Jump to content

Αλφαδολαστιχο. Ποια η γνωμη σας?

jimsid

Recommended Posts

Λοιπον... σημερα μου ηρθε η εμπνευση να κανω ανακατανομη και καθαρισμα στην υδροψυξη μου. Στην πορεια μου ηρθε να αλλαξω και σωληνες με διαφανους (ετσι για αλλαγη - βαρεθηκα το καγκουροlook και μια και χρησιμοποιω WFI). Εβγαλα λοιπον τους πρασινους σιλικονενιους σωληνες ThermalTake οι οποιοι ηταν κληρονομια απο ενα κιτ που ειχα αγορασει περυσι και αρχισα να ετοιμαζομαι να κατεβω στο Multi Extreme να παρω σωληνες. Επειδη ομως η ωρα ηταν περασμενη και δεν προλαβαινα με την καμια, και επειδη το PC το χρειαζομαι αμεσα πηγα στο χρωματοπωλειο της γειτονιας μου (Σαββατο απογευμα ειναι ανοιχτα διοτι ειναι και λιγο εβραιος) και πηρα 2 μετρα αλφαδολαστιχο (που ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι το λενε ετσι? τι δουλεια εχει ο σιλικονενιος σωληνας με το αλφαδι? ασε που οταν του ζητησα σιλικονενιο σωληνα με κοιταζε λες και του ζητησα κανενα ψητο γουρουνοπουλο) στην φανταστικη τιμη των 80 λεπτων και χρησιμοποιησα σχεδον 1 μετρο. Προς εκληξης μου διαπιστωσα οτι η συγκεκριμενος σωληνας ειναι σχετικα σκληρος θυμιζοντας Tygon (λεμε τωρα) και οτι οσο και να προσπαθησα δεν τον τσακισα με τιποτα συγκριτικα με τον ThermalTake που τσακιζε με το παραμικρο. Απο θερμοκρασιες εχω τις ιδιες με πριν με τις οποιες ειμαι ικανοποιημενος. Οι ερωτησεις μου λοιπον ειναι οι εξης: Να το αφησω λοιπον η να το αλλαξω με καποιον σωληνα υδροψυξης απο δευτερα? Θα εχω καποιο προβλημα αν παραμεινει ετσι? Και αληθεια γιατι το λενε αλφαδολαστιχο???

Ευχαριστω πολυ

Αν σε βολεύει στις κουρμπές που πρέπει να κάνεις, δεν χρειάζεται να τον αλλάξεις...

Αλλά σε ~1μηνα θα θολώσει αισθητά και δεν θα αργήσει να πάρει ένα καφετί χρώμα από τις βρόμες που υπάρχουν μέσα στο κύκλωμα.

Η μόνη σίγουρη λύση είναι οι χρωματιστοί. Αν δεν θες κόκκινα-μπλε-πράσινα πάρε μαύρο ή λευκό και με τον ανάλογο φωτισμό θα δείξει πολύ sic.

Μια χαρά είναι, χρησιμοποιώ αλφαδολαστιχο για την υδροψυξη πάνω απο 4 χρόνια...

Δεν εχει θολώσει, δεν εχει αλλοιωθεί, ειναι σαν καινούριο.

Βέβαια για να μην σου θολώσει και γενικότερα πιάσει βρώμα και άλγη, πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στο υγρό της υδροψυξης μερικές σταγόνες antialge, θα το βρεις σε pet shop, μαγαζί με ενυδρεία κλπ

Βέβαια για να μην σου θολώσει και γενικότερα πιάσει βρώμα και άλγη, πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσεις στο υγρό της υδροψυξης μερικές σταγόνες antialge, θα το βρεις σε pet shop, μαγαζί με ενυδρεία κλπ

εχεις 4 χρονια διαφαανη σωληνα και δεν εχει θολωσει ακομα??????

Μπορεις να ανεβασεις μια φωτογραφια τωρινη να δουμε?

Ειμαι πολυ περιεργος...:bigsmile:

Αυτες ειναι μερικες φωτο που εβγαλα τον προηγούμενο Μάρτη, οταν ειχα μεταφέρει την υδοψυξη εκτός κουτιού.

Μερικα κομμάτια αλφαδολαστιχο απο αυτα που βλέπετε ηταν απο το προηγούμενο setup το οποίο ηταν πεντακάθαρο για 3 χρόνια περίπου

Το άσπρο χρώμα ειναι λόγω των φυσαλίδων αέρα που υπήρχε μέσα στα ψυγεία οταν γέμισα για πρώτη φορά με υγρό το σύστημα.

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/_MG_1812.jpg

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/_MG_1814.jpg

Και μια σημερινή, σχεδόν 8 μήνες μετά.

http://i474.photobucket.com/albums/rr104/angel_fot/_MG_5529.jpg

Ο συνδυασμός των υγρών που χρησιμοποίησα ειναι :

alpha cool υγρο υδροψυξης

Water for injection ( απεσταγμενο απο φαρμακείο )

AlguMin της Tera aqua απο κατάστημα με ενυδρεία.

αυτη δηλαδη η ψιλοπρασινιλα που βλεπω στην τελευταια φωτο ειναι απο το χρωμα του υγρου που ειχεις αναμειξει με το WFI? κοντα στο μπλοκ του επεξεργαστη φαινετε σαν να ειναι βγαλμενος ο ενας σωληνας. Μαλλον ξεγελαει απο την φωτο

Παρεπιπτωντως τρελλα τα δυο crossfired τουβλα :-) Ποιες καρτουλες ειναι?

Και τελος μισης ιντσας ειναι οι σωληνωσεις σου?

Οπως βλεπεις οι σωλήνες ειναι τελείως διάφανοι.

Το χρώμα που πρασινίζει, ειναι κατα ενα μεγαλο μερος ετσι λόγο του WB της φωτο, στην παραγματικοτητα ειναι ποιο ήπιο το χρώμα και οφείλετε στο alpha cool υγρο υδροψυξης.

Οι κάρτες ειναι 2χ 5850

Οι σωλήνες ειναι μισής ιντσας

λοιπον το εβαλα το algumin και εγω απλα πιστευω οτι δεν πειραζει που δεν το εβαλα απο την αρχη στο κυκλωμα, δηλαδη απο το σαββατο που το ξαναεστησα. Μου πεσανε μεσα καμια 10αρια σταγονες. Αυτο τωρα το αφηνεις επ,απειρον η καθε τοσο του ριχνεις?

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ή χρησιμοποιείς Mustekleer με PC Ice και τίποτα άλλο ;)

28.jpg

• 4 weeks later...

Παίζει κάποιο πρόβλημα εάν αναμείξεις υγρό υδρόψυξης με AlguMin που λέτε; Ενδιαφέρομαι και'γω για διάφανο αλφαδολάστιχο καθώς το ένα tygon 1/2'' που πήρα δεν με κάλυψε, και επειδή το χρειάζομαι άμεσα, μάλλον θα καταφύγω σε αυτή την λύση. Φίλε jimsid προέκυψε κάποιο πρόβλημα μετά; (ελπίζω πως όχι). Από χρωματοπωλείο το πήρες έτσι;

Οχι δεν παιζει κανενα προβλημα. Εγω εχω WFI με μερικες σταγονες (10-15) Algumin και ειναι πεντρακαθαρο. Απλα καθε μηνα περιπου ανανεωνω το Algumin ριχνοντας την ποσοτητα που αναφερω παραπανω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.