Jump to content

Z-5500 με optical σύνδεση & games

Jerekt

Recommended Posts

Σήμερα πήρα καλώδιο optical και σύνδεσα τα Z-5500 με την Onboard κάρτα ήχου P5E WS professional. Πλέον επιλέγω από το decoder των ηχείων στο input την Z-5500 την επιλογή optical αλλά δεν υπάερχει η επιλογή 6 direct channel και όποια άλλη και να επιλέξω δεν έχω σωστό ήχο στα games. Στις ταινίες όλα είναι τέλεια αλλά στα games ο ήχος δεν παίζει σωστα πχ οι διαλογοι ακούγεται από τα πίσω ηχεία ή κάποιοι ήχοι δεν παίζουν σωστά. Τι δεν κάνω σωστά?:flag:

τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω? :rant:

α, και από τότε που έβαλα το καλώδιο, οι επιλογές του input απο το decoder των ηχείων αλλάξανε και εκτός των optical & coaxial έχω και 3! επιλογές stereo (stereo 1, 2 & 3) και δεν βρίσκω την επιλογή 6 channel direct. τι έγινε? :help:: :suicide2:

δεν υπαρχει τετοια επιλογη στο ψηφιακο.

με το ψηφιακο οτι δεχεται παιρνει.απλα αν ειναι stereo Μπορει να το κανει Upscaleσε dolby pro logic.

σε παιχνιδια ειναι κατα πολυ καλυτερη η αναλογικη συνδεση

σε απλα κυκλωματα ήχου όπως είναι αυτα που είναι ενωσματωμένα στις μητρικες, δεν γινεται κωδικοποιηση των 5 καναλιών σε ένα ψηφιακό σήμα. για να το κάνεις αυτό π΄ρεπει να πάρεις μία κάρτα όπως η prelude x-fi ή να τα συνδεσεις αναλογικά. πάντως παρόλο που είχα την εν λόγω κάρτα ο ήχος ήταν πιο χορταστικός στην αναλογική σύνδεση οποότε ποτέ δεν χρησιμοποιύσα το dolby ή dts encoding.

• 2 weeks later...

Η επιλογή 6 Channel Direct έχει εξαφανιστεί γιατί, κατά την τοποθέτηση του οπτικού καλωδίου στο control center των ηχείων, πείραξες κατά λαθος το διακόπτη που είναι δεξιά από την οπτική είσοδο. Από "6 Channel Direct" το πήγες σε "Stereo 1-3". Παρατήρησε την εικόνα.

z5500-innganger.jpg

Τώρα για τις ρυθμίσεις:

Απ'οτι βλέπω έχεις on-board κάρτα ήχου, οπότε μείνε καλύτερα με οπτική σύνδεση. Με το διακόπτη στο 6 Channel Direct θα έχεις τις εξής επιλογές:

-6 Channel Direct

-Stereo

-Stereo x 2

-Dolby Prologic II Movies

-Dolby Prologic II Music

Χρησιμοποίησε κάποια από τις δύο τελευταίες επιλογές όταν παίζεις games και δές αν ο ήχος είναι ΟΚ.

Για ταίνιες από DVD, οι οποίες έχουν ήχο Dolby Digital 5.1 ή DTS 5.1, το control center θα γράφει αντίστοιχα DD 5.1 ή DTS 5.1, οπότε είσαι ΟΚ.

Για ταινίες avi κλπ που δεν έχουν 5.1 ήχο, επιλέγεις Dolby Prologic II Movies και έχεις 5.1 ήχο.

Για μουσική επιλέγεις οτι σ'αρέσει. Προσωπικά χρησιμοποιούσα Stereo ή Dolby Prologic II Music.

Αν χρειαστείς οτιδήποτε άλλο, μας λές.

αυτο το Prologic Ποτε δε μου γεμιζε το ματι,απλα παιρνει απο stereo ηχο και τον μετατρεπει μονο του με πατεντες σε surround,δε νομιζω οτι εχει και το καλυτερο αποτελεσμα

αυτο το Prologic Ποτε δε μου γεμιζε το ματι,απλα παιρνει απο stereo ηχο και τον μετατρεπει μονο του με πατεντες σε surround,δε νομιζω οτι εχει και το καλυτερο αποτελεσμα

Tο prologic των z-5500 ναι δεν κανει πολυ καλη δουλεια.

Αντιθετως το prologic της Xonar DX (αυτη εχω οποτε γιαυτην μπορω να μιλησω) δουλευει πολυ καλα και απρβληματιστα.

Ειδικα σε σειρες κανει "θαυματα".

Aν πουλάει κανείς Ζ5500!

Τρέλα έχω αρκετή!

Ρε παιδιά είναι πολύ πιο ισχυρά από τα Ζ2300?

ή έχουν παραπλήσια ένταση?

Πάντως εαν πάρω τα Ζ5500 θα τα συνδέσω με την Terratec Aureon 5.1 USB MKII και το λαπτοπ,

πως σας φένεται η επιλογή?

Αξίζει τελικα το Χ2.5 φορές κόστος?

(πάντως εαν αξίζει είμαι πρόθυμος να τα σκάσω!)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.