neuromancer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2009 Κάποτε μας έλεγαν ότι τα 7άρια είναι "τόσο" πιο γρήγορα από τα XP και άλλο "τόσο" πιο γρήγορα από τα Vista. Τώρα εδώ σε κάμποσα benches που έκανε ο "Θωμάς", οι διαφορές είναι μηδαμινές. Δεν με ξαφνιάζουν τα αποτελέσματα καθώς κάθε εφαρμογή τραβά το δικό της δρόμο όταν τρέχει και εκεί είναι τα "βαθιά" του OS που δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Άρα όλη κι όλη η βελτίωση είναι το γρηγορότερο boot επειδή κάποια services κάνουν delayed load, το αλλαγμένο taskbar, κάποιες ευκολίες στη δικτύωση και μάλλον ολίγη σπιρτάδα στην αίσθηση του GUI. Α! ξέχασα... και κάμποσοι τόνοι μαρκετινγκ και αρκετή ικανοποίηση ότι δεν τρέχεις τα ποταπά Vista αλλά τα "βαρβάτα" 7άρια.Θα νας πεί κανείς (η MS ίσως....) πόσο καλύτερα αξιοποιούν τα πολλά μας cores τα 7άρια, πόσο πολυπήρυνο είναι το DX11 και άλλα τέτοια περισσότερο ενδιαφέροντα?Δεν είμαι πολέμιος των 7. Τα έβαλα ήδη στο laptop και προσεχώς θα τα βάλω και στο desktop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Οκτώβριος 26, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2009 Εγώ πάντως έχω δει διαφορά όχι μόνο στο Boot αλλά και στο άνοιγμα άλλων προγραμμάτων.Για παράδειγμα, o firefox ανοίγει τρομερά πιο γρήγορα σε 7 από ότι σε vista Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Οκτώβριος 26, 2009 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2009 κι εγω ειχα για ενα σεβαστο διαστημα (3-4 μηνες) παραλληλα τα win vista64bit και τα win 7 64bit. στο ιδιο PC. τα 7 ηταν αισθητα πιο αποκρισιμα. δεν μπορω να σου πω σε δευτερολεπτα, αλλα σιγουρα ειναι καλυτερα απο τα VISTA!!για ΧΡ δεν μπαινω καν στη συγκριση, γιατι ειναι πολυ διαφορετικα τα λειτουργικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Οκτώβριος 26, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2009 Στα XP μου που είναι πεντακάθαρα από services κτλ (30 μετά το boot), o firefox κάνει 3 αιώνες (25 sec) να ξεκινήσει. Μάλλον θα φταίνε τα 10 add-ons που έχω καθώς τα περισσότερα είναι τύου FireBug, DOM inspector και τέτοια, που μάλλον βαριά θεωρούνται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Οκτώβριος 26, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2009 Στα XP μου που είναι πεντακάθαρα από services κτλ (30 μετά το boot), o firefox κάνει 3 αιώνες (25 sec) να ξεκινήσει. Μάλλον θα φταίνε τα 10 add-ons που έχω καθώς τα περισσότερα είναι τύου FireBug, DOM inspector και τέτοια, που μάλλον βαριά θεωρούνται.Όπως είπα και πιο πάνω, ο Firefox στα 7 μου ανοίγει τρομερά πιο γρήγορα και με αρκετά addons. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.