Jump to content

Αγορά κάρτας γραφικών

SotirisD

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Eπι της ευκαιρείας στήνω καινούριο pc και έχω μείνει στην κάρτα γραφικών

Εχω

AMD X4 955

MSI 770 DDR3

Tροφο 550 watt

RAM 2X2GB DDR3 1333

Oμως πλέον το μπάτζετ για κάρτα γραφικών είναι μικρό μέχρι 70-80 ευρώ

Τι να πάρω που να παίζει παιχνίδια

Α και η οθόνη μου είναι 19ρα 1280χ1024

Επίσηςμε ενδιαφέρει να είναι αθόρυβη η κάρτα

Ίσως να δώσεις ελάχιστα ευρώ παραπάνω και να πάρεις αυτή την Powercolor 5750 1gb στα 111 ευρώ;

Πολύ καλή περίπτωση, αρκετά αθόρυβη (το γνωρίζω καλά το εν λόγω cooler που φοράει), σε επιδόσεις πάει σχεδόν σαν την 4890, έχει μικρότερη κατανάλωση και υποστηρίζει και DX11.

Εναλλακτικά υπάρχει και 4850 στα 96 ευρώ η οποία είναι σαφώς πιο αργή αλλά είναι και πιο κοντά στο budget σου.

Και οι δύο θα σε καλύψουν πιστεύω.

Και εγώ την 5750 θα έπαιρνα!!!

Μια παρατήρηση όμως!

Την MSI 770-C45 την έχεις αγοράσει ή ΘΑ την αγοράσεις ???

Αν δεν την έχεις αγοράσει κοίτα την GIGABYTE 770T-UD3P που είναι καλύτερη με τους ενεργοβόρους phenom (125Watt, 140Watt TDP)!

Θα την βρεις στο PC1 στα 69€!

Ίσως να δώσεις ελάχιστα ευρώ παραπάνω και να πάρεις αυτή την Powercolor 5750 1gb στα 111 ευρώ;

Πολύ καλή περίπτωση, αρκετά αθόρυβη (το γνωρίζω καλά το εν λόγω cooler που φοράει), σε επιδόσεις πάει σχεδόν σαν την 4890, έχει μικρότερη κατανάλωση και υποστηρίζει και DX11.

Εναλλακτικά υπάρχει και 4850 στα 96 ευρώ η οποία είναι σαφώς πιο αργή αλλά είναι και πιο κοντά στο budget σου.

Και οι δύο θα σε καλύψουν πιστεύω.

Η συγκεκριμένη http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006025 καλή μου φαίνεται αν βρώ μερικά ευρά παραπάνω

Αλλά στην φωτο δείχνει 2 διαφορετικές.έχουν διαφορετικά cooler Eσύ ποια είχες?

Επίσης η οθόνη μου δεν παίρνει απο DVI

Ημουν έτοιμος να πάρω αυτή και το ξανασκέφτηκα

http://www.skroutz.gr/s/78882/Gigabyte-GeForce-9600GT-512MB-W-CUDA.html

Η συγκεκριμένη http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200006025 καλή μου φαίνεται αν βρώ μερικά ευρά παραπάνω

Αλλά στην φωτο δείχνει 2 διαφορετικές.έχουν διαφορετικά cooler Eσύ ποια είχες?

Επίσης η οθόνη μου δεν παίρνει απο DVI

lol καλό κι αυτό, τώρα το είδα. Η 2η φωτό είναι.. XFX GT210. :D

Τέλος πάντων, όσον αφορά την powercolor δεν την είχα την κάρτα αλλά έχω δει το ίδιο cooler σε άλλες και είναι αρκετά καλό.

Σε NVIDIA να μην πας αυτό τον καιρό!

Είναι υποδεέστερες σε δύναμη από τις αντίστοιχες ΑΤΙ, δεν υποστηρίζουν DX11 ενώ καταναλώνουν πολύ περισσότερο !!! Οσο για την τιμή, έχουν πολύ κατώτερο συνελεστή απόδοσης τιμής !

Για εμένα ATI 5750 και τα μυαλά στα κάγκελα !:flag:

Η POWERCOLOR έχει το καλό coοler, στην παραπάνω φωτογραφία!

