Jump to content

Αγορά 20PC και απορίες σε "σκοτεινά σημεία".

Silender

Recommended Posts

Για να συμπληρώσω τον από πάνω, γιατί να μην πάρεις 15 κάρτες σαν αυτές που σου λέει, και 5 πιό δυνατές σε PC που θα ανάβουν μόνο για να παίζουν το Crysis.

Τι λογική είναι αυτή? Κι αν μου πιάσουν τα "καλά PC" facebook-users τι νόημα έχει?

Δεν μπορείς πάντα να κατευθύνεις τον κόσμο για το που θα καθίσει.

Η 5770 είναι μια καλή λύση που σκέφτηκα κι εγώ αλλά ρε παιδιά δεν μπορώ να βρω ούτε μια για να δοκιμάσω και το μαγαζί, μου λέει ότι για μαζική παραγγελία έχει 3 εβδομάδες παράδοση ο προμηθευτής... δε μου κάνει δουλειά τόσο αργά.

Εγώ πρέπει να δουλεύω μέχρι τις 20-25/11, αυτό σημαίνει οτι 10-15 μέρες πριν πρέπει να τεστάρω όλα τα παιχνίδια + να ετοιμάσω τις τελικές μήτρες. Αν λοιπόν παραλάβω τις κάρτες τότε και δε μου κάθονται καλά στα παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο θα είμαι ψιλοξεκρέμαστος(βέβαια θα το πληρώσω λίγο περισσότερο αλλά πάω εκ του ασφαλούς και το προτιμώ έτσι).

Ετσι κι αλλιώς για να πάω περισσότερο σε κατανάλωση από αυτά που έχω τώρα χλωμό το κόβω(Athlon X2 3800+ Windsor και 8800GTS 512 / HD3870 )

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

εχεις καιρο ενα μηνα δλδ? τοτε παρε μια 5770, κανε τα τεστ σου να δεις απο πρωτο χερι αν σε καλυπτει, και εχεις μερικες μερες ακομα να δεις αν θα υπαρχει διαθεσιμοτητα. το πολυ πολυ παρτα απο αλλα μαγαζια. προκειμενου να κανεις δουλεια σου. δεν θα χρυσοπληρωνεις το ρευμα, επειδη ενα καταστημα δεν μπορει να σε καλυψει!

Μπορεί να λέω βλακεία εδώ αλλά γιατί δεν κάνεις το ακόλουθω:

«Μέτρησε» τον μέγιστο αριθμό των πισί που θα έχεις ταυτόχρονα δεσμευμένα για παιχνίδια, π.χ. 10 με 14.

Φτιάξε αυτά όπως θέλεις εσύ.

Τα υπόλοιπα 4-5-6 (όσα είναι) φτιάξε τα επίτηδες «μικρά», δηλαδή μικρές οθόνες & small towers ή destops έτσι ώστε να πηγαίνουν εκεί ΜΟΝΟ όσοι πελάτες θέλουν το κλασσικό νετ και όχι παιχνίδια.

Αυτά τα πισάκια μαζί μπορεί να κοστίζουν ένα κλάσμα από το κόστος των αντίστοιχων μεγάλων και φυσικά να έχουν πολύ μικρότερη κατανάλωση.

Έτσι κερδίζεις παραπάνω αέρα (εξοικονομείς χρήματα δηλαδή) για να τουμπανιάσεις τα υπόλοιπα gaming pc's και να μην σε απασχολεί τόσο πολύ η απόδοση τους...

Αυτό το έχω δεί σε πάρα πολλά νετ καφέ.

ΣΚέψου το μήπως και συμφέρει καλύτερα.

δεν ειναι ασχημη η ιδεα, αρκει να μπορει να τα καταμερισει καπως. να εχει σε ενα μερος τα 4-5-6 pc που θα ειναι αποκλειστικα για νετ, και στο υπολοιπο μαγαζι ολα τα αλλα PC που κανουν για ολα!! ετσι θα μπορει και να αφηνει αναμμενα μονιμα αυτα τα "μικρα" pc και να μην καινε πολυ ρευμα.

