποτελεσμα θα ειναι ικανοποιητικο.Οχι βεβαια οπως σε ενα πανι αλλα τα λεφτα τα παραπανω που θα ζητησει συμφωνα με το οπτικο αποτελεσμα που θα παρω δε τα δινω..Και οπως ειπαμε δε ζηταμε το τελειο.Και δε προκειται για λευκο τοιχο αλλα για καταλευκο σεντονι , τεντομενο..

Στα αλλα θεματα οπως καλωδιωση , γυναικεια μουρμουρα σε αυτο ειναι κατι που θα το κανεις με δικο σου μερακι , με δικια σου ενασχοληση , δικο σου χρονο για κατι που θα το ευχαριστηθεις ακομα περισσοτερο...Οπως εχουν γινει και τα υπολοιπα στο σπιτι..Στησιμο επιπλων , καλωδιωσεων , μηχανηματα κλπ.

Για την γυναικομουρμουρα , δεν ισχυει στην περιπτωση μου :p (σπανιο ε?:p)

Τωρα οσο αφορα την τηλεοραση.Ε σιγα , παιρνεις μια τιβι..την βαζεις πανω και thats all..χανεις την αισθηση του φτιαξιματος κλπ.Και ο αρχικος σκοπος ηταν να το κανουμε σαν "σινεμα" φαση και οχι μια απλη τηλεορασουλα.Αλλιως θα παιρναμε μια 26 που ειναι μια χαρα στα 3m.

Οσο για τον ηχο , παλι θα χρειαζομουν εξτρα εξοπλισμο γιατι τα onboard ηχεια των tv απλα δεν ακουγονται.

Οπως και να εχει σε ευχαριστω για τις απαντησεις

Για το θέμα της «χαράς» της δημιουργίας που αναφέρεις δεν έχεις άδικο και συμφωνώ απόλυτα.

Για τα υπόλοιπα, βάλε κάτω να δείς πόσο θα σας κοστίσει το όλο θέμα και μετά αποφασίζεται.

Για το θέμα της έλλειψης μουρμούρας, απλά ζηλεύω... :worship:

φιλε GoMaR να κανω και γω καποιες παρατηρησεις με τη σειρα μου..δεν θα ειναι λιγο κουραστικη η θεαση ταινιας με προβολεα απο το κρεβατι?ο προβολεας θα ειναι ακριβως πανω απο τα κεφαλια σας μήπως θα ειναι λιγο ενοχλητικος ο θορυβος?δεν είναι κριμα να επιλεξεις τη λυση του προβολεα και να μην εχει 5.1 ηχο?θα χανεις πολλα απο την ατμοσφαιρα μιας ταινια.

Aμα θες κατι οικονομικο και καλο,μπορεις να παρεις ενα white board(απο αυτα που γραφουν με μαρκαδορο) και να προβαλεις εκει.Ειναι φοβερο,το χει κανει και ενας φιλος ;)

Eχει βαλει εναν πινακα σχεδον οσο ειναι ολος ο τοιχος .50 ιντσες ανετα και δεν ειχε δωσει και πολλα λευτα.

http://ukofficedirect.opnet.co.uk/Detail.aspx?ProductId=496598&SID=7651a531f2534cfaac190e2b289b4003

Κατι αναλογο με το παραπανω σε μεγαλυτερο μεγεθος.

ειναι κρεβατι με μαξιλαρες:p

μα....οταν θα εχεις τον ηχο απο την ταινια , θα ακους τον θορυβο του προβολεα ; δε νομιζω..

Οσο για το 5.1...Δεν εχει τις καταλληλες προδιαγραφες ο χωρος...Οπως και να εχει , το θεμα που με καιει δεν ειναι ο ηχος τοσο πολυ αλλα ο προβολεας...

εγω σου λεω οτι ειναι μεγαλο λαθος και αβολο να βλεπεις ταινιες σε υπνοδωμάτιο ψιλοξαπλωτος....δε λεω τις πρώτες φορες θα εχει πλάκα αλλα μετα θα ειναι κουραστικό και θα τρέχεις στο σαλόνι...εγω εχω τραβήξει καλώδιο από το pc room στο υπνοδωμάτιο μου και δεν έχω δει ποτέ ταινια στο υπνοδωμάτιο..μονο στο σαλονι...τσαμπα τα λεφτά στα καλώδια...αν επιμένεις όμως δες τη λυση μιας μεγάλης plasma...και καλύτερη ποιότητα,και πιο λιγα λεφτά.και κανάλια χωρίς περιττά τυνερ,χωρίς πολλά καλώδια και αν δε σε ικανοποιεί ο ήχος τότε τα χώνεις σε ηχεία 2.1

η πρόταση μου είναι αυτή...

