neuromancer Φεβρουάριος 10, 2010 #41 Φεβρουάριος 10, 2010 Eχω την DELL 2007WFP η οποια εχει το πρόβλημα με το pink tint.Και από πότε το πώς φαίνεται η οθόνη υπό γωνία όταν δε δείχνει εικόνα (αυτό δεν εννοείς?) θεωρείται πρόβλημα?
Ripper18 Φεβρουάριος 10, 2010 #42 Φεβρουάριος 10, 2010 Και από πότε το πώς φαίνεται η οθόνη υπό γωνία όταν δε δείχνει εικόνα (αυτό δεν εννοείς?) θεωρείται πρόβλημα?Αν βλεπεις ταινια υπο γωνια με σκοτεινο φοντο,ναι ειναι προβλημα.Εννοω αν σε μια απο τις δυο 24αρες (και οι δυο εχουν IPS panel) φαινεται λιγοτερο.
neuromancer Φεβρουάριος 10, 2010 #43 Φεβρουάριος 10, 2010 Δεν κάθεσαι μπροστά στην οθόνη? Για PC monitor δε μιλάμε?
nick-firestorm Φεβρουάριος 11, 2010 #44 Φεβρουάριος 11, 2010 οσοι θελουν την U2410 ας μην ψαξουν ebay οπως εψαχνα εγω, τσαμπα φασαρια... http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=822 στο register που σου ζηταει EU VAT number βαζεις το ΑΦΜ σου και αγοραζεις οτι θες χωρις ΦΠΑ...η απλη εξηγηση των "ενδοκοινωτικων" -.- 357+35 = 392 λιρες = 460 ευρω επισης ειναι το Revision A01 που τα Dithering, Grainy picture, Pink/Green tint προβληματα εχουν ολα διορθοθει εγω ημουν σε διλλημα μεταξυ U2410 - 2709w - 3x24'' TN eyefinity...ελεγα να περιμενω μεχρι να ερθει και η U2711 στην Ευρωπη μπας και πεσει η τιμη της 2709w, αλλα ειναι πανακριβη τελικα η u2711... 500 λιρες η 2709w και 800 η u2711 (~1100+ ευρω..), ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ...τελικα πηρα 2709w rev A04
Ερνεστος Φεβρουάριος 11, 2010 #45 Φεβρουάριος 11, 2010 Μήπως αναφέρεσαι στο EU VAT number που υπάρχει στα στοιχεία εγγραφής στο pcbuyit? ? ? ? .....
nick-firestorm Φεβρουάριος 11, 2010 #46 Φεβρουάριος 11, 2010 Ακριβώς, δεν το θυμομουν και βαριομουν να παω στο register να δω πως λεγεται ;penjoy!
Ερνεστος Φεβρουάριος 11, 2010 #47 Φεβρουάριος 11, 2010 Thanx, φίλος! Μόλις είχα ψηθεί για μία 23" NEC από you.gr αλλά μέσα σε μία νύχτα την ανέβασαν 40€ και στο καπάκι έρχεται το δικό σου τιπ. Θα τσιμπήσω μάλλον μία "ταπεινή" 2209WA και θα ησυχάσω...
winters Φεβρουάριος 11, 2010 #49 Φεβρουάριος 11, 2010 Thanx, φίλος! Μόλις είχα ψηθεί για μία 23" NEC από you.gr αλλά μέσα σε μία νύχτα την ανέβασαν 40€ και στο καπάκι έρχεται το δικό σου τιπ. Θα τσιμπήσω μάλλον μία "ταπεινή" 2209WA και θα ησυχάσω... http://www.skroutz.gr/s/246229/Nec-MultiSync-EA231WMi.html?keyphrase=Nec+MultiSync+EA231WMi
Ripper18 Φεβρουάριος 11, 2010 #50 Φεβρουάριος 11, 2010 Η Nec δεν εχει υποδοχη HDMI οποτε θα παρω μαλλον μια απο αυτες τις 2:http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2410.htmhttp://h10010.www1.hp.com/wwpc/gr/el/sm/WF05a/382087-382087-64283-3884471-3884471-3648442.htmlEχω την DELL 2007WFP η οποια εχει το πρόβλημα με το pink tint.Το εχει καποια απο τις παραπανω?Ποια προτεινετε?Τις εχει δει καποιος διπλα την μια με την αλλη να μου πει την γνωμη του?