Ημουν έτοιμος να πάρω αυτή και το ξανασκέφτηκα

http://www.skroutz.gr/s/78882/Gigabyte-GeForce-9600GT-512MB-W-CUDA.html

Για την 9600gt, να σου πω ότι η 5750 είναι σαφώς ταχύτερη.

Αν είναι να πάρεις 4770, καλύτερα προτίμησε την Nvidia 9800gt κι όχι την 9600. Σε σχέση με την 4850 είναι πιο αργή η 9800 αλλά όχι και πάρα πολύ. Πάντως είναι...

Αν όμως λες να πας σε nvidia υπάρχει η πολύ καλή λύση της Palit gts250 1gb στα 90 ευρώ. Καλή περίπτωση, νομίζω σε αυτή την τιμή είναι bargain. Σε επιδόσεις κυμαίνεται μεταξύ της 4850 και της 4870 και έχεις και το extra CUDA/PhysX. Δεν έχω δει σύγκριση με την 5750 αλλά πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα, ίσως και να περνάει λίγο η nvidia στο ένα παιχνίδι και η 5750 στο άλλο.

EDIT: Σύμφωνα με τον tom τα πράγματα είναι όπως τα λέω...

Nα η πραγματική!

http://www.powercolor.com/Global/products_features.asp?ProductID=6513#

Candyman την κατανάλωση ρεύματος δεν την κοιτάς ..........???? Την μισή κατανάλωση έχει η 5750..., ειδικά σε idle φτάνει να έχει το 1/3 ....!

Οσο για τον ΤΟΜ .....καλά κρασιά πες του!!! Η 5750 θα έχει σε 2 μήνες 15% παραπάνω επιδόσεις με τους νεότερους DRIVER !!!

Και τέλος το CUDA να το καταλάβω σε ένα σύστημα με 1πύρηνο άντε διπύρηνο cpu όπου η επιτάχυνση μέσα από αυτό θα είναι κάπως γρηγορότερα! Με 4-πύρηνο cpu τι να το κάνει ???

Στην έχω προτείνει παραπάνω. Μα καλά δεν τα διαβάζετε τα post? :p

Εννοείται ότι αυτή που πρότεινες σχολίασα, απλά δεν έκανα παράθεση

Μπορείς να βάλεις ένα καλό passive cooler (Accelero S1 rev.2) ή εναλλακτικά ένα όσο πιο ήσυχο active.

Πάντως επειδή την έχω δει την κάρτα δεν κάνει πολύ θόρυβο, περί τα 40db σε full load. Καλή είναι αλλά σίγουρα δεν είναι και αθόρυβη...

Μπορείς να βάλεις ένα καλό passive cooler (Accelero S1 rev.2) ή εναλλακτικά ένα όσο πιο ήσυχο active.

Πάντως επειδή την έχω δει την κάρτα δεν κάνει πολύ θόρυβο, περί τα 40db σε full load. Καλή είναι αλλά σίγουρα δεν είναι και αθόρυβη...

Θα της χαμηλώσω τις στροφές με αλλαγή καλωδίων στο βίσμα τροφοδοσίας

ή θα τις βάλω κανένα 12ρη

Πάντως 40db είναι πολλά.Το κλιματιστικό στο δωμάτιο γράφει 32 db:o

Aν πάλι δώσω άλλα 22 ευρώ για παθητική ψύκτρα φτάνουμε σε τιμή τα επίπεδα της 5750

one more time.

μην παίρνεται "τις μετρητοίς" τις τιμες σε db που ανακοινωνει καθε εταιρια αφου δεν εχουν στάνταρτ μεθοδο μετρησης.

Τα sonne ειναι πιο "αξιόπιστα" και η μονη που τα προτιμαει ειναι η Arctic Cooling.

Ασε που παιζει και ο ανθρωπινος παραγοντας ΑΚΑ δεν ακουμε ολοι το ιδιο.

Γενικα (εννοωντας για το 99% των χρηστων) το cuda δεν αξιζει και ενα παιχνιδι με dx10 γραφικα , και καρτα με dx11 να του βαλεις , dx10 γραφικα θα σου δειξει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.