Jump to content

Αγορά 20PC και απορίες σε "σκοτεινά σημεία".

Silender

Recommended Posts

Για επεξεργαστή δλδ πάω στον 620(4core, 2.6Ghz, no L3 cache) ή 550(2core, 3.1Ghz, L3 in da houz)?

ή μήπως δεν παίζει κ μεγάλο ρόλο? :lazy:

ΥΓ: θα κάνω σήμερα ξανά τεστ με τους επίσημους catalyst 9.10 να δω αν υπάρχει καμία βελτίωση.

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply
Καταρχάς Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.

Τα παίρνω με τη σειρά λοιπόν:

Μητρική όπως είπα δεν αλλάζει για διάφορους λόγους. MSI + Mητρική = ακόμα το πληρώνω. Στα τωρινά μου μηχανάκια είχα πάρει την MSI MS-7260 πριν 3 χρόνια και από τις 20 μητρικές οι 17 έφυγαν για RMA και μερικά RMΑ ξαναέφυγαν για δεύτερο γύρο. Θα ρίξω χρήματα λοιπόν στη μητρική αυτή τη φορά και την τσεκάρουμε καιρό αυτή που αναφέρω στο πρώτο πόστ.

Για την κάρτα γραφικών κ εγώ τα ίδια με σένα έλεγα μέχρι που έκανα τα τεστ μόνος μου και είδα οτι δεν αξίζει τη διαφορά τιμής(τουλάχιστον με αυτά τα drivers). Την μικρότερη κατανάλωση δεν ξέρω που την βρίσκουν οι reviewers διότι στο εργαστήριο η HD5850 μου έπαιζε στους 45 βαθμούς idle και 67 σε full load με το καπάκι ανοιχτό και το AC αναμμένο. Το πολύ πιο δυνατή δεν το είδα στη HD5850 αλλά όπως είπα ίσως είναι θέμα drivers.

Street Fighter 4 bench 1680x1050 όλα στο full:

Palit GTS250 1GB DDR3 : 93.32FPS

Gigabyte GTX275 896MB DDR3 : 107.42FPS

MSI HD5850 1GB DDR5 : 71.43 FPS

Για την περίπτωση του DX11 είμαι μπερδεμένος... μου είναι εντελώς άχρηστο εφόσον θα κινηθώ σε XP αυτή τη στιγμή. Προς άνοιξη μεριά αν δω οτι το νέο λειτουργικό της MS είναι οκ και το 90% των παλιών παιχνιδιών μου που παίζονται εδώ είναι συμβατά με windows 7 ίσως αλλάξω γνώμη, θα χρειαστώ βέβαια καινούργιες μήτρες το οποίο δεν είναι ευχάριστη υπόθεση να δοκιμάζεις 300-400 games με τις ιδιαιτερότητές τους σε νέο λειτουργικό.

Δεν πιστεύω ότι θα καταφέρω να φτιάξω PC που να κρατήσει 4 χρόνια. Ας κρατήσει 3 κ είμαι ΟΚ(λογικά θα έχω περάσει κ σε Win7 μέχρι τότε οπότε θα υπάρχουν και άλλες απαιτήσεις).

:hug:

1) Kαι εγώ τα ίδια θα έλεγα για την MSI, έχω και εγώ κακές εμπειρίες!!

Ομως χρησιμοποιώντας την MSI 770-C45 σε τέσσερα pc έως τώρα είδα πως είναι πολύ καλή για την τιμή της !!!

Τα reviews μιλάνε για το καλύτερο BOARD με AMD 770/ SB710 chipset !!! Δεν την βάζω στο ίδιο τσουβάλι με τις GIGABYTE αλλά μπορώ να σου πω πως είναι αξιόπιστη, σταθερή μητρική!

Ρίξτης μια ματιά να δεις, μπορεί να κερδίσεις αρκετό χρήμα από μια τέτοια επιλογή!!!

Αν θελήσεις να κινηθείς προς GIGABYTE κοίτα την GIGABYTE GA-MA 770T- UD3P που ΔΕΝ έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, που από την στιγμή που βάζεις εξωτερική δεν χρειάζεται, έχει περισσότερες φάσεις τροφοδοσίας CPU (10 αντί 4+1 που έχει η 785G) είναι το ίδιο πλήρης!!! Ταυτόχρονα κοστίζει λιγότερο οπότε κερδίζεις και από εκεί για αγορά ενός τετραπύρηνου cpu με L3 CACHE !!!