SirDiman Φεβρουάριος 11, 2010 #51 Φεβρουάριος 11, 2010 Μα ετσι και αλλιώς ακαλιμπραριστες θα είναι, τι γνώμη μπορείς να σχηματίσεις. Την Hp ισως την εχω δει σε Electroworld
spankmachine Φεβρουάριος 11, 2010 #52 Φεβρουάριος 11, 2010 Thanx, φίλος! Μόλις είχα ψηθεί για μία 23" NEC από you.gr αλλά μέσα σε μία νύχτα την ανέβασαν 40€ και στο καπάκι έρχεται το δικό σου τιπ. Θα τσιμπήσω μάλλον μία "ταπεινή" 2209WA και θα ησυχάσω... 310 ευρω έχει να την παραγγείλεις απο PCbuyit...
spankmachine Φεβρουάριος 11, 2010 #53 Φεβρουάριος 11, 2010 οσοι θελουν την U2410 ας μην ψαξουν ebay οπως εψαχνα εγω, τσαμπα φασαρια...http://www.pcbuyit.co.uk/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=822 στο register που σου ζηταει EU VAT number βαζεις το ΑΦΜ σου και αγοραζεις οτι θες χωρις ΦΠΑ...η απλη εξηγηση των "ενδοκοινωτικων" -.- 357+35 = 392 λιρες = 460 ευρω επισης ειναι το Revision A01 που τα Dithering, Grainy picture, Pink/Green tint προβληματα εχουν ολα διορθοθει εγω ημουν σε διλλημα μεταξυ U2410 - 2709w - 3x24'' TN eyefinity...ελεγα να περιμενω μεχρι να ερθει και η U2711 στην Ευρωπη μπας και πεσει η τιμη της 2709w, αλλα ειναι πανακριβη τελικα η u2711... 500 λιρες η 2709w και 800 η u2711 (~1100+ ευρω..), ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ...τελικα πηρα 2709w rev A04 To Vat καλέ μου φίλε δεν το γλυτώνεις... είσαι υποχρεωμένος να το αποδόσεις στην χώρα στην οποία παραλαμβάνεις το προιόν εντός Ευρωπαικής Ένωσης. Δηλαδή στην "ψωροκώσταινα". Με λίγα λόγια με αυτό που κάνεις, εάν δεν αποδίδεις το ΦΠΑ του παραλαμβανόμενου προιόντος στο Ελληνικό Κράτος (και μάλιστα με 19% οχι 17,5% της Αγγλίας), παρανομείς.η καλύτερα ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙΣ... Βέβαια τα στοιχεία σου (ΑΦΜ, διεύθυνση κτλ) υπάρχουν στην εταιρεία που σου πούλησε το προιόν και μπορεί άνετα να γίνει διασταύρωση του ποσού που έδωσες εφόσον πλήρωσες με την πιστωτική σου κάρτα. Βέβαια ακόμη δε κυνηγάνε κόσμο όπως γίνεται στην Αμερική με τις διαπολιτιακές αγορές, και ούτε ξέρω εαν ενδεχόμενως οι έλεγχοι που θα αρχίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν και αναδρομική ισχύ. Εγώ πάντως δε θα έδινα ποτέ το ΑΦΜ μου σε αγορά μέσω ιντερνετ απο κράτος της Ευρωπαικής Ένωσης χωρίς να σκοπέυω να αποδώσω το φόρο "κάπου". Ξέρεις υπάρχει λόγος που σου ζητάν το ΑΦΜ. Η άγνοια του νόμου δεν αποτελεί ελαφρυντικό σε καμία περίπτωση, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο δε θα ήθελε κανένας να του χτυπάει η εφορία την πόρτα. Προσοχή παιδιά...