Καλησπέρα και πάλι.

:OT:εχθές είχε κάτι το site ή μόνο εγώ έτρωγα "database error"? :OT:

Έχω τις μετρήσεις κατανάλωσης όπως μου ζητήσατε για τις 2 υποψήφιες κάρτες. :neo:

Λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπόρεσα να κατέβω στην πόλη οπότε δεν ήμουν παρών στα test.

(μια ευκαιρία είχα να δω πως γίνεται η wattομέτρηση την έχασα κι αυτή :tomato:)

HD5850

idle: 118W

load: 235-263W

GTX275

idle: 124W

load: 259-291W

Idle settings:

Windows XP SP3 Desktop at 1680x1050 32-bit

All windows closed, clean install(only drivers installed)

Screen saver -> off

Cool'n'Quiet -> Enabled

η μέτρηση έγινε όταν σταθεροποιήθηκε η ένδειξη.

Load tests:

HD Video Playback

Prime95

Far Cry 2 Bench tool(1680x1050, Very High, 8AA).

Η διαφορά τιμής σε σχέση με τι διαφορά κατανάλωσης(+ διαθεσιμότητες σε τεμάχια των 20) με έπεισαν να γείρω προς την εταιρία που πριν λίγες μέρες έλεγα ότι δε θα ξαναδώσω ποτέ μου χρήματα(μεγάλη μπουκιά φάε...).:whistling

Gigabyte nvidia GTX275 στα 175€ λοιπόν για τα νέα PC μου μέχρι να έρθει ο καιρός για νέα windows. :big_boss:

Διαφορές στα XP καμία, στα παιχνίδια γέρνει και λίγο προς nvidia η δουλειά, κατανάλωση προς ATI αλλά και τα 225€ δεν είναι λίγα.:giveup:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και τις γνώμες σας. :help1:

Μπορώ να πω ότι με βγάλατε από διάφορα αδιέξοδα και πονοκεφάλους.:wall:

Τώρα να ξεδιαλύνω 2-3 πραγματάκια που δεν πρόλαβα να απαντήσω.

Για τις 5770 όπως είπα τότε που είχα περιθώριο να επιλέξω hardware δεν υπήρχαν πουθενά σε ποσότητα που χρειαζόμουν έστω και με 10 μέρες παράδοση.

Πλέον είμαι out of date στο θέμα hardware, ήδη έπρεπε να στήνω το software και τα resident παιχνίδια στο PC-μήτρα. Ναι όντως η καλύτερη επιλογή σε ότι τομέα και αν τη συγκρίνω όμως σας εξήγησα τι έγινε.

Άλλο χρόνο δεν είχα στη διάθεσή μου πρέπει 20 Νοεμβρίου να δουλεύω με τα νέα PC και είναι κι άλλες εργασίες που πρέπει αν γίνουν στο κατάστημα εκτός από τα PC.

Τώρα για το θέμα του να κάνω κάποια PC gaming και κάποια μόνο Internet ξέχασα να αναφέρω κάτι.

Τα 20 PC που αναφέρω σε αυτό το thread είναι τα Gaming PC του μαγαζιού. Υπάρχουν ακόμη 6 stations που είναι για Internet. Φυσικά χρειάζομαι περισσότερα από 6 και σε κάποιες φάσεις οι απαιτήσεις τον facebook users σε CPU ξεπερνούν αυτές των παιχνιδάδων(έλεος με το farmville δηλαδή και το άλλο που κάνεις εστιατόρια και καφέδες).

Τα ίντερνετ PC μου είναι παλιά μηχανάκια(Α64 939 & P4 HT) αλλά καμιά φορά κι αυτά μου :hang3: .

Θα έρθει η ώρα τους όπου να ναι :devil:

διαβαζοντας ολο το thread και βλεποντας πως το νετ βρισκεται σε χωριο και ερχονται πιτσιρικια να παιξουν Mu και Dota, αναρωτιεμαι γιατι θα βαλεις gtx275... ουτε το 50% της δεν προκειται να αξιοποιησει κανεις...