2) Αφού ομολογείς ο ίδιος πως το pc θες να κρατήσει 3 τουλάχιστον χρόνια , εννοείται πως θα κινηθείς αργά ή γρήγορα σε WIN 7 !!! Αρα για εμένα πήγαινε στην 5850 με DX11 που τουλάχιστον σε περιβάλλον 7 δείχνει τα δόντια της !!! Οσο είσαι με XP πάλι καλύτερα θα παίζει και χωρίς πρόβλημα , ενώ σίγουρα θα δεις και αύξηση επιδόσεων με νέους DRIVERS !!! Απλά θα έλεγα 5850 για να είσαι εξασφαλισμένος σε βάθος χρόνου και να έχεις πληθώρα επιλογών !!

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ζητούν τα τότε games, και αν συμπεράνω από τις εξελίξεις των τελευταίων τριών ετών , όσο το δυνατόν καλύτερη- δυνατότερη κάρτα μπορείς να πάρεις τόσο το καλύτερο ......!

Αφού έχεις χρόνο μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, έχεις και τις κάρτες στα χέρια σου, θα πρέπει να κάτσεις να μετρήσεις τις καταναλώσεις (όπως σου λένε και τα παιδιά).

Δεν εχω κι' εγω εμπειρία γύρω από το θέμα της μέτρησης, αλλά ρίξε μια ματιά σε αυτό το θέμα αν δεν έχεις άλλο τρόπο να τα μετρήσεις.

Όπως παρουσιάζονται τα δεδομένα (οι δοκιμές σου+λειτουργικό XP), φαίνεται ότι σε συμφέρει η GTX275. Αν όμως ισχύουν τα 27W κατανάλωσης σε iddle που υπόσχεται η 5850, ίσως και να αλλάζουν αυτά τα δεδομένα.

20 υπολογιστές είναι πολλοί, ενω θα ''γράφουν'' και ωρες λειτουργίας σε iddle.

ναι αυτη την gigabyte στην ειχα προτεινει πιο πανω ,καλη επιλογη ..

Η palit green και αυτη καλη καταναλωση τουλαχιστων ετσι ισχυριζεται.

240 για καρτα που δεν θα αξιοποιηθει αμεσα νομιζω οτι δεν αξιζει .ΠΑιρνεις μια με 120ευρω και winxp και οταν θα παει στα win7 θα εχουν πεσει οι καρτες και θα παρει με 120 ευρω καμια 5870...

Πριν λίγο τελείωσα τις μετρήσεις, με τα παιδιά στο εργαστήριο!!!

Έχουμε και λέμε:

O διπύρηνος πέθανε, ζήτω οι τετραπύρηνοι.

Τα αποτελέσματα σε "feel at working", browsing, office suites και γενικότερα εργασία σε περιβάλλον windows δεν έχουν καμία σχέση. Το ίδιο ισχύει και στα loading times σε ορισμένα παιχνίδια(FUEL για παράδειγμα).

Δεν μπορώ να πώ ότι ο 720ΒΕ(ξεκλείδωτος σε Χ4) είχε τρομερή διαφορά από το μικρότερο αδερφάκι του, τον 620. Το L3 cache λοιπόν ΔΕΝ το χρειάζομαι για αυτά που θα κάνουν τα PC και φυσικά η διαφορά τιμής(και θερμοκρασίας) είναι σεβαστή.

Ο επεξεργαστής που διάλεξα είναι ο AMD Athlon II X4 620.

καθ'όλη τη διάρκεια των test ο 620 μας έδωσε τις εξής θερμοκρασίες:

Min: 32

Max: 44

Να τονίσω ότι χρησιμοποιήθηκε η μαμά ψήκτρα και ήταν 10 βαθμούς κάτω σε σχέση με τους 550ΒΕ και 720ΒΕ.

Περνάμε στις VGΑ τώρα.

Οι κάρτες που δοκιμάστηκαν είναι:

Palit GTS 250 1GB DDR3

Gigabyte GTX 275 896MB DDR3

Gigabyte Radeon HD4870 1GB DDR5

Sapphire Radeon HD5850 1GB DDR5

*Με την 4870 υπήρξε ένα πρόβλημα στις θερμοκρασίες. Η κάρτα idle σε windows desktop ανέβαζε 55 βαθμούς οπότε αναγκαστήκαμε να της "πειράξουμε" τον ανεμιστήρα από το CCC σε 55% όλη την ώρα που λειτουργούσε).