nick-firestorm Φεβρουάριος 11, 2010 #54 Φεβρουάριος 11, 2010 Συμφωνω απολυτως και ευχαριστω για την ενημερωση...Παντως το pcbuyit δε νομιζω να ψαξει κοσμο, τοσο καιρο αυτο κανει , πωλησεις με Ex Vat...Απο εκει και περα υπαρχει περιπτωση να μας κυνηγησει το ελληνικο κρατος;;
theo_mich Φεβρουάριος 11, 2010 #55 Φεβρουάριος 11, 2010 To Vat καλέ μου φίλε δεν το γλυτώνεις... είσαι υποχρεωμένος να το αποδόσεις στην χώρα στην οποία παραλαμβάνεις το προιόν εντός Ευρωπαικής Ένωσης. Δηλαδή στην "ψωροκώσταινα". Με λίγα λόγια με αυτό που κάνεις, εάν δεν αποδίδεις το ΦΠΑ του παραλαμβανόμενου προιόντος στο Ελληνικό Κράτος (και μάλιστα με 19% οχι 17,5% της Αγγλίας), παρανομείς.η καλύτερα ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙΣ... Βέβαια τα στοιχεία σου (ΑΦΜ, διεύθυνση κτλ) υπάρχουν στην εταιρεία που σου πούλησε το προιόν και μπορεί άνετα να γίνει διασταύρωση του ποσού που έδωσες εφόσον πλήρωσες με την πιστωτική σου κάρτα. Βέβαια ακόμη δε κυνηγάνε κόσμο όπως γίνεται στην Αμερική με τις διαπολιτιακές αγορές, και ούτε ξέρω εαν ενδεχόμενως οι έλεγχοι που θα αρχίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν και αναδρομική ισχύ. Εγώ πάντως δε θα έδινα ποτέ το ΑΦΜ μου σε αγορά μέσω ιντερνετ απο κράτος της Ευρωπαικής Ένωσης χωρίς να σκοπέυω να αποδώσω το φόρο "κάπου". Ξέρεις υπάρχει λόγος που σου ζητάν το ΑΦΜ. Η άγνοια του νόμου δεν αποτελεί ελαφρυντικό σε καμία περίπτωση, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο δε θα ήθελε κανένας να του χτυπάει η εφορία την πόρτα. Προσοχή παιδιά...νομιζω οτι δεν ειναι ετσι...μιας και οι ενδοκοινωτικες αφορουν εταιριες το αντικειμενο/α που θα "εισαγεις" αποτελουν ειτε παγια/μηχανηματα της εταιρειας ή εμπορευμα.αν περαστει το αντικειμενο στα παγια/μηχανηματα δεν αποδιδεις το φπααν το αντικειμενο/α πωληθει/ουν ως εμπορευμα τοτε αποδιδεις κανονικα το φπα το οποιο θα εισπραξει απο τον πελατη.αν οπως τα λες επρεπε να πληρωσεις το φπα για μια εισαγωγη και μετα το πουλουσες ως εμπορευμα θα πληρωνες το φπα στο κρατος 2 φορες, που απλα δεν υπαρχει.(btw, δεν βαζω το χερι μου στη φωτια)
spankmachine Φεβρουάριος 11, 2010 #56 Φεβρουάριος 11, 2010 νομιζω οτι δεν ειναι ετσι...μιας και οι ενδοκοινωτικες αφορουν εταιριες το αντικειμενο/α που θα "εισαγεις" αποτελουν ειτε παγια/μηχανηματα της εταιρειας ή εμπορευμα.αν περαστει το αντικειμενο στα παγια/μηχανηματα δεν αποδιδεις το φπααν το αντικειμενο/α πωληθει/ουν ως εμπορευμα τοτε αποδιδεις κανονικα το φπα το οποιο θα εισπραξει απο τον πελατη.αν οπως τα λες επρεπε να πληρωσεις το φπα για μια εισαγωγη και μετα το πουλουσες ως εμπορευμα θα πληρωνες το φπα στο κρατος 2 φορες, που απλα δεν υπαρχει.(btw, δεν βαζω το χερι μου στη φωτια)Τα έχεις μπερδεψει λίγο.1) Ο ΦΠΑ μεταβιβάζεται σε κάθε πώληση και τον επιβαρύνεται ο τελικός αποδέκτης. Με όσους συνειρμούς συνεπάγεται αυτό. Δηλαδή όταν ένα προιόν εισαχθεί χαρακτηρισμένο ως εμπόρευμα το ΦΠΑ θα το πληρώσει ο τελικός αποδέκτης (πελάτης λιανικής) και θα τον αποδόσει ο έμπορας στην εφορία. Εφόσον έχεις πουλήσει σαν έμπορας στον τελικό αποδέκτη εσύ από την μεριά σου ξεχωριστά πληρώνεις Φ.