Jump to content

Αγορά μέσω ίντερνετ και τελωνείο?

palavomaras

Recommended Posts

Καλησπέρα αγόρασα νωρίτερα ένα ανταλλακτικό για το ipod μου απο Aμερική που στοίχιζε 15δολ περίπου 10ευρώ μέσω Paypal!Γνωρίζετε τι παίζεται με το τελωνείο όταν έρθει?Θα πληρώσω κατι και εκεί???Παίζει κανένας τρόπος να το αποφύγω?Eίχα ακούσει ότι κάτω από ένα ποσό δεν πληρώνεις δασμούς!!!και μετά πώς θα το παραλάβω?Ευχαριστώ.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

για πράγματα αξίας κάτω τον 100δολλαρίων δεν πληρώνεις τίποτα.

λογικά θα σου έδωσαν tracking number της μορφής CJ234331212US.

τελευταία το ελληνικό tracking των ΕΛΤΑ είναι για κλάματα.μετά τις 15μέρες αν δεν έρθει ειδοποιητήριο πέρνα από το τοπικό ΕΛΤΑ και ζήτα να κοιτάξεις τη λίστα ονομάτων για τα μικροδέματα.

Αν στις 20μέρες πάλι δεν,

μίλα με τον πωλητή να το ψάξει εκείνος.

Α οκ τοτε!!!Ευχαριστώ πολύ φίλε μου γιατί είμαι νεος στην διαδικασία τών μέσω ίντερνετ αγορών κ δεν τα ήξερα όλα αυτά!Kαι η παραλαβη γίνεται μόνο απο τα elta ή κατευθείαν σπίτι μου?Το paypal έχει την διεύθυνσή μου γι'αυτό και με ρώτησε να την τσεκάρω!!!Tracking number δέν θυμάμαι άν το κοίταξα!Πάντως δεν χρειάζεται να τους ζητήσω να μαρκάρουν το δέμα ώς δώρο έτσι?Θα φύγει με μία USPS...

Σήμερα μου ήρθε δέμα από το performance-pcs.com αξίας 300 $ και βάρους 10kg, και πλήρωσα μόνο τα 3 ευρώ.

Το αναφέρω για τον εξής λόγο : Το μαγαζί απο μόνο του, το έστειλε ώς gift, και στο Customs Declaration συμπλήρωσε ότι περιέχονται computer accessories αξίας 20$ !!!.

Ούτε Έλληνες να ήταν....

Στα λεγόμενα του fragma έχω να προσθέσω την εμπειρία μου, που έπαιρνα τηλέφωνο τα ΕΛΤΑ, την ίδια μέρα που μου ήρθε το ειδοποιητήριο και μου έλεγαν ότι είναι στο τελωνείο.

Εγώ ειχα πάρει απο performance-pcs.com πράγματα αξίας περίπου 100 δολ. και πλήρωσα 6 ευρώ.Αλλά συνήθως απο αμερική ή δεν πληρώνω καθόλου ή 3 ευρώ.Τώρα θα πάρω εξατμίσεις απο εκεί και το φοβάμαι λίγο το πράγμα.

Ναι...ναι... Ετσι κι εγω!! Αγορασα πριν ενα μηνα απο την Coolance (αμερικη) ενα cpu pot αξιας ΜΕ τα μεταφορικα περιπου 100 δολαρια. Ηρθε με UPS και ο εκτελωνισμος μου στοιχησε......150 ευρω!!!!! Και εις ανωτερα!! Αν με ξαναδει η αμερικη......να μου γραψει!!

μα καλά... στη περίπτωση αυτή που τα τέλη εκτελωνισμού υπερβαίνουν κάποιο αντικειμενικο κόστος (όχι το κόστος της αγοράς σου), δεν μπορείς να ζητάς επανεξέταση; ότι ναναι κοβει ο τελώνης;

Εξαρτάται τι παίρνεις πάντα...

Για ηλεκτρονικά εξαρτήματα 100 δολλαρίων μου ζήτησαν 125 ευρώ εκτελωνισμό.

Προφανώς αυτα που πηρες ήρθαν με Courier ( UPS, FedEx κλπ) που 8α το πληρώσεις x2 θες δεν θες...

Για αγορές μεσω USPS σαν gift με τιμη μεχρι 50 δολάρια (εσυ πρέπει να το ζητήσεις) εχω παρει παρα πολλά πράγματα και δεν έχω πληρώσει πότε τελώνιο.

Ειναι εξαιρετικά σπάνιο να περάσει τελώνιο τέτοιο δεμα...

Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη υφήλιο, με την προϋπόθεση να σταλούν τα πράγματα μεσω ταχυδρομιου.

Εξαρτάται τι παίρνεις πάντα...

Για ηλεκτρονικά εξαρτήματα 100 δολλαρίων μου ζήτησαν 125 ευρώ εκτελωνισμό.

Αν πάς να το εκτελωνίσεις μόνος σου θα πλήρωνες το πολύ κανα 15-20 ευρώ.

Με UPS ήταν η φάση...

Τελικά τους είπα να το στείλουν πίσω στον πωλητή(Digikey) και αυτοί το ξανάστειλαν με ταχυδρομείο όπου πέρασε χωρίς πρόβλημα αλλά τα μεταφορικά δεν ήταν πλέον δωρεάν.

Και πως ακριβώς το εκτελωνίζεις μόνος σου?

Εμένα σήμερα μου ήρθε μια εξάτμιση από αμερική με δηλωμένο κόστος πάνω στο δέμα 325 δολάρια, ΔΕΝ εστάλη σαν gift αλλά κανονικά με τιμολόγιο και έδωσα μόνο 3 γιούρια...

τι γίνετε τελικά???

Εμένα σήμερα μου ήρθε μια εξάτμιση από αμερική με δηλωμένο κόστος πάνω στο δέμα 325 δολάρια, ΔΕΝ εστάλη σαν gift αλλά κανονικά με τιμολόγιο και έδωσα μόνο 3 γιούρια...

τι γίνετε τελικά???

βρήκε γκόμενα ο εκτελωνιστής

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.