Τα τεστ έγιναν σε καθαρή εγκατάσταση Windows XP SP3,

Τα παιχνίδια επιλέχθηκαν σύμφωνα με ότι "κινείται" στο net.

οθόνη ανάλυσης: 1680x1050,

CPU: Athlon II X4 620,

Mobo: GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H

RAM: 2GB 1333 Unganged mode(το ένα dimmακι μας πέθανε οπότε τα τεστ έγιναν με 2GB αντί 4GB).

Για τις nvidia κάρτες χρησιμοποιήθηκαν drivers 191.07.

Για τις κάρτες Ati οι "φρέσκοι" drivers 9.10.

Resident Evil 5(fixed Benchmark):

Gigabyte Radeon HD4870 512MB DDR5:

re54870.th.jpg

Sapphire Radeon HD5850 1GB DDR5:

re55850.th.jpg

Palit GTS 250 1GB DDR3:

re5gts250.th.jpg

Gigabyte GTX 275 896MB DDR3:

re5gtx275.th.jpg

Street Fighter IV:

sf44870.th.jpg

sf45850.th.jpg

Palit GTS 250 1GB DDR3:

sf4gts250.th.jpg

sf4gtx275.th.jpg

Far Cry 2 Bench tool(Short/Very High/8AA):

farcry24870.th.jpg

farcry25850.th.jpg

Palit GTS 250 1GB DDR3:

farcry2gts250.th.jpg

farcry2gtx275.th.jpg

F.E.A.R.(Maximum Performance, Maximum Graphics):

fear4870.th.jpg

fear5850.th.jpg

Palit GTS 250 1GB DDR3:

feargts250.th.jpg

feargtx275.th.jpg

Θερμοκρασίες:

Gigabyte GTX 275 896MB DDR3

Idle: 46

Load: 61

Palit GTS 250 1GB DDR3

Idle: 42

Load: 45

Sapphire Radeon HD5850 1GB DDR5

Idle: 46

Load: 68

Gigabyte Radeon HD4870 1GB DDR5

Idle: 44 (55% fan from CCC)

Load: 56 (55% fan from CCC)

Έγιναν τεστ σε πολά ακόμη παιχνίδια(CoD4/5, GTAIV, FUEL, NFS Shift κλπ...) αλλά μόνο στα παραπάνω βρήκα τρόπο να μπορώ να σας δείξω αποτελέσματα(sorry δεν είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα).

Νομίζω η υπεροχή της GTX275 τόσο σε επιδόσεις όσο και σε τιμή(50€ λιγότερα της HD5850) είναι φανερή.

Δυστυχώς ακόμα και με τον νέο catalyst 9.10 η HD5850 εξακολουθεί να με απογοητεύει για τα χρήματά της. :rip:

Ναι σε windows vista και windows 7 δείχνει τα δόντια της αλλά στη περίπτωσή μου "φοράει μασέλα".

Μετά από τηλέφωνο στον υπεύθυνο του software που χρησιμοποιώ για τη διαχείριση του net(χρέωση, βάση πελατών, βάση παιχνιδιών κλπ...) έμαθα οτι επίσημα η εταιρία ακόμη ΔΕΝ υποστηρίζει Windows Vista ή Windows 7. :TD::mad::suicide2::hang3:

Αυτομάτως ξεχνάμε τη μετάβαση σε καινούριο λειτουργικό διαφορετικό των Windows XP.

Είμαι πλήρως ευχαριστημένος από το software και τη συνεργασία μου με τη συγκεκριμένη εταιρία και ΔΕΝ θα αλλάξω ολόκληρη τη βάση παιχνιδιών/πελατών για 2-3 εφε. :no:

Η μητρική επέλεξα να έχει VGA ώστε σε περίπτωση RMA της κάρτας γραφικών να μπορώ να χρησιμοποιήσω τον υπόλοιπο υπολογιστή για χρήση internet μονο. :banging:

Αν αναρωτιέστε "γιατί crossfire μητρική από τη στιγμή που παίρνεις nvidia VGA?" η απάντηση είναι διότι το κατάστημα μου κάνει δώρο τις μητρικές και αφού δοκιμάστηκαν δουλεύουν άψογα με μνήμες από το manufactuer list.:triniti:

νομίζω τα είπα όλα.... είμαι ψόφιος...

Συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά/συντακτικά λάθη, από εχθές το βράδυ είμαστε χωμένοι στο εργαστήριο και είμαι λίγο ζόμπι αυτή τη στιγμή.

