larry4 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2009 Καλησπερα μολις παρελαβα 2 δισκους SSD OCZ vertex turbo 60gb έκαστος και θελω να τους κανω RAID 0 και να περασω τα windows 7. Αυτη τη στιγμη εχω αλλους τρεις σκληρους και στον εναν ειναι περασμενα τα windows vista 64x. H μητρικη μου ASUS Rampage formula x48.Ερωτησεις1) τι διαφορα έχει raid 0 32,64,128κ και ποια προτινεται για τους συγκεκριμενους δισκους?2) αν κανω raid 0 και περαστει το λειτουργικο το προηγουμενο χανεται?3) εκανα προσπαθεια να τους κανω raid 0 απο το bios, επιλεγοντας στο sata configuration, raid μετα με reboot και ctrl+i επελεξα τους δισκους που θελω να κανω raid 0 αλλα μονο ρυθμιση κανω εκει δεν μπορω να τους κανω format σαν raid 0. και μετα για να ξαναμπει στο λειτουργικο πρεπει να επαναφερω την ρυθμιση στο ide. Τι κανω λαθος?4) Απο vista μπορω να τους κανω raid 0? Εχει μια επιλογη στο disk managment για striped αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστος τροπος.5) αν τους κανω raid 0, και περασω το νεοτερο firmware περναει αυτοματα και στους δυο η πρεπει να το αλλαζω στον καθενα ξεχωριστα?Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Οκτώβριος 27, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Λοιπόν όσα γνωρίζω...5) θέλει ο καθένας ξεχωριστά.1) raid μπορείς να κάνεις 0,1,5,10 και κάποιους συνδυασμούς ακόμα. Η διαφορά είναι στο συνολικό χώρο που θα βλέπεις, πόσους δίσκους χρειάζεσαι για να φτιάξεις το κάθενα, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και φυσικά η ασφάλεια των δεδομένων σου.1) Τα 32,64,128κ που λες δεν είναι raid αλλά τα κομμάτια που θα κόψεις τους δίσκους για την αποθήκευση.2) Δεν χάνετε αλλά καλά είναι να βγάλεις τον σκληρό που έχεις τα win. Μετά το ξαναβάζεις και στην έναρξη ή από το bios μπορείς να επιλέγεις ποιον θέλεις.Για την μητρική σου δεν ξέρω ακριβώς το τι πρέπει να κάνεις αλλά μάλλον θα θέλει raid drivers για κάνεις εγκατάσταση raid. Διάβασε λίγο το manual. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Οκτώβριος 27, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Για το 3) από το ctrl-i απλά φτιάχνεις το raid-0...Μετά μπουτάρεις από το σιντί εγκατάστασης του λειτουργικού και επιλέγεις το raid-0 partition που έφτιαξες για τα περαιτέρω, εκεί θα γίνει και το format...Πιθανότατα να χρειαστείς k τους drivers του raid-controller στην αρχή που για vista μπαίνουν και από usb νομίζω. Για τα 7 δεν ξέρω.ΠΡΟΣΟΧΗΑν έχεις ήδη περασμένο λειτουργικό σε άλλον δίσκο που ΟΜΩΣ βρίσκετε στον ίδιο controller με τους ssd ΑΛΛΑ έχει εγκατασταθεί με επιλογή ide τότε θα έχεις θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Οκτώβριος 27, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 καλυτερα ξεσυνδεσε τους αλλους δισκους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Οκτώβριος 28, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2009 1) Τα 16,32,64,128 ειναι το stripe size και σε συνδυασμο με το cluster size με το οποιο κανεις format επιρεαζει αμεσα τις επιδοσεις. Για τους vertex δεν ξερω ποιος συνδυασμος ενδυκνειται αλλα εχει να κανει και με τον controller, τα default παντως ειναι 128/4 και δεν ειναι ολοι οι συνδιασμοι καλυτεροι του default. Θα σου προτεινα σε πρωτη φαση να τα αφησεις στο default και αργοτερα που θα εχεις μελετησει το θεμα βλεπεις... Αν βιαζεσαι ψαξε για καποιον που και εχει vertex και τον ιδιο controller (ich9r) 2)Ολα τα data χανονται κατα τη δημιουργια της raid συστοιχιας. Αν δεν θες να ξαναπερνας προγραμματα κανε ενα image του partition με το os με το acronis η αλλο παρομοιο προγραμμα. BTW, οπως το γραφεις δεν καταλαβα που εχεις το os. Σε 1 απο τους ssd ή σε hdd? Drivers για raid σε vista/7 δεν χρειαζονται εχουν μονοι τους, αλλα καλο ειναι να τους περασεις με usb κατα την εγκατασταση του os, αλλιως περνας το os και η τους αφηνεις ως εχουν η τους κανεις update αν θες. 3)Δλδ κανεις ολα τα βηματα μεχρι τελους, πατας "y" να δημιουργηθει η συστοιχια και δεν σου την κανει? Τι ακριβως κανει??? 4)Μεσα απο το os δεν το εχω κανει ποτε, οποτε με επιφυλαξη νομιζω πως μπορεις αλλα καλυτερα καν' το με τον παραδοσιακο τροπο. 5)Στον καθενα ξεχωριστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
