Thodoris21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2009 Καλησπερα στην παρεα...Λοιπον οπως λεει και ο τιτλος προσπαθω να βαλω τον mysql server και client σε Ubuntu 9,04.Εγκατεστησα την MySQL απο τον Synaptic Package Manager οποτε εχω την εντυπωση οτι εχει εγκατασταθει σωστα.Το προβλημα ειναι οτι οταν ανοιγω το terminal και δινω την εντολη 'mysql -u thodoris -p' μου ζηταει κωδικο.Βαζω τον κωδικο μου αλλα μετα μου βγαζει σφαλμα.Επισης δοκιμασα να την ανοιξω και ετσι 'mysql -h localhost -u thodoris -p' αλλα παλι παιρνω σφαλμα.Μπορει καποιος να βοηθησει?Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Οκτώβριος 24, 2009 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2009 Όταν την εγκατέστησες με τη χρήστη την έβαλες;Γιατί αν θυμάμαι καλά σου ζητάει κατά την εγκατάσταση password για χρήστηadministrator και με εκείνον πρέπει να μπεις πρώτη φορά όχι σαν χρήστης theodor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris21 Οκτώβριος 24, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2009 Την διαδικασια αυτη μου την ζητησε μονο στα xp...Στα ubuntu δεν μου ζητησε κατι τετοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akamarinos Οκτώβριος 24, 2009 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2009 su rootmysqladmin -u root password yourrootsqlpassword Link to comment Share on other sites More sharing options...
akamarinos Οκτώβριος 24, 2009 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2009 μεταmysql -u root -pCREATE USER 'thodoris'@'localhost' IDENTIFIED BY 'your_password';και μετα πρεπει να δωσεις δικαιωματα στον χρηστη που εφτιαξεςγια τις βασεις που θελεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris21 Οκτώβριος 24, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2009 Δηλαδη πρωτα κανω>su root>mysqladmin -u root password yourrootsqlpassword και μετα>mysql -u root -p?CREATE USER 'thodoris'@'localhost' IDENTIFIED BY 'your_password';και ειμαι οκ?Καθε φορα για να ανοιξω τον sql server θα κανω mysql -u root -p? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris21 Οκτώβριος 25, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2009 Ρε παιδια οταν του λεω su root μου ζηταει κωδικο...Ποιος ειναι αυτος ο κωδικος του root? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Οκτώβριος 25, 2009 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2009 sudo θες και δίνεις password το δικό σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris21 Οκτώβριος 25, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2009 Οταν δινω τον κωδικο μου μετα μου λεειauthentication failure Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris21 Οκτώβριος 26, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2009 Καμια αλλη ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Οκτώβριος 27, 2009 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2009 Σου έφτιαξε μήπως άλλον χρήστη η βάση;Δε θυμάμαι και εγώ με mysql αλλά η postgres π.χ. φτιάχνει super-user postgresπου του δίνεις το password στην εγκατάσταση.Εγώ θα έλεγα να το ξαναεγκαταστήσεις και αν μπορείς να φτιάξεις άλλο χρήστη.Ή κατέβασε έκδοση κατευθείαν από το site όχι μέσω manager. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.