def Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 27, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Δεν θα σχολιασω οτι εκοβε αρκετα καρε ουτε οτι αυτος που οδηγουσε ηταν αχρηστος...Εντυπωσιακες παντως οι 6 οθονες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 27, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Δεν θα σχολιασω οτι εκοβε αρκετα καρε ουτε οτι αυτος που οδηγουσε ηταν αχρηστος...Εντυπωσιακες παντως οι 6 οθονες...lol.θα γραφα ακριβως το ιδιο αλλα ειλικρινα γιατι να μην παρεις ΜΙΑ 40+ " και ουτε τα border θα χεις-νταξει ναι το 1/6 της αναλυσης απο αυτο- αλλα δεν θα ζοριζεται ΤΟΣΟ .Σχεδον σ ολη τη διαρκεια τα frames επαιζαν >30... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Οκτώβριος 27, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Και πινω μπιρες πινω μπιρες!!! Σερνοτανε το games, βεβαια σε croosfire θα πηγαινε καλυτερα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Οκτώβριος 27, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Θα συμφωνήσω 100%, δηλαδή ρε φίλε βάλε μια 2η πάνω αν δεν τραβάει! 6 οθόνες έχει να ταΐσει…Αυτό που μου αρέσει είναι πως αν βγάζει 25-35 εφ-πι-ες με 6 τέτοιες, στον κοινό θνητό (1-2 οθόνες) θα είναι πολύ δυνατή! Seb τι ετοιμάζεις????Και ο οδηγός… αφενός μου θυμίζει την γιαγιά του κολλητού, αφετέρου πρέπει να ήταν κάποιος άστεγος έξω από το ξενοδοχείο ή δεν ξέρω που γινόταν η παρουσίαση, και του είπαν, «έλα πάρε 10 γιέν και έλα μέσα να οδηγήσεις! Θα έχει και μπουφέ!» Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Οκτώβριος 27, 2009 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Για single core αφού σε 6 οθόνες δεν πήγαινε slideshow πιστευω είναι ακρετό. Εδώ φαίνεται να τραβάει καλά για 5760x2400!!! Επιπλέον να τονίσω οτι με 20 fps δεν παίζεις race sim με τπτ. άσε που μπορεί να έχει lag το παιδί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 27, 2009 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Για single core αφού σε 6 οθόνες δεν πήγαινε slideshow πιστευω είναι ακρετό.δεν ειμαστε "αχαριστοι",ναι εχει δυσκολο εργο μπροστα της αλλα δεν κανεις επισημη παρουσιαση ΑΥΤΟ.Δημιουργει αρνητικη εντυπωση αντι θετικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Οκτώβριος 27, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Ναι δείχνει προχειριά άσχετα αν από κάτω κρύβεται μια ΠΟΛΥ δυνατή κάρτα.Αλλά, αυτή είναι επίσημη παρουσίαση της ΑΤΙ, η κανενός vendor / αντιπροσώπου / δεν ξέρω τι? Γιατί μου φαίνετε ΠΟΛΥ παραμελημένο για να είναι επίσημο ρε παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Οκτώβριος 27, 2009 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Δε ξερω τι να σχολιασω....τις 6 οθονες η τον οδηγο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarasque Οκτώβριος 27, 2009 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 αυτές οι 6 έξοδοι που έχει μια τέτοια κάρτα είναι hdmi ή κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadBrainiac Οκτώβριος 27, 2009 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 αυτές οι 6 έξοδοι που έχει μια τέτοια κάρτα είναι hdmi ή κάτι άλλο;σα displayport τις κόβω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 27, 2009 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Display ports ναι. 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Οκτώβριος 27, 2009 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Πόσο κοστίζει ο κάθε adaptor? Kανά 15άρι ευρώ περίπου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 27, 2009 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 o jaco κατι ελεγε περι passive-active display port.Αν βλεπω καλα ειναι ολα passive ή χανω κατι αλλο?@candyman..Αν ειναι passive, στο περιπου ναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Οκτώβριος 27, 2009 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Περίεργο. Έχει γίνει ψιλοσάλος ότι χρειάζεται active ανταπτορα το eyefinity, ο οποίος δεν είναι καθόλου φτηνός, αλλά απο τη φωτό φαίνεται να είναι passive.. Παίζει και η εξής περίπτωση βέβαια: στο eyefinity 3 πχ, να χρειάζεται 1 τουλάχιστον monitor με display port (ή active adaptor) και τα άλλα μπορεί να είναι και με passive./ Link to comment Share on other sites More sharing options...
