Jump to content

Αγορά κάρτας γραφικών

SotirisD

Recommended Posts

Γενικα (εννοωντας για το 99% των χρηστων) το cuda δεν αξιζει και ενα παιχνιδι με dx10 γραφικα , οτι καρτα και να του βαλεις , dx10 γραφικα θα σου δειξει.

ξερεις τι ειναι το CUDA?

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply
ξερεις τι ειναι το CUDA?

Χμμ.

Μια αρχιτεκτονικη που εχει στις καρτες της η νβιντια που απλοποιει τα πραγματα κυριως για τους developers , και που δεινει μεγαλη μαθηματικη ακριβεια σε δυσκολα μαθηματικα προβληματα και οχι μονο.

Τεσπα κανει με μικροτερη προσπαθεια και μεγαλυτερη μαθηματικη ακριβεια καποιους υπολογισμους.

Εμενα σαν χρηστη, που με βοηθαει αυτο?

Το οτι οι καρτες που εχουν cuda υποστηριζουν και physx ειναι αλλη ιστορια.

Χμμ.

Μια αρχιτεκτονικη που εχει στις καρτες της η νβιντια που απλοποιει τα πραγματα κυριως για τους developers , και που δεινει μεγαλη μαθηματικη ακριβεια σε δυσκολα μαθηματικα προβληματα και οχι μονο.

Τεσπα κανει με μικροτερη προσπαθεια και μεγαλυτερη μαθηματικη ακριβεια καποιους υπολογισμους.

Εμενα σαν χρηστη, που με βοηθαει αυτο?

Βλέπεις αληθινό καπνό στα παιχνίδια νομίζω:happy2:

To CUDA είναι το πρώτο api που κάνει hardware linked parallel processing. Αν δεν κατανοούν κάποιοι πόσο σημαντικό είναι αυτό, καλό θα είναι να αναθεωρήσουν.

Τι κάνει το CUDA?

Σε βοηθάει να κάνεις rip μία ταινία σε 30 λεπτά (με το badaboom σύντομα και με το Nero Vision και άλλα προγράμματα). Με την cpu σου πόση ώρα κάνεις;

Έχεις PhysX στα 17-20 games που το υποστηρίζουν εκτενώς (λέω εκτενώς γιατί υπάρχουν κι άλλοι physx τίτλοι αλλά δεν είναι gpu accelerated). Ελπίζουμε να αυξηθούν. Αν όχι δεν πειράζει, γιατί οι nvidia υποστηρίζουν μέσω cuda και open cl και direct compute.

Έχεις CUDA acceleration σε όλα αυτά: http://www.nvidia.com/object/cuda_home.html#

Ρίξτε μια ματιά, κάνε και την scrollbar λίγο προς τα δεξιά..

Ψάχνοντας βρήκα αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.515725

Αν κρίνω απο τον ανεμιστήρα πρέπει ναναι αθόρυβη αλλά και οικονομική.Θα παίζω κανένα παιχνίδι της προκοπής σεμια 19ρα οθόνη που έχω 4:3 1280X1024?

Αναλόγως το παιχνίδι. Η 4730 είναι κάπως ψόφια. Σίγουρα πιο αργή απο gts250. Αν θες να με ακούσεις δώσε τα 90 και πάρε την Palit, η κάρτα είναι μια χαρά. Τέλος απο εμένα.

Αναλόγως το παιχνίδι. Η 4730 είναι κάπως ψόφια. Σίγουρα πιο αργή απο gts250. Αν θες να με ακούσεις δώσε τα 90 και πάρε την Palit, η κάρτα είναι μια χαρά. Τέλος απο εμένα.

Εχεις δίκιο. OK την παραγγέλνω.Για 15-17 ευρώ δεν αξίζει να ξεψιρίζουμε την μαιμού

Κάθε φορά που πήγα να γλυτώσω κάποια ευρουλάκια τα πλήρωσα διπλά.:cry:

Εχεις δίκιο. OK την παραγγέλνω.Για 15-17 ευρώ δεν αξίζει να ξεψιρίζουμε την μαιμού

Κάθε φορά που πήγα να γλυτώσω κάποια ευρουλάκια τα πλήρωσα διπλά.:cry:

Ωπα, δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει κατάλληλη έξοδο για την οθόνη μου που δεν έχει DVI

Ωπα, δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει κατάλληλη έξοδο για την οθόνη μου που δεν έχει DVI

Έχουν adaptor όλες από dvi σε dsub. Αν δεν έχει (πράγμα απίθανο) πές μου να σου στείλω, έχω 4-5. :p

EDIT: Όσο για τον ανεμιστήρα μπορείς να του ρυθμίσεις τις στροφές είτε με το riva tuner είτε με τα nvidia system tools (τα κατεβάζεις από το site της nvidia).