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-50-50Pq2000.htm

ίδια διάσταση με τον projectora με καλύτερη ποιότητα και λιγότερα λεφτά...

κατεμε πιο όμορφα δείχνει μια τεράστια glossy τν κολλημένη στο τοίχο παρά ενα κουτί κρεμασμένο από το ταβάνι...θα είναι άθλιο για να μην πω για τα καλώδια άστο σου λέω(υπολόγισε μόνο ποσά καλώδια είναι όλα μαζί)

και πες οτι βάζεις τα 2.1 που θα τα βάλεις....?ξεκάρφωτα στις 2 γονιες του τοίχου και στη μεση το κενό?

Και εγώ βρίσκομαι σε μία αντίστοιχη κατάσταση. Θα σου προτείνω μια "ιδιαίτερη" λύση. Τον LG HS102G. Προφανώς δε συγκρίνεται με "home theater" pj, είναι χαμηλής ανάλυσης (800χ600) και θέλει ιδιαίτερα χαμηλό φωτισμό δωματίου αλλά..

είναι φτηνός (450-500), φορητός (φτίαχνεις ένα συστηματάκι να τον μπαζο-βγάζεις και να τον παίρνεις μαζί σου στις διακοπές) αλλά πάνω από όλα, δεν αλλάζεις λάμπες (led είναι).

Θα το ξαναπώ όμως, ότι άμα έχεις "απαιτήσεις" ξέχασε το. Εγώ θα τον τσιμπήσω σαν gatzetακι πάντως.

παιδια , δεκτες οι προτασεις σας..

τωρα σχολια οπως αθλιο και αδειο κλπ δε νομιζω να πρεπει να λεγονται γιατι προφανως θα υπαρχει και η απαραιτητη μελετη για το περασμα καλωδιων..Για την εγκατασταση των ηχειων , του προβολεα της "γιγαντοοθονης" το πλαισιο.ο φωτισμος..Με λιγα λογια ο σκοπος μας ειναι να το κανουμε σαν homecinema με την δικια μας "δουλεια"

και οχι απλως πεταμε μια τηλεοραση και τελειωσε το θεμα.Δε καταλαβαινω γιατι ακομα πρεπει να λεμε τετοιες προτασεις.Ο σκοπος δεν ειναι τι με συμφερει στο υπνοδωματιο και ποια θεωρειται πιο απλη δουλεια.(λετε να μη ξερω ;) κατοχος 42αρας οθονης ειμαι με htpc..

Ξαναλεω για να μη ξεφευγουμε.Αν γνωριζουμε τεχνικα θεματα περι προβολων , αποστασεις , πανελς ,θορυβο και λειτουργιες πολυ ευχαριστως να τις αναλυσουμε.

Αλλα ενταξει....Μπορω και αντι για πλασμα να βαλω το λαπτοπ με το tvtuner..

Οσο για το αν ειναι δυσκολο στη θεαση απο το υπνοδωματιο..Σκεψου στο κρεβατι να εισαι καθιστος και ο απεναντι τοιχος στην ευθεια σου να προβαλει ο προτζεκτορας.

Για το αν θα πρεπει να μπει στο σαλονι ειναι αλλο θεμα που αφορα καθαρα εμενα και την κοπελα μου..αλλα και στο σαλονι να μπει , οι αποστασεις και τα υψη ειναι ακριβως ιδια:)

ευχαριστω

GoMar υπαρχει και αυτη η λυση

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=41135

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=38815&highlight=%EF%E8%FC%ED%E7+vogels

Επισης αν τελικα θελησεις πανι,αυτο εδω συμφερει για τα λευτα του ,150 ιντσες ειναι.

εχω παρει σβαρνα ολο το avsite και το διαβαζω..απο το πρωι αυτο κανω :hehe:

οσο για το πανι....εδω λεμε ρε απο 650Ε για προβολεα αν θα δωσω 150Ε παραπανω για καλυτερο και μου λες 650Ε για πανι ;:p

Aν και δεν μπορω να πω οτι με μια πλασμα δεν τελειωνει η δουλεια γρηγορα και ευκολα εντουτοις χωρις να εχουμε δει το δωματιο και τι χωρους προσφερει (και πως)

μου ακουγεται "κάπως" το να λεμε οτι ειναι λαθος να κινηθει προς τα εκει.

