Jump to content

Double OS boot

Hydra

Recommended Posts

Λοιπον ,αποφασισα να βαλω τα Win 7,αλλα θελω να διατηρισω και τα Vista ετσι οπως εχουν.Προφανως θα μπορω να επιλεγω στο boot με ποιο λειτουργικο επιθυμω να μπω.Ωραια μεχρι εδω.

Το προβλημα μου ομως ειναι οτι δεν το χω επιχειρησει ποτε και δε ξερω τι επιπτωσεις θα χει.

:innocent:

για ολα υπαρχει μια πρωτη φορα ,σωστα?

Καταρχην εχω δυο σκληρους των 500GB.Ενα θεμα ειναι οτι οταν πηρα καινουριο σκληρο πριν μηνες εβαλα τα Vista εκει γιατι ηταν πολυ πιο γρηγορος απο τον παλιο,ομως επειδη δεν ειχα χρονο για back up κρατησα τα Vista και στον παλιο για να διατηρηθουν τα αρχεια μου.

Που να βαλω τα 7?Εγω σκευτομουν να τα βαλω στον παλιο και "σκαλωσα" στο γεγονος του οτι αμα τα βαλω σε εκεινο ,μηπως εγκατασταθουν πανω απο τα Vista και χασω ολα τα αρχεια μου?Anyway πειτε οτι τα κανω κανονικα εγκατασταση και μενουν και τα Vista,επειτα πως θα επιλεγω στο boot με τι θελω να μπαινω?Γιατι το να πηγαινω στα BIOS και να επιλεγω απο κει το σκληρο δε βολευει,αφηστε που αμα εχω στον παλιο και τα Vista και τα 7,ο σκληρος ποια θα φορτωνει?:...:

:slap::tomato:

Τελος θα ηθελα να ρωτησω αν τα 7 ,με τα Updates και ολα ποσο χωρο πιανουν περιπου στο σκληρο?:toomuchne

Συγγνωμη αν σας κουρασα,απλως δεν γνωριζω πολλα σχετικα με αυτο το θεμα και δε θελω να κανω κουτσουκελα.

Για αυτο αν θελετε να βοηθησετε,θα σας ημουν πραγματικα ευγνομων.

Ευχαριστω.

Που να βαλω τα 7?Εγω σκευτομουν να τα βαλω στον παλιο και "σκαλωσα" στο γεγονος του οτι αμα τα βαλω σε εκεινο ,μηπως εγκατασταθουν πανω απο τα Vista και χασω ολα τα αρχεια μου?Anyway πειτε οτι τα κανω κανονικα εγκατασταση και μενουν και τα Vista,επειτα πως θα επιλεγω στο boot με τι θελω να μπαινω?Γιατι το να πηγαινω στα BIOS και να επιλεγω απο κει το σκληρο δε βολευει,αφηστε που αμα εχω στον παλιο και τα Vista και τα 7,ο σκληρος ποια θα φορτωνει?:...:

Θα προσέξεις να τα εγκαταστήσεις στον σωστό. Εύκολο είναι.

Όσον αφορά την επιλογή του λειτουργικού, θα σου εμφανίζει κατά την εκκίνηση boot menu όπου να μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα Win 7 και στα Vista.

Πάντως, δε νομίζω ότι αξίζει να έχεις και τα Vista και τα 7 μαζί. Προτείνω να βάλεις κατευθείαν τα 7 και να διώξεις τα Vista. :)

Δηλαδη θα μου βγαζει επιλογη οταν θα χω στον εναν σκληρο 2 η παραπανω λειτουργικα ?

Αν ειναι ετσι μεγαλη ξενερα,γιατι σαν κυριο εχω τον C ενω σαν δευτερευον εχω τον F ,και αμα τα βαλω τα 7 στον F που σκευτομουν θα πρεπει να κανω και επιλογη δισκου απο BIOS παλι.

Anyway ,αμα διαγραψω τα Vista απο τον παλιο,θα χασω και τα αρχεια(μουσικη ,ταινιες κτλπ) που ειχα εγκαταστησει οταν δεν ειχα ακομη τον καινουριο δισκο?

Τονιζω ξανα οτι εχω τα Vista και στους δυο δισκους ,απλα τα τρεχω απο τον C λογω ταχυτητας.

Ευχαριστω

Δηλαδη θα μου βγαζει επιλογη οταν θα χω στον εναν σκληρο 2 η παραπανω λειτουργικα ?

Αν ειναι ετσι μεγαλη ξενερα,γιατι σαν κυριο εχω τον C ενω σαν δευτερευον εχω τον F ,και αμα τα βαλω τα 7 στον F που σκευτομουν θα πρεπει να κανω και επιλογη δισκου απο BIOS παλι.

Anyway ,αμα διαγραψω τα Vista απο τον παλιο,θα χασω και τα αρχεια(μουσικη ,ταινιες κτλπ) που ειχα εγκαταστησει οταν δεν ειχα ακομη τον καινουριο δισκο?

Τονιζω ξανα οτι εχω τα Vista και στους δυο δισκους ,απλα τα τρεχω απο τον C λογω ταχυτητας.

Ευχαριστω

Όχι, το boot menu θα σου δείξει τα εγκατεστημένα λειτουργικά ακόμα κι αν είναι σε διαφορετικούς δίσκους.

Πάντως, ρε αδερφέ, τα έχεις κάνει λίγο χάλια, απ' ό,τι κατάλαβα. Γιατί φίλε μου δεν παίρνεις έναν εξωτερικό, να κάνεις ένα σωστό backup με όλα σου τα αρχεία και μετά καθαρή εγκατάσταση των 7? Θα είναι πολύ πιο τακτοποιημένα και όμορφα έτσι. ;)

Τελικα θα κρατησω τα αρχεια απο τον παλιο,θα σβησω απο κει τα Vista και θα κανω καθαρη εγκατασταση των 7.

Δυστυχως εξωτερικο σκληρο δε μπορω να παρω με τιποτις = no $$ :look:

Θατα καταφερω ομως με καποιο τροπο.:sarcastic:

Οποτε θα βαλω τα 64αρια και βλεπουμε.Μακαρι να μην εχω κανενα prob.

Ευχαριστω και παλι παιδες!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.