Τελικά επειδή το Πλαίσιο δεν έχει μεταφορικά με συμφέρει αυτή

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/ECS-GTS-250-SVGA-PCI-Express-512MB-89-206-461163.htm

καλή είναι? Παίρνει παθητική ψύκτρα για να της βάλω αν ειναι θορυβώδης

ΕCS (Εlite) εγώ θα απέφευγα γενικώς. Από θόρυβο δεν ξέρω να σου πω, δεν την έχω δει την συγκεκριμένη κάρτα.

καλησπέρα σε όλους ,

για να μην ανοίγω καινούργιο thread ,

ποια vga μέχρι 100€ μου προτείνετε για έναν φίλο ?

ποια ειναι η καλύτερη επιλογή για παιχνίδια και μόνο που το θέλει ?

το ξέρω το budget είναι μικρό αλλά μέχρι τόσα διαθέτει.

απαιτήσεις σε οθόνη δεν υπάρχουν αφού έχει μία 19αρα άρα ούτε και τρελές αναλύσεις , θέλει όμως λίγο καλύτερη ταχύτητα.

υ/γ. ο επεξεργαστής είναι ένας core 2 duo 6600

Τώρα πήγα να σου προτείνω αυτή που μου πρότεινε ο Cadyman που μου ήρθε σήμερα

αλλα είδα ότι δεν υπάρχρι πλέον στο eshop.

Mάλλον τελευταία ήταν η δικιά μου PALIT GTS 250 512 MB στα 90 ευρώhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519348

Αύριο περιμένω και το κουτί και θα κάτσω να το στήσω το νέο μου pc

AMD PHENOM X4 955 3,2

MSI 770-C45

SAMSUNG F3 500GB

ADATA 2X2GB DDR3 1333

Kουτι ASUS 925

και φυσικά PALIT GTS 250

Ουτε και το PC1.gr την έχει βλέπω .Μάλλον έχουν κοινή αποθήκη :haha:

Πάντως τώρα που άνοιξα το κουτί μπερδεύτηκα.Βλέπω ότι έχει σε 2 σακουλάκια 2 καλώδια ένα για το ρεύμα και ένα ακόμη λεπτό δίκλονο με μικρό βισματάκι.Τι είναι αυτό?Που το συνδέω?

Επίσης επάνω της η κάρτα έχει 2 υποδοχές για ρεύμα.

Ουτε και το PC1.gr την έχει βλέπω .Μάλλον έχουν κοινή αποθήκη :haha:

Πάντως τώρα που άνοιξα το κουτί μπερδεύτηκα.Βλέπω ότι έχει σε 2 σακουλάκια 2 καλώδια ένα για το ρεύμα και ένα ακόμη λεπτό δίκλονο με μικρό βισματάκι.Τι είναι αυτό?Που το συνδέω?

Επίσης επάνω της η κάρτα έχει 2 υποδοχές για ρεύμα.

read the manual.

read the manual.

εχει ενα μικρό 2-3 σελίδες και γράφει μόνο πως εγκαθιστούμε τους drivers απο το cd?

Δεν το πιστεύω . Λύπει το βιβλιο της.Αλλα και μεσα στο cd το μανουαλ είναι αυτό που λέει για τους drivers .Ti μαμακία είναι αυτή η PALIT?

Το λεπτό καλωδιάκι είναι μάλλον για τιο audio του HDMI

΄Όμως το ένα φισάκι το βάζουμε στην κάρτα γραφικών το άλλο?

΄Όμως το ένα φισάκι το βάζουμε στην κάρτα γραφικών το άλλο?

[insert naughty comment here]:hehe:

στην καρτα ηχου.:rofl:

καλησπέρα σε όλους ,

για να μην ανοίγω καινούργιο thread ,

ποια vga μέχρι 100€ μου προτείνετε για έναν φίλο ?

ποια ειναι η καλύτερη επιλογή για παιχνίδια και μόνο που το θέλει ?

το ξέρω το budget είναι μικρό αλλά μέχρι τόσα διαθέτει.

απαιτήσεις σε οθόνη δεν υπάρχουν αφού έχει μία 19αρα άρα ούτε και τρελές αναλύσεις , θέλει όμως λίγο καλύτερη ταχύτητα.

υ/γ. ο επεξεργαστής είναι ένας core 2 duo 6600

Gainward GTS 250 στα 102 ευρώ

Gigabyte Radeon 4850 στα 95-100 ευρώ (ανάλογα το κατάστημα).

Εγώ θα έπαιρνα την GTS250 προσωπικά. Συγκριτικό εδώ.

The choice is yours.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.