firekiller Οκτώβριος 27, 2009 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Εμένα πάντως δεν με χαλάει διότι δεν πρόκειται να βάλω ούτε 3 ουτε 6 οθόνεςΌποιος έχει πρόβλημα με την κάρτα να επικοινωνήσει μαζί μου μην τρέχω να την αγοράζω τσάμπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Οκτώβριος 27, 2009 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Δύο προβλήματα που έχει το eyefinity αυτή την στιγμή είναι η πρόσβαση και ποικιλία σε panel με DP καθώς και η έλλειψη υποστήριξης Xfire. Και τα 2 δουλεύονται, πάντως το feature σπέρνει. 400 ίντσες οθόνη να έχεις, η αίσθηση της περιφερειακής όρασης και το τριπλάσιο+ playing field απλά δεν πιάνονται.(Από ότι κατάλαβα, η παρουσίαση είναι από το περιοδικό ASCII weekly στην Ιαπωνία) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Οκτώβριος 28, 2009 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2009 Παίδες, ειλικρινά δεν ξέρω αν η υπερβολή μπορεί να χαρακτηριστεί τεχνολογική πρόοδος.Δηλαδή μια 30" dell, 2560 ανάλυση στο ένα μέτρο δεν είναι υπεραρκετή;(και χωρίς κενά στην εικόνα)Η όλη φάση μου θυμίζει τα surround ηχοσυστήματα που παίρνεις πολλά δίνοντας ακόμα περισσότερα. Ηχεία, καλώδια, ακαλαισθησία και δεν συμμαζεύεται.Είναι και κάτι ακόμα που δεν καταλαβαίνω στις εταιρείες του χώρου. Έχουμε φτάσει "toy story" level γραφικά στο pc μας και το μόνο που μας μένει τώρα είναι οι ακόμα μεγαλύτερες αναλύσεις και οι περισσότερες οθόνες;Με άλλα λόγια, είναι ικανές οι 6 οθόνες να μετατρέψουν τα χάρτινα γραφικά των σημερινών games σε φωτορεαλιστικά;Νομίζω ότι για την ΑΤΙ ισχύει η παροιμία, "όποιος δεν μπορεί να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Οκτώβριος 29, 2009 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2009 Petrossortep, το θέμα δεν είναι στο μέγεθος της οθόνης, αλλά στο aspect ratio. Δεν χρησιμοποιείς το eyefinity για να μην αγοράσεις μεγαλύτερη οθόνη. Το χρησιμοποιείς για να έχεις πιο μεγάλο FOV μέσα στο παιχνίδι, προσπαθώντας να πιάσεις αυτό που ισχύει IRL. Αν εφαρμοστεί σωστά ένα τέτοιο feature (η αρχή δεν φτάνει, χρειάζονται πολλά πράγματα ακόμα), τότε απλά δεν υπάρχει γυρισμός. Ειδικά για fps, εξομοιωτές και racers... Στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν προσιτές οθόνες με aspect ratio 4,8:1+ . Μέχρι τότε όμως, δεν υπάρχει τρόπος να αυξήσεις το FOV (εκτός και αν πας σε VR δουλειές που έχουν τα δικά τους προβλήματα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Οκτώβριος 29, 2009 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2009 Όπως λέει και ο Dante, ακόμα δεν έχουν βγάλει drivers που να υποστηρίζουν crossfire και eyefinity ταυτόχρονα... μάλλον από Δεκέμβρη και μετά... επίσης ήδη η πρώτη version από drivers μετά την beta (τώρα 9.10), έκανε μεγάλη διαφορά δίνοντας αρκετά frames παραπάνω οπότε και οι επόμενες αναμένεται να είναι καλύτερες... Επίσης τα setup πάνω από 6 οθόνες δε νομίζω ότι θα πιάσουν στην αγορά και λόγο κόστους (κυρίως) αλλά και λόγο του ότι το hardware δεν είναι τόσο ισχυρό για να οδηγήσει τόσα megapixels... αυτοί που θα τα χρησιμοποιήσουν περισσότερο είναι όσοι ασχολούνται με fs και εκεί η επεξεργαστική ισχύς μετράει περισσότερο απ' ότι οι κάρτες γραφικών... δηλαδή από προσωπικές μετρήσεις που έχω κάνει το fsx έχει τα ίδια frames (στα ίδια settings) με έναν 2πύρινο 6600 + 8800GTX και έναν Phenom II - 940BE + HD3650, όσο περίεργο και να φαίνεται...Στην έκδοση eyefinity edition, η οποία ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει, υπάρχουν 6 displayports εκ των οποίων τα 2 έχουν αυτόνομο clock και τα 4 όχι... δηλαδή όπως στις υπάρχουσες κάρτες με τα 2 dvi... επομένως στα 2 πρώτα dp της eyefinity edition μπορούν να χρησιμοποιηθούν passive dp->dvi adapters των 10€, αλλά για τις υπόλοιπες 4 χρειάζονται active dp->dvi που κοστίζουν έκαστο 100€...Για να αξίζει να πάει κάποιος στην λύση του eyefinity, έναντι του triple head 2 go της matrox είναι τα μόνιτορ με αναλύσεις μεγαλύτερες 1920x1200, διαφορετικά η matrox είναι πιο καλή λύση γιατί υποστηρίζει crossfire/sli (είναι ανεξάρτητο hw που δεν χρειάζεται drivers της ati/nvidia), έχει πολύ καλό bezel management (που ακόμα δεν έχει η ati), είναι ανεξάρτητη από το αν ο χρήστης έχει nvidia/ati, υποστηρίζει by default 3x dvi (η digital edition) ή 3x rgb (analog edition) και το κόστος των ~300€ δεν είναι υπερβολικό αν σκεφτεί κανείς ότι ο active adapter dp->dvi κοστίζει 100€...Εδιτ: Τα σπασίματα που κάνει στο google earth οφείλονται στο rendering από το πρόγραμμα και το κατέβασμα των δεδομένων από το Internet ή ακόμα και την cache, δεν έχει να κάνει με την κάρτα... ακόμα και σε 17άρι μόνιτορ, αν τρέξεις η φτιάξεις κάποιο αυτόματο tour με ανάλογο trail τα ίδια σπασίματα θα κάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.