Ε (φόρο εισοδήματος) επί της καθαρής αξίας και ανάλογα πάντα: α) με το προιόν (τσιγάρα,τρόφιμα κτλ.) β) διάφορες φορολογικές κλίμακες ανάλογα με την εταιρία σου. Δε πληρώνεις δηλαδή 2 φορές τον ΦΠΑ!2) Ο ΦΠΑ, εάν αγοράζεις σαν πελάτης λιανικής (όπως πιστεύω πως ισχύει για τις παραπάνω περιπτώσεις) πρέπει να αποδοθεί από εσένα. Αποδίδεται είτε 17,5% στην Αγγλία και 1,5% εδώ [edit: δε ειμαι 100% σιγουρος για το 17,5 -1,5] (για να είσαι λογιστικά τακτοποιημένος σύμφωνα με το 19% της Ελληνικής Νομοθεσίας) έιτε ολόκληρος 19% στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση και για αυτό σου ζητάει το pcbuyit τα φορολογικά σου στοιχεία (εξού και Α.Φ.Μ δηλαδή αριθμός φορολογικού μητρώου) Για να φύγει η ευθύνη του ΦΠΑ από πάνω του. Εαν τώρα του κάνει έλεγχο το Αγγλικό κράτος και του πει: "πού είναι ρε φιλε το VAT για αυτό το προιόν??" αυτός θα απαντήσει: "Θα το πληρώσει ο μπάρμπας στην χώρα του! Ορίστε να και τα φορολογικά του στοιχεία!". Εσύ λοιπόν αν δεν το αποδώσεις σημαίνει πως δεν είσαι συνειδητοποιημένος πολιτης, είσαι φοροφυγάς οπότε πληρωσε το τώρα μπλα μπλα μπλα και φάε και προστιμο γιατί α) άργησες β) το έκρυψες και όχι μόνο αυτό, φάε και τις νομικές ευθύνες που προβλέπει ο νόμος. Και τώρα το καλό σημείο! Δε μπορείς να κρυφτείς όπως ο μπάρμπας στη λαική που πουλάει μαρούλια διότι πλήρωσες με την πιστωτική σου κάρτα! Το πότε έγινε η συναλλαγή, πόσα πλήρωσες κτλ φαίνονται... όπως επίσης βέβαια και όλα τα φορολογικά σου στοιχεία...3) Νομίζω πως το κάλυψα το συγκεκριμένο θέμα. Εαν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να με διορθώσει κάποιος. Τώρα αν το πήρατε πρέφα τα οικονομικά της χώρας ελέγχονται πλέον διεξοδικά για αυτό και σας λέω προσοχή... Δεν έχει πλέον "Ελα μωρέ... δε γα****ται!!"
Athanasios2104 Φεβρουάριος 11, 2010 #57 Φεβρουάριος 11, 2010 Νομίζω τα παιδιά αναφέρονται σε εταιρικό ΑΦΜ. Οπότε για ενδοκοινοτικές αγορές δεν πληρώνεις φπα. Άλλωστε και στην ελληνική αγορά το φπα (όπως είπες) εκπτίπτει για τις εταιρείες, το πληρώνει ο τελικός καταναλωτής λιανικής.Προφανώς δεν μιλάμε για το ΑΦΜ που έχει ο καθένας μας... :...:
spankmachine Φεβρουάριος 11, 2010 #58 Φεβρουάριος 11, 2010 Νομίζω τα παιδιά αναφέρονται σε εταιρικό ΑΦΜ. Οπότε για ενδοκοινοτικές αγορές δεν πληρώνεις φπα. Άλλωστε και στην ελληνική αγορά το φπα (όπως είπες) εκπτίπτει για τις εταιρείες, το πληρώνει ο τελικός καταναλωτής λιανικής.Προφανώς δεν μιλάμε για το ΑΦΜ που έχει ο καθένας μας... :...:Το πληρώνει ο τελικός αποδέκτης. Ο οποίος ταυτίζεται με τον καταναλωτή λιανικής όταν πρόκειται για εμπόριο λιανικής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση και εταιρικό ΑΦΜ να έχει και στα πάγια να το βάλει παραμένει ο τελίκός αποδέκτης του εμπορεύματος. (που και για εταιρεία να πρόκειται, πάντα για λιανική μιλάμε... χοντρική επιτρέπεται μονάχα στο εμπόριο. Το οτι είναι εταιρία δε σημαίνει οτι αγοράζει χονδρική ενα προιον που δε πρόκειται να εμπορευτεί).