Jump to content

I-Phone απορίες-ανησυχίες

jax7480

Recommended Posts

Ειμαι στην φαση λοιπον μετα απο 3+ χρονια να αλλαξω το τηλεφωνο μου.

Ευχαριστημενος απολυτα απο το προηγουμενο Ν73 της Nokia, η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν κρατησα τηλεφωνο περισσοτερο καιρο απο αυτο. Τα υπολοιπα στο 6μηνο εφευγαν (μαλλον μεγαλωσαμε).

Οι ερωτησεις- ανησυχιες παρακατω αφορουν το γιωτοφωνο.

Ο λογος που πηγαινω κατ'αρχας σε γιωτοφωνο και οχι σε κατι αλλο, ειναι

1ον: η ευκολια χρησης

2ον: πληθωρα εφαρμογων

3ον: δεν θελω windows KAI στο κινητο μου.

4ον και σημαντικοτερον. Το εχει αρκετος κοσμος με αποτελεσμα να μπορεις να ρωτησεις οπουδηποτε κατι που δεν ξερεις και να εισαι σιγουρος οτι θα παρεις απαντηση.

Μερικες ερωτησουλες ομως που θελω να κανω πριν προβω σε αγορα.

Στο ΝΟΚΙΑ αυτη την στιγμη εχω 170 επαφες, με 2-3 μπορει και 4 τηλεφωνα στον καθενα.

Υπαρχει τροπος τα τηλεφωνα αυτα να περαστουν στο i-phone χωρις να παθω αγκιλωση στα δαχτυλα?

Η μπαταρια του με vodafone σαν παροχο ποσες μερες κραταει? δεν περιμενω τις πρωτες μερες να κραταει τοσο που θα το λιωσω, αλλα μετα, οταν θα ηρεμησουν τα πραγματα.

Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος στο να κανω συνδρομη με Internet?

Το Internet εκτος σπιτιου δεν με ενδιαφερει (απο την μερια του browsing και των e-mails) αλλα

χρειαζεται καποια αλλη σημαντικη εφαρμογη Internet? π.χ. το Navigon κατεβαζει εκεινη την στιγμη τους χαρτες?

Στο σπιτι δεν υπαρχει θεμα γιατι υπαρχει Wi-Fi ηδη για το λαπτοπ. Οποτε πλεον και για το i-phone.

Το σπασιμο ειναι απαραιτητο? δηλαδη οσοι εχουν αγορασει το εχουν σπασει για τις εφαρμογες? επειδη δεν σκεφτομαι να βαλω 1.000.000 εφαρμογες μονο και μονο για να λεω οτι τις εχω και να μην τις ανοιξω ποτε εκτος απο την πρωτη φορα.

Και τελος. Η κρισιμη ερωτηση. Μιας και διαθεσιμοτητα δεν υπαρχει ουτε για δειγματισμο, το 32αρι που βρηκα σε ΜΑΥΡΟ, υπαρχει περιπτωση να εχει μεγαλυτερη απαξιωση σαν τιμη απο το "κλασικο" λευκο???

Θα μου πειτε περιμενε το λευκο και θα απαντησω οτι η επισημη απαντηση απο 2 καταστηματα vodafone ηταν:

1+ μηνας αναμονης χωρις να ειμαστε σιγουροι για λευκο, ειτε 16αρι, ειτε 32αρι.

Ευχαριστω πολυ ολους τους γιωτοφωναδες. Θα παρακαλουσα να μην υπαρξουν απαντησεις του στυλ " περιμενε το HTC ταδε " ή "μην παρεις i-phone παρε το αλλο".... δεν θα ασχοληθω καν.

Υ.Γ. Και κατι τελευταιο. Αναφορες παραδοσεις και 160 χαρακτηρες στα μηνυματα μπηκαν επιτελους?

Στο ΝΟΚΙΑ αυτη την στιγμη εχω 170 επαφες, με 2-3 μπορει και 4 τηλεφωνα στον καθενα.

Υπαρχει τροπος τα τηλεφωνα αυτα να περαστουν στο i-phone χωρις να παθω αγκιλωση στα δαχτυλα?

θα τα περάσεις στο outlook, κι απο κει και πέρα αφου ανοιξεις το itunes με συνδεδεμενο iphone θα τις περάσει κατευθείαν στο κινητό. δεν εχω δει ΚΑΛΥΤΕΡΟ sync σε κινητό (και είχα και symbian και windows mobile)

Η μπαταρια του με vodafone σαν παροχο ποσες μερες κραταει? δεν περιμενω τις πρωτες μερες να κραταει τοσο που θα το λιωσω, αλλα μετα, οταν θα ηρεμησουν τα πραγματα.