δείτε κι εσείς τις μετρήσεις, κρίνετε και πείτε μου τι σκέφτεστε.:book:

Πάω να ξεραθώ και επιστρέφω το βραδάκι.:lazy:

χμμ... κι έλεγα τι ξεχνάω.

ναι είναι ένα θέμα η κατανάλωση... μέσα στο χαμό δεν το κάναμε.

όπως είπα ήμασταν εκεί όλο το βράδυ και είχαμε και μερικά απρόοπτα με τις μνήμες και το BIOS. Bγήκαμε λίγο out of program.

Θα προσπαθήσω να πάρω αύριο μετρήσεις.

Τι διαφορά θα πρέπει να δω σε κατανάλωση για να αλλάξω γνώμη σε αυτά που "σχεδον" έχω αποφασίσει?(Τα PC όταν δεν χρησιμοποιούνται από πελάτες είναι κλειστά btw).

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο? Μήπως το γεγονός ότι δεν αποδίδει τόσο καλά η 5850 δεν βρίσκεται στα XP αλλά στο ότι δεν μπορεί να την τραβήξει παραπάνω ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ???

Για κάνε μια δοκιμή με καλύτερο cpu να μας πεις ! Κάποιον 955be, αν μπορεί να βρεθεί προσωρινά! Μου κάνει εντύπωση που βγάζεις παρόμοια αποτελέσματα με GTX275 και 5850 πέρα από το Street Fighter IV ....! Λές και έχεις cpu limit up είναι.....

...μην κοιτάς μόνο την μια πλευρά (fps) και μην προχωρήσεις στην αγορα τους πρίν μετρήσεις κατανάλωση (watt)!! Δυο φορές στο έχει πει ο voudas και δεν το λέει τυχαία ;)

Τώρα αυτο που λες ότι είναι κλείστα οταν δεν έχει κόσμο, εμενα για net cafe σαν εικόνα δεν μου αρέσει, δεν ειπαμε να είναι και τα 20 ανοιχτα αλλα πρέπει τουλαχιστον τα μισά να είναι!! Προσωπικη μου άποψη έτσι!

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο? Μήπως το γεγονός ότι δεν αποδίδει τόσο καλά η 5850 δεν βρίσκεται στα XP αλλά στο ότι δεν μπορεί να την τραβήξει παραπάνω ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ???

Για κάνε μια δοκιμή με καλύτερο cpu να μας πεις ! Κάποιον 955be, αν μπορεί να βρεθεί προσωρινά! Μου κάνει εντύπωση που βγάζεις παρόμοια αποτελέσματα με GTX275 και 5850 πέρα από το Street Fighter IV ....! Λές και έχεις cpu limit up είναι.....

iσως συμβαινει κι αυτο. ετσι απο περιεργεια, ετρεξα το FEAR στις αναλυσεις που εβαλες (1680χ1050, max ολα) στο main pc μου με την 4850 και τον 720 χ4, ολα stock, με catalyst 9.9. με τη διαφορα οτι εχω vista 64bit πολυ "βρωμικα", γιατι ειναι παλια εγκατασταση. και μου εβγαλε

min 33 - avg 93 - max 216.

δεν ξερω αν σε βοηθαει πολυ αυτο, σε σχεση με τα τεστ που εκανες, αλλα εγω το αναφερω σαν πληροφορια, για συγκριση. παντως πιστευω κι εγω οτι η 5850 γενικα πρεπει να εχει κι αλλο να δωσει. αν μπορεις να δοκιμασεις καποιον ποιο δυνατο cpu, θα ειναι ο,τι καλυτερο.

και παλι λεωτην ΔΙΚΗ αποψη.Μια 4870 θα σε καλυψει απολυτα.Τουλαχιστον σε αυτην την αναλυση που θελεις.Και αργοτερα αν θελεις μπορεις να ανβαθμισεις και σε μια καρτα πιο δυνατη και σε cpu.EXEI τοσους cpu για σοκετ 775

ίσως να έχεις δίκιο όσον αφορά το bottleneck, το θέμα όμως είναι οτι δεν υπάρχει περίπτωση να στήσω net με τον 955BE ;)

σύμφωνα με το στρώμα απλώνεις και τα πόδια σου. :)

Θα προσπαθήσω πάντως να βρώ άλλη CPU πιο δυνατή και να κάνω και 2-3 δοκιμές σε περιβάλλον Vista/7 έτσι για να μου φύγει η απορία. :mobile1:

...μην κοιτάς μόνο την μια πλευρά (fps) και μην προχωρήσεις στην αγορα τους πρίν μετρήσεις κατανάλωση (watt)!! Δυο φορές στο έχει πει ο voudas και δεν το λέει τυχαία ;)

Τώρα αυτο που λες ότι είναι κλείστα οταν δεν έχει κόσμο, εμενα για net cafe σαν εικόνα δεν μου αρέσει, δεν ειπαμε να είναι και τα 20 ανοιχτα αλλα πρέπει τουλαχιστον τα μισά να είναι!! Προσωπικη μου άποψη έτσι!

