Jump to content

overclocked E7500 ή Ε6750@stock clocks

michalos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βασικα δεν κανω ποτε overclocking ,για διαφορους λογους που δεν θελω να ξαναπω.

Σκεφτομαι τωρα ομως να παρω ενα Ε7500 (2,9ghz) να τον κλοκαρω.Tωρα εχω Ε6750 2,66ghz default clocks.

Θα μου πειτε να κλοκαρω τον E6750.Το θεμα ειναι οτι η μητρικη υποστηριζει clocks 1333 (επισημα),κι εγω δεν θελω να βγω εκτος προδιαγραφων μητρικης,να παω παραπανω απο 1333 δηλαδη.Αν παρω τον Ε7500 εχει bus 1066 (11χ266) ,μπορω καλιστα να το παω 1333 (11χ333) ,να φτασει δηλαδη 3,66ghz,επαναλαμβανω χωρις να αλλαξουν κατι στα default clock μητρικης κ μνημων.Δηλαδη παω 1GHZ πανω απο την συχνοτητα που εχω τωρα,και να εχω 3MB chache αντι για 4 που εχω τωρα.μικρο το κακο νομιζω.

Ο λογος που ψαχνομαι σχετικα με τον επεξεργαστη ειναι οτι εχω την GTX260 OC edition και εχω δει ελαχιστες εως καθολου διαφορες στα games (cod 4 k 5) απο την 8800GT που ειχα πριν,και ειμαι σιγουρος οτι με κοβει η cpu.

Οποτε ρωταω: θα δω διαφορες με τον Ε7400@3,66ghz-3mb cache απο τον E6750@2,66ghz-4mb cahche που εχω τωρα?τον Ε6750 θα τον πουλησω και ισως φτασουν να παρω τον Ε7500.αντε να βαλω κατι λιγα.

Αφου ο κατασκευαστής λέει οτι μπορείς να βάλεις επάνω στην μητρική αυτή QX9770 (400 FSB) http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2599#anchor_os γιατί δεν ανεβάζεις τον Ε6750 ?

Το Ρ35 που έχει η μητρική σου έχει ΑΝΕΤΑ το 400άρι με διπύρηνο.

Ναι υποστηριζει αυτο τον επεξεργαστη αλλα λεει 1600fsb by overclocking

Δεν θα εχω προβλημα?

Ειναι δυνατόν ο κατασκευαστής να σου λέει ότι παίζει 4πύρηνο στα 1600 και να μην μπορεί να παίξει διπυρηνο ?

Χαλαρά το έχει.

οποτε αλλαζω μονο το fsb του cpu απο 333 σε 400 .Οι μνημες θα δουλευουν παλι στα 800mhz ετσι ?

Δεν θα πειραξω κατι αλλο δηλαδη ?

Ωπα, στασου, οι μνήμες σου τώρα παίζουν στα 800 με διαιρέτη 5/6. Θα πρέπει να αλλάξεις τον διαιρέτη σε 1/1 (στα 400 FSB θα παίζουν 800).

Αν αφησεις τον διαιρέτη έτσι (5/6) και απλά ανεβασεις το FSB στα 400 τότε οι μνήμες σου θα παίξουν στα 1000. Δεν ξέρω αν φτάνουν εκεί και με τι ρεύματα.

οχι μνημες δεν θελω να ανεβασω.αρα θα βαλω να παιζουν 1/1 για να παιζουν 800 default

Ξεχασα, με το pci-e τι γινεται?... θελω κι αυτο να δουλευει default.Πρεπει να κανω τιποτα για αυτο?

Ξεχασα, με το pci-e τι γινεται?... θελω κι αυτο να δουλευει default.Πρεπει να κανω τιποτα για αυτο?
Δεν χρειάζεται αλλά για να είσαι σίγουρος βάλε το στο 100 :
PCI Express Frequency (Mhz)

Allows you to manually set the PCIe clock frequency. The adjustable range is from 90 MHz to

150 MHz. Auto sets the PCIe clock frequency to standard 100 MHz. (Default: Auto)

ftp://download.gigabyte.ru/manual/motherboard_manual_ga-p35-(d)s3l_e.pdf σελίδα 48.

