Jump to content

Απορια σχετικα με led οθονες και 120Hz οθονες

Aias

Recommended Posts

Αυτη την στιγμη εχω μια LG L2010B IPS panel η οποια ειναι πολυ καλη αλλα την εχω χρονια και σκεφτομαι να την αλλαξω.

Ολες πανω κατω εχουν την ιδια αισθηση σε δουλεια γραφειου,η διαφορες ειναι στο gaming.

Ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα για τις OLED οπως LG W2486L-PF

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2486L-PF-LED-Monitor-24.htm

Εχει ΤΝ panel αλλα ειναι καλη για gaming ?Επισης 1920 x 1080 με 1920χ1200 μου εχουν πει οτι εχει μεγαλη διαφορα στην εικονα και οτι στην πρωτη αναλυση υπαρχει παραμορφωση.

Και για τις 120hz Samsung 2233RZ ειδα λιγο αυτο το review

http://www.tweaknews.net/reviews/samsung_2233rz_120hz_lcd_monitor_review/

που η οθονη υστερει σε χαρακτηριστικα (1650x1080) αλλα λεει ο reviewer οτι εχει 8 χρονια να νιωσει ετσι .Ενας φιλος μου ειπε οτι παιζει μονο με nvidia καρτες για τα 120Hz.ξερει κανεις αν ισχυει αυτο?

παιζω παιχνιδια πολυ λιγο αλλα θα ηθελα να εχω κατι που να πω οτι αξιζει την αλλαγη .

Η LG δεν είναι oled, είναι tn panel με led backlight... σε γενικές γραμμές αυτό σημαίνει ότι έχει μικρότερη κατανάλωση και πιο ομοιόμορφο φωτισμό, όχι ότι έχει καλύτερα χρώματα ή αντίθεση...

Για τις 120Hz, δεν είναι απαραίτητο να έχεις nvidia, εκτός και αν χρησιμοποιήσεις τα 3d γυαλιά τα οποία είναι της nvidia και έχουν κόστος περίπου 150€... δεν έχω άποψη για την αίσθηση που σου δίνει το 3d και το πόση ώρα μπορείς να παίξεις χωρίς να νιώσεις δυσφορία... πάντως αν έχεις ati μπορείς να της οδηγείς κανονικά στα 120Hz... το πλεονέκτημά της ένταντι στις 60Hz είναι ότι επειδή το refresh rate είναι μεγάλο, έχεις μικρότερο tearing όταν η κάρτα σου μπορεί να δώσει περισσότερα από 60 fps... το μειωνέκτημα βέβαια είναι ότι ξεχνάς το vsync γιατί θες το καλύτερο setup που υπάρχει (πολλές κάρτες γραφικών σε sli ή crossfire και τον ισχυρότερο επεξεργαστή) έτσι ώστε να κάνεις κάθετο sync στα 120Hz, δηλαδή θα πρέπει το setup σου να δίνει τουλάχιστον 120 fps σε ένα παιχνίδι...

Ακόμα υπάρχουν 2 μόνιτορ με 120Ηz, ένα της samsung και ένα της viewsonic, που και τα δυο δεν είναι ότι καλύτερο όσων αφορά την ποιότητα, την τιμή και τις δυνατότητες, δηλαδή πρόσθετες δυνατότητες, εισόδους κλπ...

Σε γενικές γραμμές από τα 120Hz, να περιμένεις καλύτερη overall επίδοση στα παιχνίδια από τις 60Ηz, αλλά καλύτερα να περιμένεις μέχρι να βγουν και άλλες οθόνες, ώστε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές και ανταγωνισμός...

Από την άλλη μπορείς να πάρεις ένα 24" lcd φθηνό με πολύ καλά χρώματα και ταχύτητα και αν έχεις ισχυρή κάρτα γραφικών που να μπορεί να αποδόσει με το vsync on, να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όσων αφορά τα παιχνίδια... για την περίπτωση αυτή σου προτείνω το BenQ G2400WD, το οποίο είναι 24" tn panel, με καλά χρώματα και κυρίως πολύ γρήγορο για fps παιχνίδια...

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα online fps παιχνίδια που το input lag μετράει όσο τίποτα άλλο, σου προτείνω το Dell U2410, το οποίο έχει περισσότερο από το δεκαπενταπλάσιο input lag από το BenQ (30ms αντί 1.9 του BenQ), είναι πολύ ακριβότερο, αλλά έχει IPS panel που σημαίνει ευρίες γωνίες και καταπληκτικά χρώματα, είναι από τις πιο στοιβαρές κατασκευές και έχει πληθώρα εισόδων-εξόδων και πολύ καλά χαρακτηριστικά (pivot κλπ)...

Νομιζω οτι ησουν κατατοπιστικοτατος.

ΘΑ περιμενω το δωρο τον χριστουγεννων μαλλον να χτυπησω κανα 24" 120 hz που ελπιζω να εχει βγει μεχρι τοτε.

Οσο για καρτουλα σκεφτομαι να παρω την 5870 οποτε δεν νομιζω να μασαει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.