Jump to content

ATI HD 5870 CROSSFIRE -> ΚΟΛΑΣΗ

sebastian

Recommended Posts

Επειδή έχει αναφερθεί επιβεβαιώνω και εγώ πως επειτα από μετάβαση από nvidia σε ati , η εικόνα και τα γραφικά σαν σύνολο φαίνονται ομορφότερα χωρίς να μπορώ να εστιασω που ακριβώς είναι η αλλαγή (ίσως τα χρώματα ή το ΑΑ).

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Thanks παίδες.

Nομιζω ενα προβλημα σαν το δικο σου ειχα οταν τις εβαλα πανω, αλλα λυθηκε με ενα unistal kai instal τους drivers απο το cd της saphire...οπου μεσα εχει τους 9.10....Ολα καλα....

Το CD έχεις τους 9.10 final; Δεν νομίζω.

Κάποιους RC X πρέπει να έχει.

Anyway, είχα δοκιμάσει και με αυτούς αλλά δεν έπαξε.

Με μπέρδεψες όμως τελικά. Εσύ τελικά τι έκανες; Ποιους είχες, ποιους έβγαλες, ποιους έβαλες και τελικά με ποιους είσαι ΟΚ;

Αν κατάλαβα καλά, είχες κάποιους beta και τελικά έβαλες τους CD της Sapphire και είσαι ΟΚ.

Είναι πιθανόν λοιπόν αυτοί να είναι αυτοί που παίζουν και σε εμένα (8.66 RC 6) - αν πχ πήρες την κάρτα μετα και είχες πιο φρεσκους drivers το CD από τους δικούς μου.

Με τους final 9.10 από το site της ΑΤΙ έχεις δοκιμάσει;

@spc,

1. έχεις κάνει update το bios...?

2. τι τροφοδοτικό έχεις...?

3. είναι και οι δυο κάρτες σε x16 interface...?

4. Σε κάποια mobo ρυθμίζεις την μέγιστη κατανάλωση στις pcie θύρες... αν το υποστηρίζει βάλτο στο 225...

5. Έχεις βάλει και τα δυο cf connectors...? Αν ναι άσε μόνο το ένα (αυτό προς τα brackets), αλλιώς βάλ' τα και τα δυο...

1. Ναι (για μητρική μιλάμε πάντα)

2. Zalman 1000

3. Είμαι 99% σίγουρος πώς ναι, θα το ξανατσεκάρω όμως

4. Θα το κοιτάξω (αλλά έχει νόημα αφού παίζουν έτσι κι αλλιώς 2 εξωτερικές τροφοδοσίες; )

5. Τα ίδια κάνει και με τα 2 και με το 1 (αυτά προς τα bracket). To είχα διαβάσει κι εγώ αυτό (αρχικά είχα και τα 2) αλλά δεν φαίνεται να είναι αυτό το θέμα.

spc, έχεις ένα monitor συνδεδεμένο ή δυο...?

αυτό που λέει ο sebastian έχει να κάνει με το ότι όταν εγκαταστήσεις τους drivers, χρειάζεται 1-2 restart για να στρώσει...

Για παράδειγμα σε μένα όταν έβαλα την δεύτερη 5870 έγινε της πόπης... χτύπαγαν οι drivers, είχα μπλε οθόνες και δεν φόρτωναν τα windows (σε normal mode)... αφού αρχικά μου έφτασε στην κάλτσα, μπήκα σε safe mode (w7-32) έκανα απεγκατάσταση τους drivers... reboot, εγκατάσταση τους 9.10 (το CCC μαζί και με όλους τους drivers για τo chipset (790FX)... Στο πρώτο reboot τρώω μπλε άκυρο, στο δεύτερο μπαίνω με ανάλυση 640x480 και μήνυμα από το ccc ότι δεν βρίσκει καμία ATI κάρτα και δεν μπορεί να ξεκινήσει... πάω στα devices και βλέπω τις κάρτες και τις δυο disabled... τις κάνω enable και reboot... και από τότε δουλεύει κανονικά... δηλαδή και μένα ξινό πήγε να μου το βγάλει, αλλά ευτυχώς στο τέλος έπαιξε...

Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι η παραπάνω διαδικασία, αλλά αυτό με τα πολλά reboot μετά την αναβάθμιση είναι must...

Έχεις κοιτάξει στο internet (αν και είμαι σίγουρος ότι το έχεις κάνει ήδη) αν η μητρική σου με το bios αυτό παίζει σε άλλους κανονικά σε cf...? Αν θες πες ποια 5870 έχεις και το mobo...

Επίσης έχω κάνει disable όλες τις ελεύθερες pcie θύρες και έχω αφήσει μόνο τις δυο του cf... τέλος η παράμετρος του bios για το όριο ισχύος στην pcie, στο mobo μου την έχει ως "GPP Slots Power Limit,W"... το οποίο ενώ πράγματι αναφέρεται ότι έχει να κάνει μόνο για τις κάρτες που δεν παίρνουν εξωτερική τροφοδοσία, διάβασα ότι πρέπει να είναι 225W, τουλάχιστον για το m3a79-t deluxe, δεν ξέρω για τις άλλες, αλλά και αν τελικά έχει πραγματικά νόημα...

Δοκιμασα και με 1 και με 2 monitor χωρις να αλλαζει κατι.

Αυτο με τα restart δεν ειναι normal. Εμενα παιζουν ολα κανονικα απο την 1η (ασχετως προβληματος CF). Σε καθε περιπτωση εχουν γινει πολλα restart και δεν αλλαζει κατι.

Η μητρικη ειναι η MSI Χ58 Eclipse SLI και οι 5870 ειναι Sapphire.

Το γεγονος παντως οτι παιζει μόνο με εκεινον τον driver δεν λεει κατι;

Εμενα το cd της saphire εχει τους 9.10 drivers....Στην αρχη κατεβασα απο το site της AMD τους 9.10 ....και παρατηρησα αυτο το προβλημα αλλα οχι σε ολα τα παιχνιδια...Στο batman μου εκανε ενα απο πισω τρεμοπαιξιμο σαν ειδωλο....Μετα εκανα unistal και περασα απο το cd και λυθηκε το προβλημα.....μου εκανε και εμενα εντυπωση που μεσα ειχε τους 9.10 drivers...το τσεκαρα και τωρα και εχει αυτους μεσα!

Καλημερα

Αν δεν σου κάνει κόπο, κοιτας ακριβως ποια έκδοση drivers έχεις; (από τα control της ΑΤΙ - κάτι σε 8.66 πρέπει να είναι αν δεν κάνω λάθος - οχι το 9.10 των Catalyst)

Thanks!

Θα το κοιταξω γιατι δεν μου κανει εντυπωση να μην ειναι οι τελευταίοι απο το site της AMD.

Αυτοι που παίζουν σε εμένα πάντως είναι 8.66....που μου κάνουν πιο νέοι από τους παραπάνω που λένε 8.651 (και σε η/μ οι παραπάνω λένε νομίζω 26/8/2009 που μου κάνει επίσης λίγο παλιό...)

Αμα θες σου δινω αυτους που περασα και εγω...

Αν εχεις κανα link (''κανονικό'' ή κανα rapidshare) θα ήταν ωραία :)

και εγω μολις παραγγειλα την sapphire 5870 εχω τα windows 7 pro 64-bit μακαρι να μιν εχω προβλημα με τους drivers καλοριζικες sebastian εχουμε και το ιδιο mobo asus p5e x38 σκυλι μαυρο... :happy2:

Έλειπα και δεν το είχα δει το κολασμένο αυτό θρέντ!!

Καταρχήν μέγεια και από εμένα Seb, και καλορίζικα τα τερατάκια σου! Είμαι σίγουρος πως θα σε βολέψουνε μέχρι το GTX 395 Sli!