Πές οτι έχω λάθος. Οκ. Το VAT είναι υποχρεωτικό σε όλες τις συναλλαγές βάση της νομοθεσίας της Ευρωπαικής Ένωσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρετε περι "ενδοκοινοτικών" και "εταιρικών" ποιος κερατάς το πληρώνει αφου δε το πληρώνει η "εταιρία" ???(υπ' όψη εταιρία ή ατομική επιχείρηση?)Το θέμα θέλει προσοχή γιατί εδώ διαβάζει κόσμος ο οποίος επηρεάζεται και μπορεί να προβεί σε πράξεις που ενδεχομένως να μην είναι νόμιμες. Δε μπορούμε να πετάμε καραμέλα για ενδοικοινοτικά και εταιρικά χωρίς να είμαστε σίγουροι. Που αναφέρεται στην Ευρωπαική νομοθεσία αυτό που λες?Και στο κάτω κάτω ας μας πούν τα παραπάνω "παιδιά" αν πρόκειται για εταιρικά ΑΦΜ η για ατομικά. Να ξέρουμε και εμείς ποιον τομέα να θίξουμε.EDIT: Μάλιστα στη φορολογική δήλωση υπάρχει συγκεκριμένο χωρίο στο οποίο δηλώνεις κοινοτικές συναλλαγές!http://www.fle.gr/BFL/amib/index.php?topic=625.0http://www.fle.gr/BFL/amib/index.php?topic=1404.0http://www.fle.gr/BFL/amib/index.php?topic=1018.0http://www.fle.gr/BFL/amib/index.php?topic=874.msg2607#msg2607 παράγραφος 25
spankmachine Φεβρουάριος 11, 2010 #59 Φεβρουάριος 11, 2010 Ψαξτε το λίγο. Υπάρχουν στην Αμερική άτομα στα οποία πήγε η εφορία σε διάστημα 5ετίας μετά απο συναλλαγές που έιχαν κάνει σε διαπολιτιακό επίπεδο πχ ατομο στην California αγόρασε από Oregon και δεν απέδωσε φόρο. Τα πρόστιμα ήταν μερικές χιλιάδες δολλάρια και ουρανοκατέβατα. Το ίδιο ισχύει και ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Πάντως κακώς μιλάμε χωρίς στοιχεία... θα ψάξω και θα σας δώσω παραπομπές για να είμαστε και 100% σίγουροι.
Hercules Φεβρουάριος 25, 2010 #60 Φεβρουάριος 25, 2010 O theo mich δεν τα έχει μπερδέψει καθόλου, έτσι όπως τα λέει ακριβώς είναι. Στις εταιρείες που έχω δουλέψει ότι έχει αγοραστεί από Ευρώπη ως ενδοκοινοτική απόκτηση δεν πληρώνεται ΠΟΤΕ(αν είναι τιμολόγιο) ΦΠΑ. Και αυτό εφορά είτε εμπορεύματα είτε πάγια. Αν είναι εκτός Ευρώπης πληρώνεται και ΦΠΑ και δασμός. Ο ΦΠΑ όμως σε αυτή την περίπτωση συμψηφίζεται με τον εισπρατόμενο ΦΠΑ από τις πωλήσεις οπότε πάλι είναι σαν να μην πληρώθηκε. Η λογική είναι ότι τα έσοδα από τον ΦΠΑ πάνε στην χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία. Αν είναι να τα εισπράξει η εφορία άλλης χώρας υπάρχει αδικία. Θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να εισπράτεται κατά την εισαγωγή αλλά εδώ ειδαμε και πάθαμε να γλυτώσουμε τα τελωνεία για να βελτιωθεί η ενδοκοινονοτική ανταγωνιστικότητα. Αλλά και από εδώ να το αγοράσουν τον ΦΠΑ τον εκπίπτουν από τις πωλήσεις οπότε πάλι είναι το ίδιο. Εδώ υπάρχει ένα ηθικό θέμα με αυτούς που το αγοράζουν για πάρτη τους αλλά το περνάνε στα έξοδα της εταιρείας τους και γλυτώνουν το ΦΠΑ. Μόνη περίπτωση να μπλέξουνε είναι σε έλεγχο της εφορίας να τους ρωτήσουν που είναι αυτές οι αγορές. Πρακτικά πολύ μικρή πιθανότητα γιατί ο εφοριακός όταν μπαίνει ζητάει τα τιμολόγια πάνω από 600 ευρώ ας πούμε. Οπότε μόνο κανένα laptop αν πιαστεί το οποίο έρχεται σε χρόνο dt στην εταιρεία(εκτός αν έχει πουληθεί ιδιωτικά). Και εσείς βρε παιδιά το κάνετε που το κάνετε, είναι ανάγκη να το γράφετε δημόσια?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.