αμα δεν εχεις ανοιχτά wifi , 3G κρατάει και 3 μέρες σίγουρα.

Υπαρχει καποιος ιδιαιτερος λογος στο να κανω συνδρομη με Internet?

Το Internet εκτος σπιτιου δεν με ενδιαφερει (απο την μερια του browsing και των e-mails) αλλα

χρειαζεται καποια αλλη σημαντικη εφαρμογη Internet? π.χ. το Navigon κατεβαζει εκεινη την στιγμη τους χαρτες?

Στο σπιτι δεν υπαρχει θεμα γιατι υπαρχει Wi-Fi ηδη για το λαπτοπ. Οποτε πλεον και για το i-phone.

τα προγράμματα GPS δε χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα περα της αρχικής εγκατάστασης. Θα λεγα οτι δεν ειναι απαραίτητο το wifi.. αλλα μολις δεις τι τέλεια δουλεύουν το safari, τα email, το facebook , τα instant messaging... :)

Το σπασιμο ειναι απαραιτητο? δηλαδη οσοι εχουν αγορασει το εχουν σπασει για τις εφαρμογες? επειδη δεν σκεφτομαι να βαλω 1.000.000 εφαρμογες μονο και μονο για να λεω οτι τις εχω και να μην τις ανοιξω ποτε εκτος απο την πρωτη φορα.

Το σπάσιμο θα λεγα οτι ειναι απαραίτητο σε περίπτωση που θέλεις να "δοκιμάσεις" τα προγράμματα GPS πρώτα μιας και ειναι ακριβά και ειναι και αρκετά: Navigon, ιGO, Tom tom, Sygic και τωρα βγηκε και το ndrive.

Και τελος. Η κρισιμη ερωτηση. Μιας και διαθεσιμοτητα δεν υπαρχει ουτε για δειγματισμο, το 32αρι που βρηκα σε ΜΑΥΡΟ, υπαρχει περιπτωση να εχει μεγαλυτερη απαξιωση σαν τιμη απο το "κλασικο" λευκο???

Θα μου πειτε περιμενε το λευκο και θα απαντησω οτι η επισημη απαντηση απο 2 καταστηματα vodafone ηταν:

1+ μηνας αναμονης χωρις να ειμαστε σιγουροι για λευκο, ειτε 16αρι, ειτε 32αρι.

πάρε το μαύρο. :D

Υ.Γ. Και κατι τελευταιο. Αναφορες παραδοσεις και 160 χαρακτηρες στα μηνυματα μπηκαν επιτελους?

Αναφορά υπάρχει κανονικά (σε jailbreak όμως). Για 160 δε το χω ψάξει... :)

Λευτερη ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

Διευκρινηση για το Internet.

Εννοω αν ειναι απαραιτητο τοσο πολυ το Internet στον δρομο. Το Wi-Fi θα το χρησιμοποιω κανονικα στο σπιτι, απλα το συμβολαιο με Internet δεν ξερω κατα ποσο ειναι χρησιμο. Σε αυτο θελω διευκρινηση.

Επισης για το σπασιμο. Αν το "σπασω" μπορω να το επαναφερω στην αρχικη του κατασταση?

Απαραίτητο ετσι οπως το λες δεν είναι. αλλά το κινητό ζει και αναπνέει με το ιντερνετ :) αν μπορούσα στο συμβόλαιο θα έβαζα και πακετό ιντερνετ σίγουρα.

φυσικά μπορεις πανεύκολα να γυρίσεις στην αρχική κατάσταση.

εγώ περίμενα και πήρα το λευκό :). Πάντως απο μπαταρία δεν μπορώ να πω ότι αντέχει όσο το HTC που είχα αλλά ακόμη μπορεί να μην έχει στρώσει (2-3 φορτίσεις έχει κάνει μόλις). Επίσης το jailbreak δίνει απίστευτες δυνατότητες στο iphone και είναι must. Ασε που είναι πανεύκολο με το blackrain.

φιλε βρες κάποιον που να έχει iphone κρατα το 2 ώρες στα χερια σου και μετά θα ξεκαθαρίσουν όλα για το άμα το θέλεις η όχι...