Μπορει πχ το δωματιο να ειναι ετσι διαρυθμισμενο που καλλιστα να μπορει να υποδεχθει ενα projectora χωρις ιδιαιτερο κοπο..με εξαιρεση το καλωδιο

που θα συνδεεται με την πηγη.Αντε και ενα ραφακι για τον projectora(αν μπει σε τοιχο πανω απο κρεαβατι).

Απο 2.5-3 μετρα θα εχει μια διαγωνιο απο 70-90 ιντσες ισως και περισσοτερο).

Μια προταση ...ειναι ο optoma HD20 στην προνομιακη τιμη των 900Ε@πλαισιο..

Προκειται για dlp full HD..

ΔΕν ειναι και το αποκορυφωμα της τεχνολογιας..αλλα την κανει μια χαρα τη δουλεια του για αυτα που προσφερει και για αυτα που ζηταει.

H λαμπα του κανει περι 200Ε περιπου ..και διαρκει 4000 ωρες.

Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι ισως ειναι κομματακι θορυβωδης ..

Εναλλακτικη λυση ως προς το θορυβο ειναι ο sony Αw15

3xlcd 720p ..

και αλλες λυσεις (ενδιαμεσες??) οπως

Panasonic PT-AX200E

mitsubishi hc1100 ..(καπου τον ειδα 750Ε)

και η δικια σου βεβαιως βεβαιως..

και αν σου τη δωσει και θελησεις κατι παραπανω δες και τον Sony VPL-HW10 (sxrd)

2 ωραια site...1 και 2

σε ευχαριστω Νικολα....

Σκεφτομαι για τον hd65 της οπτομα στα 689Ε! DLP 1600ΑΝSI και 720p.

βεβαια δεν εχει LENS shift αλλα θα γινει σωστη μελετη για το στηριγμα του προβολεα.

900+ μου φαινονται καπως πολλα.

Γιαυτο αποκλειω και τον TW700.Σε σχεση με τον hd65 εχω την εντυπωση οτι ο 2ος ειναι καλυτερος.

Οσο για την λαμπα...Αν χαλασει στις 2000 ωρες αν βλεπεις μια ταινια την εβδομαδα θες 2 χρονια περιπου :hehe:

τον sony AW15 δε τον βρηκα στο σκρουτζ...μονο ο full hd βγηκε.

Οποτε ας κινηθουμε στα 600-700 καπου.Θορυβος μαλλον θα μπει οχι στο 1 μετρο πανω απο το κεφαλι μας...αλλα πολυ πιο πανω (ισως κρεμασμενος) και θα τον βαλω να παιξει "αναποδα" ωστε το offset να ξεκιναει απο πανω..

Σε ευχαριστω :)

Και εγω προτείνω 5.1 απαραιτήτως...

Εχω στίση (TM :p) ενα σχετικά παλιο 5.1 σετ της sony στο δωμάτιο μου και τα εχω πάνω στο ps 2 στην 21 Crt.

Το ηχητικό αποτέλεσμα με εξέπληξε οπότε αναρωτήθηκα αν θα μπορούσα να εχω ενα home cinema στο δωμάτιο και ετσι άρχισα να ψάχνω για projector κατι μεταχειρο και ας ειναι 470p με max 200euro. (ε ακομα ψάχνω :p)

Για έμενα ειναι 60% ηχος και το αλλο 40% η ''οθονη''.

Καλες χρυσές οι ίντσες αλλα νομίζω ο ηχος μετραει περισσότερο.

Μια ταινία στο cinema μπορεί να είναι ''τέλεια'' (transformers,Gi Joe) αλλα αμα την βάλεις στο σπίτι χωρίς τα εφε δεν λέει.:triniti:

Οπως ειπαν και οι πάνω, η παρακολούθηση στο κρεβάτι μετα τις 2-3 φορες θα είναι κουραστική.:(

o aw15 ειναι 720p απλα εχει την δυνατοτητα να παιζει και 1080p(@24fps) και απλα το γραφουν ηθελημενα ισως σαν 1080p.

"mpla mpla mpla...My point is, Sony's decision to support 1080p/24 in a 720p projector is a good thing. απο εδω

(το αναφερει και πιο πριν ...αλλα οχι τοσο συγκεντρωμενα)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.