τελικα δεν κανω τιποτα με τον Ε6750.. εδωσα την παλια vga(8800gt)και θα δωσω κ την cpu να παρω ενα Ε8400 μεταχειρισμενο

στο cod4 και 5 δν προκειται να δεις διαφορες γτ εχουν κοφτη στα 60 κατι frames.δλδ αμα φτασει τα 60 frames πεφτει η χρηση της καρτας γραφικων.

στο cod4 και 5 δν προκειται να δεις διαφορες γτ εχουν κοφτη στα 60 κατι frames.δλδ αμα φτασει τα 60 frames πεφτει η χρηση της καρτας γραφικων.

κλείσε το vsync και τα λέμε :)

με την εντολη στην console /cd_drawfps 1 , σου δειχνει τα fps min -max - average

σε αναλυση 1680χ1050 : στο cod4 πιανω min ~100 max ~ 160

το προβλημα ειναι στο cod5 που σε καποιες πιστες πιανει κοκκινα fps (κατεβαινει δηλ κατω απο 50fps) , ενω σε αλλες ειναι καλα ,~80 min- 120max .

Ειμαι σιγουρος οτι με την νεα cpu θα στρωσει και στο cod5 σε ολες τις πιστες.

Ερχεται και το MW2 σε μια εβδομαδα και οπως βλεπω απο τις απαιτησεις ειναι καπως αυξημενες σε σχεση με τα προυγουμενα , το COD4 ειχε για cpu min 2,4 ,to MW2 εχει min cpu 3,2

απλά πράγματα , δοκίμασε με τον 6750 να βάλεις 400fsb 1:1 τις μνήμες και πολλαπλασιαστή Χ8 = 3200Μhz , ούτε ρεύμα δεν χρειάζεται να δώσεις στο cpu , τον είχα και είναι διαμάντι :T:

εάν είσαι με την στοκ ψήκτρα ίσιος λέω ίσος να έχεις κάποιο θέμα με τις θερμοκρασίες , εγώ τον είχα με μια Zalman 9700led και ήμουν max 64c load .

εγώ είμουν 425fsb X 8 moulty (1:1 μνήμες = 850Mhz) = CPU 3,4Ghz

δηλώνεις τα max fps π.χ.250 ,δεν την θυμάμαι από έξω όταν πάω σπίτι θα κάνω edit με την εντολή .

/com_maxfps 250

όπου το 250 είναι τα max φπσ που θα προσπαθεί να σου δώσει η Vga , εάν δεν αντέχει η Vga βάζεις μικρότερο νούμερο π.χ.125

το /cg_drawfps 1 είναι για να σου εμφανίσει πάνω δεξιά στην οθόνη τα fps που έχεις με την κάθε κίνηση που κάνεις .

με την εντολη στην console /cd_drawfps 1 , σου δειχνει τα fps min -max - average

σε αναλυση 1680χ1050 : στο cod4 πιανω min ~100 max ~ 160

το προβλημα ειναι στο cod5 που σε καποιες πιστες πιανει κοκκινα fps (κατεβαινει δηλ κατω απο 50fps) , ενω σε αλλες ειναι καλα ,~80 min- 120max .

Ειμαι σιγουρος οτι με την νεα cpu θα στρωσει και στο cod5 σε ολες τις πιστες.

Ερχεται και το MW2 σε μια εβδομαδα και οπως βλεπω απο τις απαιτησεις ειναι καπως αυξημενες σε σχεση με τα προυγουμενα , το COD4 ειχε για cpu min 2,4 ,to MW2 εχει min cpu 3,2

δες τα bold

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.