Όταν άνοιξα το net το 2006 είχα τα PC όλη μέρα ανοιχτά, τι κατάλαβα? Διπλός ο εκκαθαριστικός της ΔΕΗ μόνο.

Βρίσκομαι σε χωριό και ο κόσμος εδώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον κόσμο που έρχεται στα net στις πόλεις. Δεν έχουν βασικές γνώσεις από PC... όχι να κοιτάξουν το image του μαγαζιού αν έχω ανοιχτά PC. 1000 μαζί σου κι εγώ, να έχω ανοιχτά τα PC να γυρνάνε συνεχώς τα wallpapers να γουστάρω αλλά να σου πώ κάτι... μόνος μου γουστάρω, δεν το εκτιμάει κανείς άλλος. Είπαμε άλλος κόσμος του χωριού.

Το δεύτερο χρόνο λειτουργίας είπα να τα ανοίγω μόνο όταν είναι να χρησιμοποιηθεί το PC, ναι δε μου αρέσει όταν είναι 5 ανοιχτά(παράδειγμα) αλλά είναι θέμα συνήθειας και όταν έρχεται και η ΔΕΗ 800 ευρώ πιο κάτω το δίμηνο... ε ας φαίνεται άσχημο, sorry κιόλας δλδ(σε κάθε άλλη περίπτωση οι προσωπικές μας απόψεις συμφωνούν).

Για την κατανάλωση.

Βασικά δεν κάνω συχνά μετρήσεις και τέτοιες δουλειές οπότε συγνώμη αν μου τα λέτε και "φαίνεται" σαν να σας γράφω, δεν έχω τέτοια πρόθεση. Μερικά πράγματα τα κάνω και πρώτη φορά οπότε λογικό είναι να κάνω κάποια λάθη. Μη νομίζετε οτί επειδή εσείς το κάνετε παρά μέρα είναι το ίδιο εύκολο για όλους. Δεν το κάνω εσκεμμένα για να σας σπάσω τα νεύρα.:kiss:

Σκέφτομαι λοιπόν, δεν είναι πιο σωστό να αποφασίσω πρώτα ποιες κάρτες με καλύπτουν σε επιδώσεις(λαμβάνοντας υπόψη και την τιμή φυσικά), να τις ξεχωρίσω από τις υπόλοιπες και μετά να τσεκάρω την κατανάλωση? Τι να το κάνω να βρω καλή σε κατανάλωση κάρτα αν πρώτα δε με καλύπτει ως προς τις επιδώσεις τις για τη δουλειά που τη θέλω? :nothing:

Εκτός αν εννοούσατε κάτι άλλο από αυτό που γράφω.:coax:

Από Δευτέρα κατά 90% θα κατέβω πάλι στην πόλη να μετρήσω την HD5850 και την GTX275 και θα σας πώ διαφορές σε Watt idle και load. Δε βρίσκω λόγο να μετρήσω την GTS250 μιας και είναι σε διαφορετικό μήκος κύματος όσον αφορά τις επιδώσεις.:T:

και παλι λεωτην ΔΙΚΗ αποψη.Μια 4870 θα σε καλυψει απολυτα.Τουλαχιστον σε αυτην την αναλυση που θελεις.Και αργοτερα αν θελεις μπορεις να ανβαθμισεις και σε μια καρτα πιο δυνατη και σε cpu.EXEI τοσους cpu για σοκετ 775

Η 4870 δεν τα πήγε ασχημα θα έλεγα αλλά η διαφορά τιμής από την GTX275 είναι πολύ μικρή(τουλάχιστον από εκεί που αγοραζω), γιαυτό και κατέληξα σ'αυτήν. :T:

Όπως είπα και παραπάνω τις μητρικές δεν τις πληρώνω... δεν είναι αμαρτία να τις φτύσω και να το γυρίσω σε Intel πλατφόρμα μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν πολλοί 775? :unsure:

το πορτοφολι ειναι δικο σου αλλα δεν νομιζω 70 ευρο να ειναι μικρη διαφορα αναμεσα σε μια 4870 και 275 GTX