εγω στη θεση σου θα εβαζα 9800gt! αναρωτιεμαι αν ερχεται κανεις και αλλαζει τις ρυθμισεις στο very high :S

οσων αφορα το farmville και το 99% των πελατων netcafe που εχουν ολοι facebook, η adobe θα κυκλοφορησει συντομα το flash player 10.1 που θα υποστηριζει hardware acceleration. Με μια απλη 9600gt θα μπορουν τα α64 939 να τρεξουν το farmville καλυτερα κ απο τα gaming pc χωρις το νεο flash ;)

επισης τα 650watt για psu ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ...καλυτερα ενα 500αρι ποιοτικο (δε λεω πως το 650 σου δεν ειναι, αλλα θα γλιτωσεις εξοδα ;) )

yup σε χωριό είμαι το ανέφερα πιο πάνω και όντως έρχονται πιτσιρίκια αλλά όχι μόνο πιτσιρίκια.:to_pick_ones_nose3:

Ένα 50% των πελατών δε δίνουν δεκάρα για το PC και τα settings του.Tι 640x480 παίζουν τι 1280x1024 το ίδιο τους κάνει(να κ'νιέται τσι να παίζ είνι του θέμα ρε μπάρε μ'.... την να ντ'γκάνου τ'ν αναλυσ' π'μη λές τώρα?). :zzz:

Ένα 15-20% έρχεται για browsing/office/downloads κλπ κλπ...

Αυτό το 30% που περισσεύει όμως δεν μπορώ να το φτύσω. Είναι κάποια πιο σοβαρά άτομα που τα ψάχνουν λίγο περισσότερο(και ξέρεις αν δουν τα πιτσιρίκια κάποιον μεγάλο να κάνει κάτι τι γίνεται μετά). Φοιτητές, νέοι που έρχονται από Αθήνα, Θεσσ/νικη και μεγαλύτερες πόλεις που έχουν συνηθίσει σε "άλλου τύπου net cafe", μεγάλος κόσμος πληρώνει CoD server στη Γερμανία με δική του clan και άλλες περιπτώσεις.

Αύριο θα θέλω να τους κολλήσω με κάποιο άλλο game(Bad Company 2 πχ) με τι θα το κάνω αυτό στην 22" την οθόνη, με την 9800GT? :mamba:

Είναι τέλος πάντων αρκετές οι περιπτώσεις που έχω καταλήξει εκεί. :stop:

Δεν θέλω "απλά να τρέχουν" τα παιχνίδια, θέλω να προσφέρω σωστή υπηρεσία και ας είναι το 30% των πελατών μόνο. Μέχρι τώρα το μαγαζί μου έχει δείξει ότι όσο φέρομαι "εντάξει" απέναντι στους πελάτες μου άλλο τόσο μου φέρονται κι εκείνοι. :victory:

Όταν άνοιξα το κατάστημα μου ήμουν το μοναδικό net cafe εδώ, τον 1ο χρόνο άνοιξαν άλλα 2, τώρα είμαι πάλι μόνος μου :jump1:

Το τροφοδοτικό τώρα είναι ένα θέμα... τώρα έχω Thermaltake 470W Toughpower 2 σε όλα τα PC μου(gaming-internet) και φτου-φτου από το 2007 έχουν φάει πάνω από 500 διακοπές ρεύματος, αμέτρητες πτώσεις τάσης και δεν έχει πεθάνει κανένα. :neo:

Το μόνο θεματάκι που είχα είναι πως όσο περνάει ο καιρός και έχω RMA με τις κάρτες γραφικών, μου τις αλλάζουν με καινούριες και της εποχής κιόλας. :happy2:

Αν έδινα πχ RMA την 1950pro που την είχα αγοράσει 250€ μετά από 6-8 μήνες μου δίναν 8800GT/GTS512. Σιγά σιγά λοιπόν ανέβαιναν οι απαιτήσεις σε PSU και τώρα πιά που μου δίνουν για αντικατάσταση τις 4870 έχω πρόβλημα.