Δείχνουν ΠΟΛΥ δυνατές οι κάρτες, και είμαι και εγώ καθοδόν να χτυπήσω μια μονή να αλλάξω την 280 μου! Για τους οδηγούς θεωρώ και πιστεύω πως είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να ωριμάσουν και είμαι της άποψης πως σε πολλούς τίτλους (ειδικά κάτι Shift) θα δούμε πάνω από 10% αύξηση!

Προτείνω να το κάνεις σαν review αφού ρίχνεις τρελή δουλειά έτσι και αλλιώς!

Τη 295 δεν μου την πασάρεις λίγο ? :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

Thanks!

Θα το κοιταξω γιατι δεν μου κανει εντυπωση να μην ειναι οι τελευταίοι απο το site της AMD.

Αυτοι που παίζουν σε εμένα πάντως είναι 8.66....που μου κάνουν πιο νέοι από τους παραπάνω που λένε 8.651 (και σε η/μ οι παραπάνω λένε νομίζω 26/8/2009 που μου κάνει επίσης λίγο παλιό...)

Αυτό που κοιτάς είναι το packaging version και όχι η έκδοση των οδηγών.

H έκδοση των οδηγών αναφέρεται στο πεδίο "Catalyst version".

Η δε ημερομηνία που αναφέρεις είναι η έκδοση του Catalyst Control Center (ή CCC panel αν προτιμάς) και όχι των οδηγών. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

και εγω μολις παραγγειλα την sapphire 5870 εχω τα windows 7 pro 64-bit μακαρι να μιν εχω προβλημα με τους drivers καλοριζικες sebastian εχουμε και το ιδιο mobo asus p5e x38 σκυλι μαυρο... :happy2:

To P5E με ενα καλο Q ΙNTEL θεριζουν!

Απλα το mobo εχει βγαλει τα 230 ευρω που ειχα δωσει πριν 2 χρονια.....τι να λεμε!

Dolly την εδωσα τη 295....:hehe:

Τhanks man!

Αυτό που κοιτάς είναι το packaging version και όχι η έκδοση των οδηγών.

H έκδοση των οδηγών αναφέρεται στο πεδίο "Catalyst version".

Η δε ημερομηνία που αναφέρεις είναι η έκδοση του Catalyst Control Center (ή CCC panel αν προτιμάς) και όχι των οδηγών. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Και ειμαστε σίγουροι ότι το 9.10 ειναι η εκδοση των οδηγων;

Παιζουν και αλλα (''2nd driver'' κλπ).

Αραγε οι διαφοροι beta τι λενε στη θεση του ''9.10'';

Ακόμα παντως και το packaging version κατι λεει...

Και ειμαστε σίγουροι ότι το 9.10 ειναι η εκδοση των οδηγων;

Παιζουν και αλλα (''2nd driver'' κλπ).

2D Driver λέει, δηλαδή Ελληνιστί "οδηγός απεικόνισης 2 διαστάσεων"

Αραγε οι διαφοροι beta τι λενε στη θεση του ''9.10'';

Ότι βάλει ο προγραμματιστής στο εν λόγω string να δείχνει. Μπορεί να το αλλάξει οποιοσδήποτε, αν π.χ. τους κάνει repackaging το 'guru3d' μπορούν να το αλλάξουν σε ότι θέλουν πολύ έυκολα σε π.χ. Guru3D modified 9.10 Catalyst beta.

Ακόμα παντως και το packaging version κατι λεει..

Nαι λέει, αλλά όχι κάτι σχετικά με τους οδηγούς αυτούς καθαυτούς.

Ο driver που εχει ποσταρει ο Σεβ. δεν ειναι ο τελευταιος.

Ο τελευταιος display driver της Ati ειναι ο 8.661 οπως και το τελευταιο control center.

9.10 ονομαζεται ολη η...."σουιτα"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.