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/with%28CHIPSET_TYPE=HD%204870%29.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-GTX275-SVGA-PCI-Express-Twin-Frozr-896MB.htm

ΟΠΟΤΕ 20Χ70=1400ΕΥΡΟ

το πορτοφολι ειναι δικο σου αλλα δεν νομιζω 70 ευρο να ειναι μικρη διαφορα αναμεσα σε μια 4870 και 275 GTX

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/with%28CHIPSET_TYPE=HD%204870%29.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-GTX275-SVGA-PCI-Express-Twin-Frozr-896MB.htm

ΟΠΟΤΕ 20Χ70=1400ΕΥΡΟ

Από το Πλαίσιο όλα αυτά. Από εκεί που αγοράζω εγώ όμως? Προτιμώ να αγοράζω από τοπικά καταστήματα για να έχω άμεση επαφή και εξυπηρέτηση σε RMA φάσεις(δόξα το Θεό μια χαρά όλα ως τώρα).

Επίσης μου δείχνεις Albatron με MSI Twinfrost καμία σχέση και σε μάρκα και σε σχεδιασμό ψήκτρας πιστεύω.

Εγώ βρήκα την υλοποίηση της Gigabyte GTX275 με διαφορά 20 ευρώ από μια Vapor-X 4870(έχει και πρόβλημα διαθεσιμότητας).

Επίσης απ'οτι μου είπαν τα παιδιά στο κατάστημα τα PCB της Gigabyte είναι όντως προσεκτικά κατασκευασμένα(κάτι για διπλή στρώση και τέτοια μου έλεγαν) νομίζω ότι εννοούσαν τα υλικά.

Από το site της Gigabyte για την συγκεκριμένη κάρτα.

Thanks to Ultra Durable VGA 5 quality components, 2 oz copper PCB, first tier memory, Japanese solid capacitors, ferrite core cokes and low RDS on MOSFET, the Super Overclock Series provides for top performance in graphics benchmarking. These high-quality components promise consumers 5%~10% lower GPU temperatures, 10-30% higher overclocking capability, and switching power loss that is reduced by 10-30%.

μα και τα παιδια αυτο λενε. πρωτα θα βρεις ποιες καρτες σε καλυπτουν με επιδοσεις και απο ΑΥΤΕΣ θα κοιταξεις να δεις ποια εχει μικροτερες καταναλωσεις. παντως πιστευω οτι για netcafe ισως ειναι πολυ οι GTX275 και 5850. εγω στη θεση σου θα κοιτουσα και την 5770. εχει πολυ καλες επιδοσεις και πιστευω καλυτερη συμπεριφορα σε καταναλωση. δεν αποφασιζω εγω βεβαια, απλα θετουμε αποψεις. δε νομιζω να υπαρχει παιχνιδι, περαν ενος -δυο περιπτωσεων (βλ.crysis full details), που να μην μπορει να τα τρεξει..!

αυτη στη προτεινω αφενος, γιατι σε δυο-τρια τεστ που διαβασα, ειναι στα επιπεδα επιδοσεων της 4870, με το πλεονεκτημα ολων των τελευταιων τεχνολογιων, και αφ'ετερου γιατι εχει την χαμηλοτερη καταναλωση απο ολες αυτες που κοιτας. IDLE 18W - full load 108W!!!

εγω στη θεση σου θα κοιτουσα και την 5770. εχει πολυ καλες επιδοσεις και πιστευω καλυτερη συμπεριφορα σε καταναλωση. δεν αποφασιζω εγω βεβαια, απλα θετουμε αποψεις. δε νομιζω να υπαρχει παιχνιδι, περαν ενος -δυο περιπτωσεων (βλ.crysis full details), που να μην μπορει να τα τρεξει..!

αυτη στη προτεινω αφενος, γιατι σε δυο-τρια τεστ που διαβασα, ειναι στα επιπεδα επιδοσεων της 4870, με το πλεονεκτημα ολων των τελευταιων τεχνολογιων, και αφ'ετερου γιατι εχει την χαμηλοτερη καταναλωση απο ολες αυτες που κοιτας. IDLE 18W - full load 108W!!!

Πολύ σωστή παρατήρηση CABDIK, μάλλον ο φίλος πρέπει να κάνει μερικά τεστάκια και με αυτή να δεις αν τον καλύπτει! Θα ήταν πολύ καλή περίπτωση με τόσο μικρή κατανάλωση που έχει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.