Τώρα λοιπόν παίρνω 650 για να μην χρειαστεί να αλλάξω PSU του χρόνου που θα μου δίνουν fermi για αντικατάσταση της φετινής 275GTX.

ΥΓ: Επίσης για τις κάρτες πάλι. Αν "λέμε" σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τα win7 μαμήσουν τα πάντα και είναι ελαφριά και δουλευτούν από το κοινό αρκετά και δεν βγάλουν προβλήματα συμβατότητας με αρχαία παιχνίδια και υποστηριχθούν από το λογισμικό διαχείρισής και...και... και.... ΚΑΙ ξαφνικά σε 1 χρόνο μεταβώ σε win7, δε θα είμαι λίγο "ξεβράκωτος στα αγγούρια" με την 9800GT? :shutup:

κομπλε θα εισαι και με την 9800gt στα windows 7 ;)

απλα το λεω επειδη εχω στησει pc για φιλους με intel e5200 και 8800gt (=9800gt) και win7 .. ολα ετρεχαν νερακι, ακομα και το crysis :p

τα τροφοδοτικα ειναι πολυ κομπλε...ακομα και η fermi δεν νομιζω να θελει παραπανω ρευμα.

εδω η νεα 5870 που εχει τη διπλασια δυναμη απο την 4870, τρωει το ιδιο ρευμα με τη προκατοχο του! και νομιζω πως αυτα που εχεις εχουν 5 ετη εγγυηση, γιατι δε τα κρατας μεχρι το 2012 ; :bigsmile:

οσο για την gts250, ειναι ιδια με την 9800gtx, και κατ επεκταση ενα κλικ παραπανω (10%) πανω απο την 9800gt, και καιει το μισο ρευμα απο την gxt275! (gts250- ~110 watt max, gtx275 - ~210 watt max) . η αληθεια ειναι πως εχει περιπου 25% - 30%

χαμηλοτερα fps απο την gtx275, αλλα και παλι ειναι υπεραρκετη για 1680x1050, ακομα και με φιλτρα ανοιχτα (8x AA/16x AF) . ενα review με τις επιδοσεις της:

http://techreport.com/articles.x/16504/1

και για αυριο μεθαυριο θα χρειαζεσαι dx11, δηλαδη fermi ή 5870 :p (θα αργησουν ομως λιγο τα παιχνιδια, κανα χρονο και)...η 5770 ειναι τελεια επιλογη αλλα δυστηχως δεν προλαβενεις.

απο εκει και περα, καταλαβαινω πως εισαι σωστος επαγγελματιας και θελεις να εισαι κομπλε απεναντι σε ολους τους πελατες :) αρα οτι και να επιλεξεις πιστευω θα ειναι κομπλε, απλα υπαρχουν και τροποι να γλιτωσεις πολλα λεφτα χωρις να θυσιασεις την αναβαθμιση!

ειναι απολυτως σεβαστο αυτο που λες, να εισαι ενταξει απεναντι στην πελατεια σου- ακομα κι αν 30% απο αυτους θα καταλαβουν τη διαφορά. αλλα πρεπει να κοιταξεις και το κοστος. και δεν εννοω μονο της αγορας των προιοντων. δεν πειραζει αν δεν βαλει φουλ τα φιλτρα πχ, τι εγινε?

και απο την αλλη, αν εξαιρεσεις 1-2 παιχνιδια (πχ crysis), τα υπολοιπα, ολες οι καρτες, απο 4670 και πανω, τα παιζουν μια χαρα! δλδ μην τρελαθουμε κιολας. εχω 4850 και βλεπω πως τρεχουν τα παιχνιδια. ακομα και το crysis, χωρις φιλτρα βεβαια, παιζεται μια χαρα και σε αναλυση 1920χ1080.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.