larry4 Οκτώβριος 29, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2009 Τους εκανα raid-0 αλλα δεν εβγαλα τους υπολοιπους δισκους και τωρα καθε φορα που ξεκιναει μου βγαζει την επιλογη να μπω και στα δυο λειτουργικα, απλα πρεπει να αλλαζω καθε φορα το sata configuration απο ide to raid. Ευχαριστω για τις συμβουλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydrus Οκτώβριος 29, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2009 larry4 ακολουθησε αυτο τον οδηγο απ το forum της OCZ. Είναι για εγκατασταση Raid0 σε ICH10R αλλά αν τον ακολουθήσεις βήμα προς βήμα δέν θα συναντησεις καμία δυσκολία. Επίσης κατα τα λεγόμενα των admin οπως Tony κλπ το ιδανικό είναι 128Κ.http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=52912 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4nos Δεκέμβριος 14, 2011 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 εχω 3 ssd και θελω να τους βαλω σε raid γινετε η οχι?Ξερω για τους 2 οτι γινετε,για τους 3 δεν ξερω ομως,αν ξερει καποιος ας μου πει ευχαριστω και καλε γιορτες σε ολο τον κοσμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 14, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 [MENTION=22010]m4nos[/MENTION]: Τι μητρική έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4nos Δεκέμβριος 14, 2011 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 την asus rampage3 extreme Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Δεκέμβριος 14, 2011 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 Κανονικα Προχωρα. Δες την υπογραφη μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4nos Δεκέμβριος 14, 2011 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 ναι αλλα γινεται με 3 ssd? ξερω μονο με δυο,ασε που οι vertex ειναι sata/6gb και εγω εχω μονο 2 port τι κανω αν βαλω τον αλλον σε sata2?χανω ταχυτητα ετσι? μαλλον,αλλα εχω εναν εξτρα κοντρολερ sata3 να τον βαλω εκει η στην sata 2 port Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 14, 2011 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 ναι αλλα γινεται με 3 ssd? ξερω μονο με δυο,ασε που οι vertex ειναι sata/6gb και εγω εχω μονο 2 port τι κανω αν βαλω τον αλλον σε sata2?χανω ταχυτητα ετσι? μαλλον,αλλα εχω εναν εξτρα κοντρολερ sata3 να τον βαλω εκει η στην sata 2 port να που εδώ θες AMD SB950 ! (και μετά σου λέει τι τα θες τα 6x SATA III) ναι τρίτον SSD δεν μπορείς να βάλεις, εκτός αν τους βάλεις στα sata 2 ports αλλά θα σκοτώσεις τη ταχύτητα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 14, 2011 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 ναι αλλα γινεται με 3 ssd? ξερω μονο με δυο,ασε που οι vertex ειναι sata/6gb και εγω εχω μονο 2 port τι κανω αν βαλω τον αλλον σε sata2?χανω ταχυτητα ετσι? μαλλον,αλλα εχω εναν εξτρα κοντρολερ sata3 να τον βαλω εκει η στην sata 2 portΣτις SATA2 θύρες θα βάλεις και τους 3 SSD για να τους κάνεις όλους μαζί raid0.Αν βάλεις τους 2 στον extra controller και τον άλλο σε SATA2 θύρα δεν θα παίξουν σαν raid0 και οι 3 μαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4nos Δεκέμβριος 14, 2011 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2011 οποτε δεν γινεται καταλαβα.μονο με 2 γινεται ενταξει ευχαριστω παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.