Galioni Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2009 Με το sata3 και το usb3 προ των πυλών από gigabyte και asus , θα προτιμάγατε τις ώριμες λύσεις της υπάρχουσας αγοράς με προσθήκη αργότερα κάποιας addon κάρτας ή θα υποκύπτατε στο "ρίσκο" της νέας τεχνολογίας τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν συσκευές που να την υποστηρίζουν; Είναι δικαιολογημένος ο όρος "ρίσκο" ή υπερβολικός; Σε καμία περίπτωση δε θέλω επενδύσω στο μέλλον και να έχω προβλήματα στο παρόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno Οκτώβριος 31, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2009 Γιατί να έχεις προβλήματα στο παρόν? Δεν είναι συμβατές με USB2 και SATA2? Περίεργο μου φαίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chemeng Οκτώβριος 31, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2009 Με το sata3 και το usb3 προ των πυλών από gigabyte και asus , θα προτιμάγατε τις ώριμες λύσεις της υπάρχουσας αγοράς με προσθήκη αργότερα κάποιας addon κάρτας ή θα υποκύπτατε στο "ρίσκο" της νέας τεχνολογίας τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν συσκευές που να την υποστηρίζουν; Είναι δικαιολογημένος ο όρος "ρίσκο" ή υπερβολικός; Σε καμία περίπτωση δε θέλω επενδύσω στο μέλλον και να έχω προβλήματα στο παρόν.Θέμα ρίσκου δεν υπάρχει. Άντε η νέα m/b να μην κλοκάρει τόσο καλά το rev.1 bios, θα κλοκάρει με το 2ο.Εγώ θα σου έλεγα ότι δεν αξίζει να δώσεις ;extra χρήματα γι αυτές τις τεχνολογίες αυτή τη στιγμή. (Δεν υπάρχει ακόμα hw, ένας μηχανικός hhd sata3 που βγήκε (Seagate Barracuda XT 2TB) αποδίδει καλύτερα στον sata2 controller του P55 παρά στον sata3 controller (Marvell 9128) της Asus P7P55D Premium. Aν κερδίσουν (σύντομα) κάτι σε απόδοση, θα κερδίσουν μόνο οι ssd. Με αυτούς τους πρώιμους drivers μόνο χασούρα θα έχεις από sata3)ΑΛΛΑ κοιτώντας το σύστημα της υπογραφής σου (Opty 165), αντιλαμβάνομαι ότι κρατάς το hw αρκετό χρόνο, οπότε go 4 sata3/usb3.Προσοχή αν θες CF/SLI και χρήση του sata3 contoller πας σε Asus (με την ένσταση ότι δε θα έχεις ποτέ τα 600 MB/sec που προβλέπει το πρωτόκολλο sata3 (6g), αλλα μόνο! 500 ΜΒ/sec. Αν όχι διαλέγεις και παίρνεις.(Από anantech: Asus and Gigabyte took a different approach to implementing the Marvell 9128 chipset on their motherboards. Asus’s top of the line P7P55D Premium features a PEX PLX8613 PCIe bridge chip that will convert four of the P55’s PCIe x1 lanes (250MB/s each) into two 500MB/s lanes. While still short of the maximum theoretical 600MB/s transfer speed of the SATA 6G specifications, it will provide more than enough burst bandwidth for the first generation 6G hard drives. The benefit is that the 6G capability is always on without affecting the other capabilities of the board and the same PLX chipset will be utilized for the upcoming USB 3.0 (NEC chipset) option on their upper-end boards. Gigabyte’s implementation will be utilizing an x8 PCIe 2.0 from the Lynnfield processor that will obviously provide more than enough bandwidth but the drawback is that CF/SLI capabilities will be disabled as only a single x8 PCIe 2.0 lane will be available to the GPU. The benefit in this approach is that the SATA 6G switch is disabled/enabled in the BIOS by the user based upon need. Since an additional hardware chipset like Asus is utilizing is not required, it should result in a slightly lower board cost.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Νοέμβριος 1, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2009 Προσοχή αν θες CF/SLI και χρήση του sata3 contoller πας σε Asus (με την ένσταση ότι δε θα έχεις ποτέ τα 600 MB/sec που προβλέπει το πρωτόκολλο sata3 (6g), αλλα μόνο! 500 ΜΒ/sec. Αν όχι διαλέγεις και παίρνεις.CF και SLI δεν με ενδιαφέρουν. Το ότι η μια PCIe στις gigabyte θα είναι 8x επηρεάζει την απόδοση της κάρτας γραφικών; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.