αλλα να ξέρεις η Apple είναι μια περίεργη εταιρία, θεωρεί inovation το απλά να μην κάνει αυτά που κάνουν οι άλλοι (άσχετος άμα είναι βασικά η όχι) οποτε μην ψάχνεις μια ώρα που σου αναγραφει την διάρκεια στις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις που έχεις κάνει... (δεν έχει) μονο στο σύνολο ποσο έχει μιλήσει το κινητό έχει, ούτε μην "χεκοκαλιαζεις" τις ρυθμίσεις να δεις ποσα μηνύματα έχει στείλει. γενικά να περιμένεις τέτοιου είδους εκπλήξεις....

...όπως λέω και στην υπογραφή μου "apple" η μονη εταιρία που αντί να πουλάει extra και να έχει default τα βασικά κάνει το ανάποδο.

από την άλλη έχεις ένα solid λειτουργικό στο κινητό σου με άπειρες εφαρμογές και πολλά τσακάλια που κάνουν τα πάντα για να μην υστερεί σε σχέση με αλλα κινητά

Το πηρα την πρώτη μερα που κυκλοφόρησε (το άσπρο 3GS-16G) και δε το μετάνοιωσα.

Ειναι μακράν το καλύτερο κινητο που είχα ποτέ (και έχω αλλάξει πολλά).

Εχει τοσες εφαρμογές που πραγματικά μπορείς να βρεις οτι θελεις.

Το σπάσιμο ειναι σχετικά απλή διαδικασία και μπορείς να την κάνεις άνετα.

Κατα τα άλλα μετα το αρχικό σοκ που θελεις να το φορτώσεις με ολα τα applications του κόσμου, αυτα που θα χρησιμοποιείς ειναι περιορισμένα συνεπώς θα μπορούσες και να τα αγοράσεις μιας και ειναι πολύ φτηνά.

Οταν το αγοράσεις, αγόρασε οπωσδήποτε μια θήκη για να μη σου γρατζουνηθεί το πίσω μέρος. Προτείνω της Griffin απο ebay. Ειναι πολύ βολική και σχεδόν δε φαίνεται καθόλου.

Τωρα για το ιντερνετ που ρωτάς, εγω επειδή το πήρα με νέο συμβολαιο αναγκαστικά, εβαλα και ιντερνετ μιας και δεν υπήρχε πακέτο χωρίς ιντερνετ. Ακόμα και το μικρότερο (500MB) είναι υπέρ αρκετό για καθημερινή χρήση. Ειναι πολύ βολικό μιας και μπορείς να κάνεις τα πάντα απο το iphone (internet, chatting, mailing etc)

και κάτι ακόμα... αν και είπες πως δεν σε ενδιαφέρουν οι απαντήσεις τους στιλ μην πάρεις iPhone...

πρέπει να σου πω απλά για να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως το καλοκαίρι αναμένεται το iPhone HD που σε αντίθεση με το 3Gs που είναι ίδιο σχεδόν κινητό με το 3G, το HD θα είναι αρκετά διαφορετικό

"Ειναι μακράν το καλύτερο κινητο που είχα ποτέ"

+1

κ το κορόιδευα ο μλκς...τα παντρεύει όλα πανέμορφα...

αν δε το πάρεις με σύνδεση, τσέκαρέ το σπίτι κ θα δεις αν το internet σου χρειάζεται... γενικά πάντως πάρα πολλές εφαρμογές κάνουν sync τα data τους online και βολεύει να έχεις.

θα το σπάσεις για να δοκιμάσεις apps όπως σου είπαν... υπάρχουν εφαρμογές για τα ΠΑΝΤΑ, δε λέει να πληρώσεις για όλες...

το να σπάσεις το iphone δεν το κανεις απαραίτητα για να (κλέψεις) αλλα για να βάλεις κατά κύριο λόγο free apps που απλά δεν είναι εγκεκριμένες από την apple...

...εγώ πχ έχω το call counter και το sms counter γιατί δεν υπάρχει ali λύση ούτε από μαμά του so iPhone ούτε στο appstore.

Όσο για το HD... το Hd θα έχει τουλάχιστον την διπλάσια ανάλυση, η οθόνη του θα πιάνει σχεδόν όλη την πρόσοψη, θα έχει stereo ηχεία στο πίσω μέρος του, και ακούγεται επίσης πως θα βγει σε 64Gb και 128Gb έκδοση, επίσης ακούγεται πως θα έχει δυνατότητα "βιδεοκλισης" και θα καταργηθεί το main κουμπί

• 2 weeks later...

Το τηλεφωνο εχει ερθει εδω και 2 μερες.

Εχω λιγο παθει ζημια με τον τροπο λειτουργιας και τις δυνατοτητες του (ηδη εχω ποσταρει στο φορουμ με αυτο).

Ευχαριστημενος κατοχος πλεον black 32GB version.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.