Jump to content

Logitech Formula Force™ EX

tragikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είμαι πλέον και για πρώτη φορά, κάτοχος τιμονιέρας και συγκεκριμένα της Logitech Formula Force™ EX. Μάλιστα είναι δώρο, γιατί ο ίδιος δεν ήμουν σίγουρος αν ήθελα να επενδύσω σε κάτι τέτοιο, ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με το πληκτρολόγιο. Στο NFS Shift βέβαια, κατάλαβα πόσο μεγάλη διαφορά κάνει, μιας και με το πληκτρολόγιο το είχα παρατήσει το παιχνίδι, ενώ τώρα το ξεκίνησα πάλι με ευχαρίστηση. Ανοίγω αυτό το θέμα για τα προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος κάτοχος της συγκεκριμένης, αλλά και tweaks/tips που μπορεί να έχουν άλλοι.

Συγκεκριμένα είχα ένα θέμα με το GTAIV. Αν και από το 2ο patch 1.0.2 η τιμονιέρα υποστηρίζεται επίσημα, τα πράγματα δεν φαίνεται να δουλεύουν καλά με τις default ρυθμίσεις. Πιο αναλυτικά:

• Το steering είναι αναλογικό ευτυχώς αλλά,
  • Αν κρατάω όπλο στα χέρια μου, ο Niko πυροβολεί ασταμάτητα και ότι και να πατήσω δεν σταματάει.
  • Μπαίνοντας σε αυτοκίνητο, φαίνεται πως πατιούνται συγχρόνως γκάζι και φρένο, ενώ ο ίδιος δεν πατάω κανένα πεντάλ, με αποτέλεσμα να σπινιάρει συνεχώς και αν το αφήσω να σκάνε τα λάστιχα. Αν απορείτε πως κατάλαβα ότι στρίβει αναλογικά ενώ δεν μπορώ να προχωρήσω καν, φαίνεται από τις ρόδες που στρίβουν ανάλογα με το τιμόνι.

Για όσους αντιμετωπίζουν λοιπόν αυτό το θέμα η λύση είναι μεν απλή αλλά περίεργο να τη σκεφτείς. Υπάρχει μια ρύθμιση στις ιδιότητες του Controller που λέει "Τα πεντάλ να εμφανίζονται ως...". Πρέπει η επιλογή "Συνδυασμένα" να είναι ξετικαρισμένη! Προσωπικά μου πήρε αρκετή ώρα να το βρω, ίσως φταίει που δεν είχα ξανά επαφή με το αντικείμενο. Πλέον θα διαπιστώσει κάποιος ότι και το γκάζι είναι αναλογικό. Μιλάμε για τελείως διαφορετική αίσθηση στην οδήγηση στο GTAIV ειδικά.

Το Force Feedback όμως δεν λειτουργεί, γνωρίζει κανείς αν χρειάζεται επιπλέον ρύθμιση;

Τέλος, έχω κάποιες απορίες γενικές:

1. Τι είναι η νεκρή ζώνη στον άξονα;
  2. Τι είναι η ρύθμιση της περιοχής επιρροής (περιοχ. επιρ. , ναι έχω κατεβάσει την ελληνική έκδοση του profiler)

Περιμένω και δικές σας συμβουλές/tips, εμπειρίες με την συγκεκριμένη τιμονιέρα, από διάφορα παιχνίδια :D

Νεκρη ζωνη->

Τα περισσοτερα χειριστηρια,σε κατασταση ηρεμιας συνηθως τρελλαινονται και δινουν αριστερα δεξια συνεχεια (η πανω κατω αν μιλαμε για καθετο αξονα) και επισης,σε πολλα παιχνιδια,με το που παιρνει το παιχνιδι σημα αρχιζει αμεσως να εκτελει την εντολη,οποτε θες να στριψεις πχ 90 μοιρες και στριβεις 120.Η νεκρη ζωνη σου εξαλειφει αυτα τα προβληματα,απενεργοποιωντας ενα συγκεκριμενο ευρος του αξονα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.